Декемврийски бебета 2023г

• 39 958
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • София, България
Да, и аз имах такива болки. Даже мислех, че ще ми дойде. Точно, както казва Valerita Но-шпа се пие, за да спре спазмите.

# 361
НИА, за нош-па не в въпроса, че се търпи болката, а че понякога може да са контракции, които могат да направят беля. За това на почти всички бременни им дават да пият нош-па. При мен някои дни е много неприятно и пия по няколко в рамките на деня

+1 пий но шпа, това са контракции, не е хубаво да се търпят, трябва да се държи спокойна матката , 3*2 пия аз

Утре сутрин ще си купя, това си е обикновенното но шпа нали? Колко мг е? И освен на своя глава да започна 3х1?

# 362
Заради листериозата ,както и Мацето е писала . Даже ми натърти и за листните зеленчуци хубаво да мия ,заради това . Разбира се ,че няма как да не хапнем нещо вредно .То е абсурдно просто и не се вманиачавам изобщо ,но това което ме е предупредила си го спазвам . 😊
Аз хапвам филе Елена, прошуто крудо, пушена сьомга, иначе готвено агнешко, телешко, свинско, дроб сърма. Избягвам пилешкото, защото е най-тъпкано с антибиотици.
За саламите защо ти забраняват?
По принцип не се препоръчва изобщо суровото месо. Колбасите - умерено заради консервантите. Но е невъзможно абсолютно нищо вредно да не погълнем под някаква форма.
+1 за но шпа .Аз пия 3 ×1 от 80 мг ,но имам отлепване на сакчето . Но още преди да го види Аг-то и казах ,че имам болки и тя веднага ми отвърна, че ще пия Но шпа . Впоследствие и други работи ми изписа ,разбира се .

# 363
  • София
И аз съм имала такива болки в 5-та седмица за ден. Пих но шпа и пия профилактично по едно ако се движа повечко или усетя леко неразположение долу.
Сезариа, това за отлепването на сакчето как се установи? Не знаех, че може да стане на толкова ранен етап...

# 364
При мен на прегледа днес в 5+4 седмица също видя, че има леко отлепване, но не я притесни. Предписа ми но шпа за болката, както и утрогестан, че от няколко дена съм със зацапване/кървене. Аз тях от понеделник така или иначе ги бях почнала на своя глава.

# 365
И аз се учудих .Изобщо не го очаквах ,мислих ,че само ще видим дали е вътрематочно и малко неподготвена бях . Нямах 5та седмица . Е ,тук отстрани се вижда .
Да ,и моята не се притесни ,за разлика от мен .Изписа ми същото,но не съм имала кървене ,само болка и сега си чакам прегледа в понеделник да видим как е положението.

# 366
Момичетаа много съм щастлива. Преди 2 месеца тсхто ми беше 4.45. АГто беше сигурна, че заради това не забременявам. Днес пуснах тсх защото така или иначе имах контрола да видим дали еутирокса ми помага и ето го резултатаааа 2.20. 🥳 Утре ще звънна на ендото да му кажа добрата новина 😀

# 367
Момичета, как се визуализира отлепяне? На моята снимка се вижда някаква странна кръгла сянка до сакчето, но нищо не ми беше казано от АГ.
Скрит текст:

# 368
Щом не ти е казал нищо ,значи няма за какво да се притесняваш .🙂

# 369
  • Бургас
НИА, за нош-па не в въпроса, че се търпи болката, а че понякога може да са контракции, които могат да направят беля. За това на почти всички бременни им дават да пият нош-па. При мен някои дни е много неприятно и пия по няколко в рамките на деня

+1 пий но шпа, това са контракции, не е хубаво да се търпят, трябва да се държи спокойна матката , 3*2 пия аз

Утре сутрин ще си купя, това си е обикновенното но шпа нали? Колко мг е? И освен на своя глава да започна 3х1?
Ниа, на мен ми е изписано от лекар като терапия след инвитро. В началото бях на 3х2 докато не мина имплантацията и не видях първия положителен тест, след това продължих на 3х1. То е за успокояване на матката, срещу крампи и контракции. Препоръчително е да го вземеш, особено когато чувстваш болки и неразположения.

# 370
  • София
Ниа вземи си но шпа комфорт на хапчета

# 371
Valerita, да си призная, не знам кое от снимката ми е отлепянето, но тя го видя.
Подкрепям Sezariya, че щом АГ-то ти нищо не е казало, значи всичко е наред.
При мен предполагам, че и специално го отгледа за отлепяне, тъй като един ден бях със зацапване и един с кървене (през деня ми се наложи да съм с нормална превръзка, дори се наложи да я сменя), вечерта преди второто ЧХГ и прегледа се скъсах от плач.

# 372
Здравейте и от мен, момичета! Simple Smile
Присъединявам се към вас в края на 7 г.с. с първа бременност и с желание да обменяме опит Simple Smile
Някоя от вас може ли да ми препоръча светочодител за град София? Бих искала да направя една консултация във връзка с болничния по време на бременността. Казаха ми, че при непрекъснат болничен възнаграждението, което се получава, реално е по-високо, отколкото, ако работиш по време на бременността. Не знам, обаче, после дали самото майчинство не пада като размер....
Знам, че е все още рано за такива сметки, но искам само да се информирам на този етап....

# 373
  • София
Здравейте и от мен, момичета! Simple Smile
Присъединявам се към вас в края на 7 г.с. с първа бременност и с желание да обменяме опит Simple Smile
Някоя от вас може ли да ми препоръча светочодител за град София? Бих искала да направя една консултация във връзка с болничния по време на бременността. Казаха ми, че при непрекъснат болничен възнаграждението, което се получава, реално е по-високо, отколкото, ако работиш по време на бременността. Не знам, обаче, после дали самото майчинство не пада като размер....
Знам, че е все още рано за такива сметки, но искам само да се информирам на този етап....

Ето в тази тема има полезна информация https://www.bg-mamma.com/?topic=1526270.390

# 374
Добро утро! Сега бях при личния ми лекар за направление за прегледа по-късно и му казах да ми измери кръвното - 80/60 беше ...нищо чудно ,че ми е толкова зле .
А снощи какъв сън сънувах 😀 на прегледа докторката ми казва , че са близнаци, даже и пола ми каза - момиче и момче 😀😀😀 луда работа

Общи условия

Активация на акаунт