С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Ели благодаря ти . Вдъхна ми надежда , че и моя бебок ще се отдели от гърдата при заспиване. Heart  До сега малко се двоумях за консултанта по сън дали ще върши работа , но сега имам надежда че ще се получи с тяхна помощ . Ние сме обратното , до последната седмица на 3 ти месец беше всичко страхотно . В количката си спеше , в колата също , ни дремки съм броила , ни интервали . Всичко стана изведнъж . Спящото ми бебе се превърна в ревливо и вечно недоспало и сънено бебе . Да минава този период , че аман вече …

# 226
Момичета, и аз не съм писала отдавна, но ви чета постоянно.
Регресията при нас настъпи преди 2-3 седмици (сега е на 4+++) и също като при elistoy от голямата нощна пауза преминахме на няколко пъти нощно кърмене, като и нашата се буди към 6-7ч и я придърпвам при мен за още малко сън.
Дневните дремки и при нас са точно 35мин. (нали толкова бил един цикъл сън), освен ако не е навън в количката, където се унася пак.
Започнах да съжалявам, че бях толкова анти-биба в началото, защото сега категорично отказва и смуче палците си. При всяко спане започва една борба - ние ѝ дърпаме палците, тя се кисели, защото иска да смуче нещо, но пък не иска да в биберон, започва да се мята и плаче и така приспиването отнема поне 30 мин.

Като че ли гърдата не ѝ е асоциация за сън, но пък вечерната рутина ни е игра-баня-масаж-гърда-приспиване в кошара и дори да е яла преди половин час много държи на това сукане след банята, иначе голям рев, та понякога си мисля как ще го премахна един ден като я отбивам…. Но гледам повече да се съсредоточа върху настоящите “драми” и ще му мисля стигнем до там.

# 227
Не мисля че е проблем сега да си смуче палеца . Едва ли ще остане като асоциация за заспиване . Много са малки още , то и гърдата няма да остане вечна асоциация за заспиване , но на мен ми пречи сега .  Аз също бях много анти биба . Като новороден си я взимаше като спи , но мен много ме дразнеше и все му я махах . Сега и аз се опитвам пак да го приучавам. Даже ще съм доволна ако си смуче палеца , поне него той може да го контролира . А сега ако е взел биба преди да заспи ( с голяма борба) докато спи ако я изтърве се стряска и надава вой. Така целия му сън отива на кино , защото се е стреснал,  иска гърда , ако не му дам още повече пищи и изобщо не приема бибата обратно . Абе с две думи борба си е .

# 228
Кестенче не искам да те отчайвам, но хич не са малки вече за асоциации и за съжаление с времето става все по-трудно да се махнат. Давам пример със сестра ми - малката им госпожица е на година и 3м и още се приспива на гърда.. 😳 Нашата асоциация е заспиване на ръце.. 🫣😥

Та и това с палеца е същата работа и според мен Flame продължавайте с опитите за биба и махането на палчето, защото познавам бебета с деформирано пръстче от точно такова нещо 😕

# 229
Момичета и аз се включвам по рядко вече,но си ви чета редовно. Малко ще се наместя със съвсем различна тема. Малкия има едни пъпчици по врата и гърдите , ще кача снимка и се чудя от какво са. Дали може да е претоплен или преди 2 седмици минах от A derma  exomega на Мустела серията с авокадо и да е от това?

Кестенче стискам палци да имаш успех. Мамо спи ми се са много добри,  мой приятелки са ги ползвали.
При нас съня е ок от как стриктно следя интервалите на будуване.  Не чакам да се разкисели, защото тогава запачва да иска на ръце и става мазало.
Относно бибата аз не кърмя, но бях решила, че ще давам. Моята приятелка беше като вас ,гърдата беше биберон, тъй като не искаше да дава и за жалост това продължи докато детето и не стана на 2г. На мен ми звучи много страшно. Томас заспива с биберона и го изплюва сам като заспи.

# 230
На година и 3месеца ако приспивам още на гърда ще се хвърля от някъде .. Сестра ми също малката ми племенница я приспиваше до 2годишна на гърда . Аз нямам против да заспива на гърда , но да не я търси после между циклите на съня .
Стели аз Мусталата хич не я харесах и не се понесе на кожата на бебо . Особенно овлажняващия крем , беше се изринал целия , но не приличаше на това вашето .
Може ли да кажеш по колко време го държиш буден твоя между дремките?

# 231
На година и 3месеца ако приспивам още на гърда ще се хвърля от някъде .. Сестра ми също малката ми племенница я приспиваше до 2годишна на гърда . Аз нямам против да заспива на гърда , но да не я търси после между циклите на съня .
Стели аз Мусталата хич не я харесах и не се понесе на кожата на бебо . Особенно овлажняващия крем , беше се изринал целия , но не приличаше на това вашето .

Няма да ви разказвам тогава как моята приятелка отучи кръщелника ми от гърда на година и половина. Нямаше отказване това дете от цицата. Какви ли не неща беше пробвала. Лепене на гърдите. Мазане на гърдите с горчиво. Е няма и няма.... Същото и с биберон на година и половина племенничката на Мм. Иска го като играчка и все е в устата. Мазаха го с кисело, с люта чушка, е цоцка си го детето и това е....

# 232
Здравейте, мамчета! Нашите две долни зъбчета пробиха и сега си имаме малко вампирче. Виждат се съвсем малко но поне пробиха венеца и вече е спокоен. Днес и утре сме на пюре от картоф, морков и пащърнак, комбинацията е уникална, препоръчвам я.
Стели, това ми прилича на бебешко акне. Забележи дали сутрин като стане от сън изчезват или са по-малко и по-късно през деня, дали пак се появяват. При нас има доста подобни пъпки, повече станаха като взе да си лапа ръцете и да му текат лигите. Разпространиха се доста. Сутрин обаче почти ги няма и през деня пак се появяват.
Матей взе много да се върти вече по корем но обратно му е трудно и вече няколко нощи ни събужда, легнал по корем и плаче, че не може да се върне обратно по гръб. Тази нощ ме събуди към 3:30 лежи напречно на леглото, отвит целия. Ще слагам и аз обиколника, а го бях махнала. Чувам го как се блъска в дървените прегради цяла нощ. В друга тема прочетох, че спят с чувалчета с крачета, че само се отвиват.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 09:57 от IRusinova

# 233
Нашата асоциация е клатене на краката 🤷♀😀 ама поне не заспива на гърдата! Аз храня веднага след събуждане, играем и приспивам с бибата. За 4 месеца майчинство осъзнавам, че каквото и да си обещая, че няма да правя-очевидно го правя 😀 и аз сложих летния кош и много й харесва, при нас също започнаха едни гадни дремки от по 30-40мин, нищо не мога да свърша с нея 🙄 При Антонина истеричния рев се оказа тих рефлукс и когато я кърмя цока лакомо и засмуква прекалено много въздух. Изписаха ни прахчета за намаляване на киселинността в стомаха и сироп, който се дава след храна и желира горния слой на млякото в стомаха, за да не се връща нагоре по хранопровода. Казвам ви още на първата седмица спря да реве!!

# 234
Русинова, честити зъбчета!

Едно отклонение ... Отказването от бибата и от памперса се случва, когато му дойде времето. С голямата цяло лято се опитвахме да махаме памперса, но не. Заведох я на ясла и буквално за 2дни махнахме дневния. С бибата пък беше много смешно. На 1.8м започнахме да й казваме, че ще става кака(предстоеше раждане на племеница) и ще трябва да й даде бибата, за да не плаче. Тя се съгласяваше(вече говореше всичко). Идва заветния ден и бабата на ММ я пита дали ще даде бибата, нашата казва "да", но бабата продължава: "а ти какво ще правиш без биба, няма ли да ти е тъжно?", а нашата застава и гордо казва "Бабо, аз имам 2"  До тук с опитите за махане. След месец-2 сама се отказа, без да правим нищо.
Емили сега също иска биба само за спането, през останалото време ползва ръцете, но интересното е, че ги дъвче. Но как ще махаме, ще го мисля по-нататък.

# 235

Кестенче, и моят син така търси винаги гърда между циклите на съня. Сега ще се опитвам да го отвикна, защото ще спирам кърменето заради лекарства, които трябва да приемам. Като успея, ще споделя какво е помогнало. Сега всяка нощ почти се буди на всеки час и иска гърда, но не е гладен изобщо. Просто си е свикнал Confounded

# 236
Предпочитам биба да обича,защото много успокоява и така се приспиват сами.По време на зъбките също доста успокоява. За жалост моето бебе я плюе , а аз вече 4 месеца му я бутам 🤣 Биба също се отказва трудно и с няколко нощи рев,но пък палец е много по-невъзможно.Деформира зъбите напред и общо взето може да си го смуче до 1-ви клас .Имам пример на такова дете.
А моето бебе точно на това се учи .Спи с ръцете в устата(с 4 пръста),а и през деня постоянно са му в устата.Дали е навик,дали нещо го боли не знам,защото проплаква доста като ги слага в устата.Нямам търпение да отмине този период  с болки, зъби и да не знаеш какво му е..

# 237
Кестенче веднага казвам. За възрастта дават интервал 1.45-2 ч. На Томас му е около 1.30ч-1.45 (рядко) като моята тактика е когато е будувал 1.25ч лягаме двамата започваме да си гукаме и като видя,че зачервява веждите давам бибата и се успива. Не спазвам такива неща преди лягане дълъг интервал, при нас за сега не работи това.  Така е добре и нощния сън.
Относно бибата първо съм съгласна, че се маха когато му дойде времето и второ със сигурност по лесно от гърда.  Ще разкажа пак за моята приятелка-залъгалка🤣 нейното дете като сме излизали е беше по голямо и дърпаше блузата да я съблича да цока. С второто даваше биберон, махна го имаше истории и рев 4-5 дни. Бибата я махаш и не я даваш, а гърдата ти....
Не знам аз как щях да съм, ако се беше получило кърменето. Но казвам какво съм видяла. А и децата имат нужда да сучат просто. Томас някой път като си изяде млякото и проплаче давам биба и той още 1-2 минути суче просто
Относно обрива на Томас те май Тифани и Весито и във фб групата са ми отговорили Simple Smile
За мустелата разбрах, ще видя да я сменя Simple Smile

# 238
Здравейте, аз също си бях обещала , че няма да давам биба , но още от 2-я месец почна да си смуче палеца. От неотологията ми казаха по-добре биба от палец , няма да можеш до 6г да го махнеш този палец. И я свикнах на биба , не искаше ама с люшкане стана и сега без нея сме за никъде и не може да спи без нея.
При нас спането е много лесно баня , АМ и я оставям в кошарата с едно мече биберона и е заспала. Всеки ден я слагам по едно и също време и вече си знае. Агресията срещу млякото намаля и сега имаме един заместен обяд(зеленчуково пюре) и се храни вече с ХИП1.
Малко по-различен въпрос:
Какво правите при болезнен цикъл? До сега никога не е бил болезнен...

Стелче мисля , че е от претопляне не ми изглежда на акне, и Айлиз имаше такива ,минаха с намаляването на температурата в стаята и Мустела Голд. Аз също използвам и серята с авокадо доволна съм.

# 239
Kaderay аз винаги съм била с болезнен цикъл. Спазмалгон или Нош па още при започване на болката. Ако вече много боли Нимезил  Simple Smile
Личи си, че сме били в една неонатология, на мен пък ми казаха за ползите от бибата до 6-ти месец. Simple Smile

Ще пробвам с по-хладка вода да видим дали ще се махнат. Благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт