С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 847
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Чист вирус си е. И мен така от нищото ме хвана. Стигна 38.8. С електронен термометър под мишницата. Свещичката сякаш го отпусна. Много ме е страх с тези температури.
Някой чакаше да разкажа за прегледа при гастрото. Ехографията беше ок, нищо смущаващо няма. На дупето като разтвори самия анус с извинение имаше червено и нацепено на няколко места и при двамата. Каза, че като пръцкат и излиза въздух оттам и затова ги боли и явно се будят и плачат. Изписа ни някакъв крем. Не съм го купила още. И пусна посявка на акото. Каза задължително към пюретата да добавям рапично олио, то щяло да спомогне да е по-меко изпражнението и да не се напъват и да ги боли.

# 271
  • Вестерос
И как ще се засища с 2лъжички морковено пюре примерно ? Аз вярвам че първата година бебетата имат нужда главно от мляко , твърдата храна им е за опознаване . Докато стигне положението да замести обяд ще са минали няколко месеца , до тогава ще е със същата доза АМ . Е тогава какъв е смисъла рано да се захрани ? Това поне е моята логика и мислене , ти ще си прецениш какво ще правиш с детенцето . Не че не можеш да захраниш и сега ама щом и на теб не ти се иска много … не знам
обяд се замества за две седмици, не месеци.

# 272
При детски гастро или при нормален Stuck Out Tongue Winking Eye ги води? Каза ли нормално ли е толкова да се напъват? До кога давате лефакс? Спрях го може би преди 20 дена, но не знам дали да не го върна пак, дали ще облекча пръцкането, напъването
Чист вирус си е. И мен така от нищото ме хвана. Стигна 38.8. С електронен термометър под мишницата. Свещичката сякаш го отпусна. Много ме е страх с тези температури.
Някой чакаше да разкажа за прегледа при гастрото. Ехографията беше ок, нищо смущаващо няма. На дупето като разтвори самия анус с извинение имаше червено и нацепено на няколко места и при двамата. Каза, че като пръцкат и излиза въздух оттам и затова ги боли и явно се будят и плачат. Изписа ни някакъв крем. Не съм го купила още. И пусна посявка на акото. Каза задължително към пюретата да добавям рапично олио, то щяло да спомогне да е по-меко изпражнението и да не се напъват и да ги боли.

# 273
Всички болнички да се оправят пожелавам. Има вирус с висока температура и тук в Бургас.
Ние сложихме и последната ваксина и сега чак на годинка ни казаха.
Кадерайче ние сме с Макси Кози 3 в 1 адски удобна но много тежка, някак не я препоръчвам но пък е фурия и е много здрава. Наблюдения няма от летния кош още за съжаление.
Веси, аз добавям зехтин в пюрета от три дни и сякаш не се надува толкова детето. Рапичното Маги Пашова не го препоръчва и аз няма да го ползвам. От зехтин ще мина на масло по-натам.
Обяда ние още не сме го заместили, а сме десети ден някъде от захранването. Една позната с две деца ми каза, че и до 8-9м. можело да не го заместя, защото те само опитвали. Друга пък ми каза, че за 8 дни е заместила обяда.
Идеята на педито на Кристина е според мен, че понеже млякото е протеин се качва много от него и ако намали с едно две хранения и вкара въглехидрати ще е по-добре. Аз тази логика не я разбирам, още няма този опит.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 07:41 от IRusinova

# 274
Точно идеята й е да не се надува така като бройлер. 🤭 Направо ме е срам да кажа, че ми е второ дете🫣 Нищо не помня от баткото. Взех няколко еднокомпонентни пюрета сега. Определено ще му правя после. Но сякаш още не се престрашавам. А той си реве, ли реве на два часа и половина от глад.

Всички болнички да се оправят пожелавам. Има вирус с висока температура и тук в Бургас.
Ние сложихме и последната ваксина и сега чак на годинка ни казаха.
Кадерайче ние сме с Макси Кози 3 в 1 адски удобна но много тежка, някак не я препоръчвам но пък е фурия и е много здрава. Наблюдения няма от летния кош още за съжаление.
Веси, аз добавям зехтин в пюрета от три дни и сякаш не се надува толкова детето. Рапичното Маги Пашова не го препоръчва и аз няма да го ползвам. От зехтин ще мина на масло по-натам.
Обяда ние още не сме го заместили, а сме десети ден някъде от захранването. Една позната с две деца ми каза, че и до 8-9м. можело да не го заместя, защото те само опитвали. Друга пък ми каза, че за 8 дни е заместила обяда.
Идеята на педито на Кристина е според мен, че понеже млякото е протеин се качва много от него и ако намали с едно две хранения и вкара въглехидрати ще е по-добре. Аз тази логика не я разбирам, още няма този опит.

# 275
Аз идвам да де похваля плахо . Малкия тази сутрин даде пауза 3 ТРИ часа ! Не можах да повярвам . Дано целия ден да яде на 2,3 часа .
Някой на две на три може ли да ми обесни защо рапичното не се препоръчва ? Аз до сега си мислех , че е полезно , но вече на много места за захранване срещам , че не се давало .
Русинова как върви захранването на Матей? Имате ли проблеми със зъбките ? Сърбят ли го венците ?

# 276
Да ви се оплача и аз, малката изобщо не го иска това пюре, едва яде по 1-2л. Чудя се дали да го спра това захранване и да продължа на по късен етап? И ако го спра сега при следващото започване дали ще трябва пак да и давам по 1 от всяко?

# 277
Ванеса колко е голямо бебето ? С какво започна ти , че не помня ? Може да пробваш с пъщарнак  той е по сладичък или тиква .

# 278
Кестенче много се радвам. Това с помоща на Мамо спи ми се? А ти спа ли или се чуди защо спи бебето?😁

# 279
Не Стели ,не съм започнала още коучинга с Мамо спи ми се . В колата на обяд заспа , като поклащах една кутия от дъвки Орбит с 4 останали дъвки вътре . Явно този шум го приспива . Пробвах и вкъщи и си спа детето , до сутринта се буди на 1час да суче , но заспиваше веднага което ме устройва до някъде . И сутринта бам три часа пауза . Grinning Някой да ме ориентира как изглеждат венци на 4месечно , ако го сърбят. На малкия му е бял целия венец и сякаш леко подут , но не съм сигурна .

# 280
При детски гастро или при нормален Stuck Out Tongue Winking Eye ги води? Каза ли нормално ли е толкова да се напъват? До кога давате лефакс? Спрях го може би преди 20 дена, но не знам дали да не го върна пак, дали ще облекча пръцкането, напъването

При детски гастро. Ами явно е нормално. Нищо не каза. Но при нас има ранички и явно като изкарват газовете и ги боли дупето.

Аз да ви се оплача. Пълен шок. Едното бебче беше мн зле цяла вечер. 39 градуса, плаче жално, иска да спи само върху мен. Интересното беше, че другия беше мн разтроен, все едно разбираше, че братчето му е болнично. Та звъня днес на педиатъра да му кажа за бебето и му обясних, че и аз не съм добре. Той каза да го заведа в кабинета, но преди това да си направя бърз тест за ковид и грип а и б за всеки случай. И какво да ви кажа с ковид съм. Бебето и то. Ходихме на пулмолог, направиха му и на него тест. Пуснахме пълна кръвна картина и сега чакаме резултатите. Ако не се подобри инфекциозно.....Fearful
Направо ми се реве.

# 281
Аааа Весиии от къде го лепнахте тоз Ковид ? Да се оправяте бързо . Ох миличкото как се измъчило с тази температура . Малкия ли ще влезе в инфекциозно ? И ти с него нали ? Ами другия ? Ох че гадно . Бързо да се оправяте ! Значиии не свърши тази Корона . От колко години вече . Тъкмо забравяме и пак се появява от някъде .

# 282
Веси дано всичко мине бързо. Изпращам целувки!

# 283
Аааа Весиии от къде го лепнахте тоз Ковид ? Да се оправяте бързо . Ох миличкото как се измъчило с тази температура . Малкия ли ще влезе в инфекциозно ? И ти с него нали ? Ами другия ? Ох че гадно . Бързо да се оправяте ! Значиии не свърши тази Корона . От колко години вече . Тъкмо забравяме и пак се появява от някъде .

Засега няма. В нас сме. Изследванията са прилични. Дано отмине за няколко дни.

# 284
Бебетата и малките деца лесно преминават през вируса , за разлика от нас възрастните . Поне аз много трудно преминах , а съм млада , нямам заболявания . Но повечето ми познати минаха само с лека хрема или кашлица. Племенниците ми ( на 3 и 4 години ) преминаха изобщо без симптоми . Само тестовете им бяха положителни. Надявам се до ден , два да ви мине .

Общи условия

Активация на акаунт