Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 048
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Колко време след операция  ви паднаха вътрешните конци от шевовете на влагалището. Аз още не съм виждала части от тях, 2 месеца след операцията. Чета тук,че при всяка възстановяването е различно, не зная защо при някои няма зацапване след операция,  а при други има с различна продължителност.

# 586
Те се саморазграждат, не се вижда никакво падане на конци и никакви части от тях.

# 587
  • в пустинята
Колко време след операция  ви паднаха вътрешните конци от шевовете на влагалището. Аз още не съм виждала части от тях, 2 месеца след операцията. Чета тук,че при всяка възстановяването е различно, не зная защо при някои няма зацапване след операция,  а при други има с различна продължителност.
Аз не знам честно да ви кажа имам ли конци на влагалището?Мислех си,че конците са под кожата,нивата,които са рязани за да махнат всичко.Аз сьм 2 мес след операция,имах кьрвене пьрвите 15 дни

# 588
  • Пловдив
52 ден след операцията. За ужас на 12 ми дойде цикъла на 13 ме оперираха.  Още часове след операцията вече нямаше и капка кръв. Разбирам, че по някое време ще паднат конци... така ли момичета. За не се панирам, че доктора чак на края на февруари.

# 589
52 ден след операцията. За ужас на 12 ми дойде цикъла на 13 ме оперираха.  Още часове след операцията вече нямаше и капка кръв. Разбирам, че по някое време ще паднат конци... така ли момичета. За не се панирам, че доктора чак на края на февруари.
Не се притеснявай,  аз просто попитах защото жена, оперирана в същия ден с мен каза, че имала и било нормално.

# 590
Никой не ми е казвал за конци, но аз не съм й питала...Март ще ходя на контрола, ако не забравя ще попитам.

# 591
При мен зацапването продължи до края на януари. (Оперирана съм на 18.12.23г.) От няколко дни вече нямам зацапване.

# 592
Аз съм оперирана на 03.10.23 , три месеца след това все още се виждаха конци при прегледа. Гинеколога каза че ще им трябва още толкова време, за да се разградят напълно. Дали е валидно за всеки или е индивидуално, не сме коментирали.

# 593
Какви изследвания правите за проследяване след операцията? При мен мина 1,5 година, и ми каза че нищо не трябва да правя, а се притеснявам само така да седя и нищо да не правя.

# 594
Изследвания, ако нямаш оплаквания няма и нужда. Иначе ендокринолог, мамолог, гинеколог. Това са. Костна плътност е хубаво и витамин Д.

# 595
  • Северо=Западналия край
Момичета, някоя от вас да е с киста след операцията? Измина вече една година от както съм оперирана (премахната матка, запазена шийка и яйчници) и още на 6 тия месец се появи киста на левия яйчник. Беше 4 см, а сега при контролен преглед вчера е вече 7см. Не искам и да си помислям, че пак ще ме режат. Пуснаха ми туморен маркер който за щастие е в норма. Две цитонамазки имам правени и те са перфектни. Но тази киста много ме притеснява.......

# 596
Е верно ли тия мъки продължават?
Сега пък киста. Уплашиха ме, че и рак на гърдата има вероятност да се появи.
То па аман.

# 597
  • в пустинята
Е верно ли тия мъки продължават?
Сега пък киста. Уплашиха ме, че и рак на гърдата има вероятност да се появи.
То па аман.
И на мен ми казаха,че задьлжително два пьти мамография в годината,защото аз сьм след тотална хистер.доброкачествена хистология,но има вероятност за рак на гьрдата и за това задьлжителни прегледи!

# 598
И аз нищо не зная, но два пъти мамография в годината не е ли много? Аз правя една на 2 години  до сега, последно преди 6м. Защо това не го казват след операция?

# 599
На мен ми казаха, че няма нужда.Ако имаш рак на гърдата, тогава можело да се образува гинекологичен, но гинекологичния не водел до рак на гърдата. Просто си препращат клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт