С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета, и аз само ви чета от известно време, но вече мога да се включа.
Започнахме захранването вчера. Дадох картофено пюре домашно, аз имам уред и сама го приготвям и общо взето смятам така да процедирам, докато намирам продуктите и докато имам сили Blush Малката го прие пюрето сравнително добре. Опита, задържа го в устата, после се смя, но беше пълна лъжичката. Предложих втори път, но тя се намръщи и се разплака. Дадох млякото и направихме пауза. Пак предложих малко пюренце, опита, преглътна и след това отново се разрева. И така приключихме. На обяд ще правим втори опит Rolling Eyes
Относно сладкия картоф, на мен педиатърката ми каза да не бързам да го давам, защото много често децата правели точно от него сериозни реакции. Така че аз ще изчакам. Нека да вкарам първо морков, тиква и може би след това ще дам и сладък картоф.
Що се отнася до зачервеното дупе и ние сме така. Една пъпка не сме имали досега и смятам, че хигиената ни е на ниво, но от 1 седмица е ужасно положението. Има си обривче. Говорих с педиатърката и тя ми каза, че много често при никненето на зъбки при бебенцата се обрива дупенцето. Това донякъде ме успокоява. Започнах при всяка смяна на пелена да я оставям по голо дупе за възможно най-дълго време на повивалника. Вече се затопли и единственото неудобство е, че се налага и по-често да я преобличам, защото се напишква почти всеки път.

# 451
Ние тази седмица ще пътуваме от Стара Загора за Сандански и точно заради дългия път, решихме да направим една междинна нощувка по средата на пътя. Иначе пътуваме всяка седмица до родния ни град, който е на 90 км в едната посока. Не съм имала за сега проблеми, при все че пътувам сама с бебето и батко на 7 години. Аз имам въпрос относно Сладкия картоф - няма го в схемата на ХИП. Вие кога ще го въвеждате и пак ли отделно?
.

Точно сега го варя. Днес ще го дам в комбинация с пащърнак и обикновен картоф. Ще добавя по няколко лъжички батат. Няма го в схемата на Хип, ама то там и няма много зеленчуци като цяло. То все едно е тиква. Същия сладък вкус и вярвам, че ще се хареса. Аз почнах по тази схема, ама си продължих както си знам. Там дават плодови пюрета за закуска, а следобяд каша, която е отвратителна и няма да я давам всеки ден.

# 452
Аз не съм сигурна , но сладкия картоф , не е ли от първите храни които могат да се дават ? Или бъркам нещо .
На нашия лицето му е цялото зачервено и в пъпки. До преди две седмици изобщо нямахме такъв проблем , но сега е ужасно. Когато спи се махат , събуди ли се , започне ли да се плюнчи , пак се появяват . Вчера бяха ужасни , все едно кожата му се е смъкнала . Мажа с крем , но както казах , започне ли да се плюнчи пак е същото . Напоследък има навик , когато му доскучее или му се спи много , силно си търка главичката , ако е в мен я търка в тениската ми , но натиска много силно , ако е по корем започва на пода да го търка и така още повече се обрива , направо му пламва лицето .
За зачервено дупе , ще ви се стори странно , но като беше новороден правих градински чай. Акушерката беше ми го казала , при много зачервено дупе , при всяка смяна на памперса слагах в едно флаконче градински чай и миех дупето с него , като изсъхне слагах нов памперс. Ей хора , казвам ви за отрицателно време дупето се оправяше. Но трябва чайа хубаво да се е запарил и да е станал черен. В един чайник 200мл слагах 4пакетчета чай и така запарвах. Сега пак ще почна да му правя ,че започва да му се зачервява дупето. И нашия кашля , но пък как крещи не е истина . Мисля че е нормално .

# 453
Нашият юнак изобщо не хареса пащърнак. Направо му се гадеше. Но и честно казано не присъства в менюто ни като цяло. Но поне опита и го смятам за въведен. Добре, че имах едно купено пюре картоф и морков та спасих обяда. Ще опитам да дам сладък картоф след като въведа тиквичка и броколи-това ми предстои. А за кашите- ще си ги мина по реда да опита. Ако му хареса-ще давам. Ако не-ще опитам с плод и ако не иска и тогава, няма да го мъча. А в схемата на ХИП мислех, че плодовете са за междинно хранене. На баткото първоначално ги давах за следобедно хранене, а в последствие като десерт след обяда

# 454
Добре ли е сега?

Веси, вие как сте?

Днес пак мъчих Рали с картоф, еми не ѝ харесва. Този път го направих като хората. Накрая пак дадох тиква, но общо 50 гр изяде. Утре ще дам само тиква, за да изяде поне 70,80 грама. Уж всеки ден трябва да се вдига с по 10 гр. Днес беше девети ден.
о ние вече едно цяло бурканче от 190 грама си го ядем само това пюре на Слънчо картоф и моркоф не харесва моята бебка друго всичко ядем че даже и супи домашно приготвени

# 455
  • Вестерос
Скрит текст:
Аз също трябва да се оглеждам за ясли ( за след 2години ) но само отлагам .
Ирен , аз пътувах сама с малкия с бърз влак 5 часа . На отиване беше дори забавно и бях започнала да гледам , къде можем да отидем на друго място с бърз влак . На връщане беше малко кофти , но заради вагона , не нещо друго . Аз много бих се притеснила , ако съм на толкова разстояние от бебето . Ами ако не могат да го утешат ? Ами ако нещо го заболи и аз не съм там ? Ами ако падне от дивана примерно ? Не че ще му се случи нещо кой знае какво , но мисълта че аз няма да съм до него , за да го утеша не ми хареса . Разбира се баба и дядо ще гледат страхотно бебето , но те не са като мама и тати за него .
Малкия пък има слуз в акото от снощи и то доста слуз . Скоро ще сме на консултация и ще питам. Едва ли е нещо сериозно , ама снощи беше наистина доста слуз и не ми хареса .
Вашите бебета сядат ли ? Моя съвсем сериозно си се набира да стане , но все го бутам че сякаш е малък още. Ама особенно в столчето за кола, иска да е седнал . Дали да го подпирам понякога или е много рано още и да продължавам да го бутам , да си ляга ? На 4+++ е .
Да, Рали иска да стои. Няколко пъти я вземам в мен на 45 градуса някъде я слагам леко полуседнала все едно. Обаче от няколко дни така се набира и в количка и в шезлонга на коремна преса и стои във въздуха. Днес бяхме на консултация и казах на педиатърката, тя каза, че е малка още и да не я слагам да стои, да стане на шест месеца. Но не пречело в стола за хранене да я храня на 45 градуса някъде положението. Иначе от вчера като се завърти по корем, което е постоянна се мъчи да пълзи. Надиха дупето и с краката се опитва да се оттласква. Педиатърката каза, че може да пълзи, щом си тръгне сама макар и на пет навършени месеца.

Иначе е 6800 гр., 68 см. Предния месец нали нямаше ваксини и не успяхме да сложим втора доза на шествалентната и първа за ротавирус, днес ги сложиха, както и втора за пневмококите. Обаче! няма да може втора доза за ротата, че ще е станала вече на 6 месеца Sad Много ме е яд. Знаех си, че така ще стане, още януари казах на докторката, че нещо грешно смята възрастта ѝ като ми даде час за консултация уж за два месечно,а тя беше тогава почти на три.

kristina112233
, сладък картоф може с първите зеленчуци да се вкара, аз лично ще го оставя за накрая с броколито.

-Flame-, претоплена е. За кръвоизлива и Рали имаше, за ден, два изчезна.

Altaya, месо след 6 навършени месеца. Гербер и Хип има само тиква и вода. Рали хареса повече на Хип.

Blake, на леля ми детенцето беше все с обрив на дупе и отпред при всеки зъб.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 16:10 от Tiffany А

# 456
Ние пътувахме от Кубрат до Кърджали 6часа (само едната посока). Много изморително е с бебе . Не пречи , спи повечето време , но иска и да играе нервна е и се измряше много . Спирахме на 2часа да я извадим от кошчето и така. Бих ти казала , че ако искаш да си починеш остави на свекървата, ако си сигурна че ще се гледа  добре. Аз нямах тази възможност и направо аз и мъжът ми каталясахме....

# 457
Аз пак да попитам, тъй като много голяма част от бебетата вече се захранват. Пооправи ли се рефлуксът и след колко време? От този рефлукс не смея да я заиграя. Лекарката пита дали пружинира с крака, аз й обяснявам, че постоянно повръща и не смея да й покажа как става. Дори и по корем избягвам да я поставям, защото изплюва мляко. Ограничавам времето за активни движения само за около 1ч преди ядене. Дайте светлинката в края на тунела, че  вече му се вижда края.

# 458
Искам да ви помрънкам малко.След 2 седмици яко мъка успяхме да синхронизираме режима и на тримата. Заспиват най-късно в 20:00 (сами в кошарите си) и се събуждат в 7:00. Като през това време имат хранения в просъница в 23:00 и в 5:00. Общо хранения за деня 5. Тук се сетих, че Тифани беше споделила как е намалила храненията и действах.

Просто в един момент нещата излязоха извън контрол, не знам дали е регресия или просто са много 🤣

Ей така по това време на "деня", сядам и си мисля как лети времето, трудно е, но никога няма да се върне. Никога повече няма да бъдат толкова малки. Ако оцелеем, някой ден и ще се посмеем на всичко, през което сме минали 🍷🍷🍷

# 459
Боже как го постигна това с ТРИ бебета ? Аз с едно не мога. Днес беше първата ми консултация с Мамо спи ми се. Мина доста добре , но да спи в кошарата си нощем и да не спи на ръце ми се вижда невъзможно. Как стигнах до тук с бебе което 3-4месеца спеше само в кошарата си без проблем, а като се сетя че се оплаквах от честото кърмене нощем ми става смешно. Сега мило и драго давам да имам такъв проблем.
Малко се чувствам като провалена, като майка. Имам чувството че просто не ми се получава и това е. Гледам си снимките от бремеността и ми става тъжно, че няма да се върне това време назад . Обичам много детето си , но понякога си мисля че не мога да го гледам достатъчно добре .

# 460
Повтарям едно и също по едно и също време. Чувалче за сън, една определена мелодия, всички си имат по нещо, което прегръщат,само една нощна лампа в стаята (покрила съм я с една кърпа, за да е още по-приглушена) подавам бибите по 1 милион пъти иии много търпение. Днес се получи за 15 минути и се чувствам, като спечелила състезание 😅. Провалена се чувствам и аз, че не мога да дам достатъчно внимание на всеки, просто времето не стига.
Боже как го постигна това с ТРИ бебета ? Аз с едно не мога. Днес беше първата ми консултация с Мамо спи ми се. Мина доста добре , но да спи в кошарата си нощем и да не спи на ръце ми се вижда невъзможно. Как стигнах до тук с бебе което 3-4месеца спеше само в кошарата си без проблем, а като се сетя че се оплаквах от честото кърмене нощем ми става смешно. Сега мило и драго давам да имам такъв проблем.
Малко се чувствам като провалена, като майка. Имам чувството че просто не ми се получава и това е. Гледам си снимките от бремеността и ми става тъжно, че няма да се върне това време назад . Обичам много детето си , но понякога си мисля че не мога да го гледам достатъчно добре .

# 461
  • Вестерос
Аз пак да попитам, тъй като много голяма част от бебетата вече се захранват. Пооправи ли се рефлуксът и след колко време? От този рефлукс не смея да я заиграя. Лекарката пита дали пружинира с крака, аз й обяснявам, че постоянно повръща и не смея да й покажа как става. Дори и по корем избягвам да я поставям, защото изплюва мляко. Ограничавам времето за активни движения само за около 1ч преди ядене. Дайте светлинката в края на тунела, че  вече му се вижда края.
Рали е с АМ АР и последния месец рядко връщаше. За 11 дни захранване вчера за пръв път върна малко като се завъртя след ядене по корем и днес като я взех от сън, защото се напъваше да пръцка и аз ѝ натиснах коремчето към мен.

Кестенче, не такива мисли! И на мен много ми липсва корема, повече се харесвах бременна, отколкото сега. НО ти си най-добрата майка за него!

# 462
Искам да ви помрънкам малко.След 2 седмици яко мъка успяхме да синхронизираме режима и на тримата. Заспиват най-късно в 20:00 (сами в кошарите си) и се събуждат в 7:00. Като през това време имат хранения в просъница в 23:00 и в 5:00. Общо хранения за деня 5. Тук се сетих, че Тифани беше споделила как е намалила храненията и действах.

Просто в един момент нещата излязоха извън контрол, не знам дали е регресия или просто са много 🤣

Ей така по това време на "деня", сядам и си мисля как лети времето, трудно е, но никога няма да се върне. Никога повече няма да бъдат толкова малки. Ако оцелеем, някой ден и ще се посмеем на всичко, през което сме минали 🍷🍷🍷

Наистина лети времето... Кога минаха 6 месеца. Ние също заспиваме в 20 часа и имаме още 2 нощни хранения, обаче има игра след тях. Не е нормално това.... Ето 2 часа е, аз чакам да се наиграем. Е не се издържа. Сигурно после няма да помня, но сега е кошмарно.

# 463
Рефлукс си имаме ние и то защото вече мирен не стои (за това и сме с ожулен нос). Аз го сложа по гръб той се обърне по корем, връща си и това е и аз вече даже и не го приемам за нещо важно, а рутинно. Ако замрънка бибата да преглътне и това е.
Хапинес и ние така заспиваме с подаване на бибата по сто пъти, няма вариант друг. За десет минути се унася.
Кестенче, да си жива и здрава дето ме подсети за спалното чувалче, родих се. То му топличко, не се събужда, не се отвива и си мята крачета на воля. Така ми стоеше подарък от 6 до 12м. едно чувалче и щях даже да го подарявам и добре, че не съм. Изпрах го и вече три вечери спинка блажено, та и ние с него.
Малко от захранването, правих домашна оризова каша, която обогатих с масло, а за десерт и сложих домашното пюре от сливи, стана суупер вкусно и си излапа всичко.
Днес сме на зеленчукова пасирана супа (каквото има в хладилника) със зехтин и кисел от царевично нишесте, вода, банан и круша. Искам да вкарам печена червена чушка но се чудя как да я дам. Може би с картоф, знам ли..

# 464
Аз съм много доволна от антирефлуксното на аптамил. Не е повръщала въобще откакто го давам. И да заспи и ако не е оригнала пак не повръща и ми е много по-спокойно.

[/b]
Аз пак да попитам, тъй като много голяма част от бебетата вече се захранват. Пооправи ли се рефлуксът и след колко време? От този рефлукс не смея да я заиграя. Лекарката пита дали пружинира с крака, аз й обяснявам, че постоянно повръща и не смея да й покажа как става. Дори и по корем избягвам да я поставям, защото изплюва мляко. Ограничавам времето за активни движения само за около 1ч преди ядене. Дайте светлинката в края на тунела, че  вече му се вижда края.

Общи условия

Активация на акаунт