Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 678
  • 792
  •   2
Отговори
# 465
Много стиснати палчета за положителен резултат ☺ Аз се отчитам с втора неуспешна,  вчера правих тест и е - , така че чакам цикъл и действаме отново. Не таях и големи надежди за този опит, защото естрадиолът беше много нисък от самото начало на цикъла и се съмнявах, че ще са хубави яйцеклетките.

Добро утро, момичета! Вчера направихме 2 ра инсеминация на два фоликула ,почти готови да се спускат. Днес ще проверим дали са се спукали. Има ли други,чакащи резултат скоро? Успех на всички ни❤

# 466
И ние направихме вчера 3та на 2 фоликула, които не знам дали са пукнати, тъй като клиниката не правят прегледи преди инсе.

Успех ❤️

Добро утро, момичета! Вчера направихме 2 ра инсеминация на два фоликула ,почти готови да се спускат. Днес ще проверим дали са се спукали. Има ли други,чакащи резултат скоро? Успех на всички ни❤️

# 467
Здравейте! Днес на прегледа се оказа,че няма фоликули,които да са се спукали . А вчера преди инсеминация бяха по 22мм готови да се спускат
Аз ли не схващам и как така за 1 ден са изчезнали? Няма и жълто тяло на мястото им. Случвало ли ви се е?

# 468
Здравейте момичета, както се вижда нова съм тук, от известно време ви чета и косвено ви познавам, но до сега не се престрашавах да пиша. Без партньор съм, на 41 и това лято реших, че няма да чакам принцове и жаби, а ще осъществя съкровеното си желание да имам дете. Направих необходимите изследвания, цветна снимка и всичко ми е наред, освен годините Simple Smile Заради тях докторът препоръча да стартирам с инвитро, но вътрешното ми усещане е, че ще се случи с инсеминация, затова го помолих да пробваме така, а ако не се получи ще пристъпим към инвитро.
Първият месец пропуснах процедурата, поради планирано пътуване. Вторият месец, ме извикаха на 9-ти ден от цикъла. Виждаше се нещо дребно и понеже не бяха сигурни, ме извикаха на 11-ти ден, но фоликул нямаше. Казаха ми следващия път да им напомня да ме видят на 7-8 ден от цикъла, за да не пропуснем. Сега тръпна в очакване, но понеже не искам да пропускам и този месец има ли нещо, което според вас мога да направя, за да се случи всичко по план?
Притеснява ме също факта, че казаха, че преди инсеминацията ще трябва да си направя изследвания на още някакви хормони, а предния път като попитах, казаха те са кратковременни и ще ги направим следващия път, но никой не ми обясни какви са. Не искам да пропускам процедура и този месец от невнимание или незнание, затова ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки от ваша страна.
На всички ви желая много вяра в добрия изход на нещата и скоро всички да се похвалим с положителни тестове!
П.П. Инсеминацията ще правя с д-р Атанас Александров в АГ Варна, та ако има други момичета при него ще се радвам да споделите впечатления.

# 469
  • София
Добре дошла, Believe и адмирации за решението да сбъднеш съкровеното си желание Simple Smile Аз не съм във Варна, нашата инсеменация я правихме в София в болница "Надежда". По това, което си писала, разбирам, че нямаш много време. Аз бях на 31, когато започнах процедурите и едва на 32 забременях. За да не губиш време, според мен се довери на репродуктивен специалист или клиника с такъв. Не знам във Варна как е, нито този лекар дали е специалист. Но имай предвид, че ако е обикновен АГ, вероятно няма да е много в час с повечето неща.
Другото, което се сещам, е говорили ли сте каквъв материал ще ползвам, щом си без партньор. С какво разполага болницата? Или ще поръчваш допълнително? Не съм наясно обикновените АГ болници дали работят със замразен материал или поръчват от банка в чужбина. Ние използвахме услугите на датската банка КРИОС, понеже болница "Надежда" работи с тях.

Самата инсеменация не е нещо кой знае какво, не е нужна някаква подготовка, освен терапия, ако ти назначат и регулярни прегледи в началото на цикъла, на 8-9-ти ден и около овулацията. Когато наближи момента на овулацията и лекаря прецени, се поставя инжекция, която цели да спука фоликула и да се отдели яйцеклетка. Обикновено на следващия ден се прави инсеменацията, която е за нещо като вземане на цитонамазка като усещане. За 5 минути и после си свободна. След това идва дългото чакане до теста. На повечето жени им се изписва прогестерон, възможно е да е под формата на таблетки или вагинални глобули. А и пропуснах да кажа, че преди инсеменацията искат вирусология - кръвни изследвания за СПИН и там още нещо си. Те важат 3 месеца.
На мен всички неща по отношение на предстоящите стъпки ми ги разясниха предварително още на първичния преглед. Кога какво се очаква да се случва. Първо цветна снимка, после прегледи през определени период след приемане на стимулация и т.н.
Ако имаш въпроси, ще се радвам да ти отговоря на лично с разяснения. Успех. Heart

# 470
Здравейте,

Успех на всички, които чакат резултати.  Аз тоя месец почивам, а и май пипнахме Ковид от модерния, болки по цялото тяло и лошо настроение.

Исках да се оплача само. 😀
П.с. дано тоя месец е месецът на хубавите яйцеклетки

# 471
Здравейте! Днес на прегледа се оказа,че няма фоликули,които да са се спукали . А вчера преди инсеминация бяха по 22мм готови да се спускат
Аз ли не схващам и как така за 1 ден са изчезнали? Няма и жълто тяло на мястото им. Случвало ли ви се е?
Точно същото не, но този месец още на 3-ти ден имах 11мм фоликул, който на 7ми ден го нямаше, а имаше само малки и беше тръгнал нов доминантен в другия яйчник. Сега следим докъде ще стигне...Всеки път се убеждавам, че процесите в яйчниците са много сложни и никой не може да каже нищо със сигурност. Само спокойствие, вяра и търпение, въоръжаваме се и това е!

# 472
Благодаря за окуражителните думи и информацията. В медицински център за асистирана репродукция ходя, но понеже е в сградата на АГ, така го написах.
Като цяло и на мен това ми обясниха, а и доста четох за самата процедура. Тя не ме притеснява, но понеже съм доста разсеяна напоследък имам притеснения да не пропусна нещо. Относно донорите те си имат банка с бг донори и май по-скоро ще направя избор от тях. Казаха ми, че на следващия преглед мога да си дам критериите и са избера, дано да е така. Чувала съм за датската банка за донори, но сякаш ми се иска донора за е с български произход. Надявам се всичко да се нарежда стъпка по стъпка Blush

Добре дошла, Believe и адмирации за решението да сбъднеш съкровеното си желание Simple Smile Аз не съм във Варна, нашата инсеменация я правихме в София в болница "Надежда". По това, което си писала, разбирам, че нямаш много време. Аз бях на 31, когато започнах процедурите и едва на 32 забременях. За да не губиш време, според мен се довери на репродуктивен специалист или клиника с такъв. Не знам във Варна как е, нито този лекар дали е специалист. Но имай предвид, че ако е обикновен АГ, вероятно няма да е много в час с повечето неща.
Другото, което се сещам, е говорили ли сте каквъв материал ще ползвам, щом си без партньор. С какво разполага болницата? Или ще поръчваш допълнително? Не съм наясно обикновените АГ болници дали работят със замразен материал или поръчват от банка в чужбина. Ние използвахме услугите на датската банка КРИОС, понеже болница "Надежда" работи с тях.

Самата инсеменация не е нещо кой знае какво, не е нужна някаква подготовка, освен терапия, ако ти назначат и регулярни прегледи в началото на цикъла, на 8-9-ти ден и около овулацията. Когато наближи момента на овулацията и лекаря прецени, се поставя инжекция, която цели да спука фоликула и да се отдели яйцеклетка. Обикновено на следващия ден се прави инсеменацията, която е за нещо като вземане на цитонамазка като усещане. За 5 минути и после си свободна. След това идва дългото чакане до теста. На повечето жени им се изписва прогестерон, възможно е да е под формата на таблетки или вагинални глобули. А и пропуснах да кажа, че преди инсеменацията искат вирусология - кръвни изследвания за СПИН и там още нещо си. Те важат 3 месеца.
На мен всички неща по отношение на предстоящите стъпки ми ги разясниха предварително още на първичния преглед. Кога какво се очаква да се случва. Първо цветна снимка, после прегледи през определени период след приемане на стимулация и т.н.
Ако имаш въпроси, ще се радвам да ти отговоря на лично с разяснения. Успех. Heart

# 473
Здравейте, обмислям да започна инсеминация при Л. Бойчев в Тутракан, какво е вашето мнение?
Има ли някой който е при него?

# 474
emiliq.k аз съм при д-р Л.Бойчев , в момента даже съм за 3-та Инсеминаця. Аз лично съм доволна от неговото отношение като цяло. Обяснява , ако имаш нещо питаш изобщо пак казвам на този етап съм доволна.
Аз така или иначе се целя с 4-те инсеминации и да се хвърлям към инвитро. За съжаление , лека по лека просто губя надежда , че така ще се случат нещата ....но времето ще покаже.
Дано днес заветния петък 13 да ми е на късмет. 🙏🙏🤞🤞🤞

# 475
  • София
Моята първа инсеменация беше с материал от бг донор. Нямаше много избор, болницата разполагаше с 4, от които трябваше да избирам набързо, защото нямаше време за поръчка от Датската банка. Информацията беше доста оскъдна, за разлика от тази в КРИОС, но и парите бяха в пъти по-малко, ако това има значение. В Датската банка има повече информация за самите донори, както и е отбелязано какво е качеството на материала.
На бг донора, които бяхме избрали, показателите бяха доста слаби. Това се видя след обработката на материала непосредствено преди процедурата. В болницата, където аз ходех, ти дават лист, на които пише подробно колко сперматозоиди, какво качество и т.н. Може да е било съвпадение, случайност, но така и не забременях. Опитайте, дано се получи от първия път. Стискам палци и кураж Heart

Благодаря за окуражителните думи и информацията. В медицински център за асистирана репродукция ходя, но понеже е в сградата на АГ, така го написах.
Като цяло и на мен това ми обясниха, а и доста четох за самата процедура. Тя не ме притеснява, но понеже съм доста разсеяна напоследък имам притеснения да не пропусна нещо. Относно донорите те си имат банка с бг донори и май по-скоро ще направя избор от тях. Казаха ми, че на следващия преглед мога да си дам критериите и са избера, дано да е така. Чувала съм за датската банка за донори, но сякаш ми се иска донора за е с български произход. Надявам се всичко да се нарежда стъпка по стъпка Blush

# 476
Знам, че е доста неуместен и нелеп въпрос, нооо ще попитам.. Можем ли да правим опити и вкъщи, въпреки че ми предстои инсеминация към 20.10? Днес бях на преглед на 8ми ден  за проследяване, та имах 2,3 хубави фоликулчета, спряхме инжекциите Гонал 300, продължавам до 19.10 с Кломифен и съм на преглед тогава. Док. не ми каза нищо по темата дали можем вкъщи също да си правим опити, защото ме е страх нещо да не пропуснем момента 🤯🤯🤯

# 477
По принцип в деня на Инсеминаця ТМ дава материал няколко часа непосредствено преди самата Инсеминаця...хубаво е да има от 2-5 дни въздържание.
В нашия случай гледаме средната хубост, а именно 3 дни , но това е в случай че знаем дата на самата Инсеминаця или поне както ти каза оринтеровъчно към ейди коя си дата.

Така, че не виждам какъв е проблема...но го имай в предвид това за въздържанието . Но трябвало да са ви го обяснили Simple Smile

Успех!

# 478
emiliq.k аз съм при д-р Л.Бойчев , в момента даже съм за 3-та Инсеминаця. Аз лично съм доволна от неговото отношение като цяло. Обяснява , ако имаш нещо питаш изобщо пак казвам на този етап съм доволна.
Аз така или иначе се целя с 4-те инсеминации и да се хвърлям към инвитро. За съжаление , лека по лека просто губя надежда , че така ще се случат нещата ....но времето ще покаже.
Дано днес заветния петък 13 да ми е на късмет. 🙏🙏🤞🤞🤞

Може ли на лично да ви пиша?

# 479
Много, много ти благодаря за информацията, kuche_98! Ще помисля, макар, че и аз нямам много време, но е хубаво да имам подобна информация.
Моята първа инсеменация беше с материал от бг донор. Нямаше много избор, болницата разполагаше с 4, от които трябваше да избирам набързо, защото нямаше време за поръчка от Датската банка. Информацията беше доста оскъдна, за разлика от тази в КРИОС, но и парите бяха в пъти по-малко, ако това има значение. В Датската банка има повече информация за самите донори, както и е отбелязано какво е качеството на материала.
На бг донора, които бяхме избрали, показателите бяха доста слаби. Това се видя след обработката на материала непосредствено преди процедурата. В болницата, където аз ходех, ти дават лист, на които пише подробно колко сперматозоиди, какво качество и т.н. Може да е било съвпадение, случайност, но така и не забременях. Опитайте, дано се получи от първия път. Стискам палци и кураж Heart

Общи условия

Активация на акаунт