С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 888
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Веси,малко връщам темата,гастрото какво изписа на вашите бебоци за дупетата,че мисля че имаме същия проблем🤔 и как сте,оправихте ли се вече? Най-лошото на короната е,че докторите и те се дистанцират...аз като бях болна ме лекуваха по телефона..все едно бяхме прокажени..думи нямам..дано на децата обръщат внимание

# 346
  • Вестерос
Аз едно време жълтък дадох след 7-я месец. Сега явно има нови стандарти.Сигурно пак ще дам тогава.Трудно е захранването и надали скоро ще заместим хранене.След изядено пюре 20гр  давам пак 165мл готово мляко и си го изяжда.
Oнзи ден с 20 гр и моята изяде толкова АМ, но вчера след 30 гр пюре изяде 60 мл само ам

Русинова, д-р Владимирова за рибата подчертава за пюретата, да, вчера спомена и за другите, но главно пак за рибата беше. Тя споменава все препоръки на Европейската, СЗО я спомена един, два пъти.
Аз си изложих защо ще ползвам също готови. Не може мен някой да ме убеди, че по-чисто ще ми е моето пюре с купена сега тиква от не знам къде си докарана.
Ам е по-добре ЗА бебета от кис. и прясно мляко, да така е. Каква е регулацията в България на кис. мляко?

# 347
А относно мазнините какво ви е мнението - рапично олио или чисто краве масло? И от кога? По схемата на Хип разбира се е рапично олио, тъй като предлагат и се въвежда с явните но рано

# 348
  • Вестерос
Аз май ще взема рапично на Хип и ще го слагам към зел. пюре с месо.

# 349
Оо тиква примерно разбира се не в този сезон . Но пък е пролет , има много хубави сезонни плодове и зеленчуци .
Алтая сега погледнах , примерно на ХИП пюретата от 190гр  са 1,55€ , 220гр са 1,65€ ,  . От приятелка , която беше ми дошла на гости с детето си знам че имало много по голям избор на пюрета от България . Не знам какво е различното , защото не съм се заглеждала и не знам в България какво се предлага . Но тя беше много изненадана , колко различни комбинации от зеленчуци има тук .
Аз киселото мляко си го правя вкъщи , но не бих дала на толкова малко бебе . Макар че съм сигурна от произхода на кравата и млякото . Мисля да кърмя до година , година и малко и да минем на АМ . Поне за вечерно мляко . Маслото се въвежда с млечните мисля . Така и не разбрах добре , какво му има на рапичното , че не се харесва . Ние при готвене ги редуваме със слънчогледовото .

# 350
Веси,малко връщам темата,гастрото какво изписа на вашите бебоци за дупетата,че мисля че имаме същия проблем🤔 и как сте,оправихте ли се вече? Най-лошото на короната е,че докторите и те се дистанцират...аз като бях болна ме лекуваха по телефона..все едно бяхме прокажени..думи нямам..дано на децата обръщат внимание

според мен не е ковид нашето, някакъв вирус е със сигурност, но нали теста показва ковид, та така... Гастрото изписа Павловича мас, цикатридина, дефламол, бепантен или правен крем против подсичане. Трябва да пусна да изследват акото. Все още не съм купила някое от мазилата. Мажа си със судокрем. Задължително ми каза да слагам рапично олио към пюретата, щяло да омекоти акото и като се изхождат да не ги боли. Значи откакто захранвам акото е топ:grinning: Не съм вярвала, че ще се радвам на такива неща.

# 351
Аз след много четене и на чужди сайтове, разбира се, че тук в БГ няма обективно инфо, стигнах до извода, че най-подходящи за бебета са кравето масло и зехтина екстра върджин. Тъй като зехтина се пресова студен има най-малко хическа обработка, за разлика от рапичното, соевото и царевичното. Тези трите олиа претърпяват химическа обработка при много висока температура и това ги прави неподходящи за бебета. Освен това в зехтина има съставка, която я има и в кърмата.
Относно киселото мляко и аз, като Кестенче имах превди мляко от доверени хора или домашно, разбира се.

А относно мазнините какво ви е мнението - рапично олио или чисто краве масло? И от кога? По схемата на Хип разбира се е рапично олио, тъй като предлагат и се въвежда с явните но рано

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 14:14 от IRusinova

# 352
Ние зехтин взимаме само от Турция от малки егейски селца . Супер вкусен е и няма нищо , ама нищо общо със зехтин по магазините , независимо от коя марка . Но не съм го ползвала за готвене . Не знам и дали изобщо става за топлинна обработка. За маслото също понякога си правя сама , но излиза супер малко количество . За много масло , трябва и много мляко. Все пак в началото ще добавям от моето си масло , но няма да е за дълго и ще минем на купешко , все пак нямаме мандра Joy

# 353
  • Вестерос
Сега се сетих, че точно докторката каза, че ако не слагаме жълтък в зеленчуковото да слагаме кр. масло. В рибното без мазнина, а рапично можело в зел. пюре с месо.

Аз не мога да правя кис. мляко и няма да правя такива експерименти. Няма и от къде да взема хубаво домашно прясно мляко.

Леля ми живее в Италия и слагаше зехтин. Ама техният няма общо с нашия.

# 354
Обсъждахме ли вече кога може да се дава грах? Предстои ни почивка и смятам да взема 2-3 пюрета, в които има вече въведените зеленчуци, за да не мъкна уреда, но в едното видях, че има грах. Много малко % е съдържанието, но го има….

# 355
Здравейте мами ние сме на почти четири месеца родихме се на 30 декември 2022 .но я захранихме малко по рано поради проблем и по препоръка на педиатърката ни вие как сте с захранването

# 356
Какво ви навежда на мисълта,че детето го мъчи зъбче? Венеца не е побелял, но т два дни направо фабрични настройки.. само мрънка, нещата които я забавляват и се занимава с тях обичайно не я радват. Яде си, спи си нищо не се променяли. Проверих за скок в растежа, уж утре ама тя вече два дни сама не се търпи 😀

Ние имахме драма с памперсите, лидълските еко ги спряха, нямало повече да има за сега. Ноо пробвахме на ДМ екото и това е най най най мекия памперс, които съм докосвала. Няма стискащи ластици, не мирише, не протичат попиват добре. Ще ви прикача снимка, ако за някой представлява интерес.

# 357
Аз четох че за да се осигурят необходимите мазнини се слага гхи или кокосово масло. Били най- пречистени,а и не се препоръчвало да се започва с картоф,тъй като имал много скорбяла и трудно се храносмила. За сега само се информирам,не сме започнали ние още захранването,но чета че обсъждате и реших да спомена с какво съм се запознала. А и захранването не трябва ли да става бавно? Докато се замени едно хранене,поне 4 седмици трябва да са минали?

# 358
И аз мисля, че идно хранене се замества за месец някъде. Въпрос към мамите, които дават този чай-пише, че се прави в 200 мл вода. Но моят юнак изпива едва 50 за деня. Останалото се хвърля, нали? И имате ли впечатления от него?

# 359
  • Вестерос
Вяра, много е сладка, пу пу! Имаме същата блузка Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт