С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 872
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Вестерос
Месо се дава на 6 навършени месеца. Не бързай с месото. Щом яде и толкова малко пюре грамаж.

# 376
Ти си въвела вече и глутена ли? Щом даваш бисквити? А кашата - млечна или безмлечна? Аз също мисля, че е много рано още за месо

Здравейте, по темата за захранване ние също още не сме заместили нищо а захранвам от 4м. Яде си 30/40гр но пие Ам150. След 30/40 гр почва да реве и не иска пюрето. Аз дадох авокадо и се обрина🤐.  Днес за закуска яде каша от банан , за обяд зел.пюре от картоф , морков , грах капки зехтин и АМ, в 15:00 дадох АМ с бисквити . В 18:00 ще предложа зел.пюре от обяд и за вечеря изцяло АМ.
Искам да питам кога да мина на АМ номер 2? Веднага след 9 ли или да изчакам да мине на 6+? Утре ще предложа пилешко ( домашно , от свекървата) . Айлиз повече яде домашните пюрета , а това с заместването ще стане лека по лека според мен ще си и предложа всичко както трябва и ще се водя по нея колкото си иска да си хапва. Не бързам за никъде АМ цял живот няма да хапва , но храна ще.
Бях споменала ,че отказва АМ. Чудех се доста да се сменям на кисело защото беше истерия. Но , тя не кърмена още на 5 м и ако я сменя от АМ няма да си взима всички витамини , а то е пълно с витамини и минерали необходими за тях. Трудно не трудно с люлеене с пълна газ от хип пак минахме на Фризолак😁
Снощи сънувах, че съм бременна и в съня си се разревах🤣🤣🤣

# 377
Срам ме да кажа колко кг. съм, мнооого са. Винаги съм била пълничка но след процедурите по инвитрото станах още повече. С колко хормони е наблъскано тялото ми мани мани. С раждането всички качени ги свалих но от скоро почнах да се отпускам и на сладко и на джинче, ракийка, а то оттам и мезето. В началото, като кърмех направо озверявах за храна. И жажда и глад, беше много странно но сега май си хапвам от стрес повече. Ние с тия зъби сме ужас, почна всяка нощ да се буди с плач, 4, в 5, в 6ч. и го намирам отвит и с главата надолу. Боли го яко и се върти детето от болка. Веси, трябва да смесваш, както са ти казали мамите по-горе. Комбинациите са хем по-вкусни, хем по-полезни. Аз днес дадох грах, картоф и морков. Не му хареса, разбира се, както и стана с броколите но и утре поне да знам, че е опитал. Съветвам ви да минавате през ситна цедка батата и грахта, защото батата има едни власинки, а грахта само ако не е белен. На мен ми остана тиквата, която издирам като луда по пазарите но никой няма за сега, карфиола и авокадото. Утре ще дам пюре от ябълка, от плодовете вкарах банан и круша за сега.

Аз смесвам, повечето пъти е трикомпонентно пюре. Просто питах за идеи или за някой нов зеленчук. Плодовете за СЗ ли ги даваш?

# 378
Да, Весенце, за СЗ ги давам само. Пак дохранвам с не пълна доза АМ. Идеи за комбинации:
1.Морков, картоф, пащърнак;
2. Морков, картоф, грах;
3.Морков, картоф, лапад/ спанак, грах, броколи.
После слагаш тиква на мястото на моркова, абе каквото ти е останало в хладилника.
Плодовите пюрета се харесват много,там като въведеш туй онуй😄 пак смесваш. Ябълка с банан, банан с круша, круша с банан, после сливи, после сезонни плодове и т.н. Ти кога ще вкараш месо и риба и как?

# 379
А, момичета, каши? Те не са ли преди плодовите?

# 380
Да, Весенце, за СЗ ги давам само. Пак дохранвам с не пълна доза АМ. Идеи за комбинации:
1.Морков, картоф, пащърнак;
2. Морков, картоф, грах;
3.Морков, картоф, лапад/ спанак, грах, броколи.
После слагаш тиква на мястото на моркова, абе каквото ти е останало в хладилника.
Плодовите пюрета се харесват много,там като въведеш туй онуй😄 пак смесваш. Ябълка с банан, банан с круша, круша с банан, после сливи, после сезонни плодове и т.н. Ти кога ще вкараш месо и риба и как?

Месо, след 2 седмици тогава стават на 6 месеца. Утре каша ще дам оризова, после царевична и после плодове към тях. За рибата не знам, сякаш по-късно. Пюрета месни ще взема на Плазмон, а зеленчуците към тях ще ги правя аз, ако ми остане време.

# 381
Аз риба ще дам късно към 9м , за глутена Еми да от тези на Бебелан бисквити прах добавям в АМ. Други неща с глутен не давам.
 Пюретата на Бебелан ги мразя, изобщо не ги харесва. Ние на 9 правим 6м , след това ще дам пилешко. Кашите , които давам са всички на Слънчо , без глутен, безмлечни. Правя си ги с топла вода, но в началото зада свикне слагах АМ.

# 382
Момичета и аз много напълнях , висока съм 167 забременях 61 кг отидох да раждам -72, излязох от родилния 60 , а сега съм 70 кг Sob , аз кърмя и много ям след това , не мога да се контролирам и ям какви ли не боклуци като кроасани и вафли  . А по време на бременността ядях предимно плодове, сега какво ми става незнам......
Със захранването ние сме на зеленчукови пюрета вече 3-4 седмица, днес бебка изяде 100 гр пюре - морков, батат, тиква и тиквичка. Тиквата я давам от купешко пюре , инъче другите зеленчуци са домашно приготвени, много и хареса пюренцето. Също така много обича и пащърнак.
От днес включих и кашите , започнах с елда на Слънчо безмлечна -3 лъжички за следобед , много и хареса и поиска още Joy

# 383
Аз каши няма да давам, защото въбще не може да се сравняват с пресен плод. А и нали ги опитах, бляк😣. Ако са домашни...може би ама надали😄Кашите четох, че се дават на деца, които отказват друга храна. След 7-8м.като въведа сиренцето ще си му правя попара, кус-кус, юфка и т.н. Сега мога кисел да му правя понякога, ще видя.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 07:28 от IRusinova

# 384
Това, че кашите се дават за деца, които не ядат, не съм го срещала никъде. С баткото давах, не всеки ден, сега отново ще давам. Определено според мен имат своите полезности, а и могат да се комбинират с плод. И са разнообразие в менюто. Както с баткото ще започна с оризова, после елда…. Така плавно ще вкарам и глутена.

# 385
Абе не знам дали и колко са полезни , ама са страшно вкусни Joy Аз съм на 27 години и го обожавам . И като бебе много съм ги яла . На малчо също ще му давам , ако не , ще ги ям аз . Все пак не винаги и ние ядем само полезна храна , а по я кога просто защото ни е вкусно . Попара също много обичам , но и тя не е полезна . Накиснат хляб с масло и сирене . ММ хич не е по попари , каши и подобни , да видим малкия на кого ще прилича. Снощи се зачетох по старите ми постове. Припомних си тръпката преди първия преглед , много мило ми стана .
Момичета вчера взех АМ на Аптамил. Искам да додавам понякога , но идея нямам по колко да му приготвям . Може би мъничко да му направя , за да видя реакция ? И има ли други , които стерилизират бибки и шишета в тенджера? След като заври водата по тенджерата остава бяла линия , там до където е била водата . От какво може да е ? Варовик? Имам и машина за стерилизиране , но я ползвах веднъж , много е голяма и за 2биби не видях смисъл да я ползвам , но там не съм забелязала да остава така бяло .

# 386
Не знам къде го бях прочела, беше нещо във връзка с това, че ако не си набавят необходимото в кашите имало добавки и т.н. Аз пък точно за това няма да ги давам, за да не го надува изкуствено. Ако са домашни съм ок, а ако са овесени ядки съм абсолютно ЗА.
Кестенче, ако почнеш с АМ има опасност да спреш  да кърмиш. По-добре е май да си суче кърма, което е най-доброто.

Това, че кашите се дават за деца, които не ядат, не съм го срещала никъде. С баткото давах, не всеки ден, сега отново ще давам. Определено според мен имат своите полезности, а и могат да се комбинират с плод. И са разнообразие в менюто. Както с баткото ще започна с оризова, после елда…. Така плавно ще вкарам и глутена.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 11:37 от IRusinova

# 387
Кестенче,  от варовик е тази лента. Аз стерилизирам бибте в кутийката, с която ги купих. Пълня вода до означението, слагам в микровълновата за 4мин и са готови. Помпата я стерилизирах в тенджера. Иначе имам стерилизатор за микровълнова, ма пусти мързел, така ми е по-лесно.
Каши давах на каката, първо домашни, а после и купувани.  Започнах тогава с кафяв ориз, смлях го на брашно и така правех каша... понякога добавях тиква,морков, а друг път плодове.  Сега мисля пак така, че трудно откривам безглутенови каши тук.

# 388
Аз искам да продължа да кърмя , но да имам вариант и АМ , особенно вечер . Събужда се по 100пъти и за да заспи иска пак да суче . Което означава ,че аз нон стоп съм по цици Joy В никакъв случай няма да спра да кърмя , а и кърма имам бол , като за 2,3деца .
И аз в началото ще правя домашни каши , всъщност и аз ще приготвям всичко у дома , без купешки , освен в краен случай .

# 389
Въпрос към майките на момичета, който са изследвали урина. Как под ягодите успяхте да я съберете в този колектор, вече втори път греда. С момчетата се справих.

Общи условия

Активация на акаунт