Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 581
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Lina1, с колко антрални фоликула стартираш цикъл?
При мен с 7 антрални изкараха 6 яйцеклетки, друг е въпросът, че само една успя да се оплоди и то нещо развитието й търпи забавяне та не се знае длаи ще стигнем до трансфер.
Пия Овабууст последният месец, преди това FH Pro

Честно казано не знам колко са били антралните фоликули. Но наблюдаваха само 4 като цяло. Тези, които бяха по-големи.

# 181
4 фоликула за инвитро на естествен цикъл си е страхотен резултат. За повишаване на бройките антрални фоликули единствено DHEA хормон, но той се пие поне 3 месеца преди стимулация и също така е добре да се консултира с лекар. Във Вашия случай обаче не мисля, че е необходим, защото той се предписва на жени с НЯР или ИЯР. Вие имате високо АМХ и доста добра бройка фоликули при естествен цикъл. Може да помислите за подобряване качеството на яйцеклетките.

Здравейте, момичета! Включвам се и аз към темата. Днес имах пункция на естествен цикъл с лека стимулация от мериоферт и добавки. От четири фоликула изкараха само три яйцеклетки, от които само две замразихме. Док. ни каза, че на стимулацията по фонда също няма да имам много извадени яйцеклетки (вероятно по-малко от 10). С АМХ 4,93 съм и ми се струват честно казано малко. Може ли съвет какво мога да направя/да пия за евентуалното увеличаване на бройката на фоликулите? Знам, че е важно качеството, а не количеството, но просто се надявах на повече като бройка, защото сме с мъжки фактор.

# 182
Здравейте момичета!Днес излезнаха изследванията на мъжа ми  преди стартиране на стимулация. Направо съм в шок за Anti Hbc total core:rage:!!!Някой имал ли е  подобeн проблем, да се притеснявам ли, дали ще може да стартираме процедурата?

# 183
мечето, обадиха ли ви се , какво казаха?
Естрадиолът преди пункция, ако не ме лъже паметта е показателен - "по около 500 на (качествена) яйцеклетка", като това естествено е изключително грубо казано и всеки случай е абсолютно индивидуален.

мечето - колко доминантни фоликула имате?

Момичета, какво мислите за тези резултати? На 7-и ден от стимулациите. Чакам обаждане от док.

Казаха ни, че са 5.
[video][/video]

# 184
  • София
Lucie_Напротив. Зрял фоликул е равен на 200 до 300 естрадиол.

imani "Позитивен резултат над 10 UI/L показва наличието на задоволителен имунитет след прекарана инфекция с хепатит В или имунизация."

И още:
"Ако само анти-HBc total е положителен , а HBsAg отрицателен са възможни няколко интерпретации:
пациентът да се възстановява от остра фаза на инфекцията
нивото на HBsAg да е твърде ниско и да не се засича от теста
възможна хронична инфекция"

# 185
  • София
При 7 фоликула и естрадиол почти 3500 два дена по-късно извадихме 6 яйцеклетки - 1 презряла, 1 фрагментирала, 1 зряла и 3 незрели, честно казано очаквах повече зрели, заради естрадиола.

# 186
  • Пловдив
мечето, обадиха ли ви се , какво казаха?
Естрадиолът преди пункция, ако не ме лъже паметта е показателен - "по около 500 на (качествена) яйцеклетка", като това естествено е изключително грубо казано и всеки случай е абсолютно индивидуален.

мечето - колко доминантни фоликула имате?

Момичета, какво мислите за тези резултати? На 7-и ден от стимулациите. Чакам обаждане от док.

Казаха ни, че са 5.
[video][/video]

Звъннаха ми от инвитро центъра, да ми кажат, че пункцията ще е в неделя. Очаквали да се вдигне двойно естрадиолът. И точно ще си отговаря на бр Я. В неделя ще разбера какъв е резултатът.

# 187
Здравейте!
Имал ли е някой подобни изследвания:
АМХ- 0,48
Инхибин В - 264
Инхибин над нормата, АМХ много нисък.
Вярно ли е, че за инвитро по фонда АМХ трябва да бъде поне 0,5?

# 188
  • София
Задължително условие да не е под 0,5.

# 189
  • София
Здравейте!
Имал ли е някой подобни изследвания:
АМХ- 0,48
Инхибин В - 264
Инхибин над нормата, АМХ много нисък.
Вярно ли е, че за инвитро по фонда АМХ трябва да бъде поне 0,5?
А вит. Д изследван ли е? Понякога ако е занижени дава нисък резултат за амх

# 190
Nadezhda ✌️✌️ забравила съм вече ... Първото ми инвитро беше преди 11 !! 🙈🙈 Години. Така като го напиша е толкова много, а ми се струва, че вчера беше.
Второто беше миналата година, но не в БГ, а тук никой нищо не обяснява. А и аз бях решила, че вече на 40, нямам много шанс и не следях толкова детайлно 🙈

# 191
Кога мога да си изследвам витамин Д? Преди, след МЦ?

# 192
  • София
Кога мога да си изследвам витамин Д? Преди, след МЦ?

Няма значение, само трябва да не сте го приемали 7 дена

# 193
art_session, с таква гранична стойност, ако пуснете в още няколко лаборатории все някъде ще излезе 0.5,
зависи за кога ви трябва.

# 194
Благодаря на всички, които се включиха толкова бързо на моите питания. В понеделник съм на преглед. Първо бях много разочарована, когато видях АМХ - 0,48. Сега съм много изненадана от завишеният Инхибин В - 264. Хубаво е да е висок. После се замислих, че нещо не е наред.

Общи условия

Активация на акаунт