Декемврийски бебета 2023г

• 39 952
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Merlin твоето човече е... просто нямам думи Yellow Heart Пожелавам оттук нататък всичко да върви гладко Simple Smile

Аз пък малко да измрънкам за хранителните ми навици напоследък - накратко, всеки ден удрям нови дъна. Направо не знам къде ще му излезе края все въглехидрати набивам, при това не много полезни. Засега оабче само разни закуски, соленки и филии със сирене ми притъпяват гаденето. А преди като си помисля - 6 дни в седмицата тренировки и през 90% от времето супер смислена и качествена храна... Flushed
Здравей, виждам, че си имала спортен режим. Смяташ ли да продължиш и с какво натоварване и честота?
Интересувам се от темата, защото съм в 5 г.с и ходя на тренировки, търся информация по темата и някой, който е в подобна ситуация Smiley

# 436
  • София, България
Geryy123 и аз съм като теб с очакван МЦ на 14ти Simple Smile Така че сега на прегледа ще бъда в 5г.с. + 4. Твърде рано за пулс, но нищо. Ще го видим по-натам. Simple Smile

Ако имате и предложения за заглавие, дайте някое? Пък за следващата тема вече ще направим анкета.

# 437
  • Варна
Блазе ви на тези дето сте свалили.... Аз съм +4 Grinning
Първо ям повече от преди, най-вече закуска.. преди не ядях до 2-3 после чак вечеря...
А второ работата ми е на бюро 8часа... и това ми се отрази още преди да забременея ... качих 5кг... Беше и зима и просто след работа нямах кога да излизам и да имам движение...
Ноо каквото, такова. С предната бременност качих 25 и след това с хранителен режим свалих и станах супер. И този път ще успея.

# 438
Like_Smoke, въпросът ти не беше към мен, но тъй като и аз досега тренирах редовно ще се включа с мнение. Аз досега правих 2 тренировки с инструктор и една групова тренировка по пилатес на седмица. Първоначално мислех, че мога да продължа да тренирам, но след тази седмица като само след 10 000 крачки прокървях все едно ще ми идва, вече съм на мнение, че поне първите седмици няма да тренирам нищо. На прегледа ми се видя отлепяне и докато не ми каже АГ-то, че е ок да се тренира, мисля да си почивам.

Purple_Peanut, моят преглед също точно в 5г.с. + 4 се падна и се видя ембрионче със сърдечни пулсации, не е съвсем сърчице, но пак е много радващо.

MomOfTwo66, за момента е важно ти и бебчето да се здрави, а за килограмите наистина после ще има време да се мисли.

Идеи за заглавие:
На преглед минах с мойта половинка, видяхме вече нашата малинка!
В кабинета ще нахлуем, силно сърчице да чуем!

# 439
Добро утро, мами Two Hearts Да се включа и аз за килограмите, че при мен е странно.

Преди 2 години качих грубо 14 кг от нищото, с които се борех до съвсем скоро (качих от 61 до 75), като последната година, успешно успях да сваля до 71/2 кг, което си беше малка победа за мен. Постоянно диети, никакви резултати. Последния цикъл дори започнах фастинг, от който свалих точно 0 кг, а две седмици се мъчих като грешен дявол - деня преди положителния тест се отказах, на 71 кг.
Получих положителен тест и в рамките на една седмица, свалих 2 килограма и половина почти (стигнах 68.5), просто започнах да се храня с повече протеин, спрях абсолютно всякакъв джънк..имаше и малко стрес де Grinning. И така до ден днешен, имам някакви прегрешения някои от дните, но току що се премерих 69.2 кг, след като вчера си позволих да ям кофти неща. Мисля да продължа с изчистеното хранене, че имам меко казано страх от това да кача много килограми.
Слава богу дори не си мисля за сладко (а много обичам), предпочитам кюфтенца и пържолки Joy

# 440
Like_Smoke, въпросът ти не беше към мен, но тъй като и аз досега тренирах редовно ще се включа с мнение. Аз досега правих 2 тренировки с инструктор и една групова тренировка по пилатес на седмица. Първоначално мислех, че мога да продължа да тренирам, но след тази седмица като само след 10 000 крачки прокървях все едно ще ми идва, вече съм на мнение, че поне първите седмици няма да тренирам нищо. На прегледа ми се видя отлепяне и докато не ми каже АГ-то, че е ок да се тренира, мисля да си почивам.

Пази се, стискам палци всичко да е наред.
На мен лекарката просто ми каза да не прекалявам с натоварването. Намалих тежестите и гледам да не се задъхвам, да се хидратирам повече по време на тренировка.
Засега нямам дискомфорт и промяна в храненето, любопитно ми е как ще се развият нещата - много ми се иска да запазя физическа активност възможно най-дълго време.

# 441
Like_Smoke да, имам натрупан огромен стаж в залата с доста тежки тренировки. След като видях + теста обаче нещо вътре в мен, чисто психически, ме спира да ида в залата. А и чисто физически се чувствам много отпаднала, тъй като имам безсъние, а и гаденето не помага. Ако/когато започна да се чувствам по-нормално смятам да се раздвижвам с леки домашни тренировки предимно с изолиращи упражнения, за да не участват коремните мускули.
Относно храненето - там съм пълен минус в момента, тъй като едва си намирам храни, от които да не ми е лошо и не подбирам макронутриенти и т.н. Simple Smile

# 442
  • Бургас
Нали хората са казали, че няма две еднакви бременности, та и аз така. С първата бременност не ми се е гадило, всъщност само 1 ден ми се гадеше отвратително много и то бяхме на някакъв ресторант, едва издържах. Беше май някъде 2-3 месец по спомен, но пък имах постоянно и отвратителни киселини и само газираната вода ми помагаше. През бременността качих 5,5 кг и като родих от болницата излязох по-малко килограми, от колкото бях като забременях.
Е да, ама сега е различно. Преди известно време качих 30кг след една контузия, при която се налижи да спра всякакви тренировки. Лежах 1 месец, после още два месеца с патерици к от тогава не спортувам, защото ме боли крака и не мога. Съответно качих 30кг, каквито и да правех не падаха тия килограми, после ми откриха и инсулинова резистентност и разбрах защо не свалям. Започнах терапия и поне спрях да качвам, но пък задържах теглото, не успях да сваля. Сега стартирам от не малко килограми Sad На всичкото отгоре ми се гади още от преди закъснението и ми се ядат всякакви вредни неща. Гледам да се контролирам, но не знам къде ще му излезе края.
За термина, по нормалните сметки ако се брои от първия ден на МЦ ми се пада някъде около 31.12, но аз понеже съм инвитро там се смятат по друг начин и ми излиза термин 26.12. Та сега след прегледа на 28.04 ще видим док какъв термин ще напише. Но аз сигурно ще съм секцио, та ще отида към средата на месеца можеби Simple Smile

# 443
Моят термин според приложението е 29.11, но положителен тест се появи чак 4 дни след закъснението, а като бях на първия преглед трябваше да съм към 6-7 гс, а бях явно в началото на 5 г.с., защото казаха че е прекалено рано да се види ембрионче и сърчице. Така че определено вървя поне седмица назад и ще мина за декември. Чакам прегледа да видим какъв термин ще определят. Иначе ПРМ ми е на 22.02, просто понеже още кърмя, цикъла ми е нередовен и овулацията е късна.

# 444
  • Варна
И аз съм попринцип по календар за 9.12 , аг каза 11.12... но и аз ще съм секцио и ще видим. Не ми се иска да е на 1.12, понеже баба му има рд тогава.

# 445
Здравейте, малко със страх, защото не знам все още дали всичко е наред, но все пак ми се иска и аз да се включа в темичката. На 31г. съм и ми е 2ра бременност(имам син на 4 години). Последният ми цикъл беше на 7.03, а тест си направих на 11.04 и беше положителен. Седмица след това получих болки и отидох на преглед и доктора каза, че съм в 5седмица и 2 дни. Видяхме само плоден сак, което ми е ясно, че е нормално, нямаше нищо притеснително за този етап на бременността. Сега имам записан час чаак за 28.04. и много се притеснявам дали всичко ще е наред. Предписаха ми утрогестан и за болките но шпа. Повече ме притеснява това, че гърдите ми в началото бяха много болезнени и напрегнати, а сега са меки и ме наболяват слабо и не постоянно. Иначе понякога ми се гади малко, но не всеки ден и ми е отпаднало, направо имам чувството, че нямам сили да се мръдна и много се задъхвам като вървя сякаш не ми достигат сили. Аз и с първата бременност нямах кой знае какви симптоми, даже разбрах, че съм бременна чак в 8 г.с. , но това чакане ме изнервя доста Пожелавам успех на всички.🍀🍀🍀🤞

# 446
Хей, хора
Следя темата още от самото и начало, но най-накрая реших да се включа, за да разкажа за моята бременност, която е много странна и с обрати.
ПРМ 23.02.2023, но явно съм имала много късна овулация защото нещата са се случили около 17-20 Март. Непланирано.Първа бременност. На 21 Март се разболях от ковид и пих антибиотик 10 дни. Разбрах че съм бременна след като мъжа ми каза- на 05.04.23 след работа се чувствах много изморена и топла и си измерих температурата че съм с 37,2 и почнах да се ядосвам как може 10 дни антибиотик и пак температура да имам. Той само смъмри че сигурно съм бременна и теста потвърди.
Нещата се развиваха нормално, видяхме плодно сакче, жълтъчно мехурче, беше рано за сърдечна дейност - 5 г.с НО прокървих като цикъл. Няма да разказвам какъв ужас беше. Влязох в болница за 3 нощи. Гледаха ме двама лекари, от които единия смяташе че има 60% шанс нещата да се развият, и друга лекарка която каза че нещата не са добре и съм за кюртаж. На следващия ден се бяхме разбрали за кюртаж, защото си мислих че може да е проблем заради антибиотика. Въпреки че всички лекари казваха че е много ранна фаза и че не е това проблема.
Но другия лекар от болницата, когато разбра за кюртажа се обади на другата докторка да и се скара. Така нещата стигнаха до преглед от завеждащия на АГ отделението. Той каза че нещата имат шанс и да изчакаме дали ще се развие сърдечна дейност.
Както и да е кървенето беше спряло след всички кръвоспиращи и ме изписаха от болницата със запазена бременност.
6 часа след изписването, въпреки че само лежах получих кървене отново като цикъл, със съсереци и силно кървене, но без много силни болки. Дори някак ми стана по-леко да се движа след като изтече кръвта. Помислих че това е края. Реших че природата си е свършила работата и сме загубили бременноста. Лекарката каза да спра да пия утрогестани и но-шпа. И два дена си ходих с цикъл, пътувах от Бургас до София, ходих на работа (гледах да съм ангажирана, за да не мисля лошото което ми се беше случило).
Вчера Отидох на лекар за да се видим след болницата и за да види дали добре се изчиствам.
И о чудо…. Ембриона си беше там и дори е развил сърдечна дейност.🙏🙏🙏 6 г.с и 4 ден съм по лекари.
Имам съсереци в матката все още, но казват че ще изчезнат.Сега си лежа вкъщи, заради отлепването. Продължава да ми зацапва стара кръв,  пия си утрогестана и но шпа и ми казаха преглед след 14 дни.
Някои идеи защо може да се случва така?
Казаха че не е точно цветна бременност.
WOW това дете си е от Бога ви е дадено пазете се успех ви желая и всички ние да сме до  финала 🍀🙏🤰👶

# 447
Здравейте, къде изчислявате най-точно термина? Аз вече съм била на 2 прегледа ,но не ми е казвала термин докторката ми , а аз все забравям да питам. Различните калкулатори в интернет ми го изчисляват различно , от 10 до 16 декември.

# 448
  • София
Онлайн  калкулатори. Как ти го изчисляват с такава разлика? Кога ти е датата на последен цикъл да сравним.

# 449
  • София, България
И колко дни ти е целия цикъл? На 28 дни ли ти идва? Може би от там идва разминаването . Калкулаторите в интернет по подразбиране смятат на 28 дни цикъл, но имаше такива, при които можеш да си смениш. Simple Smile

А и другото, ако имаш снимка от ултразвука, там може и да пише Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт