Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 702
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
при нас казаха, че заради добрата спермограма няма никакъв смисъл от ИКСИ, пък и аз успявам да забременея, при нас проблемът е тубарен фактор.

# 151
при нас казаха, че заради добрата спермограма няма никакъв смисъл от ИКСИ, пък и аз успявам да забременея, при нас проблемът е тубарен фактор.

Шанталче,при нас е същото. При мен е драмата с тръбите. Лява непроходима. Дясно слабо проходима.По Крюгер моят мъж е 5.5%, няма фрагментация. Всичко му е добре на него.

# 152
При нас също спермограмата е добра,вадим яйцеклетки,препоръчват ни ИКСИ и ПИД.
Но лигавицата е голям проблем.
Много е тънка. Пробвахме с кръвна плазма,но не се повлия.
Сега ще продължавам с големи дози естроген и дуфастон и се надявам да се удебели малко. Разпитах на доста места и няма друг вариант за лигавицата.

# 153
  • София
bananovolisto, това което ми обясни ембриоложката е, че не препоръчва ИКСИ щом имаме едно дете + 1 биохимична, втора биохимична, която обаче доц. Димитров нарече туберен аборт и трета извънматочна, заради която е отстранена и тръбата. Смятат, че мога да забременея на класическо инвитро, където пипането по самата яйцеклетка е по-малко и го смятат за по-щадящо от към повреди по яйцеклетката. ММ е с 7% по Крюгер, лигавицата на последните 9 цикъла е повече от идеална, затова се смята,ч е единственият проблем е проходимостта на тръбата, заради което и кандидатствахме по фонда и получихме одобрение.

# 154
Шанталче, пожелавам ти успех и дано след 2 седмици да се похвалиш с хубаво ЧХГ. Ако все пак се стигне до втори опит, дано стимулацията този път да е по-изпипана и всички яйцеклетки да узреят равномерно(все пак първия опит е познавателен). Бройката, ако пак е ниска, препоръчвам ИКСИ.

# 155
  • София
Няма как да е друга бройката - започваме с макс 8 антрални общо в двата яйчника. Докторката беше доволна от бройката, имам спомен, че два фоликула вървяха с 1-2мм по-малки от двата големи, другите с още толкова. Тая надежда поне две да се доразвият.

# 156
Аз вече не мога да намеря логично обяснение за някои неща.
Винаги правим ИКСИ с къси протоколи.
Първият път 14 Я,оплодени 12,но само 1 до 5 ден остана.
Вторият път със същата стимулация,но с пиене на много добавки,15 Я,13 оплодени,от тях 6 до 5ти ден.
Казвам си,си гурно е от добавките.
Е,да,ама май не е.
Сега правим 3та стимулация,14 Я,но само 4 оплодени. А добавките не съм ги спирала.
Къде е истината и кое е правилно,вече и аз не знам.
Дали моментът на самата пункция и стопиращата инжекция може да оказва толкова голямо значение. Или пък нещо друго.

# 157
Шанталче,успех мила🙏🏻Много се надявам и моля да е успешен този опит!

Явно никой няма обяснение защо веднъж са повече или по-малко оплодените. Отново ще попитам моя доктор за обяснение,но когато съм на място.

# 158
При нисък процент оплождане се препоръчва калциева активация на яйцеклетките. Определено има ефект.

# 159
Сега ще продължавам с големи дози естроген и дуфастон и се надявам да се удебели малко. Разпитах на доста места и няма друг вариант за лигавицата.

Aniem, при мен също се оказа проблем лигавицата. Макс я вдигам на 7,4 с големи дози лекарства. Даже при последния зет, док каза да започна да ги пия месец и половина по-рано, за да може да се повлияе тая пуста лигавица.. (за сега всичко е успешно) Иначе друг път почвах лекарствата на 1 ден от мц и имплантация нямаше. Твоята лигавица колко е?

# 160
Предлагат ли го в Надежда?
При Вас имаше ли ефект?
Ще попитам за това.
Благодаря Ви.

При нисък процент оплождане се препоръчва калциева активация на яйцеклетките. Определено има ефект.

# 161
При Вас имаше ли ефект?
Ще попитам за това.
Благодаря Ви.

Аз го правих в Турция, иначе и в Надежда го предлагат.

# 162
При Вас имаше ли ефект?
Ще попитам за това.
Благодаря Ви.

Аз го правих в Турция, иначе и в Надежда го предлагат.

Кактусче,би ли споделила цена и какво представлява процедурата? Може и на лично ако ти е по-удобно❤

# 163
При Вас получи ли се имплантация и колко беше лигавицата?
При мен,сложиха ембриона на 8 лигавица,но не се захвана.
Правих няколко терапии с кръвна плазма за пудебеляване на лигавицата,но нямаше кой знае какъв ефект.
Сега ме отложиха,защото на я4 ден лигавицата е на места 5.8,на места 6.4,което е малко.
Докторът каза,че и при тънки лигавици се е получавало,но предпочита да изчака.
Пия 2 пъти по 1 Естрофем и Дугфастон до 2ри ден на цикъла,после изследвания и ще увеличим драстично дозите. Ще видим,дали ще се получи.
Вие какво приемахте за лигавицата и в какви дози?
Даже ще пробвам и барокамера,доктора каза,че се отрязавало добре на лигавицата,макар че съм скептична,но ще пробвам няйколко пъти да видим.

Aniem, при мен също се оказа проблем лигавицата. Макс я вдигам на 7,4 с големи дози лекарства. Даже при последния зет, док каза да започна да ги пия месец и половина по-рано, за да може да се повлияе тая пуста лигавица.. (за сега всичко е успешно) Иначе друг път почвах лекарствата на 1 ден от мц и имплантация нямаше. Твоята лигавица колко е?

# 164
Здравейте , понеже не сме одобрени от ЦАР . Може ли да ми кажете колко ви излезе цялото инвитро в Селена ?

Общи условия

Активация на акаунт