С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 796
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
В началото така се дават .После вече се смесват. И аз ще започвам захранване след седмица най-късно,защото е препоръчително  при нас. На 4+++. По два ,три дни  и ще въвеждам ново.Дано няма проблем с коремчето.Чист картоф сигурно не се харесва,но после с морков, тиква,пащърнак или тиквичка ще е ок.
 Има ли още бебета с рефлукс и съответно дрезгав глас?

# 181
  • Вестерос
Отзиви от захранването-Първите два дни картофено пюре, трети ден-тиквичка, четвърти и пети-морков. За сега изяжда по 40гр., демек само пробва. След захранването се изхожда почти на всяко хранене. Днес за първи път седеше сам без опора за пет-шест секунди се задържа. Утре броколи, после пащърнак и после ще смесвам. Всичко правя с био продукти, само тиквичката не беше био. Весели празници на всички!❤️🍀🌷🍀🌻🍹🌞
защо ги редуваш всеки ден? Нали всеки следващ се дава по 2,3 дни, а първият пет с увеличаване на количеството всеки ден и за седмица се замества цяло хранене.

За стоене сам бебето е малко. Между 5 и 6 месец се слага под наклон, а след 6 подпряно. Това от ортопедите

# 182
Тифани, честно казано след толкова четене, говорене с лекари и други майки установих, че ще си действам по усет и както аз си преценя. Така реших да действам, защото ако спазвам тези правила ще въвеждам 20 дни само зеленчуци и количество от 140 не мога да достигна. Като захраниш ще видиш, че точна формула няма. Раличка сама ще те насочи. А и ти ще си изградиш сама своя начин. За изправянето-той сам седна, аз не съм го слагала. Бях го подпряла да го храня и накрая вземах нещо и се обръщам, а той седи, направо се шашнах. Нашето педи каза вече да го слагаме в полулегнало.

# 183
  • Вестерос
Да, както си го усещаш. Просто все друго чета. А за количеството мисля около десет дни е за заместване на едно хранене Simple Smile

# 184
Вие говорите за захранване , аз не мога да си представя даже да стигнем до там . Май само ние сме с развален режим за спане , регресия на съня , скок в растежа и сърбящи венци . Някой ми отмъкна спящото и спокойно бебе и на негово място ми остави бебе което вечерта не спи , само мрънка , киселее и е закачен за гърдата ми нон стоп . Наистина не знам какво да правя вече . През деня си спи горе долу добре , но вечерта не става и не става . Едната вечер не спа и плака до 4:30 , снощи до 12вечерта не е спал . През нощта се събужда с крясъци и дори гърда не мога да му набутам в устата , защото само крещи и се прехласва. Не го боли нищо ,защото ако го болеше щеше и през деня да го боли . И буквално до преди да си легне си е усмихнат . Вчера цял ден изчислявам време за будуване , колко дремки прави , по колко време и накрая вечерта пак не спи . Същия ритуал правя като този през деня . Но не става , нямам сили вече. И най-лошия навик който го направих е да кърмя на поискване . Толкова сигурна бях че това е най правилното , че при всяко мрънкане трябва да се дава гърда за да се успокои , че това е връзка майка - дете , а сега съм отвратена от кърменето . През деня суче на час и половина през нощта на 40 минути иска да е на гърда и дори не суче като хората . Давам му биба , но на 2рата минута я изплюва и крещи докато не получи гърда . Замислих се дори да взема АМ и да приключа с кърменето , защото наистина ми е крайно неприятно вече . Моля ви дайте ми съвет , някой да е минал през това , какво е това чудо. Коликите ми липсват наистина . Като бях бременна си мислех че недоспиването е през периода колики или зъби . Но за това не бях подготвена .

# 185
Кестенче, стискай зъби! Ще мине, минала съм през това! Не се отказвай от кърменето! Опитай различни пози на кърмене. Като ревеше все едно я колят, първо успокоявах на ръце и шъткане и после я лягах до мен и кърмех легнали. Наистина помогна! Случвало се е и да храня от шише или с АМ и също имаше ефект. Опитай различни неща! Другото, което е Антонина спи при нас и това я успокояваше.

# 186
Ох Блонди благодаря . Той спи при нас през нощта , просто е абсурдно да спи в кошарата . Но и това не го успокоява сякаш , все пак е по добре отколкото когато е в кошарата си. През деня си спи там няма проблем , но вечер не ще . Тази сутрин вече толкова нямах сили в 6часа , че той се разплака , пуснах му въртележката над леглото само да чува песничката , бутнах му бибата в устата и се обърнах да другата страна. Не знам кога е заспал , но почти не плака и той е заспал . Колко време продължава тази регресия ? Някъде пише около10дни , на други места можело и седмици да продължи . Гледам да не му правя асоциация с кърмене , но вечерта е невъзможно.
По колко дневни дремки ви правят вашите бебета ? И по колко будуват ? Че аз тотално се обърках

# 187
Аз кърмя на поискване, Савана спи в леглото с нас. Сутрин става между 07:00-7:30 будна е час и половина два, после спи 40минути-2 часа като по-често е 40минути. На час и половина два лягам с нея и я кърмя в легнало положение тя си заспива, ако е прекарала повечето време на земята и се е уморила ( вече се набира с ръце като пълзене и доста мърда напред назад) максимум час и половина. Вечер гледам до 21 да сме си легнали, зависи деня как е вървял и колко дрямки има 3 или 4, ако са 4 ляга към 20:30-21:30 ако са 3 19:30-20:00. Прави 4 месеца утре, не знам дали я хванала регресията има тегави нощи,има и такива които си спи. Обичайно в 04:00 задължително яде през нощта и малко преди да стане. Забелязвам,че ако има повече хора около нея, телевизори ако работят ( ние не гледаме и си седим двете на аудиокнига или на тихо ) е много по-нервна, трудно заспива и е крива.

# 188
Кестенче и аз съчуствам.Sad
За жалост  и аз не знам какво да правя с това бебе .  Цяла нощ е ужасно .Нищо не помага.Това със спането до мен също.Само носене го успокоява.

# 189
Кестенче звучи като да има асоциация за заспиване вечер на гърда и сега в регресията на съня това е нещото, което търси. А какъв ви е режима ?

Ние бяхме в подобна ситуация и се оказа, че моето бебе е просто от тези, които не спят много и трябва да будува повече и да я изморявам с игри и стоене по коремче. И настина се оправиха нещата. Също така по това време някой бебета правят преход към 3 дремки - ние сме точно така и в момента редуваме няколко дни с 3 и после един / два с 4.

Да допълня, че и ние се храним на поискване, но през деня е на 2.5-3ч, а вечер прави една пауза от 6ч и после още една от 4ч.

# 190
Да Лили преди го приспивах на гърда . По точно , след къпане и масаж го кърмех и му четях приказка , после го гушвах изпявах песничка и го слагах в кошарата . Преди режима ни беше следния : Събужда се да суче в 6:30-7 часа , след като го накърмя го слагах в кошарата и той заспиваше сам , не знам колко време му отнемаше защото аз спях по него време . Така спеше до 10:30-11часа после към 12-13 спеше пак . Другите дремки не ги знам защото реално го слагах да спи , когато той поиска . Нито следях колко време е спал, защото когато го припивах в 19:30-20часа винаги си заспиваше . Да пак имаше нощно ставане за сучене , но не ме притесняваше , защото и 5пъти да се събуди , аз само го кърмех и го слагах в кошарата , почти никога не съм приспивала . А сега се събужда 100пъти и след кърмене трябва поне 20-30 минути да приспивам .
Сега става към 7-8 после заспива пак в 10 и така май правим само 3дремки и почти никога 4. В 20часа пак си заспива , но след 30 минути се събужда и хем не спи , хем реве и не заспива добре до 23часа . Едната вечер пробвах след дрямката в 20часа да го държа буден час и половина , два и пак да приспя . Резултата беше неспящи и ревящо бебе до 4:30 Unamused

# 191
  • Вестерос
Растат и имат нужда да са повече будни. До такъв извод стигнах.

# 192
Здравейте, имам ужасен проблем детето ми отказва да пие Фризолак1 (с това се храни до края на 4м) . Отказва да пие Аптамил! Пие ХИП1 ,но мисля че не и понася на корема. Дайте някакъв съвет? Мнение за НАН1??

# 193
И при мен е анархия кога спи и яде 🤷♀ изкарахме мн тежки колики и нямаше шанс за режим. Вече няма обеден сън от 2-3 часа както преди, затова правим по 3-4 цикъла на хранене-бодуване-сън 🤷♀ успявам горе долу вечер да я приспивам по едно и също време и спи по 10-12часа, като понякога я кърмя в просъница и пак заспива. Кърмя я основно през около 2ч и 30мин.

# 194
Кестенче, да не са зъби? Ние вече пети ден сме много кисели и ако не е на ръце все плаче, особено вечер. Мислех, че е от захранването и го боли корема но тази сутрин най-накрая видях бялото и напуканите венци. Долните два са тръгнали сериозно, почти са пробили. Много го боли горкото😔.

Общи условия

Активация на акаунт