С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 827
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Оу, може би заради зъбките да ти отказва храна. Аз давах студено пюренце и АМ не го давах топло, а леко топличко. И понеже това със зъбите си е вече нон-стоп нито топля пюрета нито давам топло АМ вече.

# 421
Блонди ще пробва ММ довечера да му даде АМ , дано имаме успех . И малчо се набира да сяда , при това доста стабилно , в количката , в столчето за кола , шезлонга ( от който 2пъти щеше да падне , иска да се обърне докато е в него и коланите незнам как но никак не го пазят вече ) но аз го побутвам да сяда обратно . Дори в скута ми се набира и иска да сяда . Но ми се вижда много малък , страх ме е да го оставям и все го бутам да ляга пак , той пак се набира и така няколко пъти . Joy
Веси ти беше се свързала с консултант по сън нали ? Не направихте ли с тях някакъв план за спане ? Що не пробваш да вземеш коучинга за родители на мамо спи ми се? Може пък да има ефект . Аз само на това се надявам вече , изобщо не мисля че ще се справя вече сама с това неспане . Малко е скъпо , но да ти кажа съня ми е вече много по-скъп .

Бях се свързала, но на този етап нямам тази възможност, пък и не съм сигурна как ще провеждам онлайн срещи с тези двамцата и дали ще успея да направя нещо. Пак си казвам ако е едно лесно ще го оправя. Като се събуди нощем плаче, стреснало се е нещо, я от пръцкан, я нещо е сънувало и го вземам и веднага като го гушна и заспива. Проблем е, че и другия се събужда от това пръцкане и като се размрънка и разсънва заспалия. Аз не виждам оправия и как ще стане и с коучинга Joy
ММ се сърди като ги мъкна на спалнята, защото той не може да се наспи, а работата му е свързана с шофиране. Ето снощи е спал 2 часа, днес пак е на работа. Вашите мъже как са с наспиването и мрънкат ли?
имахме такъв период в който едвам заспиваше нашия татко беше се преместил в гола дори зарди нея защото плачеше много като се има в предвид е по 13 14 часа на педала като кара такси и това не помогна като се премести там но сега моята бебка си спи нощем даже ни се буди по нощите не реве но се смее с глас и крещи но нашия тати си спи и сме добре

# 422
  • Вестерос
Минавам само да кажа, че ние играем от един час. Не е нормално това. Pensive
Веси, да не са си изместили някакси ден и нощ? Кога ги къпеш и слагаш да спят вечер?

Веси, пращай мъжът ти да се наспива в друга стая. Моят даже не се буди сутрин като се размрънка Ралица да яде. Хърка си Grinning Даже с похъркване я стряска някой път. Иначе моят е на смени 2 на 2, че е полицай, става в 5 за дневната. Ние си спим тогава обаче.

Аз си повтарям двата въпроса:

Как правите картофа? Трети ден неуспех имах, днес стана като чорба Grinning

Вашите педиатри казвали ли са ви колко дни преди имунизация не трябва да въвеждате нов зеленчук?

# 423
Аман от недоспиване  и при мен...  Всеки вика така е до годинката,ама май ще е така и до4-тата.Ще никнат зъби до 2 + ,после болести яко до 4 .Общо взето не е лесно .Кашата може ли да създаде болки в корема?Говоря за оризова с вода+плод или с АМ?Да я давам ли смело? После бананова ще дам без мляко.Аз давам  пюре около 10ч или в 13-1З.30.Зависи в колко е яло бебето сутринта. Каша мога да дам към 16-17ч или може обяд към 13ч ,ако е имало пюренце в 9.Малко разбъркан режим,но така ще е ,докато не махнем нощните хранения .

# 424
Тифани, на нас не са ни казвали но и ние ги бяхме вече ударили всички без една само. Сложихме я три дни след като го захраних и приключихме с ваксините. Според мен същият ден и следващия не давай нови неща.
Картофа го варя необелен на пара но веднъж правих и купчета във вода. Не слагай просто много вода като пасираш.
Ей, аз да се похваля, че намерихме хубава домашна тиква и днес папка, даже не я пюрирах, а само намачках, да дъвче да се учи😁

# 425
Аман от недоспиване  и при мен...  Всеки вика така е до годинката,ама май ще е така и до4-тата.Ще никнат зъби до 2 + ,после болести яко до 4 .Общо взето не е лесно .Кашата може ли да създаде болки в корема?Говоря за оризова с вода+плод или с АМ?Да я давам ли смело? После бананова ще дам без мляко.Аз давам  пюре около 10ч или в 13-1З.30.Зависи в колко е яло бебето сутринта. Каша мога да дам към 16-17ч или може обяд към 13ч ,ако е имало пюренце в 9.Малко разбъркан режим,но така ще е ,докато не махнем нощните хранения .

Аз днес да бързам и се отплеснах и направих кашата за следобедна закуска в 17 ч с вода, вместо АМ. Добавих и няколко лъжички тиква, че да има поне някакъв вкус. На обяд дадох зелена пиперка с картоф и пащърнак. Хареса се. Вече 2ри ден хапват по 150 гр пюре и не съм дохранвала с мляко. Утре пак пиперка и после батат. Сега се видях с една майка на разходката и тя ми вика да съм намачкала банан и да им го дам за СЗ, ама ще изчакам още малко с плодовете. За болките в корема не знам, ама като цяло захранването и приема на всякаква храна различна от млякото май създава дискомфорт. Поне при близнаците е така. Голямо пърдене, акото се промени, някак си по-гъсто е.

# 426
Аман от недоспиване  и при мен...  Всеки вика така е до годинката,ама май ще е така и до4-тата.Ще никнат зъби до 2 + ,после болести яко до 4 .Общо взето не е лесно .Кашата може ли да създаде болки в корема?Говоря за оризова с вода+плод или с АМ?Да я давам ли смело? После бананова ще дам без мляко.Аз давам  пюре около 10ч или в 13-1З.30.Зависи в колко е яло бебето сутринта. Каша мога да дам към 16-17ч или може обяд към 13ч ,ако е имало пюренце в 9.Малко разбъркан режим,но така ще е ,докато не махнем нощните хранения .

Аз днес да бързам и се отплеснах и направих кашата за следобедна закуска в 17 ч с вода, вместо АМ. Добавих и няколко лъжички тиква, че да има поне някакъв вкус. На обяд дадох зелена пиперка с картоф и пащърнак. Хареса се. Вече 2ри ден хапват по 150 гр пюре и не съм дохранвала с мляко. Утре пак пиперка и после батат. Сега се видях с една майка на разходката и тя ми вика да съм намачкала банан и да им го дам за СЗ, ама ще изчакам още малко с плодовете. За болките в корема не знам, ама като цяло захранването и приема на всякаква храна различна от млякото май създава дискомфорт. Поне при близнаците е така. Голямо пърдене, акото се промени, някак си по-гъсто е.
моята дъщеря си изяжда едно малко бурканче пюре вече че даже и още иска

# 427

А дохранвате ли с мляко след малко бурканче?Колко грама е?80 или 120?

# 428
Малее момичета колко много сте изписали за 2-3 дни не влизане. Не мога да ви насмогна😆
Томас понеделник прави 5м, четвъртък сме при неонатоложката и петък започваме пюренцата. За начало ще ги правя аз,справя ли се ще продължа.
Относно съня, моя мъж работи на машина и става 5ч за работа. Като нещо Томас е по неспокоен се мести в детската да спи. Ако е спокоен и се събуди само за ядене не ни чуваше даже, но малкия измести яденето към 4.30-5 та направо го будим за работа 🤣

# 429

детето ми чисто мляко не иска вече от шише давам само сутрин 130 мл+25 грама каша 125 грама те си изяжда вече спокойно

# 430

На Хип малките бурканчета са 125 гр. Аз правя около 150 и не дохранвам. Замерих, че около 30 лъжички малки са приблизително 150 гр

# 431
Благородно завиждам на заместилите обяд❤️.
Ние днес имахме първи инцидент. Матей падна от дивана и си ожули носа и си удари главата. Имайте си едно на ум с тия въртящи се вече пумпали.

# 432
  • Вестерос
Добре ли е сега?

Веси, вие как сте?

Днес пак мъчих Рали с картоф, еми не ѝ харесва. Този път го направих като хората. Накрая пак дадох тиква, но общо 50 гр изяде. Утре ще дам само тиква, за да изяде поне 70,80 грама. Уж всеки ден трябва да се вдига с по 10 гр. Днес беше девети ден.

# 433
Добре ли е сега?

Веси, вие как сте?

Днес пак мъчих Рали с картоф, еми не ѝ харесва. Този път го направих като хората. Накрая пак дадох тиква, но общо 50 гр изяде. Утре ще дам само тиква, за да изяде поне 70,80 грама. Уж всеки ден трябва да се вдига с по 10 гр. Днес беше девети ден.

Много трябва да внимаваме вече. Въртят се като пумпали тези бебоци. Дано не се е ударил много малкия. Ние сме добре.
Моите бебета ядат пюре, вече не дохранвам с мляко. Тифани, и на мен картофа понякога ми става така лигав, но добавям малко мляко и се разводнява. Прави трикомпонентно пюре, за да не е преобладаващ картофа. Моркова от купешките пюрета и той има същата консистенция като тиквата, по-рядък. Аз днес дадох картоф, пиперка зелена и морков. Картофа и пипера ги сварих аз, моркова купешко. Утре ще направя батат с пащърнак. Искам лека полека да махам млякото на обяд и следобяд, че едва смогвам с парите. Моите майчински заминават само са мляко и памперси. Около 500 лв ни е млякото за месец.Scream

# 434
  • Вестерос
Много е ам да, моето го вдигнаха на 31 и нещо. На месец 5 кутии отиват някъде, че е 600 гр. Не съм смятала с точност. Аз сега до края на май ще гледам обяд да заместя. После ще вкарам кашата, първо като закуска, после ще я изместя за след обед.

Общи условия

Активация на акаунт