С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Тези от вас, които давахте Лефакс, до кога го давахте? Въобще как да разбера, че са отминали коликите (да уточня, че при нас е ревала 2-3 нощи, но яко се превиваше и пререваваше). Сега се свива да пръцне, пръцне ли се успокоява, ама имам чувството, че я чуват и на долния етаж. Това колики ли са?
P.S. знам, че е глупав въпросът ми, но нямам база за сравнение

# 331
Тези от вас, които давахте Лефакс, до кога го давахте? Въобще как да разбера, че са отминали коликите (да уточня, че при нас е ревала 2-3 нощи, но яко се превиваше и пререваваше). Сега се свива да пръцне, пръцне ли се успокоява, ама имам чувството, че я чуват и на долния етаж. Това колики ли са?
P.S. знам, че е глупав въпросът ми, но нямам база за сравнение

На колко месеца е? Аз давах еспумизан комфорт, но от скоро само веднъж на ден и сега от няколко вечери плаче на сън, много маха с ръце и крака. Чудя се дали не са все още колики. Билял е на 4 месеца

# 332
Здравейте момичета, не съм влизала няколко дни , а вие сте обсъдили много интересни теми.
За захранването - аз захранвам по схемата на Хип с малки разминавания Stuck Out Tongue Winking Eye вече сме на 22-ия ден . В началото около седмица купувах пюрета , но вече аз и ги правя . Днес добавих батат ,хареса и но не харесва броколи , а за карфиол още не съм пробвала . На втората седмица от захранването започна да се запича , ходеше на 2-3 дена което ми се струва много . Спрях и картофа за известно време и към всяко пюре добавям по малко пюре от тиква на Хип. Правя и също преди обед сок от круша и мисля че се нормализираха нещата. Сега ще видя с батата как ще е . Вече си хапва по 100 грама пюренце и дохранвам с кърма.
От няколко дена давам и жълтък по 1/4 , мисля че го харесва Grinning
С кашите не съм започнала още , купих Оризова но ми казаха че запича и днес купих Елда , другата седмица мисля да я започна , да мине малко време от началото на жълтъка.
За зъбките днес и купих Камилия и Осадент и двете са хомеопатични , благодаря на мама Русинова за мнението за тях .

# 333
Пепина, как даваш жълтъка? В пюре или самостоятелно?

# 334
Здравейте момичета, не съм влизала няколко дни , а вие сте обсъдили много интересни теми.
За захранването - аз захранвам по схемата на Хип с малки разминавания Stuck Out Tongue Winking Eye вече сме на 22-ия ден . В началото около седмица купувах пюрета , но вече аз и ги правя . Днес добавих батат ,хареса и но не харесва броколи , а за карфиол още не съм пробвала . На втората седмица от захранването започна да се запича , ходеше на 2-3 дена което ми се струва много . Спрях и картофа за известно време и към всяко пюре добавям по малко пюре от тиква на Хип. Правя и също преди обед сок от круша и мисля че се нормализираха нещата. Сега ще видя с батата как ще е . Вече си хапва по 100 грама пюренце и дохранвам с кърма.
С кашите не съм започнала още , купих Оризова но ми казаха че запича и днес купих Елда , другата седмица мисля да я започна , да мине малко време от началото на жълтъка.
За зъбките днес и купих Камилия и Осадент и двете са хомеопатични , благодаря на мама Русинова за мнението за тях .

И аз съм по схемата на Хип. Също с разминавания, защото много малко зеленчуци вкарват. Аз наближавам оризовата и царевичната каша. Като ги вкарам мисля към тях да добавям и плодовете за следобедна закуска. Гастрото каза, че мога да давам вече по малко жълтък. Имаш ли идея млечните кога са, преди или след месото?

# 335
Включвам се и азз, значи с тея пюрета не ми върви, малката не ги харесва изобщо. Днес взех плодови пюрета ще пробвам и с тях и ако пак не и харесат приключвам със захранването, иначе има всички индикации, че иска ги има 🤷‍♀️

# 336
Ванеса, не очаквай захранването да е лесно. До сега Матей нищо не е харесал, те само опитват. Маги Пашова казва, че поне 7-8 пъти трябва да предложим нещо, че да го поискат. Те нито знаят какво е вкус нито могат да дъвкат. Ние ще ги научим на всичко това. Единствено като предложих банан на третият път му се услади.

# 337
Пепина, как даваш жълтъка? В пюре или самостоятелно?
Жълтъка го давам натрошен в пюрето, смесено всичко.
Веси млечните са след месните , така каза педито .
Аз започнах със зеленчуково пюре след това жълтък седмица след началото на жълтъка ще включва и кашите, като ще започна с елда, след това месни пюрета и след това млечни.
Момичета аз да ви попитам - Вие стерилизирате ли още, ние да но аз викам на моя мъж да спираме , че тя бе ка долапа ръцете, лапа разни играчки и всичко каквото докопа. Ако стерилизирате ,до кога мислите да го правите?

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 22:54 от pepinna

# 338
  • Вестерос

И аз съм по схемата на Хип. Също с разминавания, защото много малко зеленчуци вкарват. Аз наближавам оризовата и царевичната каша. Като ги вкарам мисля към тях да добавям и плодовете за следобедна закуска. Гастрото каза, че мога да давам вече по малко жълтък. Имаш ли идея млечните кога са, преди или след месото?
Според Д-р Владимирова жълтък се включва след 15 дни захранване на 5 ++ месеца, ако е почнато на 5 месеца. Трябва да е достигнато 140 мл  пюре. Слага се всеки ден 1/4 сварен жълтък /13 мин се вари след кипване на водата/ В пюрето.

На 6 м. навършени се вкарва месото и рибата. Рибата да е от готови пюрета. месото пилешно, заешко, пуешко за начало. После другите меса. Към зел. пюре и месото може да се добави мазнина кр. масло 3 гр или рапично олио.
Към зел. пюре с риба не се добавя нищо.
Към зел. пюре с жълтък се слага 1 м. л. ам както е на прах, за децата на АМ. За тези на кърма се кърми след това, за да има протеин.

Кашата тя препоръчва да се почва с безглутенова немлечна на 6++ месеца. Като закуска. Прави се с кърма на порции я правите. А за тези на АМ с АМ, правиш си АМ за ядене все едно и слагаш кашата на прах- ориз, елда. На 7 м. може да се вкара вече глутена. На 8 м. вкарваш за закуска попара с 30 гр краве обезсолено сирене и масло или бебешки кус кус. Тогава местиш кашата след обед.

За плодови пюрета не ѝ разбрах препоръките. Тя казва на 9 м навършени плод да се вкара, за да свикне първо със соленото детето.
Днес пак имаше нейн семинар във фб в страницата на Училище за родители Ма-Ма

Стерилизирам да, то е, за да убие бактерии от млякото, а не други.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 00:15 от Tiffany А

# 339
Аз едно време жълтък дадох след 7-я месец. Сега явно има нови стандарти.Сигурно пак ще дам тогава.Трудно е захранването и надали скоро ще заместим хранене.След изядено пюре 20гр  давам пак 165мл готово мляко и си го изяжда.

# 340
Тази д-р Владимирова я харесах в началото ама вчера я слушах на живо два часа и се убедих, че и тя е продажница като повечето. Не знам "Бебелан" колко са и платили но не спря да повтаря, че готовите пюрета били мнооого по-добри от домашните. Абе тя от буркан ли яде тази или си избира винаги прясна храна? Консерви сигурно предпочита да си хапва? То е ясно, че уебинара трябва да го спонсорира някой, за може ние да гледаме безплатно ама чак пък толкоз очевидно натъртване.
Маги Пашова пък обяснява, че в готовите каши желязото било много и били добри, не че ги препоръчва пред домашните но не ги и отрича.
Почнах си по усет и това е. Аман от рекламни лица, толкова продажни са всички лекари/ ай не всички. Едни ти обясняват колко добро мляко е Хип, други как в Аптамила нямало палмова мазнина, трети как Фризолака бил супер и т.н Кой на кого плаща и спонсорира- това е!
Въпросната Владимирова си е извадила препоръките на СЗО и си ги насосва с нейните, като всеки лекар. Падна ми много в очите тази жена от вчера.
Аз стерилизирам още и може би, докато давам АМ ще го правя.
И другото- АМ било сто пъти по-добро от киселото и прясното мляко. Е, добре де значи аз да си пия сухата храна пред истинската. Света се е побъркал вече. Тоя бизнес с бебешката храна е голяма работа. Аз като виждам как от един картоф за стотинки се правят три пюрета от по 3лв.Спирам, че се улях в размисли.
До тук аз въведох круша и банан. Давам ги за следобедна закуска, като пюре и пак дохранвам с АМ, както на обяд със зеленчуковото пюре. От кашите за сега се отказвам, важни са ми плодовете и зеленчуците на първо време.
Ужасно много искам да го спра това АМ но и аз се чудя кога ще е най-удачно. Обърках се тотално.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 05:40 от IRusinova

# 341
И аз я слушах Д-р Владимирова. Не ми хареса с това натякване. Само където не каза - купувайте само Бебелан😁 Не ми допадат много и нейните препоръки. Преди 7 години като захранвах баткото хич не съм следвала подробни схеми. А сега…направо се обърках и се чудя защо сама си го причинявам. Все пак ползвам схемата на ХИП да ориентир. Днес втори ден ще давам картоф с тиква. Тиква не намерих и взех купешко на Гербер, но картофа си го правя аз. Извинявате ама едно пюре от 80 грама да е 2,30 лева 😞

# 342
И аз я слушах Д-р Владимирова. Не ми хареса с това натякване. Само където не каза - купувайте само Бебелан😁 Не ми допадат много и нейните препоръки. Преди 7 години като захранвах баткото хич не съм следвала подробни схеми. А сега…направо се обърках и се чудя защо сама си го причинявам. Все пак ползвам схемата на ХИП да ориентир. Днес втори ден ще давам картоф с тиква. Тиква не намерих и взех купешко на Гербер, но картофа си го правя аз. Извинявате ама едно пюре от 80 грама да е 2,30 лева 😞

Не ми се коментират цените. Срамота... Говорихме си с ММ, че сега най- тегаво, защото и мляко и пюрета. Викам още някой месец да избутамр, че голям зор

# 343
Съгласна съм и аз с Русинова . Да важни са доста неща които казва Владимирова , но това натякване хич не ми се нрави на мен .
Аз ще захранвам с ЗВБ , но и пюрета ще давам , особенно плодови и каши. Купешки мисля да давам когато сме на път или сме на чуждо място и нямам условия аз да си ги правя . И за това съм съгласна с Русинова . Да , купешките може да имат по строг контрол , защото са за бебета , но не мога да си представя че едно купешко пюре , дето нищо не се вижда вътре , да има само хубави плодове или зеленчуци . Това което бих купила от пазара и бих сготвила на бебо ми се струва най доброто за него . Поне знам какво съм сложила , че съм си измила добре ръцете примерно .
Но за АМ изобщо не съм съгласна . АМ е според нуждите на бебето . Има всички витамини и минерали които трябва да приема то според месеца си. То не е просто едно сухо мляко . Киселото мляко разбира се че е полезно , но за толкова малки бебета , не е по полезно от АМ . Дори след заместване на хранене до към 1,5 2 годинки мисля че имат нужда както от кърма , така и от АМ . Можем да сравним състава на АМ и киселото мляко . А и не напразно на новородени бебета не даваме кисело мляко а АМ . Именно заради това мислене много нови майки изпадат в след родилна депресия когато не могат да кърмят . Защото и те смятат че АМ е химия и един вид тровят  детето си . За мен както кърмата е най-доброто за бебето , така е и АМ . Единствената причина която да се натисках да кърмя е че ми е супер лесно и удобно и нямам миене и стерилизиране на шишета разбира се .

# 344
Понякога АМ е дори по-полезно от кърмата. Познавам мама, която кърмеше до 3г, но паралелно с това пушеше и пиеше бира през деня или вино вечер. Не говорим за 1-2цигари на ден, или алкохол понякога...
Късно се сетих и аз да търся тиква, а то сигурно няма да има никъде по това време, за да замразя. Аз мисля да почвам след 2седмици захранването точно с тиква, но ако ни намеря, ще купя готово пюре.
Кестенче, как са цените на пюретата при вас, може би са по-ниски от тукашните?

Общи условия

Активация на акаунт