Декемврийски бебета 2023г

• 40 019
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Поне не съм само аз с моите притеснения. Мъжа ми само ми мрънка да не си мисля такива неща, но не е лесно. Аз на 25.04 съм на втори преглед и нямам търпение да чуя сърчицето.
А за БХС и в Бургас не е лесно да се намери специалист. Живот и здраве искам да отида при доц. Чавеева, но ако няма за нея часове ще търся друг специалист.

Оо изобщо не си само ти 😁 аз също на 25 съм на 2-ри преглед за сърчице 🥰

# 301
Поне не съм само аз с моите притеснения. Мъжа ми само ми мрънка да не си мисля такива неща, но не е лесно. Аз на 25.04 съм на втори преглед и нямам търпение да чуя сърчицето.
А за БХС и в Бургас не е лесно да се намери специалист. Живот и здраве искам да отида при доц. Чавеева, но ако няма за нея часове ще търся друг специалист.

Изобщо не си прави труда в Бургас да ходиш и все пак мои приятелки са посещавали д-р Мануелян и са доволни . Аз мисля да отида до Пловдив, при д-р Стоилов и с първата бременност ходих при него 2 пъти и съм повече от доволна от отношение , внимание и като цяло , огледа всички ограни внимателно , прегледа беше около 30-40 минути

# 302
  • София, България
За следенето по ЗК - то е изключително минимално. Влизат 3 прегледа, 2 ехографа, 1 взимане на кръв. Това е.
За това кой къде ще се следи - всеки си преценява как се чува най-спокоен. Аз за себе си бях най-спокойна да ме следи човекът, който ще ме изражда. Когато се стигне до момента с израждането, този човек знае всичко за мен, а не просто лист хартия. Това беше моят приоритет.
Тази лекарка конкретно ме следи И по ЗК. Останалите прегледи и ехографии си ги заплащах. Други жени си ходят при някой гинеколог, който не изражда и накрая отиват да раждат при който им се падне. Simple Smile
Моят съвет е : намерете си лекар , на който да имате доверие и да не се притеснявате да го попитате нищо. Отношението е много важно и това лекарят да вдъхва спокойствие.

Феталната морфология в 11 г.с. е + биохимичен скрининг. Някой спомена, че може да се направи безплатно в Майчин дом. Така е, отива се сутринта, казва се за какво си, правят прегледа със замерванията и записват, взимат кръв и готово. НО там не се гледат останалите органи, освен тези, нужни за скрининга. На платената фетална се гледа всичко подробно(което може да се види): сърце, дробове, интимни части, лице.

По повод притесненията - аз, като Мария, съм много по-притеснена сега с втората бременност. И то мисля, че защото вече знам какво може да се случи. Имам много повече натрупани знания, прочетени и споделени неприятни случки. Първия път бях притеснена само в началото, после се успокоих.  Имах супер лека бременност с почти никакви неразположения и това също допринесе за спокойствието ми.

# 303
  • Варна
За следенето по ЗК - то е изключително минимално. Влизат 3 прегледа, 2 ехографа, 1 взимане на кръв. Това е.
За това кой къде ще се следи - всеки си преценява как се чува най-спокоен. Аз за себе си бях най-спокойна да ме следи човекът, който ще ме изражда. Когато се стигне до момента с израждането, този човек знае всичко за мен, а не просто лист хартия. Това беше моят приоритет.
Тази лекарка конкретно ме следи И по ЗК. Останалите прегледи и ехографии си ги заплащах. Други жени си ходят при някой гинеколог, който не изражда и накрая отиват да раждат при който им се падне. Simple Smile
Моят съвет е : намерете си лекар , на който да имате доверие и да не се притеснявате да го попитате нищо. Отношението е много важно и това лекарят да вдъхва спокойствие.

Феталната морфология в 11 г.с. е + биохимичен скрининг. Някой спомена, че може да се направи безплатно в Майчин дом. Така е, отива се сутринта, казва се за какво си, правят прегледа със замерванията и записват, взимат кръв и готово. НО там не се гледат останалите органи, освен тези, нужни за скрининга. На платената фетална се гледа всичко подробно(което може да се види): сърце, дробове, интимни части, лице.

По повод притесненията - аз, като Мария, съм много по-притеснена сега с втората бременност. И то мисля, че защото вече знам какво може да се случи. Имам много повече натрупани знания, прочетени и споделени неприятни случки. Първия път бях притеснена само в началото, после се успокоих.  Имах супер лека бременност с почти никакви неразположения и това също допринесе за спокойствието ми.

Не всички гледат само два пъти на ехограф, първата бременност ме гледаха всеки път, пускала съм изследвания повече от един път, но не помня точно колко. Това при един лекар. Моя близка приятелка скоро ще ражда, тя е при друг и е по същият начин. И всичко по ЗК, не сме плащали.
Сега се следя при трети и тя процедира така.

# 304
  • София, България
MomOfTwo66, напълно възможно е лекарят да не е искал да ви взима пари. Има такива лекари, срещала съм от приятелки. Но реалното следене по “Майчино здравеопазване”, което се плаща от НЗОК сега видях, че са го променили на 4 ехографии(за рискова бременност +2), едни кръвни и тест за сифилис и хепатит.

# 305

Изобщо не си прави труда в Бургас да ходиш и все пак мои приятелки са посещавали д-р Мануелян и са доволни . Аз мисля да отида до Пловдив, при д-р Стоилов и с първата бременност ходих при него 2 пъти и съм повече от доволна от отношение , внимание и като цяло , огледа всички ограни внимателно , прегледа беше около 30-40 минути
С първата и аз ходих при Мануелян, но тя и ме следеше. Като се видя проблема на БХС и лошите ми изследвания веднага се свърза с доц. Чавеева и ме изпрати при нея. Но Мануелян е в отпуска и поради тази причина съм се насочила към Кироваков за следене и доц. Чавеева за БХС.

# 306
Здравейте, аз на 10.04 видях пулсации и си чакам прегледа на 24ти за да чуем сърчицето. Мен също ме интересува феталната и то кои са добре специалисти за София.

# 307
  • София, България
Чавеева (в общо линии най-търсената, наистина е добър специалист), Чачева, Марков (старши), Стратиева ( аз не я препоръчвам). Това са по-известните специалисти в София. Вече има и други, които също са добри, но не толкова известни и търсени. Аз ще ходя при Атанасова в Марковс.

# 308
Аз имах голямо желание да се следя при Кироваков , но се отказах честно казано , от много близки чух отзива ,че е много зает , има много пациентки и претупва прегледите . Ходих на първия преглед при д-р Давидова , утре съм пак при нея да видим какво става с отлепянето , не знам дали ще може да се чуе сърце в 6г.с и 4 дни . Не съм решила още дали ще остана при нея тя да ме следи , но и съм доста объркана към кой да се обърка като цяло . Първата бременност ми я следи д-р Димитров , но не останах доволна от него , в началото на 9тия месец ми каза " айде чао , като родиш се обади"
Някой от Бургас , ако има препоръки за акушер-гинеколог, ако е и от окръжна болница ще е още по-добре .

# 309
Аз имах голямо желание да се следя при Кироваков , но се отказах честно казано , от много близки чух отзива ,че е много зает , има много пациентки и претупва прегледите . Ходих на първия преглед при д-р Давидова , утре съм пак при нея да видим какво става с отлепянето , не знам дали ще може да се чуе сърце в 6г.с и 4 дни . Не съм решила още дали ще остана при нея тя да ме следи , но и съм доста объркана към кой да се обърка като цяло . Първата бременност ми я следи д-р Димитров , но не останах доволна от него , в началото на 9тия месец ми каза " айде чао , като родиш се обади"
Някой от Бургас , ако има препоръки за акушер-гинеколог, ако е и от окръжна болница ще е още по-добре .
Кироваков наистина има много пациентки. Не съм ходила при него на преглед и нищо не мога да кажа. Но той е запознат с тромбофилията, а аз имам мутации и затова искам и при него. Иначе Мануелян ми беше избора, но е до края на май в отпуска.

# 310
А самото записване на женската консултация кога беше , че не помня . Не беше ли след 12-13 седмица или нещо се бъркам аз ?

# 311
  • София, България
А самото записване на женската консултация кога беше , че не помня . Не беше ли след 12-13 седмица или нещо се бъркам аз ?

Преди можеше от 10 г.с. Simple Smile

# 312
Здравейте, част от вас вече ме познават от темата за бебеправене, плахо пристъпвам и във вашата тема. На 32 години съм и това ми е първа бременност. Днес мина първият ми преглед в 5+4 седмица, датата на термин за момента е 16-ти декември. Ембриончето имаше сърдечни пулсации, за повече му беше рано. Ще се видим пак след 2 седмици с надежда за сърчице. Heartbeat

# 313
Ехааа, страхотни новини Fayona, това е чудесно! При мен в 5+1 едва се видя сакче и вече нямам търпение (и малко притеснение) за следващия преглед, другата седмица, за да си отдъхна.
Мен ми е интересно, дали мога да получа официален документ при установяване на пулс (за работодател) или чак при регистрация на бременност имам право? Искам да кажа, но без официален документ не се чувствам комфортно, че фирмата в момента изпитва затруднения и не искам да им давам поводи..

Момичета, какво ви се яде? За какво си умирате и имате крейвинги? Satisfied

# 314
Valerita, при мен ЧХГ-то е над 16 000, та аз дори очаквах нещо да не сме сметнали правилно седмицата и да се окаже по-напред, но само с един ден се разминахме. Да видиш само сакче в 5+1 си е в нормата, като че ли, така че ако нямаш кървене или други проблемни симптоми, всичко си е наред! Nature Star2
За документ за пулс не ми е хрубвало досега, че може да е необходимо за работодател, по-добре следващата седмица да питаш на прегледа.
На мен днес много ми се ядяха гумени мечета, та се пречупих и си взех. Иначе ми се яде често, но по малко, гледам да е по-здравословно, че заради бременността спрях тренировките и лекарствата за инсулиновата ми резистентност.

Общи условия

Активация на акаунт