Декемврийски бебета 2023г

• 43 189
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравей и честито!! Радвам се, че се срещаме в тази темичка! Всичко да е на ред до финал и да гушнеш едно хубаво бебче!
Аз да добавя към неразположенията, тъй като карах лек ковид, от цялата работа ми остана да си влача хрема, която периодично се появява при всяко духане на вятъра или по-студено време.Изписаха ми нозов спрей Zyme, подходящ за бременни и кърмачки, но не решава кардинално въпроса.
Здравейте

Записвям се и аз плахо при вас. 6та бременост под ред, имам детенце на 8г от третата бременост и няколко загуби в различни седмици. На 38г съм.Днес минах пръв преглед, за сега всичко е наред, видя се сакче, с жълто мехурче и трептещо ембрионче, отговарящо на 5+6 дни, колкото съм седмици. На тежката артилерия съм, с клексан, дуфастон, преднизолон. Изкарах и грип тези дни, та всичко се струпа. Надявам се този път да е успешна и до финал.

# 106
ЛейдиРоуз , днес като си говорихме с гинеколожката и тя започна да ми изброява различни симптоми, които може да се проявят и ми спомена запушен нос и аз бях супер изненадана . Та може и това да допринася за хремата ти .

# 107
  • София
Дано да е това и да съм изчистила вече вируса!

# 108
  • София
благодаря Лейди Роуз. Аз съм вече ок от вируса, при мен беше доказано грип и пих Тамифлу, та мина доста бързо. Иначе да, запушва се носа често при бременност, но по нататък, от нарастването на лигавицата е.

# 109
ЛейдиРоуз , днес като си говорихме с гинеколожката и тя започна да ми изброява различни симптоми, които може да се проявят и ми спомена запушен нос и аз бях супер изненадана . Та може и това да допринася за хремата ти .

Моят нос е така от вече 3-4 седмици. Не е напълно запушен, но и не е достатъчно отпушен, че да ми достига въздуха. Докато спя често засичам, че съм с отворена уста. Друго странно нещо, което ми се случва е сънищата. Преди изобщо не сънувах, сега почти всяка вечер. 😵💫

# 110

Моят нос е така от вече 3-4 седмици. Не е напълно запушен, но и не е достатъчно отпушен, че да ми достига въздуха. Докато спя често засичам, че съм с отворена уста. Друго странно нещо, което ми се случва е сънищата. Преди изобщо не сънувах, сега почти всяка вечер. 😵💫

Аз също сънувам и то абсолютно несъврзани и нелогични неща. Буквално в 1 сън мога да събера - бели мечки, футболен мач, игра на пейнтбол, ремонт на автобус, разходка сред природата, гледане на котка и преподаване в клас Joy Шантаво е, но и с предишната бременност бях така, така че това не ме притеснява. Дори всъщност това беше първият симптом, по който разбрах, че съм бременна.

# 111
До колкото съм чела и аз това е вярно, че запушения нос го водят симптом, а е възможно и да си проявила сезонен ринит, дори и да си нямала преди, аз така един слънчев ден го отключих без нищо (надявам се да не е де).

# 112
Здравейте! И аз да се включа към темата. Моят първи преглед беше във вторник и се видя сакче. В 5+4 ден съм и нямам търпение за следващия преглед да чуя сърчице. Засега оплаквания нямам освен, че понякога ми се гади и постоянно съм гладна 😄.

# 113
Днес бях на първи ултразвук (5гс+1) и първоначално нищо не видяха и дори се уплаших за ИБ, но в последния момент се видя много малко сакче. Измериха го 0.7 мм и ми казаха, че все още е много рано и да отида пак след 2 седмици.

Има и някаква странна сянка до него, но не разбрах какво е.

# 114
  • София, България
5+1 вярно си е раничко Simple Smile Ще порасне Heart
При кой си във Вита? Аз не съм там, но ми е интересно. Simple Smile

# 115
  • София
И аз като отидох в понеделник, беше рано, същата работа - видя се една точица и сакче. Потвърдена вътрематочна. Освен това докторката направи УЗД на единия яйчник, където беше овулацията и се видя жълто тяло 13 мм (което секретира прогестерона), и каза, че това е мн добре.
И на мен ми даде час за две седмици по-късно за сърчице ❤.
Днес бях на първи ултразвук (5гс+1) и първоначално нищо не видяха и дори се уплаших за ИБ, но в последния момент се видя много малко сакче. Измериха го 0.7 мм и ми казаха, че все още е много рано и да отида пак след 2 седмици.

Има и някаква странна сянка до него, но не разбрах какво е.

# 116

Ето я и нашата точка , днес бях на преглед. 5 седмици и 4 дни , вътрематочна бременност , много добре оформен сак , ноо има отлепяне ,което не е никак малко 😔 ще пия но шпа и дуфастон. Повече почивка , без секс , без вдигане на тежко и претоварване . На 25 съм пак на преглед ,дано всичко да си е наред , да няма кървене и някакви други не желани екстри. Даже на едната снимка се вижда отлепянето, като сянка е

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 14:28 от M a r i a

# 117
Valerita ,Мъничко е , но е важно,че е вътрематочно .
   M a r i a, и при мен има отлепяне и аз на 25ти съм отново на преглед да видим как се отразява лечението . Докторката доста спокойна ми изглеждаше и на мен ми вдъхна спокойствие . Вече съм с положителна нагласа и си повтарям ,че всичко е наред и нещата ще се наредят по най - добрия начин. 🍀

# 118
Благодаря ви, мамита, наистина най-вече факта, че е вътрематочно ме успокои Blue Heart На 25ти имам следващ преглед, когато трябва дори да има и сърчице, та ще се кротна до тогава и ще си чакам чинно.
Peanut, във Вита отидох при Оручева - ходя при нея от години, но не проследява бременност и ще посещавам др. Мая Василева след Май.

# 119
Явно 25ти април ще е ден за новини . 🤗

Общи условия

Активация на акаунт