Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 643
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Привет на всички. Реших да разкажа моята история в Инвитро клиника София.
Ние не сме по фонд. Нямаме фактор за борене. Отидохме на консултация при др. Владимиров. След като прегледа какво сме направили като изследвания, каза, че успеваемостта при инсеминации е 4-7% и за това ни препоръчва инвитро, където ни дава 40% (колкото е и по стандартни статистически данни).
Започнахме стимулация. Като цяло комуникацията помежду ни беше доста лаконична. До този момент бях чела, че някои се чувстват като на конвейер, но не разбирах какво точно имат предвид. Когато започна да ми дава сигнали, че не помни коя съм след няколко посещения, разбрах какво точно имат предвид. Като цяло нямах против, не исках да се обвързвам емоционално с лекар, който може да ми се наложи да сменя.
В деня след пункцията вдигнах температура 38,5. Звънях му през нощта, тъй като тогава я вдигнах, не си вдигна телефона, а на информираното съгласие пишеше изрично при упоменати симптоми (един от които висока Т) да се звънне задължително на него. Когато се свързах с него на следващия ден той каза, че ще ме прегледа в понеделник, което беше ден по-късно, казах му, че тръгвам към майчин дом. Тази Т не беше нормална. Влязох за 3 дни. През това време се чухме и ми каза, че препоръчва ембрионите да бъдат култивирани до стадий бластоцист, за да имаме наблюдение върху тяхното развитие и ако не е добро, това ще даде доста отговори защо не се получава по естествен път.
Не беше добро. До 6ти ден чаках развитието на 1 от тях, който замразихме. Когато излязох от майчин дом отидохме за разговор, в който да чуем анализа на резултатите и получихме конско, защото съм влязла в болница с 38,5 Т вдигната 36 часа след пункцията. Останах изненадана, защото вместо аз да го попитам какво се е случило, за да се стигне до тук, аз бях фокусирана върху резултата от оплождането, а той върху това, че съм влязла в болница без, според него, да е имало нужда. За справка, в болницата видяха, че имам лек излив на кръв в коремната кухина, яйчниците ми са по 8см всеки и ми включиха антибиотично лечение, венозно.
Изкара ме параноичка, която се тревожи без причина. А след като му показах, че нямам претенции към него за случилото се, той обясни, че при вдигане на висока Т след пункция е добре да се влезе в болница за наблюдение, защото понякога в следствие на скрита ендометриоза стават възпаления. Попитах го имам ли ендометриоза, каза, че нямам.
Относно анализа, той беше следния: след като все пак един от ембрионите се разви до стадий бластоцист, това означава, че нямате генетични проблеми, за да се говори за генерално заключение, обаче, трябва 2, 3 опита.
Това беше последния ни разговор. Прехвърли ме към Белчева, негова колежка. Тя ме прегледа 2 пъти преди трансфер. 5 дни преди него ми пусна микрибиология и прогестерон. Прогестеронът беше 0,47, каквото и да означава това. Казвам го, защото повече не ми казаха да го изследвам, нито в деня на трансфера, нито след това. Нито други показатели. В деня на трансфера видях резултатът от микробиологията (тогава ми го дадоха, за него не ми дават картонче, те си ги проследяват и ти ги печатат на място) - обилно количество стрептококи. Обадих се да питам дали е редно, че ми е насрочен трансфер при тези резултати - според др. Владимиров, да. Ако нямам оплаквания, няма причина за тревога.
Нещо странно, което се случи, за което не виня екипа, е че в деня, когато ембриоложката ми се обади, за да ми каже, че ембрионът е станал бластоцист, когато я попитах каква категория е, тя каза ясно "B". А когато се видяхме с Владимиров, той каза "CB", което е доста по-лошо качество, но предполагам е просто разминаване.
Както и да е, опитът ни се увенча с неуспех. Вярвам, че причината от разочарованието ми не е това. При първата ни консултация Владимиров каза, че ще ни излезе между 6 и 7 хил, излезе общо 10 хил, точно. Надявам се да бъда полезна занапред на някого.
Успех!

# 106
Здравей,
на мен ми се случи веднъж точно така-направихме пункция,но яйцеклетката беше презряла..
Здравейте, имам въпрос относно размер на фоликули.На някой случвало ли му се е на 4-ти ден да има по-големи.Днес на преглед ми видяха 2 вдясно 14 и 15мм. Ще проследим да не са задържани. Хапчета не съм пила.
При последната пункция пак така на 3 ден беше фоликул с размер 15мм но тогава се усъмнихме в остатъчно действие от предходен месец на кломифен.И на финала от пункцията нямаше яйцеклетка

Февруари моят доктор видя фоликули с различни размери и ме отложи. Даде ми противозачатъчни и ме чакаше март. Март месец вече бяха изравнени почти. От 12Я имах ( 12 с близки размери,а обща бройка фоликули) само 2 доминантни. Той каза,че няма да се фокусираме върху тях,а наблягаме на останалите. На пункция имах 12 Я,2 празни от тях,9 зрели за оплождане,4 оплодени,3 на 5 ден и замразени.

Дано помогне информацията горе.

Благодаря за отговора.Само да кажа, че аз съм на естествен цикъл. И вече ми се иска и без каквито и да е хапчета и 1 да дебнем читава най-накрая.

# 107
  • София
Здравейте,
включвам се и аз във вашата тема. На 38г. сме и двамата с ММ, имаме детенце на 8г. След няколко години увенчани с две биохимични и една извънматочна подадохме документи към фонда и от днес започваме процедура при д-р Сенкова. Нямаме придружаващи заболявания и всичките ми изследвания за идеялани към момента. Започваме с Мериофет 300, с амх 0,7 съм и с по 4 антрални фоликула в яйчник.

# 108
Здравейте,
включвам се и аз във вашата тема. На 38г. сме и двамата с ММ, имаме детенце на 8г. След няколко години увенчани с две биохимични и една извънматочна подадохме документи към фонда и от днес започваме процедура при д-р Сенкова. Нямаме придружаващи заболявания и всичките ми изследвания за идеялани към момента. Започваме с Мериофет 300, с амх 0,7 съм и с по 4 антрални фоликула в яйчник.
Здравей! Моята история е подобна. На 37г. С АМХ 0,55 и с дете на 10г. Направихме 1во инвитро при д-р Сенкова
Ако искаш ми пиши на лично. Успех!

# 109
Дами да Ви попитам това ли са така наречените НК клетки NKT cells(CD3+CD16+56+)…вчера ми излезнаха резултатите и имам отклонение само тук…изписаха ми два антибиотика Азитрокс 250 и Валтрекс 500 + Винамини с пробиотик от първи ден на МЦ и 7 дни преди трансфер някаква имунокоаголация … някоя от вас да е минала през това и след това имало е положителни резултати…аз съм с три аборта до сега

Благодаря  предварително ако отговорите!

# 110
Здравейте, днес на 7ден от цикъл имам доминантен фоликул 17мм, LH 5,5.
Докторката искаше пункция в събота,защото в неделя не можело...Аз не мога в събота и остава за понеделник.Мислите ли че като си сложа инжекциите в събота , фоликулчето ще устиска до понеделник.

# 111
Привет, момичета. Другата седмица ще правя ЗЕТ , като имам назначен интралипид преди него. Бихте ли споделили в гр. София къде сте правили такава вливка и колко ви е струвало. Благодаря предварително!

# 112
  • София
По принцип където правите процедурата.
Аз си вливах в Афродита. Цената беше 150 лв, без препарата.

# 113
Привет дами!
Някоя да е правил скрово в Надежда муномодулацияс5гKiovig

# 114
Nikasim, съжалявам че нещата не са се развили добре. Надявам се да сте намерили нова клиника и нормални и заинтересовани лекари.
Преди трансфер се уверете че няма проблеми с мб, защото те могат да се пренесат в матката, а и винаги е по-лесно да се излекуват преди бременност. Успех следващия път!

# 115
  • София
усещали ли сте някакви нежелани ефекти от Мериоферт и Цетротид?
Усещам повече умора и сънливост от време на време и не мога да преценя дали не е от лекарствата.

# 116
Не, никакви. Но все пак всеки организъм е различен.

# 117
Здравейте Disappointed Вчера от пункцията ми за втори път няма Я. Притеснявам се че отново се случи. Направи ми впечатление, че и предния път прекалено бързо нарастна фоликула..на втори ден 15мм и сега пак и финала-празен. Пие ли се нещо? Какво трябва да следя следващия път? Благодаря!

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 08:06 от Baby1313

# 118
Здравейте Disappointed Вчера от пункцията ми за втори път няма Я. Притеснявам се че отново се случи. Направи ми впечатление, че и предния път прекалено бързо нарастна фоликула..на втори ден 15мм и сега пак и финала-празен. Пие ли се нещо? Какво трябва да следя следващия път? Благодаря!

по какъв протоко бяхте ?

# 119
Съжалявам за емоцията, наистина е изключително неприятна! Тъй като сте на ЕЦ, по-скоро проблемът е в таймиране на пункцията. По спомен не се бяхте разбрали за събота/неделя с лекаря ви кой кога може... Трябва да се опитва различен подход, за да се установи кой е най - добър за вас, на колко мм да се дава тригера.
А хормони пускани ли са в началото на МЦ, да не иде реч за задържан фоликул?

Общи условия

Активация на акаунт