Любители на котки - Тема 182

• 33 537
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Много са хубавки наистина 🥰 Нямам търпение вече да ги гушна и да им се порадвам. Аз за първи път виждам толкова малки котенца на живо.
Кои котки раждат рижави бебета? На първите и котенца бащата беше рижав, а бебета пак бяха тъмно (Тобчо) и едно беличко. Сега пак са и тъмнички, а съм попадала на снимки на котки майки с много различни по цветове бебета.

То това вече зависи какви са били на цветове нейните и неговите родители . Моята майка е черна с беличко на тумбачето , а малките сега са тигрово и едно пъстро жълто , черно и бяло . Много е интересна шарката нямала съм до сега такова шарено . Ще ви снимам и Лиляна ей страшна лепка е . Копая в градината и бам на гърба ми . Един път даже ме проследи . Голяма скица. Само докато ме подуши на вън и вече е в ръцете ми .

# 646
  • София
Бебетата може и да са от няколко различни татковци. Котките овулират при "секс" с много отделни яйцеклетки. Ако в периода на разговане е имала няколко различни "срещи", бебетата ще са с различни татковци.

# 647

Това са малките, които намерех в кофата, сега се храним с биберон.

Това е Лиляна преследвачката. Страшна скица.

# 648
МАМО, какви сладури бебоци!

# 649
Имам страхотна новина! Котката ми беше бременна и преди 2 дни роди!! Все още не съм виждала мъничетата, но мисля, че са добре!

# 650
  • София
Страхотни сладури са.
Аз се чудя дали Джинджър е родила. Така се бях настроила да си гледам две пухкави бебета.
Да се оплача, Наско не се е научил да си ползва вратичката с чип на село и при поредното му оставяне за няколко дни беше отишъл да проси храна по съседите. Да излиза няма проблеми, там тя не е заключена, обаче не може да схване как става влизането. Страх сам си се научи точно за ден. Съответно Наско сега отново е апартаментко коте и в предстоящите почивни дни ще ходим заедно да се учи. Дотогава си живее живота като апартаментско мяу отново.

# 651
Заведохме нашия котарак за пръв път на ветеринар, много го беше страх, само веднъж изсъска на доктора  и той каза, че няма как да лекува такива котки, които "не сътрудничат при прегледа". Направо не знам какво да правя, как да го учиме да дава да го пипат чужди хора, не ми се ще на всеки преглед да го приспиваме.
Гледала съм и клипчета, доктор с някакви ръкавици как ваксинира или други манипулации на страшнно диви котки, с едни големи ръкавици...
Дайте ми съвет да търся ли друг лекар или всички така правят?
Котаракът е на 10 м и едвам свикна на нас да даде да го пипаме. Не е агресивен, но е много страхлив и затова съска на доктора.

# 652
Не всички ветеринари така правят.
Намира се начин.

# 653
Заведохме нашия котарак за пръв път на ветеринар, много го беше страх, само веднъж изсъска на доктора  и той каза, че няма как да лекува такива котки, които "не сътрудничат при прегледа". Направо не знам какво да правя, как да го учиме да дава да го пипат чужди хора, не ми се ще на всеки преглед да го приспиваме.
Гледала съм и клипчета, доктор с някакви ръкавици как ваксинира или други манипулации на страшнно диви котки, с едни големи ръкавици...
Дайте ми съвет да търся ли друг лекар или всички така правят?
Котаракът е на 10 м и едвам свикна на нас да даде да го пипаме. Не е агресивен, но е много страхлив и затова съска на доктора.

Според мен трябва да му обръщате повече внимание . Да е в ръцете ви , за да свикне да е гален . Поне вас да не съска . Аз имам една отвън така ме съска . Защото не и е обръщано много внимание .

# 654
Ще ме извинявате, ама не е нормално ветеринар да реагира така. Направо съм потресена.

# 655
  • София
И моите ветеринари нямат проблем да работят с такива котки.
Навремето при старият ветеринар, Страх на поредната ваксина я издра цялата, тя си вика колега подкрепа, който да го държи.
В новата клиника са си го записали в картона и в системата, че е Кобра, но отново просто внимават и никой изобщо не повдига въпрос да си дресирам животното за да им е кротко. Това им е работата и знаят как да се справят, изобщо не включва приспиване в случая справянето с котарака.

# 656
  • София
Ще ме извинявате, ама не е нормално ветеринар да реагира така. Направо съм потресена.
Абсолютно. Кити също е с доста труден характер – съска, вади нокти, зъби, но е кастрирана, ваксинирана... Ветеринарите намират начин да се справят с такива животни. Този е бил... Close

# 657
A има ли начин за леко успокояване на котката, не чак приспиване. Имам предвид ветеринарят да и даде да подуши нещо, валериан  ли, или друго, не знам...  Един вид като дрогиране...

# 658
  • Варна
Абсолютно съгласна. Котка да "сътрудничи" при прегледа, тоз нормален ли е Joy Все едно педиатър да се възмути, че малко дете плаче. Изкукал народ. Търсѝ нормален ветеринар, само заради тая реакция бих загубила тотално и безвъзвратно доверието си, няма начин "лекар", необичащ и неразбиращ животните да ги лекува адекватно.

Pepina_n3,
и моята Кетя е бяс, никога никой не е предлагал да я приспива, релаксира и подобни. Усмиряват я с поглед и добро отношение, а от съскане никой не се впечатлява, наясно са, че животното е ужасено, няма да мърка я. Когато ѝ вземаха кръв лекарят привърза единия ѝ крак за масата, за да не го дръпне внезапно и да се нарани и това е най-хард мярката, която някога е предприемал спрямо нея.

# 659
  • София
Всъщност, Пепина, може ли да напишеш името на ветеринаря и клиниката, ако работи в такава?

Общи условия

Активация на акаунт