Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 950
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
По- скоро не ми се чака, защото ще загубя още три месеца , а после сигурно още толко за изследвания и ще станат 2г от аборта...
Май ще опитам Ковачев, пък ако не се открие нещо и все още не става, ще опитам при Калчев... Ох,не знам ,но предните пъти ми отне 6м и 2м, сега се уплаших с тия сраствания дето имам болки и искам ако тоя месец не стане отново ,да отида някъде ...

# 586
  • София
По- скоро не ми се чака, защото ще загубя още три месеца , а после сигурно още толко за изследвания и ще станат 2г от аборта...
Май ще опитам Ковачев, пък ако не се открие нещо и все още не става, ще опитам при Калчев... Ох,не знам ,но предните пъти ми отне 6м и 2м, сега се уплаших с тия сраствания дето имам болки и искам ако тоя месец не стане отново ,да отида някъде ...
Виж го Ковачев,нищо не губиш,ще си прецениш.
Ами аз сраствания (синехии) имах след аборта (кюретажа ) и Калчев тогава ги махна с хистероскопия,но не това беше основната ни цел.Беше отдавна,тогава почти всяка пациентка на Сигридов минаваше през Калчев и хистеро 😒 Но аз с моя късен аборт се радвам че го направихме и бая неща отквърлихме.
Сега като ходих лятото при него,каза че кръвотока в матката ми е добре,при всички положения след секциото имам някакви сраствания,но не е нещо голямо.
Явно по кръвотока съди.

# 587
  • Sofia
Аз ходих при Калчев, именно защото подозирах сраствания или запушване на тръби след кюртажа. Провери кръвоток в матката и проходимост на тръбите. Но пък откри истмоцелето и малко отидохме и в друга посока. Като цяло съм доволна и бих го препоръчала.

# 588
Ян, може да запазиш час за Калчев, за когато има първи свободен и по-ранен при Ковачев. Ако се открие проблема или пък бебето вземе, че стане, може да отмениш часа за Калчев. Защото ако не се получат нещата, ще трябва да чакаш нови три месеца за час. А така ще си се подсигурила. Поне аз така бих направила. Ти ще си решиш за теб.

# 589
  • София
Ян в групата на Ковачев пускат съобщение всеки месец кога ще може да се звъни за час за следващия. Според това което съм чела за Ковачев, е много отзивчив, следи бременност и изражда, ама не знам колко ще издържи да огрява навсякъде. Но гледай да ти свърши работа на първо място

# 590
Аз сега ходя при д-р Арабаджикова. Тя е въпросната, която не иска да следвам терапията от Тончев.
С успешната ми бременност се следих при д-р Димова, но тя е зверски натоварена и наистина не е чашата чай на всеки. За мен беше ок, успяхме с общи усилия да я избутаме до успешен край. Но, през цялото време имах едно усещане за напрежение и дали не изпускам нещо, точно, защото на ЖК имаше по 40 човека, които трябваше да прегледа. Често не помнеше кой си, каква ти е историята и т.н. Не съм се интересувала дали следи бременни с тромбофилия като мен, но аз явно ще бъда по - тегав случай и предпочитам да си спестя допълнителен стрес.

Открих много мил лекар, който за мое съжаление излезе в майчинство. Тя единствена се опита да намерим и отхвърлим максимално много причини за евентуална нова загуба преди да се случи. Д-р Гогова.

Иначе аз също като Бъбълс имам списък с лекари, които обикалям за конкретно нещо. В Надежда съм ги обиколила почти всички и имам изградени някакви впечатления за повечето.

# 591
  • София
При мен Калчев опроверга половината измишльотини на Сигридов, правихме хистероскопия. След това опроверга предишна диагноза за запушена тръба, правихме снимка с пяна и всичко си пропусна перфектно. След това имах хиперплазия и правихме хистероскопия. Само хубави неща мога да кажа за него. От Станулов също съм с добри впечатления, макар че само на консултация сме ходили.

Ян, аз бих записала час и при двамата. Винаги е добре да имаш повече от едно мнение. А най-добре успоредно да си запишете и един СПА уикенд с ТМ и да не се връзваш много 🍀

# 592
Да,това да запазя и за двамата е добра идея .. мен преди ме навиваха за лапароскопия, за да се видят сраствания и да се махнат , сега чувам,че може с хистеро. Или зависи къде са.. това,че се преценява по кръвотока също сега го чувам.. много сте ми полезни Heart

# 593
  • София

В 13гс ,но реално в 11 гс ми изтекоха водите.

Наси,на мен ми е странно как в 11 г.с изтичат води,то има ли води в толкова ранна седмица,които да изтекът,кой каза,че са води?

Но пък откри истмоцелето и малко отидохме и в друга посока.
На мен Илиев от Надежда ,който коментирате ми каза за истмоцелето и малко ме нахока за секциото ,защо 2 кг бебе сме го вадили със секцио,сега съм щяла да си нося последиците 😳
Бях в шок,защото на мен д-р Христов,при който ходя на профилактични за пет години дума не издума за моето истмоцеле,дори не знаех за него и изведнъж се явява като някакъв грандиозен проблем.
Калчев като го видя и го определи като "смешно" и че изобщо не заслужава внимание,та размина ми се.

# 594
Момичетата от Варна могат ли да ми препоръчате АГ, при кой мога да направя фоликулометрия?

# 595
  • Замък сред облаците
Бъбъл, разбира се че има води, в какво е ембрионът от самото начало като се замислиш? Просто не са същото количество като накрая на бременността.

# 596
  • София
Калчев записва за юни иначе, сега бях при Тончев и чух че записваха за юни часове. Та Ян опитай

# 597
  • Sofia
Yan, аз точно така направих - записах си час при двама репро. Докато чаках да ми дойде часът при Калчев, ходех при Шефкетова. То пък точно тогава ми се обадиха и от Надежда да ми кажат, че "са ме разпределили" при Персенска. Та по едно време ходих и при двете докато се вредя при Калчев.

Bubble, Калчев много се колебаеше какво да го прави това истмоцеле. Каза, че застоялата кръв създава лоша среда за имплантация и може да пречи на забременяването. Обаче аз бях забременяла, но приключи с мисед. В същото време каза, че ако се стигне до имплантация, застоялата кръв може да направи средата токсична за ембриончето.
Обмисляхме корекция.

ПП : и на мен Марков ми се накара за секциото, защото и моите са по 2кг. Бебе 2 кг се било раждало лесно 😆. Странно изказване от мъж 🤔.

# 598
  • На изток от Ада
За следене в Надежда сме мислили. Дали том следенето е друго, защото с репродуктивният Аг нямаш връзка?
Бъбъл, малко бяха като количество. Но в 13 гс на Жк а спукан околоплоден мехур и изтекли води. После и при моя Аг ....

# 599
Здравейте, момичета. Аз пиша тук, защото няма с кого да споделя Confused Както бях писала по-напред в темата от време на време имам леко кървене - еднократна кървава нишка при забърсване, която АГ не можаха да определят от къде е. Преди 2 седмици АГ каза, че вижда малко отлепяне и сигурно от там идва това периодично зацапване (на няколко дни веднъж), честно казано, ако нямах мисед сигурно нямаше и да се вторачвам толкова в тоалетната хартия и нямаше и да го забелязвам. Днес ходих за пренатален тест (вече съм в 11 г.с.) и малко повече се натоварих сутринта, но преди малко пак имах кръв на тоалетната хартия, но този път ми се стори доста повече.

Взех си час за утре, но до тогава ми е страшно притеснено. Още повече, че утре е 10 май - същата дата, на която миналата година се станови миседа. По принцип не съм суеверна, но ми е много тягосно. А, вие сте единствените, освен ММ, които знаят за бременността ми. А от него сякаш не получавам разбиране. Сигурно му изглежда, че се панирам за всяко нещо, още повече, че миналата година за миседа нямаше никакви симптоми, така че може би е прав. Но поне се надявам, след като споделя, малко да се поуспокоя Flushed

Общи условия

Активация на акаунт