Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 313
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Момичета кога предприехте пътуване след такава операция.
Майка ми е с отворена операция. 20 дни след това обикаляше из Италия, много е смела. Но може би така и трябва-човек в такъв момент има нужда от положителни емоции.

# 526
Момичета кога предприехте пътуване след такава операция.
На 7 мия ден. Аз се оперирах в Румъния. Знам за момичета на 4 тия ден. А иначе екскурзия на 45 тия ден. Аз лично не се чувствах напълно възстановена.

# 527
  • Пловдив
Благодаря за отговорите момичета.
Днес ми е 51 ден. Чувствам се добре.
Наплашиха ме много с това спадане на органи и тазово дъно. (не доктори).
Със страх се навеждам и седя.
Иначе имам любима къщичка на 200км и ми се ще да избягам за малко там.

# 528
Те спадат от вдигане на тежко.От седяне и ходене нищо няма да стане

# 529
Благодаря за отговорите момичета.
Днес ми е 51 ден. Чувствам се добре.
Наплашиха ме много с това спадане на органи и тазово дъно. (не доктори).
Със страх се навеждам и седя.
Иначе имам любима къщичка на 200км и ми се ще да избягам за малко там.
Аз познавам много жени, които не са с хистеректомия, но са с пролапс на тазовото дъно. Така, че не му мислете много.

# 530
Момичета.Взех третия болничен след операцията(тотална хистер.),Доброкачествена.От ЛКК ми казаха,че ще ми издадат още 1 месец след този 3,който се полага,но не знаят дали ще го изплстят от Нои,защото имало случаи когато,4 я месец не го изплащат,а на други го изплащат!Моля за отговор,ако има Дами,които знаят повече или им се е случвало?!Благодаря
Аз взех моя втори болничен от ЛКК, преди няма и седмица. Казаха ми, че имам право на още един месец, тоест общо ще бъдат три месеца. Моята операция бе лапороскопска със запазени яйчници съм.
Значи 3+1 от болницата,така ли?
Не! От болницата имах 1месец+още два месеца от ЛКК. Общо три месеца сме имали право на болничен.

# 531
  • в пустинята
Момичета.Взех третия болничен след операцията(тотална хистер.),Доброкачествена.От ЛКК ми казаха,че ще ми издадат още 1 месец след този 3,който се полага,но не знаят дали ще го изплстят от Нои,защото имало случаи когато,4 я месец не го изплащат,а на други го изплащат!Моля за отговор,ако има Дами,които знаят повече или им се е случвало?!Благодаря
Аз взех моя втори болничен от ЛКК, преди няма и седмица. Казаха ми, че имам право на още един месец, тоест общо ще бъдат три месеца. Моята операция бе лапороскопска със запазени яйчници съм.
Не! От болницата имах 1месец+още два месеца от ЛКК. Общо три месеца сме имали право на болничен.
Това казвам и Аз,но хора пишат,че взимат по 5,6 месеца!Просто,льжат!

# 532
Защо да лъжем? Ти просто не приемаш съвети, които не ти харесват.

# 533
Това казвам и Аз,но хора пишат,че взимат по 5,6 месеца!Просто,льжат!
Не мисля, че лъжат, особено операцията ако е отворена. За лапароскопска не знам, може и само 3 месеца да дават. Доктора, който ме оперира каза, че може да ми дава до 6 месеца болничен (операцията ми беше отворена), но аз ползвах само два месеца, защото работата ми е лека и не е свързана с физическо натоварване. Това беше преди година и половина ( юли 2022г.) и не мисля, че нещо се е променило. А 2019г.имах още една отворена операция и тогава същото ми казаха - до 6 месеца болничен. Тогава пък само един месец ползвах.
Ако искате с епикризата отидете при друга лекарска комисия, в друга болница, кажете им, че работата ви е тежка, че не сте възстановена още и те може да ви дават болнични до 6 месеца. Пробвайте!

# 534
Талибанка, не разбирам защо е тази ирония? Ами аз също имам близка със отворена операция на която дадоха 6 месеца! А на мен лично не ми се полагаше болничен защото бях в майчинство. И да, факт е, че рядко дават толкова дълъг болничен, но и това се случва.

# 535
Не е рядко, повечето ползвахме по 6 месеца.Ама ние това нещо си го изговорихме предварително с доктора, и ходим при един лекар. За болничния е важно какво ще пише лекаря, който те изпраща на комисията.Затова се ходи при един лекар, не операцията при един, прегледите след това при друг, документ за комисия от друг.
Хахаха, ама аз си ползвах 6+ 2 месеца и то с над 1000 лева обезщетение, пък ти с хахаха ползвай 3 месеца минимално.

# 536
Защо да лъжем. За щитовидната жлеза ми дадоха само 3 месеца и се видях в чудо. Затова сега настоявах поне за 5 и си взех. Казаха ми, че ако имам оплаквания да отида за още един месец. За 1 календарна година 180 дни. Но за 3 календарни години са 360 месеца. Така ми обясни жената онзи ден.

# 537
180 от ЛКК, след тези дни и ТЕЛК могат да дадат още 180.

# 538
Аз с отворена операция (но и с онкологично заболяване) ползвах почти 6 месеца, един болничен от болницата за 45 дни (15 престой + 30 домашно лечение) и четири болнични от ЛКК за по 30 дни всеки. Казаха ми, че може и още 6 месеца да ползвам, но трябва да се върна на работа за 2-3 дни и след това пак да изляза в болнични.

# 539
Talibanka, по принцип има значение дали операцията е онкологична или не за месеците болничен. Аз лично се върнах на работа още докато ходих на лъчетерапия или месец след операцията. Просто защото се чувствах добре и то след радикална хистеректомия, а и защото имах работа и като цяло е по-добре да се върши нещо полезно, отколкото да мислиш глупости вкъщи. Всичко, които сме след онкологично лечение ще ме разберат.
Още нещо, моля да спазвате добрия тон в групата. В крайна сметка целта и е да сме си взаимнополезни.

Общи условия

Активация на акаунт