Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 660
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте Disappointed Вчера от пункцията ми за втори път няма Я. Притеснявам се че отново се случи. Направи ми впечатление, че и предния път прекалено бързо нарастна фоликула..на втори ден 15мм и сега пак и финала-празен. Пие ли се нещо? Какво трябва да следя следващия път? Благодаря!
Съжалявам за емоцията, наистина е изключително неприятна! Тъй като сте на ЕЦ, по-скоро проблемът е в таймиране на пункцията. По спомен не се бяхте разбрали за събота/неделя с лекаря ви кой кога може... Трябва да се опитва различен подход, за да се установи кой е най - добър за вас, на колко мм да се дава тригера.
А хормони пускани ли са в началото на МЦ, да не иде реч за задържан фоликул?
Пуснах и с видеозон следихме, не е имало задържан. Не ми е много ясно как заради инжекцията се "изпразва" фоликула(изчезва яйцеклетката от него)
До сега за 7 пункции никога не ми се беше случвало и сега някак внезапно назад.... Втора пункция без Я Sob много се разстройвам вече, направо рухвам.Уж дебнем едната годна, то и негодна не излиза...

# 121
Здравейте,
И аз съм така- последните 6 пункция- само два пъти извадиха по една яйциклетка и единият път не се оплоди. Сега на предстоящия ми преглед ще питам какво може да пия като добавки или нещо друго. Разбирам как се чувствате, защото и аз съм по същия начин.

# 122
  • София
Още когато тръгнахме да правим контролирани опити с Летрозол започнах да пия FHPro, в момента само Овабуст+омега 3+вит. Д

# 123
Здравейте,

Новобранец съм в темата, но реших да споделя последния си опита и да потърся мнения/препоръки.
С мъжа ми правим опити от близо година, като в тази година направихме едно прекъсване от три месеца, поради прием на противозачатъчни.
Накратко, винаги съм имала нередовен цикъл, който се е дължал на СПКЯ и като започнахме опитите и не се получаваше в продължение на няколко месеца реших, че проблемът е само в мен и за нормализиране на хормоните пих Жасмин в продължение на 3 месеца, но уви, бременност не настъпи и след прекратяване на приема им. Около началото на годината започнахме да посещаваме репродуктивен специалист в Надежа - д-р Чапанова. След като направихме всички необходими изследвание се оказа, че и спермограмата на съпруга ми не е цветуща (около 35 % подвижни сперматозоиди) и му изписаха витамини за подобряване на подвижността. Та, при прегледите д-р Чапанова ме успокои, че имам лека форма на СПКЯ (от изследвания на хормони и при УЗ не се установявало да покривам всички признаци на типична СПКЯ) и не би трябвало това да е пречка за забременяването. Направихме и ЦС, резултатите, от които също са добри. Стигнахме до проследяване на ову, в което тя ми назначи стимулация с летрозол за по-бързо нарастване на фоликула. На 20 ден от цикъла имах фоликул около 20 мм, който бил "идеален" и за да е сигурна, че ще се спука ме прати в манипулационна да ми сложат инжекция, но не съм сигурна какво лекарство точно ми сложиха. Така правихме опити в следващите 3 дни, но на следващия контролен преглед се оказа, че фоликулът не се е спукал...и от тук тя ми каза, че ще направим още 2-3 месеца такива проследявания, като следващия месец ще ми даде по-силна доза за пукане на фоликула и ако не се пука и следващите месеци - инвитро. Та, въпросът ми е някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем? Действително ли само инвитро е решението? Има ли шанс, ако хормоните се регулират да си настъпи нормална овулация? Питам, тъй като след преустановяване приема на противозачатъчните имах положителни тестове за овулация на 13-14 ден (разбира се не знам дали такава действително е имало). Освен това при предишни контролни прегледи д-р Чапанова ми казваше, че овулация е имало, но е минала, та така в момента съм супер объркана.

# 124
Още когато тръгнахме да правим контролирани опити с Летрозол започнах да пия FHPro, в момента само Овабуст+омега 3+вит. Д
И двете съм ги пила...спрях да пуша от 1година вече, бягам поне три пъти седмично по 5км....

# 125

Накратко, винаги съм имала нередовен цикъл, който се е дължал на СПКЯ и като започнахме опитите и не се получаваше в продължение на няколко месеца реших, че проблемът е само в мен и за нормализиране на хормоните пих Жасмин в продължение на 3 месеца, но уви, бременност не настъпи и след прекратяване на приема им. Около началото на годината започнахме да посещаваме репродуктивен специалист в Надежа - д-р Чапанова. След като направихме всички необходими изследвание се оказа, че и спермограмата на съпруга ми не е цветуща (около 35 % подвижни сперматозоиди) и му изписаха витамини за подобряване на подвижността. Та, при прегледите д-р Чапанова ме успокои, че имам лека форма на СПКЯ (от изследвания на хормони и при УЗ не се установявало да покривам всички признаци на типична СПКЯ) и не би трябвало това да е пречка за забременяването. Направихме и ЦС, резултатите, от които също са добри. Стигнахме до проследяване на ову, в което тя ми назначи стимулация с летрозол за по-бързо нарастване на фоликула. На 20 ден от цикъла имах фоликул около 20 мм, който бил "идеален" и за да е сигурна, че ще се спука ме прати в манипулационна да ми сложат инжекция, но не съм сигурна какво лекарство точно ми сложиха. Така правихме опити в следващите 3 дни, но на следващия контролен преглед се оказа, че фоликулът не се е спукал...и от тук тя ми каза, че ще направим още 2-3 месеца такива проследявания, като следващия месец ще ми даде по-силна доза за пукане на фоликула и ако не се пука и следващите месеци - инвитро. Та, въпросът ми е някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем? Действително ли само инвитро е решението? Има ли шанс, ако хормоните се регулират да си настъпи нормална овулация? Питам, тъй като след преустановяване приема на противозачатъчните имах положителни тестове за овулация на 13-14 ден (разбира се не знам дали такава действително е имало). Освен това при предишни контролни прегледи д-р Чапанова ми казваше, че овулация е имало, но е минала, та така в момента съм супер объркана.

Първо да кажа, че ви разбирам, всички които сме със СПКЯ усещаме как нещо малко трябва да се намести в хормоните и ще сме машини. Усещането е вярно, но наместването не е толкова просто.
Първо спокойно, вижте какво ще случи на по-голямата доза.
Това, че е видяла в предишни месеци, че е имало овулация е хубаво, значи не сте от много рядките случаи където никога не настъпва.

При мен:
Към момента, вкойто търгнах да забременявам се оказа, че нямам спонтанна овулация. Но в предишни периоди също съм имала, доказано ехографски. Тестовете за овулация - не доказват овулация, те мерят нивата на хормона ЛХ. Т.е. мерят че организма дава сигнал, че ще настъпи овулация, но дали се пука фоликула или не, тестът не може да покаже.
Проследихме 3 месеца, първия без нищо, не се спука. Втория с доза хориомон - не се спука. Третия с двойна доза хориомон, имах два доминантни и дватата се спукаха Simple Smile

Нека се проследи. Ако се окаже, че в три последователни месеца не настъпва овулация, можете да кандидаствате по фонда с ЛУФ фактор.
Дали ще правите инвитро или не е ваше решение и никой няма да ви накара насила.

# 126
Привет момичета, спешно търся Пролутекс. Моля да ми кажете от къде го купувате в София?

# 127
От аптеката в болница Вита, както и в тази срещу нея

# 128
  • София
Малки извън темата да попитам .Кога трябва да се направи преди цветна снимка цитонамазка и микробиология?Не съм въобще запозната.Лекарят ,при който ще си правя инвитро не обяснява особено.

# 129
Малки извън темата да попитам .Кога трябва да се направи преди цветна снимка цитонамазка и микробиология?Не съм въобще запозната.Лекарят ,при който ще си правя инвитро не обяснява особено.
не ти трябва снимка на тръби. За цитонамазка не са ми искали. Микробиологията важи 30 дни.

# 130
  • София
На мен ми искаха цветна снимка още преди да стигнем до инвитрото, микробиология и цитонамазка ми взеха повреме на стимулацията на първи чист ден.

# 131
Цветната снимка дава информация за състоянието на тръбите, както и за сраствания и образувания в матката, които биха могли да са пречка за имплантацията. Възможно е след изкарана половопредавана болест да се появи хидросалпингс на някоя от тръбите. С него не може да се забременее, тъй като пречи на средата. В този случай се отстранява фалопиевата тръба.
Поради тези причини е препоръчително цветната снимка да се извърши преди инвитро процедура.

# 132
Здравейте момичета, на 22.04 направихме ЗЕТ на два 5 дневни ембриона, Вчера (12ден) пуснах кръвен тест и резултата ми е 16 чхг. По препоръка на лекарката тест трябва да направя на 14 ден. Според вас дали все пак има ли някакъв шанс да е  положителен или напразно се надявам на чудо? Благодаря предварително на всеки за отговора и пожелавам късмет на всички вас ❤

# 133
  • София
silviya.iviv, чхг има, макар и ниско. при всички положения трябва да бъде проследено след 48ч, за да се види накъде върви. успех!

# 134
  • Пловдив
Момичета, имам тъп въпрос. От днес започнах стимулациите. Мога ли да се боядисам, че косата от лилава вече е във всякакви други тонове. Има ли някакви противопоказания или да действам смело?

Общи условия

Активация на акаунт