С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Утре ще захраня и аз. Мисля да е първо с картоф сама ще си го направя, НО моята педиатърка за нищо не става. Днес бяхме на консултация и ми каза да започна със захранването след което аз я попитах с кое как и по колко, а тя ми отговори провери в интернет как става 😂😂 Щях да попитам дали слагате АМ в пюрено и ако да по колко и също така по колко лъжички на ден?

# 166
IRusinova аз взех тези
https://www.baby.bg/product/miniland-3-300-natur/

Изглеждат ми много удобни. Още не се  захранваме и не мога да кажа от опит Simple Smile

# 167
С баткото бях със стъклени. Не ми бяха удобни честно казано. Тежат. Едни тромави. Сега взех тези. А този чинии са е от Али експрес. За мижави пари. Тук бяха около 15 лева
С баткото купувах и правех, но сега като видях цените….май повече ще правя. А и нали трябва да оправдана парите за уреда, който поръчах. Преди правех и затварях в бурканчета особено като пътувахме. Сега ще видя в движение.
Момичета, ние често пътуваме до Одрин тъй като сме близо до границата. Та мисълта ми е - някоя има ли наблюдения за техните пюрета и каши? Аз ползвам от самото раждане на Христо техния Аптамил - определено като качество, а и като цена е много по-добре.

# 168
Утре ще захраня и аз. Мисля да е първо с картоф сама ще си го направя, НО моята педиатърка за нищо не става. Днес бяхме на консултация и ми каза да започна със захранването след което аз я попитах с кое как и по колко, а тя ми отговори провери в интернет как става 😂😂 Щях да попитам дали слагате АМ в пюрено и ако да по колко и също така по колко лъжички на ден?

Аз си мислих в началото да слагам по малко АМ да разводня картофчето, но после се отказах и слагам от водичката, където е врял. Първо го намачквам с вилица и после слагам от водичката докато стане по-течно пюренце.

# 169
Аз в начало слагах АМ на око , сега слагам вода. Но в началото и на купешкото например на чист сладък картоф бях сложила АМ. Сега на купешките нищо не слагам.

# 170
Тифани,радвам се,че всичко е наред вече. Сигурно си си изкарала акъла. Добре че си запазила самообладание. Че какво съдържат твзи прахчета,та се обрина детето? Ужас...
Веси,страшни сладурчета. Живи и здравички да са ви! 🥰
А как подпирате бебетата за захранването? Нали не си сядат още на дупетата? 🤔

# 171
Тифани,радвам се,че всичко е наред вече. Сигурно си си изкарала акъла. Добре че си запазила самообладание. Че какво съдържат твзи прахчета,та се обрина детето? Ужас...
Веси,страшни сладурчета. Живи и здравички да са ви! 🥰
А как подпирате бебетата за захранването? Нали не си сядат още на дупетата? 🤔

Ние купихме столчета на Чиполино, на които им се сваля седалката в легнало положение. Имаме и барбарони и там са пилулегнали.

# 172
  • Вестерос
Уж хубави неща има в прахчетата https://galen.bg/nan-kear-flora-ekvilibrium-prebiotitsi-sashe-2-2g-h-20-nestle
Затова аз клоня към гела, че е с етерични масла .

# 173
Момичета, благодаря за идеите за купички. Твърдо съм решила да са стъкло, а ако ще храня навън ще си купя едно две пластмасови. Вчера купих от Лидл Био броколи, пащърнак и морков. Колко са био те си знаят. Кадерайче, на вас нали ви казаха, че сте малко извън нормите. Защо вместо да и даваш тези изкуствени пюрета не и дадеш малко банан, малко печена круша или ябълка, авокадо и т.н. Аз за СЗ това смятам за по-натам. И каши де но пак аз ще си ги правя. То след 6-7м.(към годинака май) ще си яде от нашата храна почти всичко. Сега е важно да им даваме витамини, минерали и чиста храна. Вчера пак отварям едно пюре на Гербер, круша беше, ми то не се яде от сладко. Кашите ще ги хвърлям.

# 174
И аз купих стол на Чиполино, но на моята госпожица не и хареса картофа 😁

# 175
И аз купих стол на Чиполино, но на моята госпожица не и хареса картофа 😁

И на моята госпожица не и хареса домашното пюре. Предпочита купените
 Grinning Аз купувам Ганчев, Хип и Гербер от всичките яде.
Нашият стол е този https://www.hippoland.net/cangaroo-stol-za-hranene-brunch-bezhov-108461 много ни е удобен , седалката се смъква до почти легнало положение , даже вече там си се храним Stuck Out Tongue Winking Eye

# 176
Надявам се да съм от помощ на някоя недоспала мама 😁 от около месец-два давам чая на Блевит за спокоен сън и моите наблюдения са следните:
1. В дните, когато давам малко чай (до 50 мл) не виждам ефект, малкия има кратки дремки, неспокоен сън, бунтува се преди да заспи и от недоспиване през целия ден почти е нервен.
2. В дните, когато давам над 100 мл, сънят е дълъг и спокоен и няма бунт при заспиване. Тогава има СПОКОЙНО БЕБЕ - СПОКОЙНА МАМА 😁

# 177
Отзиви от захранването-Първите два дни картофено пюре, трети ден-тиквичка, четвърти и пети-морков. За сега изяжда по 40гр., демек само пробва. След захранването се изхожда почти на всяко хранене. Днес за първи път седеше сам без опора за пет-шест секунди се задържа. Утре броколи, после пащърнак и после ще смесвам. Всичко правя с био продукти, само тиквичката не беше био. Весели празници на всички!❤️🍀🌷🍀🌻🍹🌞

# 178
Отзиви от захранването-Първите два дни картофено пюре, трети ден-тиквичка, четвърти и пети-морков. За сега изяжда по 40гр., демек само пробва. След захранването се изхожда почти на всяко хранене. Днес за първи път седеше сам без опора за пет-шест секунди се задържа. Утре броколи, после пащърнак и после ще смесвам. Всичко правя с био продукти, само тиквичката не беше био. Весели празници на всички!❤️🍀🌷🍀🌻🍹🌞

Днес дадох и морков. Хареса се, но не изядоха това, което беше предвидено като грамаж. Но няма значение, важното е, че са опитали. Още два дена картоф и морков и след това ще дам тиква. Аз ги мачкам с вилица и не става толкова гладко пюре. Дано не е проблем за стомахчетата.

# 179
Аз давам от два дена картоф (не се хареса изобщо) едвам една лъжичка яде, уре пак ще дам картоф и после ще пробвам морков. Въпросът ми е всяко ново пюре ли се дава самостоятелно и по няколко дена?

Общи условия

Активация на акаунт