Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 802
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Някой ползва ли нощни маски за лице, които са му допаднали:)
Със суха кожа съм, слагам ретинал от година (олио, пяна, мицеларна вода, тонер, пептиден буустер, ретинал, хидратиращ крем и маска за спане).
До сега съм ползвала:
LANEIGE Water Sleeping Mask
Filorga NCEF-Night Mask
Имам усещането, че сутринта отмивам продуктите от кожата си (след намокряне с вода - кожата е лигава, сякаш кремовете не са попили) и сякаш няма реален резултат (хидратирана, озарена, мека и свежа кожа).
След четене на различни мнения се чудя дали да поръчам:
Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask
или
Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask with 10.5% Squalane
Ще съм благодарна да споделите вашите любимци:)

# 436
  • Germany
Нямам тъмни кръгове (или поне рядко), но съм имала коректора, който Ванеса препоръчва и ми харесва. Не се събира и стои доста естествено.
Аз съм голям любител на нощните маски. Любимци са ми Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask и MISSHA Super Aqua Cell Renew Snail Sleeping Mask.  Маските на Sulwhasoo също са хубави. Също и iUnik Propolis Vitamin Sleeping Mask много харесвам. Със сигурност има и други, но за тези се сещам.

# 437
  • Бургас/Пз
Любимите ми нощни маски са на Klears Vitamin E и на iUnik propolis. Като първата ми е по-подходяща за зимата, а втората за лятото. В началото като започнах да ползвам корейска козметика бях с много дохидратирана и суха кожа и сутрин се събуждах с абсолютно сухо лице, без значение какво съм ползвала вечерта . Година и половина по късно , вече далеч не и така и сутрин имам следи от нощните продукти, но кожата ми изглежда страхотно само след измиване с вода. Точно озарена, хидратирана , мека , без никаква сухота. В началото и аз мислех, че щом продуктите стоят на повърхността на кожата, значи не работят, на вече съм сигурна, че не е така. Друго , което правя през последните шест месеца е, че удължих времето на рутината вечер. Изчаквам повече между отделните компоненти и така съм сигурна, че предишния продукт е попил и тогава нанасям следващия
Това са маските
https://kocos.bg/bg/NOShtNA-MASKA-S-VITAMIN-E-KLAIRS-FRESHLY-JUI … -MASK-90-ML.p2442
И
https://kocos.bg/bg/Noshtna-Maska-za-Litse-iUNIK-Propolis-Vitami … Mask-60-ml-.p2933

Код КК на латиница дава 10% отстъпка

# 438
Любимите ми нощни маски са на Cosrx с прополис, на Beauty of Joseon нощната маска и тази, която ползвам в момента - TIA'M - Snail & Azulene Sleeping Mask.  Последната ми идва малко тежка сега за лятото с други продукти отдолу, но не е нещо фрапиращо. А иначе всичките правят кожата много сочна на сутринта, а тези с прополис и азулен действат страхотно на раздразнена кожа.

# 439
Аз имам суха кожа и на мен Laneige Water Bank Sleeping Mask ми е слаба през повечето време и обикновено ползвам като дневен крем през лятото. Много харесвам Laneige Cica Sleeping Mask и Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask, но аз винаги преди това слагам есенции, серуми и задължително някакво олио. Mizon S Venom Wrinkle Tox Cream също ми е много любим продукт за зимата, често го ползвам с Mizon Snail Recovery Gel като последна стъпка.

# 440
  • Prismatica Aerie
Нощна маска е по-добрата алтернатива на slugging с вазелин, в този смисъл това, че не попива доказва оклузивния ѝ ефект или че просто кремът под нея е с такъв. Има различни формулировки и консистенции, някои могат да се ползват вместо крем.

В момента ползвам The History Of Whoo Gongjinhyang Soo Hydrating Overnight Mask

Приятна, лека, но много овлажняваща.
Нищо нямам сутрин по лицето си, всичко е попило, основно в калъфката. Изобщо не се заблуждавам, че е в кожата ми, защото знам как спя. Ако спя.

Ps Хаха, Агент, чакаш изгрева, нали!🌅

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 11:16 от Catalano

# 441
  • Sunshine state
Аз ползвам нощна маска на Uriage, която марка не е азиатска, но която и да съм ползвала, не е попивала нацяло, защото нали функцията им е да създадат бариера, за да се задържи кожата хидратирана? Аз така си обяснявам, че стоят повече на повърхността. 🤷🏼♀

# 442
Здравейте, наскоро някой поръчвал ли е от jolse? В сайта пише, че до България доставката е безплатна над 60$, но има ли някакви други такси? За първи път ще поръчвам корейска козметика и тотално се обърках относно оскъпяване, доставка и т.н Cry

# 443
Плаща се ДДС и 4 лв такса в пощата. Мито над определена сума.

# 444
И аз давам един глас за този коректор като доволна. Нямам опит с много коректори, обаче. Този го бяха препоръчали, пробвах го и само него си ползвам, защото съм доволна.

# 445
В момента ползвам маската на iUnik с прополис и ми харесва. Бонус е, че ми успокоява зачервяванията и мисля да си взема и серума с прополис в някакъв момент. Иначе за лятото харсевам маските на FarmStay - те са гелообразни, малко трудно попиват, но хидратират много добре.

# 446
Здравейте, наскоро някой поръчвал ли е от jolse? В сайта пише, че до България доставката е безплатна над 60$, но има ли някакви други такси? За първи път ще поръчвам корейска козметика и тотално се обърках относно оскъпяване, доставка и т.н Cry
Аз поръчвах скоро. Пратката дойде с български пощи за около 3 седмици. Платих 24 лв. при вземането. Не са искали никакви документи. Мито не съм плащала, защото не съм надвишавала сумата, над която се дължи мито. Доволна съм, излиза ми 3 пъти по евтино, отколкото да ги купя от български сайт.
И да похваля няколко продукта, които се оказаха разкошни за моята суха кожа...напояват, без да лепне и без да лъщи кожата.
iUnik Beta Glucan серум - точно напоена напомпана с влага кожа, без да мазнее и лъщи
Holika Holika Good Cera хидратиращ крем със серамиди - това е първият крем, който попива перфектно и след него нямам проблем с нанасянето на слънцезащитата.
За измиване напоследък съм очарована от:
Beauty Of JoseonRadiance Cleansing Balm
 Dr. Jart+ Dermaclear™ Micro Foam
Слънцезащита:
Missha All Around Safe Block Soft Finish  - разкошна, не лъщи, не лепне, много добре ми пасна на кожата.
И накрая да похваля ретинола Cos De Baha, това е първият третиращ продукт който очеизвадно работи. От около месец обаче съм го спряла, защото съм склонна към пигментации.
И да благодаря на момичетата, които споделят тук отзиви за продукти, изключително полезни сте ми Kissing Heart ....аз се включвам рядко, но чета всичко Simple Smile

# 447
Здравейте,
Преди време бях писала с молба за съвет относно някои продукти за смесена кожа и останах доволна от това, което ми препоръчахте. Сега пак се включвам с две молби:
1. Моля, препоръчайте ми минерална слънцезащита, тъй като съм бременна и не мога да използвам с химични филтри. Много четох и избрах на skin11104 Madagascar centella air fit suncream plus Spf50+ PA. Оказа се обаче, че не трябва да я ползвам, защото съдържа Salicylate и Licorice Root. Сега се чудя коя да избера и да не сбъркам отново.
2. Някой скоро поръчваш ли е от немския сайт на stylevana? Колко време отне, докато обработят поръчката? Моята е от 28.05 и е в статус "Editing". Писах на спорта им, изпращах етикети през тяхната система и никакъв отговор. Бихте  ли ме посъветвали какво да правя? Не съм писала само в инстаграм и фейсбук. Тъй като плаща с PayPal се чудя дали от там да не направя канцелиране на плащането или нещо подобно. Това е втората ми поръчка от там и с първата нямах такива проблеми.
Благодаря предварително.

# 448
Здравейте,

2. Някой скоро поръчваш ли е от немския сайт на stylevana? Колко време отне, докато обработят поръчката? Моята е от 28.05 и е в статус "Editing". Писах на спорта им, изпращах етикети през тяхната система и никакъв отговор. Бихте  ли ме посъветвали какво да правя? Не съм писала само в инстаграм и фейсбук. Тъй като плаща с PayPal се чудя дали от там да не направя канцелиране на плащането или нещо подобно. Това е втората ми поръчка от там и с първата нямах такива проблеми.
Благодаря предварително.

Моята поръчка от 17.05 е изпратена на 20.06. Първо получавах автоматичен отговор, че във връзка с деня на труда/01.05/ имат забавяне, после се оказа, че едно от нещата, което беше налично в момента на поръчката е изчерпано и ще го имат налично след 2-3 седмици от датата към момента. Помолих да го премахнат и да ми изпратят нещата без него и пак отне седмица.... Отговор получих единствено от този мейл support_de@stylevana.com. Нито в чата им, нито във ФБ...никъде другаде не ми отговориха.

# 449
  • Prismatica Aerie

1. Моля, препоръчайте ми минерална слънцезащита, тъй като съм бременна и не мога да използвам с химични филтри. Много четох и избрах на skin11104 Madagascar centella air fit suncream plus Spf50+ PA. Оказа се обаче, че не трябва да я ползвам, защото съдържа Salicylate и Licorice Root. Сега се чудя коя да избера и да не сбъркам отново.
Почти всички корейски минерални слънцезащити съдържат butyloctyl salicylate.

Общи условия

Активация на акаунт