Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 684
  • 792
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Успех Heart Believe. И на всички, които са в очакване на чудеса Heart Simple Smile

# 481
Здравейте. Овулацията ми беше на 7 Октовмри ,слагам глобули Циклогест. С първата урина днес Клиър Чойс тест , напълно отрицателен. Има ли смисъл да продължавам с глобулите? Според мен шанса за бременност клони към 0,но все пак да питам? Cry

# 482
Здравейте. Овулацията ми беше на 7 Октовмри ,слагам глобули Циклогест. С първата урина днес Клиър Чойс тест , напълно отрицателен. Има ли смисъл да продължавам с глобулите? Според мен шанса за бременност клони към 0,но все пак да питам? Cry

Здравей,

имам три инсеминации зад гърба си и процедирах така: от деня на процедурата смятам поне още един (защото при мен фоликулите са пукаха след процедурата винаги) и след това още минимум 13 дни. До тогава приемам прогестерон, на 14сти ден тест - ако е отрицателен спирам прогестерона.

При теб е 12сти ден от овулация, кога е била инсеминацията?

При мен имаше много изявени ПМС симптоми и трите пъти и бях почти на 100% сигурна поне 5 дни преди 14стия ден, че не съм забременяла.

Стискам палци

# 483
Здравейте момичета! В крайна сметка, както се очакваше, инсеминацията е неуспешна и се хвърляме в дълбоки води, както се казва. Сега имам час утре (втори ден от мц) при др. Персенска. Някой би ли ми обяснил, защо се прави по време на мц прегледа? Малко ми е неудобно, честно казано и бих била благодарна да разбера повече и да знам какво да очаквам.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 11:06 от GeritoT

# 484
Здравейте момичета! В крайна сметка, както се очакваше, инсеминацията е неуспешна и се хвърляме в дълбоки води, както се казва. Сега имам час утре (втори ден от мц) при др. Персенска. Някой би ли ми обяснил, защо се прави по време на мц прегледа? Малко ми е неудобно, честно казано и бих била благодарна да разбера повече и да знам какво да очаквам.

На 2ри ден от цикъла се ходи на преглед, за да се провери дали няма неспукан фоликул. Странно е, че при инсеминацията, не са ви правили подобен преглед.

# 485
Благодаря за отговора.
Предполагам, защото ми е първа такава, може би?... При нас има мф и още с правата решихме, че ще бъде и последна, тъй като нямаме особени надежди.

На 2ри ден от цикъла се ходи на преглед, за да се провери дали няма неспукан фоликул. Странно е, че при инсеминацията, не са ви правили подобен преглед.

# 486
Няма нищо срамно. Всички жени ходим на 2ри или 3 ти ден от цикъла. Ще проверят дали нямаш задържан фоликул и ако нямаш ще присръпите към процедура.Доколкото разбирам от думите ти ще правите направо ин витро. Аз имам две инсеминации и също се замислям да пристъпим към ин витро. Мисля, че шанса ни е по-голям. Успех ти пожелавам

# 487
Благодаря ти! Пожелавам ти да ти се връща стократно!! ❤️ Да, преминаваме директно към ин витро - дори още не сме кандидатствали по цар и ако има поле за изява така да се каже, действаме веднага с наши средства, а междувременно ще кандидатстваме и по фонда. Не знам какво да те посъветвам - аз нямам желание просто да губя време, като знам, че шанса е минимален . Но при вас ако няма някакъв ясен индикатор за проблем, може да продължиш с инс.

Няма нищо срамно. Всички жени ходим на 2ри или 3 ти ден от цикъла. Ще проверят дали нямаш задържан фоликул и ако нямаш ще присръпите към процедура.Доколкото разбирам от думите ти ще правите направо ин витро. Аз имам две инсеминации и също се замислям да пристъпим към ин витро. Мисля, че шанса ни е по-голям. Успех ти пожелавам

# 488
Благодаря ти! Пожелавам ти да ти се връща стократно!! ❤️ Да, преминаваме директно към ин витро - дори още не сме кандидатствали по цар и ако има поле за изява така да се каже, действаме веднага с наши средства, а междувременно ще кандидатстваме и по фонда. Не знам какво да те посъветвам - аз нямам желание просто да губя време, като знам, че шанса е минимален . Но при вас ако няма някакъв ясен индикатор за проблем, може да продължиш с инс.

Ние сме с донор. При мен няма изявен проблем. Просто ми се иска нещата да се случат по-бързо. А със инсе е стреляне на сляпо, макар че след второто имах положителен тест, но с ниско ЧХГ и след това ми дойде цикъла.

# 489
Действай с инвитро тогава.
Аз съм доста на ясно със себе си относно процедурата. Имам предвид, че нямам търпение да започне дори, за да се случват нещата. Не ме е страх, психически съм готова да понеса каквото и да е било, физически също. От финансова гледна точка, има и варианти с цар, ако първият път е неуспешен и съм в make it happen mode 😁💪 Което всъщност ме кара да се замисля - какви са вашите резерви относно инвитрото?

Ние сме с донор. При мен няма изявен проблем. Просто ми се иска нещата да се случат по-бързо. А със инсе е стреляне на сляпо, макар че след второто имах положителен тест, но с ниско ЧХГ и след това ми дойде цикъла.

# 490
В момента ме спира само  финансовата гледна точка. Тъй като аз нямам проблем и ще трябва да се самофинансираме.

# 491
В момента ме спира само  финансовата гледна точка. Тъй като аз нямам проблем и ще трябва да се самофинансираме.

Щом е имало положителен тест, значи е имало и имплантация, шанса да се случи пак е огромен, успех!

# 492
Абсолютно! Успех!

Щом е имало положителен тест, значи е имало и имплантация, шанса да се случи пак е огромен, успех!

# 493
  • София

Здравей, GeritoT,
при мен беше по същия начин прегледа, но при друг лекар. След него пристъпихме към стимулация с Летрозол  Алвоген 2,5 mg за 5 дни. След това настъпи овулация и инсеминацията беше успешна.

# 494

И аз се бях ошашкала първият път като ми казаха да отида докато съм в цикъл и ми беше странно, но се свиква и е нормално. Както някой каза по-горе гледат за задъжан фоликул, защото ако имаш не могат да те стимулират и броят антрални фоликули, които са също важни при всякакви процедури. Странно е, че до сега не са те гледали в началото на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт