Декемврийски бебета 2023г

• 39 704
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Не са ми назначавали изследвания. С първата бременност като се записах на ЖК  ми назначиха най-различни.
Относно течението,което сте коментирали по-рано, да споделя и аз , понеже и при мен се появи, споделих още на първия ми преглед и докторката ми каза,че сега няма какво да се направи по въпроса, до 12 седмица не можело да се лекуват.

# 586
  • София, България
Момичета, при първия преглед назначиха ли ви някакви изследвания - пълна кръвна картина, цитонамазка, микробиология?

След като се запишем на ЖК (женска консултация) след 10г.с. се полагат по здравна каса и те за това обикновено тогава ги назначават Simple Smile

# 587
  • Бургас
За фб групата, в старата ни група където съм админ съм добавила въпрос при заявка за влизане в групата да си напишат ника и ги одобрявах само ако са от темата ни.
Просто предложение давам Simple Smile

# 588
  • София
Аз нямам фейсбук и няма как да се запиша в групата, тук ще пиша.
Аз писах на предните страници, че днес ми взеха кръв за да изследват всичко, както и урина, секрет, а аз съм едва в 6 г.с.
Таткото идва с мен винаги, без да го карам, той е щастлив от това и иска да е част от всичко.Blue HeartBlue Heart

# 589
Момичета, при първия преглед назначиха ли ви някакви изследвания - пълна кръвна картина, цитонамазка, микробиология?

След като се запишем на ЖК (женска консултация) след 10г.с. се полагат по здравна каса и те за това обикновено тогава ги назначават Simple Smile
Имам въпрос с въпросната ЖК и ще съм много благодарна по-опитните ме ориентират, че ми е пълна мъгла.
Винаги съм посещавала гинеколог в частна клиника и не съм ползвала здравна каса, а допълнително здравно осигуряване от работодател. Същата лекарка потвърди бременност и съм на преглед за пулс в началото на май. Лично аз й имам доверение и бих продължила при нея, ако всичко е наред, разбира се - каза ми, че по протокол ще се пускат изследвания и т.н.
В същото време гледам, че в различни специализирани частни клиники имат пакети за проследяване на база на триместрите. Препоръчително ли е да избера тях пред моята лекарка?
Вие при един лекар ли се следите или някаква комбинация? Има ли смисъл от такова дублиране?

# 590
Аз пък винаги по здравна каса съм се следила и сега също. Не мога да помогна и с тези пакети , кое е по-добре . Само на едно място се следя , като феталните морфологии ще ги правя на друго място. А и честото преглеждане с ехограф ,ако бремеността си върви нормално де , не е много хубаво. 1 път в месеца си е достатъчно, а и двама доктора , с различни мнения ,може да те объркат понякога от колкото да ти бъдат полезни.

# 591
Аз ще се следя по здравна каса . Вчера на прегледа бях 6+3 и ми назначи преглед за май месец ,когато ще съм в 9 седмица и тогава ще ме зачисли за ЖК и каза ,че тогава ще ми пуска и кръвни изследвания , секрет ,Васерман и каквото ми се полага. За паралелно следене на частно се замислям ,но ме притеснява да не стане разминаване на мнения и да си вкарам допълнително филми. 🤗

# 592
Здравейте, момичета. На 22-ри бях на преглед и видяхме сърчицето как тупти💗. Предпочетохме да не го чуваме сега, а следващия път, след кратък разговор относно лъча на ултразвука. И аз ще се включа малко по-късно във фейсбук групата. Препоръча ми от сега да си запазя час за фетална в 11-13 г.с.
Много съм притеснена как ще кажа на работа, (скоро започнах, а бременността е абсолютно непланувана), но май трябва да стане скоро..

# 593
Привет на всички! Включвам се при вас с една втора напълно непланувана и изненадваща бременност. Имаме момченце на 9 месеца, родено юли 2022 Simple Smile Simple Smile Последен цикъл беше на 13.03.2023 и след като ми закъсня април си направих тест. И ШОК, положителен. Няма да лъжа, наистина бяхме в шок. Не бяхме си мислили за породени деца изобщо. След като отмина шокът, коментирахме и решихме, че така е било писано. Живот и здраве, с термин на 18.12.2023 по календар, Калоян ще стане батко. Ще ходя на преглед на 30.04, две следмици и отгоре след закъснение. Ще се радвам да обменяме информация тези 9 месеца. Включих се и в групата във Фейсбук. Лека бременност на всички и пухкави бебоци!

# 594
  • София
Минах и аз сутринта, там си е, тупка и е пораснало. Сега стискам зъби до 9ти!

Относно честите прегледи и вреди от ултразвук, няма такова нещо, не се филмирайте, дали ще ви преглеждат всеки ден, или на 6 месеца. Казвам от опит, моята успешна бременност беше следена много стриктно, на две седмици до раждане, имало е случаи и на всеки ден прегледи. 9 месеца на всеки преглед бях преглеждана с вагинален и коремен ултразвук, за мен това е от изключително значение, лекаря да следи размерите на шийката на всеки преглед.

Like_Smoke бях писала назад, тази лекарка изражда ли и следи ли в болница в която се израждат бебета? За мен това е водещо, лекаря който ме следи да изражда и да работи в самата болница. От там нататък ако изпълнява тези критерии, си се следиш при нея. Вече е лично решение дали искаш на частно или по ЗК да се следиш. Ако имаш частно здравно, си заслужава да си възстановяваш разходите.

# 595
Минавам да се запиша официално с тупкащо 8-седмично сърчице ❤ много съм щастлива, видях го малкото човече, макар че ми е трета бременност, вълнението да го видиш и да чуеш сърчицето за пръв път си е все същото както с първата бременност!
На кого трябваше да пишем с термин за да ни включат в списъка на 1 страница в следващата тема?

# 596
Маце, Жиравче, n.97, честито за сърчицата! Все така с добри новини да пишете! Heartbeat Heartbeat Heartbeat

На кого трябваше да пишем с термин за да ни включат в списъка на 1 страница в следващата тема?

На Purple_Peanut Simple Smile

# 597
Има ли момичета от област Бургас? Аз съм от Поморие и се чудя къде да се запиша. Споделете мнения

# 598
Момичета, има ли някоя с болки в кръста. При мен се появиха снощи и много се напрягам. Не си спомням с първата бременност така ли беше, но усещам лека тъпа болка и ще се побъркам от притеснение😣

# 599
  • София, България
Честито на всички тупкащи сърчица! За това си мисля цяла сутрин. Много се радвам за всички и продължавам да стискам палци за следващите седмици Hug

Жирафче, на мен. Аз мисля, че съм те въвела с първоначалната информация, която беше подала в началото, но все пак сподели кой е термина да го оправя.  Simple Smile

За следенето и по-назад бяхме обсъждали май, че си е въпрос на желание. За мен е важно да съм при лекарят, който ще е лекарят на раждането ми. Това сме прави спокойна. Тя следи и по здравна каса, допълнителните прегледи си заплащам.

Пакетите не са лоши, доколкото знам спестяват доста пари ако говорим за следене на частно. Ако обаче си държите на конкретен лекар, в крайна сметка прегледите са веднъж месечно и после тонове, не са нещо непосилно. Иначе другия вариант е изцяло по ЗК, там има някакво покритие. Има всеки месец прегледи, 4 ехографа, 2 пълни кръвни картини, микробиология включва. ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:05 от Purple_Peanut

Общи условия

Активация на акаунт