С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Веси, съчувствам за финансовата част
Ние смятахме колко пари даваме за бебока на месец сега. Всяка седмица купуваме едно и също количество мляко и вода и оставяме по 70 лв, значи около 280 на месец и отделно памперсите са към 120 сигурно месечно,значи 400. А с 2 всичко двойно. И сега смесено мляко и пюрета...ужас. Но няма как.
Неделя ще ходя на покупки аз за пюрета готови да имам😁
Момичета дайте идей за зеленчуци,че искам да потърся домашни. За сега в списъка ми има- картоф, морков, тиквички,тиква, броколи,карфиол, зелена пиперки (червена не знам може ли) , пащърнак , сладък картоф. Та приемам предложения за други Simple Smile
И накрая една усмивка от нас Simple Smile

# 436
  • Вестерос
Това са Стели зеленчуците, бял морков също.

# 437
А червена чушка може ли?

Това са Стели зеленчуците, бял морков също.

# 438
Дано е добре Матей и да е забравил инцидента!
Стели, може да вземеш и други зеленчуци като:
Спанак, коприва..но не съм сигурна кога се захранва с тях. Сега им е сезонът, може да се бланшират и във фризера. Зелен боб също се въвежда по-рано, май беше първи от зелените зеленчуци.

# 439
Ах какъв сладур си имаш, Стели! ❤️🥰
Мамчета, цял ден го наблюдавам Матей и няма лоши признаци но много се уплаших и бях тръгнала към спешното но ММ ме спря. Лошото е, че не видях как и къде се удари, а само силно дуум и рев ама рев. За секунда се обърнах☹️. Виновна съм!Сега пак плаче от тия зъби и дадох панадол. Нали избиха, защо още го боли😭😭😭??? Днес дадох пюре от сливи. Няколко сушени сливи се накисват за два три часа и се пасират после. Аз ги минах и през ситна цедка. Мнооого му харесаха.

# 440
Русинова,благодаря! Бъди спокойна, тепърва ще падат бебоците. Знам че твоето е много по страшно, но аз постоянно се шашкам ,Томас обича да ми "удря "глави като го държа прав и като писне все се притеснявам.
За сливите знам, че са много добре и за перисталниката,моя приятелка беше давала при проблем.
Алтая благодаря за подсказката.  Особено за зеления боб,ние ще се бланшираме за нас,че обичаме много Simple Smile

# 441
  • София
Чета ви аз ежедневно, макар и да не се обаждам. Ама като още кърмя изцяло, то май няма какво да споделя толкоз 😁

Някой мислил ли е за кандидатстване за ясла или ви е рано? Четох, че приетите тази година декемврийчета ще ги изчакат още до 60 дни, тоест може да тръгнат ноември.

Ние шанс за държавна нямаме, но пуснах кандидатура, та ако решим за частна, да има възможност да взимаме помощ.

# 442
Здравейте , мъчи ме един въпрос , ще ходим уикенда до Албена от София .Реших че за малката това ще е много път и помолих свекърва ми да я гледа а и тъкмо аз да почина малко ,но мъжът ми се сърди и иска да я вземем с нас, аз също съм на кантар хем ми се иска малко почивка хем много ще ми липсва и ми се иска да я взема  , та въпроса ми е мислите ли че е ок такъв дълъг път за бебка ..притеснявам се тези 6-7 часа в тази седалка ..SadАко има някой с опит моля да каже

# 443
  • Вестерос
На всеки два часа трябва да спирате за 10,15 минути да я вадиш от коша/стола.

# 444
Зигии, тъкмо се чудехме къде си, правиш темата и бягаш от нас хаха. Не, аз не мисля за ясла, ще си чакам да изтекат двете години и тогава  ще го давам Матей-живот и здраве. В Бургас има места и в яслите и в детските градини, поне аз не съм чула за проблемите, които имате в столицата. Направо не е за вярване, че е толкова трудно за родителите там.
Ирен, аз не бих оставила бебето толкова малко за повече от час-два, то има ужасна нужда от мама точно сега, макар да не може да ти го каже. То е още мъничко и само ти си мама, никой друг. За пътя знам от други мами, че самите столчета не позволяват да останат децата толкова време седнали/легнали и трябва да се спира на два часа и детето да се изважда от столчето и раздвижва. Може да се получи проблем с дишането от притискането в самото столче.

# 445
Зиги и аз се сетих за теб скоро, че ни правиш темите,но не пишеш после Simple Smile
Аз също знам, че детето на максимум 2ч трябва да се.вади от столчето за 15на минути. Относно оставянето аз не съм критерии, аз Томас го оставям за час максимум и то за да напазаруваме,че с него още е трудно. Иначе не си представям да го оставя, но аз нямам и нужда да си почина чесно казано от него за сега. Моя мъж също майка ми като е предлагала да спи при нея,че да спим цяла нощ ( тя живее в съседния апартамент) и той казва,че иска да си е при нас  Simple Smile
За ясла и аз още изоообщо не съм се сещала.  Мисля до 2г да си го гледам, имам вариант, ако реша втората година да работя дребни нещо от в къщи, но ще видим и за това дори  Simple Smile

# 446
Аз също трябва да се оглеждам за ясли ( за след 2години ) но само отлагам .
Ирен , аз пътувах сама с малкия с бърз влак 5 часа . На отиване беше дори забавно и бях започнала да гледам , къде можем да отидем на друго място с бърз влак . На връщане беше малко кофти , но заради вагона , не нещо друго . Аз много бих се притеснила , ако съм на толкова разстояние от бебето . Ами ако не могат да го утешат ? Ами ако нещо го заболи и аз не съм там ? Ами ако падне от дивана примерно ? Не че ще му се случи нещо кой знае какво , но мисълта че аз няма да съм до него , за да го утеша не ми хареса . Разбира се баба и дядо ще гледат страхотно бебето , но те не са като мама и тати за него .
Малкия пък има слуз в акото от снощи и то доста слуз . Скоро ще сме на консултация и ще питам. Едва ли е нещо сериозно , ама снощи беше наистина доста слуз и не ми хареса . Вашите бебета сядат ли ? Моя съвсем сериозно си се набира да стане , но все го бутам че сякаш е малък още. Ама особенно в столчето за кола, иска да е седнал . Дали да го подпирам понякога или е много рано още и да продължавам да го бутам , да си ляга ? На 4+++ е .

# 447
Ние тази седмица ще пътуваме от Стара Загора за Сандански и точно заради дългия път, решихме да направим една междинна нощувка по средата на пътя. Иначе пътуваме всяка седмица до родния ни град, който е на 90 км в едната посока. Не съм имала за сега проблеми, при все че пътувам сама с бебето и батко на 7 години. Аз имам въпрос относно Сладкия картоф - няма го в схемата на ХИП. Вие кога ще го въвеждате и пак ли отделно?

# 448
Ние вече няколко пъти пътуваме по 5-6ч с бебка и на всеки 2ч спираме за почивка. През другото време я занимавам с дрънкулки и разговори или спинка.

При нас няколко дни не спират да излизат притеснения за мен. От 3-4 дни е с лек обрив, който явно е от топлото, понеже напоследък сме все навън на двора и в количката явно се спарва. Ту се засилва обривът, ту отшумява. Особено вечер в топлата вода във ваната доста изпъкват пъпчиците.
Отделно малкото “грачи” нон стоп и страшно се забавлявя с това, но явно вече прегракна и започна да кашля често. Педиатърът каза, че от крещенето кашля и да не се тревожа.
Днес пък се събуждаме и е с кръвоизлив в едното оче (една наситено червена точка на бялото). Може да се е ударила, но не съм видяла. На някой друг бебок случвало ли се е?

Уж дребни неща, но започвам да се паникьосвам и ще я водя да я прегледат извънредно днес… досега не съм имала такива притеснения с нея, но явно се започва.

# 449
Кестенче, Емили вече си седи стабилно в мен. Когато е в шезлонга, се набира и сяда, хваща се за борда отпред и си сяда. Педиатърът каза, че щом се върти може да я "сядам",но само в мен.

Пътуването на дълго разстояние не е страшно, стига да се спира за почивка. Аз съм "за" пътуване, защото все си мисля, че от малки трябва да свикват, за да не им става лошо в колата.

От вчера започнахме захранването. Хич не ми се искаше, но как за 2 седмици да въведа месо, зеленчук и плод.🤔 Не искам да пришпорвам нещата, а да въведа 2-3зеленчука поред и тогава месо.  Търсих тиква из целия град, но няма и взех пюре на Гербер. Докато избирах от различните марки, останах смаяна -пюре от тиква, а вътре нишесте, захар, вода... и то с 20ст.по-евтино от чистата (по етикет) тиква.

Общи условия

Активация на акаунт