С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 757
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм на мнение че до годинката млякото е изключително важно за едно бебе.
Айлиз е много сладка честита ви месечинка Heart
Кадерайче как беше на фотосесията? Аз искам да направим на малкия , ама той не се спира и усмивките са му много скъпи не ги дава ей така . Страх ме е че ще платим един пари за фотограф и нашия няма нито веднъж да се усмихне или ще са размацани снимките.
Беше много спокойна , и п.п тя си раздава усмивки на всеки по всяко време 🤣 Само се нака яко и омазахме навсякъде ама с бебе висчко става. Ние фотосесията я направихме на 8 следобед , когато и ние и тя е най спокойна .

# 571
Браво, Блонди! Да ви е сладко!
Кестенче, не съм на обратното мнение за млякото, а казвам, че целта на захранването е да се заместват леко полеко основните хранения до годинка. Или поне две да се заместят.

# 572
Честита месечинка Кадерайче. Прекрасна е Айлиз!
Ние продължаваме с пюретата. Днес вече сме на 50 гр картоф с морков и на младежа му харесва  Simple Smile

# 573
Днес бяхме на ваксина и малкия е с температура 39градуса . Никога не е вдигал , а първия път понесе добре ваксината и нямаше реакция . Сега ми е доста притеснено. Взехме двамата хладко душче и дадох парацетамол. След педиатъра , цял ден бяхме на навън , а той само спа в количката , събуждаше се и пак се унасяше. Аз пък така се радвах че най сетне спи в количката като хората и му харесва, а то милото може да не е било добре. Има ли вероятност от ваксина да вдигне още температура или това е максимума? Кога да бягам в спешното? Че ММ още сега иска да го закараме , ама аз удържам фронта и се правя че не съм притеснена толкова , за да не се панира той повече, ама и аз имам нужда да се успокоя.

# 574
Честита половин година на Айлиз. Толкова бързо растат дечицата, кога чакахме раждането, а сега вече захранваме ...
И моя юнак днес хареса картофче с морковче. Аз си ги правя, харесваме, макар и да нямам много време. Скоро ще се местим да си живеем в Лом с мъжа ми и ще имам домашни продукти, така че ми е грях да купувам. Бих купила само като ходим на морето.
Гледам, че обсъждането сядането, мойто момче сяда още като стана на 2 мес и половина, набира си се и не иска да ляга. Така че ние си го държим седнал в нас отдавна, както о в количката на 45 градуса понякога. Не съм стриктна в това, в каква възраст трябва да се случват нещата. Водя се по бебето, така бях и с каката. Даже и грамажите на пюретата не следя, правя по малко, давам му колкото му се хапва и така, после когато поиска си суче от мен...не зная дали е правилно, но така си ми харесва и се чувствам добре, мисля че и на бебчо му е добре така!
И при нас обаче нещо се случва с венеца, много е кисел последните 4 дни, все ръмжи, недоволста, плаче, набутва и търка с ръчички венеца, тече река направо от устата му, но аз не забелязвам да му е подут или побелял..

# 575
Днес бяхме на ваксина и малкия е с температура 39градуса . Никога не е вдигал , а първия път понесе добре ваксината и нямаше реакция . Сега ми е доста притеснено. Взехме двамата хладко душче и дадох парацетамол. След педиатъра , цял ден бяхме на навън , а той само спа в количката , събуждаше се и пак се унасяше. Аз пък така се радвах че най сетне спи в количката като хората и му харесва, а то милото може да не е било добре. Има ли вероятност от ваксина да вдигне още температура или това е максимума? Кога да бягам в спешното? Че ММ още сега иска да го закараме , ама аз удържам фронта и се правя че не съм притеснена толкова , за да не се панира той повече, ама и аз имам нужда да се успокоя.
Мисля , че от ваксина да вдигне повече не може. А кога да тичаш в спешното ами ако не свали примерно и я подържа една и съща няколко часа тичай. При нас поддържаше температура 38.5 давах Панадол свали за час и пак. Ама да стои само на 38/39 без да се свали и аз бих отишла . Спокойна давай си панадолчето и утре през 4ч.

# 576
  • Вестерос
Олее, Кадерайче, прекрасна е ! Жива и здрава и все такива бузки да има за щипане. ❤️🍀💐
Тифани, защо искаш да даваш мляко още след като ти отказва? Не е ли точно това е идеята на захранването, да спрят да цокат мляко? След седмица ще вкараш жълтъка и той ще ти е протеина, а после месото, рибата, после бобовите и т.н.Аз се мъча още и даже днес само 60гр.ми изяде. Колкото се опитвам да го спра това мляко не става и не става.
Защото ми огладнява много бързо после Sad Днес след 125 грама спа два часа и 15 минути... Grinning Но да мисля около 20-ти да вкарам жълтъка.

Честита месечинка на сладката Айлиз! HugKissing Heart

Кестенче, от ваксина 39 градуса май не се вдига. Рали вдига до 38,5. Още на 38,1 давам панадола и до час вдиха 38,5 и после почва да пада и за два часа, три макс е 37,4 примерно. Панадол само на 8 часа се дава. Ако не падне след 4 часа може да се даде нурофен бебешки. Те се редуват на 4 часа.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 23:30 от Tiffany А

# 577
Тифани, ти имаш много голяма пауза между храненията, доколкото помня май на 4 часа храниш. Като вкараш месото сигурно ще спре да огладнява бързо. Ще чакам и аз да почна протеините и чак тогава ще пробвам да не давам мляко. Ох, трябва да вкарам жълтък след три дни, направооооо с тия яйца дано не стане някой обрив.
Кестенче, пиши как сте днес

# 578
Малкия има още температура поддържа я на 38градуса . През нощта не съм я мерила , защото я меря през дупето и не исках да го будя детето. Педиатъра каза че няма проблем да я поддържа , важното било да не вдига повече и да си го кърмя. Той има настроение , не е унил , смее се ,играе си, ако не беше топличък нямаше да предположа че има температура.
Момичетата които писаха за столчета на ИКЕА , успях с вашите коментари да убедя таткото. Благодаря ви Hug
Знаете ли първо какви каши се въвеждат? Вчера взех на Хип оризова безмлечна и овесена безмлечна . Трябват ли ми други за начало или тези са ок ?
На преглед при гинеколожката ми съм , там където си следях бременноста. Пълно е с бременни жени чуват се тонове на бебенца. Ох много мило ми стана. Много ми липсва да съм бременна, но знам че това време никога няма да се върне. Не искам да съм бременна сега пак , но ми липсва времето в което бях с тумбак. Понякога гледам малкия и си викам Това ли е бебето което го гледахме на ехографа , на което чувах пулса…. Толкова бързо мина времето.

# 579
  • Вестерос
Тифани, ти имаш много голяма пауза между храненията, доколкото помня май на 4 часа храниш. Като вкараш месото сигурно ще спре да огладнява бързо. Ще чакам и аз да почна протеините и чак тогава ще пробвам да не давам мляко. Ох, трябва да вкарам жълтък след три дни, направооооо с тия яйца дано не стане някой обрив.
Кестенче, пиши как сте днес
Преди беше на 4 часа, до 50-тия ден, като махнах нощното ядеше 6 пъти на 3 часа през деня, преди два месец сама си махна шестото ядене и яде 5 пъти на 3:30 часа някъде.
Днес изяде 130 гр- пащърнак, морков, тиква. Сложих ѝ обаче 1 л ам на прах вътре.
От картофа и моркова ми ака едни топченца все едно, да знаете, четох, че и на други така ставало Grinning
Tи на 5++ ли ще вкарваш жълтък? Днес е 19-ти ден от захранване, след три дни става на 5++, обаче мисля до около 20-ти да изчакам. Искам да вкарам другите зеленчуци.

Кестенче, въвеждат се оризова, елда, царевична. И трите безмлечни. Правиш си с кърма, на порции, а не наведнъж за едното ядене, че много течно ставало. Аз съм споделяла няколко пъти, че още ми липсва и на мен големия тумбак.

# 580
Не знам , защо сигурно заради лошата бременност не ми липсва , но ме е яд че не можах да си направя фотосесия. Милсих да е към 20ноември , а аз родих на 9.  Сега много ме е страх да не забременея, пазим се уж обаче мисля за спирала. Някой вече слагал спирала или се чака нз. (Изобщо не съм запозната с тези неща)

# 581
Не знам , защо сигурно заради лошата бременност не ми липсва , но ме е яд че не можах да си направя фотосесия. Милсих да е към 20ноември , а аз родих на 9.  Сега много ме е страх да не забременея, пазим се уж обаче мисля за спирала. Някой вече слагал спирала или се чака нз. (Изобщо не съм запозната с тези неща)
сестра ми е по голяма от мен с две години има син на седем беше слагала спирала и после бра голямо тегло от нея та едвам я оправиха за това съвет по добре не рискувай с тази спирала

# 582
Ние все още не захранваме, сега ще стане на 5 месеца. ЛЛ ни разреши да и даваме да опитва разни неща, дадохме и авокадо хареса и, купихме от дм като залъгалка ама с дупчици и така тя сама се бори с живота 😀 аз ще захранвам ЗВБ и чакаме да си направи 6 месеца и нямаме търпение.

Днес най-накрая и взехме нов стол за колата от намаленията във вис виталис, а другия месец вече и столче за хранене.

Да ви се оплача много ме щипе докато я кърмя Sad само се боря с тези ръце, ще пробвам нещо гердан играчка, много е гадно😀

На мен следящата отказа да ми сложи спирала, каза,че може да има сраствания или усложнения. Мен също много ме е страх да не забременея, решихме да пробваме с презерватив и той взе та се скъса😀 стискайте ми палци да не хвана.. все още нямам цикъл, та и хапчета не мога да почна голяма драма ми е.. не иска второ дете сега

# 583
И на мен ми липсва, хванала ме е носталгия за времето, в което носих животи в себе си. Вече имам 2 деца, едва ли ще раждам трето, та може и никога повече да не го преживея. Все пак съм доволна, понеже наистина се наслаждавах на втората си бременност, с първата бях мн тревожна, въпреки това и от нея имам много мили и скъпи спомени.
Уникално е да носиш живот в утробата си, аз даже тази нощ сънувах че съм бременна 🥰

# 584
Аз бях супер спокойна цяла бременност. Толкова спокойна не съм била в живота си. Сега и да забременея пак , знам че няма да е както първия път, а ще имам дете за което трябва да се грижа и не мога да си лежа и да си почивам. Днес лекарката ми каза че е достатъчно да изчакам една година и мога пак да забременея. ММ само повтаря че не иска второ дете защото няма да го обича като сегашното, знам че няма да е така но той не ми вярва. От нас двамата , той е по притеснителен за детето , за най малкото иска да ходим на лекар. Joy С второ дете нямал да се справя с този стрес и това притеснение. Но аз вече платих за останалите два замразени ембриона , няма да ги хвърлям я Grinning Свекърва ми са ни на гости и разбрах че най доброто решение в живота ми е било да не ми помага никой след като родих. Днес ми вика че можели да направят компоти за малкия. Имат градина и си сеят домашни ягоди, имат вишна и череши. Викам страхотно , малкия ще яде домашни плодове. Щяла ако на нашите компоти слага 5лъжици захар , на неговите да слага по 3 ТРИ ЛЪЖИЦИ БЯЛА ЗАХАР. Ама викам не може, недей да слагаш никаква захар ако ще му правиш. Как така щяло без захар да яде детето. Rolling Eyes Тук беше 25-27 градуса тя се скъса да го завива това дете. Щял да настине , не му ли ставали плетените елеци дето ги пратила. Хора жега беше тук , ние по къси гащи , тя иска детето да е по елеци и терлици. Добра жена е , колкото и да сме различни , но откакто се роди малкия просто ги ръси едни …

Общи условия

Активация на акаунт