Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 694
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не мисля, че има противопоказания Simple Smile

Момичета, имам тъп въпрос. От днес започнах стимулациите. Мога ли да се боядисам, че косата от лилава вече е във всякакви други тонове. Има ли някакви противопоказания или да действам смело?

# 136
Не съм правила стимулации, но преди трансфер питах и казаха че няма проблем. Особено в първите дни е най- сигурно преди да са се понатрупали хормоните.
Чувала съм, че има жени, които по време на цикъл не се боядисват поради същата причина. При мен няма проблем- цвета си стана супер. Аз ползвам амонячни бои, само за протокола.
Малките удоволствия и грижата за външния вид не вредят на инвитрото и плода в последствие, важното е да не попадат в кръвообращението.

Момичета, имам тъп въпрос. От днес започнах стимулациите. Мога ли да се боядисам, че косата от лилава вече е във всякакви други тонове. Има ли някакви противопоказания или да действам смело?

# 137
  • Пловдив
Благодаря ви!

# 138
  • Пловдив
Момичета, днес ми е 4-и ден от стимулацията и естрадиола ми е 267. Не е ли малко? Предният път, на 4-и ден беше 402. На прегледа док видя 6 фоликула с размери от 11.5 до 14.6. Той каза, че за 4-и ден било добре. Сега даже и допълнителна инжекция Cetroride трябва да сложа, а дори не разбрах за какво е...

# 139
Ако не ме лъже паметта цетротида "уравновесява" растежа - докато другият медикамент стимулира многобройни фоликули, цетротида ги "изравнява".
Дано да го обяснявам правилно име говоря глупости.

Момичета, днес ми е 4-и ден от стимулацията и естрадиола ми е 267. Не е ли малко? Предният път, на 4-и ден беше 402. На прегледа док видя 6 фоликула с размери от 11.5 до 14.6. Той каза, че за 4-и ден било добре. Сега даже и допълнителна инжекция Cetroride трябва да сложа, а дори не разбрах за какво е...

# 140
Няма как да бъде еднаква реакцията на един организъм към две стимулации. Въпросът е колко бързо в конкретния момент нарастват фоликулите и най-големите ще станат зрели за вадене. Цитротид се ползва да държи ЛХ ниско, тоест да препятства преждевременна овулация и обичайно такъв препарат /цитротид, оргалутран/ върви заедно със стимулиращите инжекции.

# 141
  • София
Аз слагах цетротид за 5дена от 5ти ден на стимулацията.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 16:09 от shan^tall

# 142
  • Пловдив
Благодаря много! Все съм във филм дали всичко ще е наред.

# 143
Мислете за напред, освен стимулацията ви чакат и още 40 седмици бременност... Та не е по-лесно, бъдете сигурна.

# 144
  • Пловдив
Знам, имам момченце на 1.2г.

# 145
  • София
на 1ви ден след пункцията ембриоложката каза, че 4 от яйцеклетките не са достатъчно създали и ще ги чакат още. Има ли някакъв шанс да започнат деление от 2ри ден?

# 146
на 1ви ден след пункцията ембриоложката каза, че 4 от яйцеклетките не са достатъчно създали и ще ги чакат още. Има ли някакъв шанс да започнат деление от 2ри ден?

Шанталче,при мен от 9  тръгнаха само 4. Ние също чакахме да тръгнат още няколко на ден 2 ,но не се случи. Може и да има такива случаи,но аз не бях от тях.

# 147
При мен стана на предишния ми опит, на 2-ри ден тръгнаха 2.

# 148
  • София
Банановолисто, имах 7 фоликула извадиха 6 яйцеклетки, всичките са ги пуснали класическо инвитро, една не е оцеляла - или е била презряла или е имала лоша морфология, една е започнала деление и всички останали ги изчакваме. Като цяло положението не изглежда розово, надявам се да имаме шанса да се опитаме да върнем нещо.

# 149
Банановолисто, имах 7 фоликула извадиха 6 яйцеклетки, всичките са ги пуснали класическо инвитро, една не е оцеляла - или е била презряла или е имала лоша морфология, една е започнала деление и всички останали ги изчакваме. Като цяло положението не изглежда розово, надявам се да имаме шанса да се опитаме да върнем нещо.

Там където съм ми казаха , че оплождането е само и единствено ИМСИ за по-голяма успевамост. Инвитро опция изобщо няма като оплождане. Аз мислих,че ще е ИКСИ и бях много объркана. При мен бройката е следната, на 35г навършени,но гоня тази година 36. От Октомври 2022 на активен q10 по 200 мг + още добавки. След резултатите взимам вече по 400 мг. Това е на моя глава ако случайно отидем на втора стимулация към края на годината.

Докторът не знае защо само 4 са се оплодили от 9.

12 яйцеклетки извадени (2 празни)
9 зрели и годни за оплождане
4 оплодени  (ден 1)
3 бластоциста (ден 5) Без правен ПИД

Твоята докторка нещо конктретно каза ли? Интерсно дали дават становище в такива ситуации.

Имай позитивна нагласа и не се обременявай с неприятни мисли🙏🏻

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 19:22 от bananovolisto

Общи условия

Активация на акаунт