Любители на котки - Тема 182

• 33 531
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
И аз съм шокирана от този ветеринар! Винаги, когато се е налагало, освен лекаря е имало и още един човек, който да държи котката, за да няма проблеми. Аз съм си предлагала услугите, но винаги отказват.
Сещам се за нещо преди много години. На предишната котка трябваше да се сложи подкожна инжекция в почивни дни, а тогава нямаше масово клиники, които работят всеки ден.
Под нас роднина, доцент коремен хирург, шеф на клиника в Пирогов, опериращ хора всеки ден. Много молби и убеждения бяха, докато се съгласи да бие инжекцията. А Лъки беше идеалния котешки пациент, за целия си живот дори не е хъснала на човек.
Но вет да го е страх от котка и да не може да се справи с нея ми идва в повече.

# 661
  • Варна
Ох, спомням си, че и аз в далечните 90 бях молила майката на приятелка - мед.сестра да бие инжекция на котарака ми, понеже не успях да го хвана и да го заведа на вет, тогава нито транспортни кутии имаше, нито лекари под път и над път Laughing Приятелката ми уж гледала как става, предлага аз да го държа, тя ще боде. Онова ни изсъска, измъкна се и взе да ни гледа злобно, накрая звъннахме на майка ѝ. Тя зпъшка, че само на котка не е слагала инжекция, ама дойде hahaha

# 662
Заведохме нашия котарак за пръв път на ветеринар, много го беше страх, само веднъж изсъска на доктора  и той каза, че няма как да лекува такива котки, които "не сътрудничат при прегледа".
Не знам котки, които да сътрудничат при прегледа. Те затова ветеринарите си имат начин и подход. Нашата също е много бясна, един път се опита да ухапе ветеринаря, но не са ни казвали да я възпитаваме. Няколко пъти я държим аз или мъжа ми при ваксина, упойка / за кастрацията/ или вземане на кръв, за да е по-спокойна.
Единствено й давам едни хапки за успокояване - Calming treats на Beaрhar два -три дни преди посещението и след, но не знам дали имат ефект.

# 663
  • Варна
Моят писан даже се опитва да дере и да хапе при ветеринаря. И просто ми казаха да предупреждавам, че е "лошо коте" като записвам час, за да са двама на смяна и единия да държи котката. Той вкъщи и по време на пътуване си е кротък, но в кабинета си го е страх и затова издивява. Не виждам как може да се промени поведението.

# 664
  • Бургас
Ами наш Харко беше издрал жестоко вета, даже горкият човек каза, че чак така не е бил дран от котка.
Но си го лекува, със смях ми казваше, че ако работеше да кажем в кухня, нямаше да го дебат и хапят животни. Това били рисковете на професията.
Малката поне е много добричка при лекари, само дето си плюе хапчетата.

# 665
Моят винаги е бил супер кротък при ветеринарите, те много си гообичат. само когато беше много зле ги хъскаше и се дърпаше, понадра ни, накрая ги оср@ едно хубаво, че и целия кабинет. Никой не се разсърди, не се скара, едната лекарка отиде да се изкъпе вкъщи, а останалите почистваха кабинета. Та този ветеринар най-добре да си смени работата.

# 666
Тути беше добре при д-р Войчев,после като я сваляха долу за ЯМР ми казаха,че си е показала темперамента hahaha

# 667
Бени хапе и дере, затова изрично моля двама ветеринари да го държат, а не аз. Само в Новавет си направиха оглушки и аз, и майка ми го отнесохме, няма втора толкова противна и мърлява клиника, пет месец минаха и още ми прекипява като се сетя.Rage

# 668
  • София
Аз пък винаги аз си я държа по прегледи, обикновено вета не е сам, за мен така е по-спокойно за животното... Е, тя милата само се крие в ръката ми, рядко ръмжи, много се дърпа, не хапе и не дере, не знам ако е сама с лекарите, но пак се съмнявам, че ще ги нападне чак. Обаче като се уплаши и пова зверски да мята косми, всички ставаме бели от горе до долу.
Като цяло и според мен този лекар нещо не е в ред и бих потърсила друг...

# 669
На вет мълчи и мирува само по-голямата писанка. И то не защото е кротко, спокойно и съдействащо коте, а само и единствено, защото е мнооого страхлива и е в ступор.
А при предпоследния преглед малкият бандит не само дереше, хапеше и бягаше, а и доста страшничко ръмжеше. Отложихме една част от процедурите за следващо посещение, когато предварително да го седирам вкъщи с недолюбваната в темата Габа гама.

Иначе аз отказвам да съдействам на вет и да държа коте. Не искам да ме свързват с отрицателни за тях емоции. Не знам дали съм права или не. В кабинета съм, за да не се чувства любимецът изоставен, но стоя настрани.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 14:23 от djasra

# 670
Ние повече няма да оставим сам Сина при процедури, след преживяното от него и от нас. Той е спокойно коте. Не хапе, не дере, не хъска. Катереше се по раменете на вет. Но за това пусто вземане на кръв какво ни дойде на главите, знаете.

# 671
Аз да ви попитам, относно оптималното здравословно хранене на котка, гранулите и паучовете в какво съотношение да са?
Кити е основно на суха храна и на по половин пауч на ден.
Храната и е висок клас, храня я с Алева и Карталов(пауч).
Трябва ли да коригирам?

# 672
  • София, България
Здравейте,
Искам да купя чувалче гранули за котетата пред блока, можете ли да ми препоръчате нещо, което в момента е на добра цена? Има жени, които ги хранят и обгрижват, но на мен ми се иска и аз да се включа в изхранването, защото ми споделиха, че и храната за животни се е вдигнала много.

# 673
Здравейте,
Искам да купя чувалче гранули за котетата пред блока, можете ли да ми препоръчате нещо, което в момента е на добра цена? Има жени, които ги хранят и обгрижват, но на мен ми се иска и аз да се включа в изхранването, защото ми споделиха, че и храната за животни се е вдигнала много.
Аз за бездомничетата избрах от тази оферта:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/kotki_suha_hrana/iams/1218833?ref=wishlist

# 674
  • София
"Няма да го лекувам, защото мрънка, плаче, дере, хапе,..." или "рита" (в случай на лечение на кон/магаре...) Joy
Много разглезени тези ветеринари Simple Smile

Моите и тримата като цяло са добри на прегледи. Оникс като бебе се плюнчеше като му даваха лекарства.
И на годишната ваксина съскаше и ръмжеше на Дейзи (с която бяха в една клетка).

Общи условия

Активация на акаунт