Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 451
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте дами,

Някоя от Вас да е правила вливка с имуноглбулин (Киовиг)преди трансфер и ако да странични ефекти някакви имали ли сте(знам,че всеки организъм е различен и реагира на всичко различно,но все пак …информативно)

# 391
Здравейте момичета! Днес ми е 4-ти ден след трансфера и сега виждам, че TSH ми е много високо 5,47 m [ IU ]/L. Репродуктивния ми доктор нищо не е коментирал нито ми е казал да отида на ендокринолог. Направихме трансфера, а виждам, че на други места го отлагат при такива високи стойности. Дали да отписвам опита или да записвам час при ендокринолог.. не знам какво да правя в такава ситуация..

# 392
Свеж трансфер ли беше? На мен също ми се повиши след стимулацията, но буквално след 2 дни еутирокс беше около 1.

Здравейте момичета! Днес ми е 4-ти ден след трансфера и сега виждам, че TSH ми е много високо 5,47 m [ IU ]/L. Репродуктивния ми доктор нищо не е коментирал нито ми е казал да отида на ендокринолог. Направихме трансфера, а виждам, че на други места го отлагат при такива високи стойности. Дали да отписвам опита или да записвам час при ендокринолог.. не знам какво да правя в такава ситуация..

# 393
Свеж трансфер ли беше? На мен също ми се повиши след стимулацията, но буквално след 2 дни еутирокс беше около 1.

Не ЗЕТ беше. Изследването е пускано 4 дни преди трансфер.

# 394
А кой ви е лекаря? Чета, че при високо TSH отлагат трансфер

# 395
Най- добре да искате обяснение от лекаря си. Той знае защо и кога може да игнорира завишението. И мен ме навикваха, че си изследвам на своя глава прогестерон, вит. Д и Б12, както и ТСХ. Всеки си действа по усмотрение и няма стандарт.

# 396
Здравейте , чета книгата на Ребека Фет и тя препоръчва пренатални мултивитамини , някой следвал ли е нейната схема и какви витамини е купил на коя марка .
Купих си витамините отделно, защото в пренаталните витамини са ниски дозите. Пих вит. С, Д, Е и Q10.

# 397
Здравейте , чета книгата на Ребека Фет и тя препоръчва пренатални мултивитамини , някой следвал ли е нейната схема и какви витамини е купил на коя марка .
Купих си витамините отделно, защото в пренаталните витамини са ниски дозите. Пих вит. С, Д, Е и Q10.

Имаше ли ефект при вас?

# 398
  • София
Здравейте, момичета. Приближавам се до ЗЕТ!
Днес бях на преглед. Пусна ми док хормони и всичко е окей. Имам и хориомон изписан, който вече си го сложих, от петък циклогест и една изненада за мен, понеделник имам час за поставяне на "лепило". И да чакам обаждане за трансфер.
Какво е това лепило, каква му е ролята? Нямам никакво понятие, а също така хориомон защо?

# 399
Хориомон/овитрел обикновено се изписва при ЗЕТ, за да се таймира овулацията. По този начин лекарите знаят кога точно е била и правилно могат да сметнат след колко дни да е трансфера, за да може матката и съответното емрбионче да са на една "възраст" така да го кажем, т.е. ако то е на 5 дни и матката да е на 5 дни от овулация, когато средата ще е най-благоприятна то да се захване. Иначе когато бях в Надежда и мен така ме изнеадаха с това лепило, не ми обясниха защо е нужно, май го използват просто за да увеличат шанса да се захване ембриончето, но се подгответе финансово, защото мисля, че и това лепило беше някъде към 100лв. При мен часът за лепилото беше в деня на ЗЕТ. Та ако вие имате час за лепило в понеделник и сте си били хориомон, значи и трансферът май се пада в понеделник. Колко дневно е ембриончето, което ще Ви върнат?

# 400
И аз бих се радвала на обратна връзка за ефекта.
Също много сложна ми се вижда тази схема с избягването на BPA, фталати и етанол. Някои от вас съобразявали ли са козметика, омекотители и препарати с предписанията и имате ли положителна обратна връзка?
Имате ли препоръки за продукти, че нещо много сложна ми се вижда цялата тази работа и взех да се натоварвам 😀

Имаше ли ефект при вас?

# 401
И аз бих се радвала на обратна връзка за ефекта.
Също много сложна ми се вижда тази схема с избягването на BPA, фталати и етанол. Някои от вас съобразявали ли са козметика, омекотители и препарати с предписанията и имате ли положителна обратна връзка?
Имате ли препоръки за продукти, че нещо много сложна ми се вижда цялата тази работа и взех да се натоварвам 😀

Имаше ли ефект при вас?

Аз това , което промених е че ограничих пластмасата. Второ шампоани само натурални. Парфюм спрях да използвам, боди лосион бебешки както и сапун. Против изпотяване от зоя натурален продукт. Прах за пране на фрош, че другите натурални излизат бая скъпо, а аз пера често

# 402
Здравейте понеже реших да си пусна изследване за инсулинова резистентност и видях че в едната лаборатория пише HOMA IR (инсулинова резистентност) а в другата лаборатория пише HOMA инсулин глюкоза (инсулинова резистентност) има ли някаква разлика между двата или са едно и също просто в двете лаборатории ги водат по различен начин

# 403
Едно и също е, ако си пуснете само инсулин и глюкоза на гладно, може да си сметнете НОМА, има формула. Същата работа е.
Хубаво е инсулина на гладно да е около 6 ( за лекарите е важно да е под 10) глюкозата 4-5 (за лекарите - до 6).
Този месец е Рамус видях, че имат пакет на добра цена. И аз мисля да пискам контролно.
Въпреки това има и скрита ИР, която се диагностицира с трикратно изследване и глюкоза. То е доста натоварващо и вредно, когато си с ИР. Добре е да се прави при изрично лекарско искане и то много рядко. Казвам го, за да не се изкушавате да се подлагате на това, ей така с мека ръка.

Здравейте понеже реших да си пусна изследване за инсулинова резистентност и видях че в едната лаборатория пише HOMA IR (инсулинова резистентност) а в другата лаборатория пише HOMA инсулин глюкоза (инсулинова резистентност) има ли някаква разлика между двата или са едно и също просто в двете лаборатории ги водат по различен начин

# 404
Благодаря много Simple Smile
А това трикратното което казваш не е ли изседването което се води натоварване с глюкоза или е друго
А този пакет който е в Рамус пак включва инсулиновата резистентност нали а гликирания хемоглобин е друго
А коя лаборатория ще ми препоръчате Писанец или Рамус
Едно и също е, ако си пуснете само инсулин и глюкоза на гладно, може да си сметнете НОМА, има формула. Същата работа е.
Хубаво е инсулина на гладно да е около 6 ( за лекарите е важно да е под 10) глюкозата 4-5 (за лекарите - до 6).
Този месец е Рамус видях, че имат пакет на добра цена. И аз мисля да пискам контролно.
Въпреки това има и скрита ИР, която се диагностицира с трикратно изследване и глюкоза. То е доста натоварващо и вредно, когато си с ИР. Добре е да се прави при изрично лекарско искане и то много рядко. Казвам го, за да не се изкушавате да се подлагате на това, ей така с мека ръка.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 21:39 от fiksy

Общи условия

Активация на акаунт