Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 926
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Файона, ако искаш дай заключението от хистологията да помогнем с разчитането. ❤

# 661
  • София
Файонка, ако пише хориални въси значи всички сме го чели това. Хистологията няма кой знае какво да ти каже. Според мен като за начало може да изчакате 3 месеца, после да решиш, психически дали си готова за нови опити, как се чувства тялото ти. Аз след последния кюретаж едвам възстанових цикъла си примерно, при предните два нямах никакви проблеми.

# 662
АА, много ти благодаря за предложението!

Резултатът е следният:
"Децидуа с остри възпалителни промени, околоплодни ципи, едемни хориални въси, трофобластни клетки, излив на фибрин и пресни кръвоизливи."

# 663
  • Замък сред облаците
Половината термини сочат развитие на плоден сак и наченки на плацента (децидуа, хориални въси, трофобластни клетки, ципите). Изливът на фибрин и кръвоизливите плюс едема според мен насочва за проверка на възпалително заболяване да провериш дали е протекло (TORCH профил и IgM маркери за цитомегаловирус специално, уреаплазма и микоплазма от секрет, hsCRP също) и вродени/придобити тромбофилии.

За абразиото изчакай поне 3 месеца и вижте с АГ как е матката, понякога и 3 са достатъчни, ще е добър индикатор каква е лигавицата.

# 664
  • Sofia
За абразиото изчакай поне 3 месеца и вижте с АГ как е матката, понякога и 3 са достатъчни, ще е добър индикатор каква е лигавицата.
Точно. Хубаво е да се следи лигавицата.
Моята 6 месеца след кюртажа беше много тънка и не беше добра за имплантация.

# 665
АА, дали ще може да дадеш мнение и за моята хистология, тъй като при мен пък не се откриват хориални въси.

Децидуа и жлези на бременността с изразен вътреклетъчен оток. Не се откриват (в този материал) хориални въси или трофобластен епител.

Извинявам се, че така се намесвам, но мислех, че от тази хистология нищо не може да се разбере, а явно не е баш така.

# 666
  • Замък сред облаците
Флауър, в хистологията не е имало материал от плоден сак, само лигавица от матката - това значи твоята хистология. Мен ме озадачава - дефакто не е изследван правилния материал? Припомни ми моля те, с кюртаж ли беше или спонтанно изхвърляне?

# 667
Флауър, в хистологията не е имало материал от плоден сак, само лигавица от матката - това значи твоята хистология. Мен ме озадачава - дефакто не е изследван правилния материал? Припомни ми моля те, с кюртаж ли беше или спонтанно изхвърляне?

С кюретаж бях, 10 г.с. мисед аборт, ембриончето отговаряше на 8+5 г.с.. сега като ми казваш това, не знам какво да мисля. Angry Значи мога да я изхвърля тази хистология...

# 668
  • Замък сред облаците
Ами…да. Къде ти правиха кюретажа?

Едит: да поясня горе-долу какво се чете в хистологиите:
- децидуа - лигавица на бременна матка; различава се структурно от лигавицата на небременна жена
- трофобласти/трофобластни клетки - външната част на зародишния (жълтъчен) мехур, от който на по-късен етап се развиват хориона и амниона
- хорион/хориални въси - от тях се образува плацентата
- амнион - вътрешната обвивка на околоплодния мехур

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 15:08 от АА

# 669
  • На изток от Ада
Feyona,съжалявам.
Миа,дано тoй и самият Мц е странен.

Кременски отговаря мн бързо. Писах му преди 2г.  Сега пак ще му пиша при нужда след кариотипа

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 16:55 от nasito8988

# 670
Фей, болно ми стана да прочета какво се е случило..
Пожелавам както на теб, така и на всички момичета в темата, това да е последната мъка преди радостта, която предстои да се случи 🍀

На мен януари 2019г, когато се случи абразиото, едната АГ ми каза, че се следят хормоните и лигавицата и още на следващия цикъл, ако всичко е наред може да се правят опити. Но другата АГ каза 6 месеца да изчакаме. Моят мисед беше в 8г.с. Два месеца нямах цикъл. След това имах ЗФ и приемах прогестерон за него. После пък се наложи да пия ОК няколко месеца и то си мина една година след аборта. Но през тази една година правихме обширни изследвания и следващата ми бременност беше успешна.

П.с. Маце, силни прегръдки за теб и нека всичко е наред до финала 🍀🙏

# 671
Ами…да. Къде ти правиха кюретажа?

Едит: да поясня горе-долу какво се чете в хистологиите:
- децидуа - лигавица на бременна матка; различава се структурно от лигавицата на небременна жена
- трофобласти/трофобластни клетки - външната част на зародишния (жълтъчен) мехур, от който на по-късен етап се развиват хориона и амниона
- хорион/хориални въси - от тях се образува плацентата
- амнион - вътрешната обвивка на околоплодния мехур

Благодаря ти за разяснението. В Майчин дом гр.Варна беше кюретажа.

# 672
Здравейте, момичета, аз днес съм супер щастлива ( макар че вече ми направиха вените на решетки, а тепърва се започва с взимането на кръв 😂)!  Най-накрая ми се появи малко кураж и надежда след срещата с доктор Русев. Много ми допадна като лекар и като човек, даже си говорихме супер много за нещата, с които аз се занимавам и други теми за живота 😅
Вдъхна ми надежда и ми каза, че много се радва, че съм взела решение аборта да е с медикаменти, защото бил много по-щадящ и нямало нужда да чакам много време, за да започна с новите опити, той също каза, че след като оправя стойностите на витамините може още другия месец да пробваме.
Дано боже поне този път всичко да е наред🙏😍

# 673
  • На изток от Ада
Да Русев е готин!  Но за жалост моят път специално е дълъг.
Пусни изследвания не бързай !
Аз също исках с хапчета, но не стана ...

# 674
Да Русев е готин!  Но за жалост моят път специално е дълъг.
Пусни изследвания не бързай !
Аз също исках с хапчета, но не стана ...

Естествено, всеки случай е различен, важното е поне всичко след това да се нареди!

При мен АГ изобщо не ми обясни за методите 😞 направо си ме прати на кюртаж, добре, че почнах да чета и да разпитвам и други лекари и те ме насочиха към МА.

Иначе аз изобщо не бързам искам първо да се възстановя, пък когато се случи след това.

Общи условия

Активация на акаунт