декупаж/салфета4на техника/

• 142 567
  • 395
  •   1
Отговори
# 90
Записвам се и аз в темата и ще следя с интерес  Simple Smile
Наскоро открих салфетната техника и много ми хареса какви възможности предоставя....
Това за изпичането съм го чувала 100%, че се прави за керамика за по-голяма устойчивост. Трябва да погледна из линковете си за какво лепило ставаше въпрос. Знам също, че салфетките в/у текстил се гладят(през хартия за печене) пак по същата причина.
Тук съм събрала някои идеи. Не всички са със салфетки.
Утре ще щракна моите опити със салфетките. Simple Smile   

# 91
  • Бургас
Тази рамка за снимки си я сътворих вчера:
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2047814

Показвайте момичета, нека се учим и вдъхновяваме!

# 92
Радина, супер е! точно една такава салфетка се чудих на какво да лепна, че много ми е слънчева.
а сервиза за ракия като сервиз ли е купен или ти го сглоби? защото не съм попадала, а ми хареса. то може и да не съм гледала където трябва  Grinning

# 93
  • 2 етажа над тавана
Ето нещо, което започнах да правя - едното шише е със салфетка, другото - с опаковъчна хартия. Мисля отгоре да ги намажа с яхтен лак, дали ще стане, как мислите. Иначе ги лепих с С200 картинките. Не се виждат много добре, че ми е кофти апарата, за което се извинявам.
http://www.bgphoto.net/photos/4337/o633054077643874503.jpg

ето и от задната страна: http://www.bgphoto.net/photos/4337/o633054077707323371.jpg

# 94
  • Бургас
......а сервиза за ракия като сервиз ли е купен или ти го сглоби?

Сервиза е от матирана бутилка от някаква ракия, която си харесаш - тази беше от някаква мускатова, но на ракията "кехлибар" бутилката е още по-хубава. Чашите се купуват отделно и се матират с "фрост дизайн" и се получава сервиз. на мен лично повече ми харесва чашките да са на столче, но този го правих за приятели и те си харесаха тези чаши.

# 95
Ето и някои мои нещица:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/guinniver78/album?.dir=4c92re2&
В момента правя още, като са готови ще ги цъкна тук  Simple Smile
С руския и аз мога да помагам...  Embarassed

# 96
идеите на  Гуини  Heart Eyes Hug Grinning
са разкошни
на ли  сьм  от Варна си харесах всички морски  Joy
само да намеря салфетки и ще направя някои от нещата който е показала
моля те кажи  как си направила морската кутия  bouquet??

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
за Гуини

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 14:23 от ra4eto

# 97
моля те кажи  как си направила морската кутия  bouquet??

Необходими м/ли (освен салфетки, четки, бои, лепила и прочие....):няколко мидички и охлювчета, натрошени миди, син декоративен пясък(ако има)

Кутията се грундира с бял акрил. Аз го нанасях 2 пъти, понеже кутията беше тъмнозелена и прозираше през боята. След всяко грундиране боята трябва да изсъхне напълно преди следващото.
-За капака: Когато боята напълно изсъхне се маже цялата повърхност с лепило/лак, отделя се най-горния цветен слой от салфетката и внимателно се разстила по повърхността. След това с широка четка и лепило внимателно се премахват мехурчетата с въздух в посока от вътре на вън. С четката се слага по малко лепило, иначе салфетката се сбръчква. Като изсъхне се лакира още веднъж за  устойчивост. След това внимателно с остър предмет се реже салфетката там, където е отвора на кутията, за да може да се отваря.
-За стените: правят се една по една, а не наведнъж. Обръща се кутията на една страна.  Първо се лепи картинката/картинките, миди и др. Като изсъхнат около тях се маже по-обилно с лепило и отгоре се ръсят нятрошените миди и пясъка в изобилие. Може да се бочне и нещо зеленко, ама да не е живо, че ще изгние. Съвсем леко се притиска всичко с пръсти към повърхността. След около 30 мин. се обръща кутията да падне излишъка. Ако има дупки, в тях пак се маже лепило, ръси се и т.н. Отгоре се пръска с лак-пулверизатор или се маже много внимателно за устойчивост.

Оф, стана дълго  Crazy...ако нещо не съм обяснила ясно ще обяснявам пак  Simple Smile

# 98
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ОБЯСНЕНИЕТО  bouquet
ако срещнете  идеи за великден моля покажете
имам вьпрос кьм Гуини в твоя сайт има поместени счупени саксии направени
специални ли са и ли си чупиш саксията ,ама в тая форма да я счупиш бая саксии
трябва да счипиш newsm78 ?

# 99
  • BABYLAND
Ето и някои мои нещица:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/guinniver78/album?.dir=4c92re2&
В момента правя още, като са готови ще ги цъкна тук  Simple Smile
С руския и аз мога да помагам...  Embarassed
   Ама ПРЕВЪЗХОДНИ СА!   bouquet  Най-искрени поздравления за всичко, което си сътворила. В кутията за мокри кърпички ми останаха очите. Моля те кажи с какво залепи мидичките и водораслите? Кутиите за подправки са страхотни, а книгата за рецепти е уникална. БРАВО!
п.п. Видях и нещо като детски часовник. Много ми допадна и тази идея, само би ли споделила как мго направи...в смисъл само си залепила декорациите или си изрязала пано, сложила си часовник, лампички и т.н.?

# 100
Ра4е, моля  Simple Smile
За саксиите пишеше, 4е се накисват за 12/24ч. във вода и след това лесно се чупели. Лично аз не съм пробвала.
Не съм забелязала, че не всички снимки са се публикували newsm78

Тук има още идейки включително и за Великден

# 101
  • 2 етажа над тавана
Guinni, направо нямам думи! smile3501 smile3501 smile3501
Благодаря за споделените красоти! smile3525

# 102
GOLDEN ROSE и Бабъл, радвам се, че Ви харесват   Simple Smile  Искам само да отбележа, че идеите в никакъв случай не са мои! Свалях си ги от интернет.
GOLDEN ROSE аз лепих мидите с лака за салфетки като капнах малко по-голяма капка, но мисля, че може да се ползва какво да е лепило, стига да хване  Wink За часовника фона се продаваше като готов гланциран картон със стикери. Беше правоъгълен и аз го поокълцах за по-интересно. Мисля, че същата работа може да свърши и цветен плакат залепен на картон. Аз на картона отзад залепих допълнително един капак от кутия за обувки хем за малко обемност, хем да има място където да разположа часовниковия механизъм и кабелите на лампичките. Тук съм го снимала отзад.

Последна редакция: сб, 27 яну 2007, 23:51 от Guinni

# 103
чака ме да видим новите  ти неща с нетьрпение,идеи сьщо
разгледах ги 3-4пьти и не мога да отделя очи от идеите   ти. Grinning

# 104
http://it.f277.mail.yahoo.com/y5/s/viewphoto;_ylc=X3oDMTRmdWpobm … 7648&search=1
Да ви покажа и аз едно мое творение, само дали 6е успея да го визуализирам, 4е с компа съм гола вода, а мъжо е направо дестилирана Grinning

Общи условия

Активация на акаунт