Азиатска козметика и грим - тема 25

• 78 653
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Момичета, не касае конкретен продукт, а за употребата на витамин Ц да питам. Слагам го сутрин като първа грижа, след това отивам да тичам, та след около 2 часа го отмивам. Дали има смисъл да се ползва така? За тези 2 часа (при обилно потене на лицето и слънцезащита) дали си е свършил работата?

По-трудно ми е да го вкарам в предиобедната рутина, защото тогава бързам и нямам време за чакане между нанасянето му и последващите продукти.

Благодаря ви за отговорите.

Аз правя същото, но вместо да тичам правя 30 мин. йога, следва душ и другите продукти от сутришната рутина. Когато започнах да използвам корейска козметика, четох доста за вит. С, повечето източници твърдят, че се нанася на чиста суха кожа, с р.Н. около 3,5 - 4,5 и след 15 - 20 мин. си е свършил работата и може да се продължи с друг продукт. Аз измивам с пяна с ниско р.Н, пръсвам леко COSRX - AHA/BHA Clarifying Treatment Toner и нанасям вит. С, при мен има видма разлика когато ползвам и когато не, вит. С.

# 571
Някой спомена нагоре олиото и пяната на Sulwhasoo, та да ударя по едно рамо и на двата продукта. Първо си ги взех в мини травъл опаковки (по 50ml), стигнаха ми за няколко седмици (около 5), влюбих се и си поръчах от Корея и големите опаковки (по 200ml), които излизат на чудесна цена за милилитър, съпоставени с доста по-невпечатляващи продукти! Но определено от двата по-любимо ми е олиото!

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 16:30 от Agent Provocateur

# 572
  • София
Йен, слънце си, благодаря!
Агент, вярно си агент провокатор! Записвам си ги в уиш листата.
ЙесСтайл много бавят поръчките - поръчах в началото на месеца, очакваната доставка е другият месец. Тюх!

# 573
  • софия
Aма е и икономичен тоз Agent Stuck Out Tongue Winking Eye
Aз, не знам защо, измазах една травъл опаковка от това Sulwasoo за 2 седмици! Пяната остана, но олиото съвсем замина. Хубаво е, без съмнение!
Harpalike, съжалявам за забавянето ти. Аз за втори път съм изумена от Jolse! За 3 дни взеха маршрута Сеул-Лондон!!![

# 574
Aма е и икономичен тоз Agent Stuck Out Tongue Winking Eye
Aз, не знам защо, измазах една травъл опаковка от това Sulwasoo за 2 седмици! Пяната остана, но олиото съвсем замина. Хубаво е, без съмнение!
Как за 2, бре, чедо!?! То с 1 помпа свалям цялото лице + спиралата, а ако свалям водоустойчива - макс. 2 Simple Smile Но да, понякога ползвам и други продукти, та не искам да подвеждам никой!

Показвам :
Sulwhasoo Gentle Cleansing Oil 200ml + free SAMPLES!
US $24.81
Sulwhasoo Gentle Cleansing Foam 200ml + free SAMPLES!
US $19.44
Delivered on Mon, Apr 10

Айде, като ще съм Провокатор да съм провокатор...  купих си и отворих вчера 2-ра опаковка на сънскрийна на Dr.G за мазна кожа. Цяла ваканция го носих като база за грим върху 2 ISDIN-а (понеже както ни напомни Светулчо съм рядко икономично същество, та ми е жал да ги изхвърля полупълни и ги ползвах вместо хидратант). Толкова  постоянна не помня да съм била със друг сънскрийн, за мазна кожа и на горещо е чудесен, колко реално пази по обективни причини не мога да кажа Simple Smile

Dr.G Brightening Up Sun 50ml
US $13.79

# 575
ЙесСтайл много бавят поръчките - поръчах в началото на месеца, очакваната доставка е другият месец. Тюх!
Моята от 5 юли, ма 21 е влязла в БГ пощи - и ни вест ни кост
Не мога да разбера как се решават с кой куриер да пристигне - последната от месец Май дойде с Еконт.
Хич не ми се разкарва до пощите Confounded
Надявах се на новата слънцезащита до края на месеца.

# 576
  • SF
Аз ще ви следя откъде купувате козметика, но сега много спешно искам да си купя крем за околоолна грижа с антиейдж. Предпочитам да бъде от физически магазин в София, защото ще ми бъде за първи път и искам да го видя.  Може ли да ме пратите днес някъде, където ще мога да си купя такъв крем? В Лили продават, но от коя марка сте доволни? Коя е най-популярната сред вас?

# 577
По-добре отиди в магазина на КОКОС - https://kocos.bg/bg/Kontakti.c171. Разгледай продуктите в сайта и се спри на няколко. Момичето в магазина е любезно, ще ти помогне в избора.

# 578
Аз случайно попаднах на този магазин, заинтересува ме. Какво ще кажете?
https://manekineko.bg/bg-catalog-details-23.html

# 579
  • Prismatica Aerie
👀
Пуснете търсене на произволен продукт от този сайт и вижте цените в небългарски онлайн магазини.

PS Ето за сравнение и един японски сайт, от който знам, че Зари пазарува и е доволна:
https://kokorojapanstore.com/
(Долу вдясно може да се смени валутата)

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 18:15 от Catalano

# 580
  • София

Ако желаете бърз достъп до японски продукти, може да пазарувате от магазина. Цените са доста завишени, но пък спестява чакането над месец на стока, закупена от азиатски сайтове.

# 581
  • Prismatica Aerie
Абсолютно не е моя работа кой откъде пазарува, но подобни цени са подигравка с потребителя, да не кажа друго. Всички сме наясно, че продуктите се оскъпяват, докато дойдат дотук, че не може без надценка и прочее, обаче сме и наясно, че търговците зареждат на цени на едро и ползват редица отстъпки. Което, разбира се никак не ме касае, това е така навсякъде по света, но крайните цени за нашия пазар са неадекватни.

Anessa Perfect UV Sunscreen Skin Care Milk например RRP е  ¥3000 в японските дрогерии, но  винаги е на намаление с 20-30%, в зависимост от веригата. Това са около 21$ или около 38лв. Аз я купувам от Yesstyle (в момента е скъпа, но цените там варират ден за ден понякога!) и с кодове ми e излизала  22$ - 27$.
В немската SV могат да се вземат 2, за по-малко от сумата, на която се предлага в Бг.
Скрит текст:

Но който я иска утре, я получава за 94 лв, лошо няма. Хората обаче имат право да знаят, че има и други варианти. Аз лично съм предубедена към агресивно промотирани във фб сайтове за продажба на азиатска козметика и няма сила, която да ме накара да пазарувам от тях.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 18:12 от Catalano

# 582
Подкрепям!
При мен е $28.47 в Амазон, безплатна доставка в рамките на 24 часа, въпреки, че Амазон се превърна в доста скъпо място за пазаруване:
https://www.amazon.com/Anessa-Perfect-Sunscreen-Skin-SPF50/dp/B07BJJ5S14

Щях да пиша за опита си последните 5-6 седмици със серията на Аморе Пасифик, но излизам... напомнете ми, ако на някой му е интересно!

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 20:32 от Agent Provocateur

# 583
Grinning Агент, това е еретична мисъл, че в тази тема може на някой да не му е интересно за аморе пасифик.

В кокос така и не съм влязла, макар че постоянно минавам.  Подиграват се с нас с тези надценки.

Открих си една останала маска, която ми припомни колко я харесвам.

Страхотна хидратация, кожата изглежда гладка с равномерен тен и  лек лифтинг ефект, който държи до другия ден.
Чудейки се какво да правя остатъка от ампулата взех че го сипах в един свършил кушон от слънцезащитата на round lab, сипах и от една тубичка слънцезащита и се получи много добре. Дава малко по-влажен ефект в началото, но попива бързо.

# 584
Grinning Агент, това е еретична мисъл, че в тази тема може на някой да не му е интересно за аморе пасифик.
E, aз съм си безнадежден еретик, за мен свято нЕма, Зари Wink дори Аморето!

Ще покажа какъв сбирщайн направих, но няма да влизам в детайли за продукти/състави. Комбинацията много добре сработи за мен сега през лятото, с уточнението, че емулсията (fluid-a) е твърде богата за смесено-мазната ми кожа през деня, та я ползвах нощем (редувах със нощната маска). Есенцията ми е любима, моята кожа я харесва (но и други със зелен чай харесва!). Тонерът е много хубав, много гъст - със зелен чай и хиалуронова - отнема време да попие, но напомпва кожата едно хубаво, а и не се бие с другите ми продукти. Серумът за парите си би трябвало да прави сексуални услуги, но не дочаках такива чудеса.  Очният го бях тествала и преди, за мен е солиден, работещ продукт. Нощната маска не ме впечатли - лепнеше до сутринта, може пък през есента на сухо и студено да я оценя. Кремът дори не го отворих, категорично мисля, че щеше да е твърде богат за мен през Юли.

Олиото и пяната - добра комбинация, без забележки, но ми се иска да си намеря и мини на ензимнaта им пилинг пудра, която е един от бестселърите на бранда!

Ако ви попаднат минита или тестери опитайте, но не чакайте чудеса, въпреки злостните цени на пълноразмерните продукти. Мисля да мина за 2 месеца на нещо друго и да опитам пак през Октомври/Ноември поддръжка с крема.

Amorepacific Treatment Cleansing Oil

Amorepacific Treatment Enzyme Cleansing Foam

Amorepacific Vintage Single Extract Essence

Amorepacific Treatment Enzyme Peel Cleansing Powder

Time Response Skin Reserve Toner

AMOREPACIFIC Time Response Skin Reserve Serum

AMOREPACIFIC Time Response Skin Reserve Fluid

Amorepacific Time Response Skin Renewal Sleeping Masque

AMOREPACIFIC Time Response Skin Reserve Cream

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 22:39 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт