Предстои ми инсеминация - тема 33

• 44 232
  • 792
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз откакто разбрах, че съм бременна имам обоняние на лисица и в дните непосредствено преди цикъл усещах такива “разбърквания”. Да добавя като симптоми след третата успешна, още в първите дни след процедура не спираше да ми се пие вода. Особено нощем и рано сутрин - направо се събуждах с пресъхнала уста.
Дано сте успели, момичета!
Mishle94, Циклогест, Утрогестан, Дуфастон - всички изброени са прогестеронови препарати. Щом Циклогест ти понася - всичко е наред. Докторът ти трябва да е взел предвид, ако имаш нужда от кръворазреждащи препарати, но ако имаш пристенения е най-добре да се свържеш с него, а не да търсиш съвет във форума.
Изследвания за тромбофилии така или иначе не е лошо да си направиш, щом си тръгнала по АРТ пътя.

@elysia какви хормони ти следят преди инсе?

Аз се готвя за трето поредно този месец, но АГ не ми е дало насоки да проследя хормони и се зачудих...
Имам само предписание летрозол 2х1 от 5 до 9-ти ден, + обичайната микробиология.
ЦС, АМХ и естадиол бяха ок преди първото инсе, новата спермограма на ММ е ок вече (след терапия), но контрола на хормони не сме пускали...

@Usergirl, честито! Ей така да сте ни на късмет с ЛейдиРоуз и да ни подхлъзнете и нас. Simple Smile

Аз се връщам от преглед и за радост уикендът е подействал благоприятно, та имаме готово фоликулче. Blush
Чакам си резултатите от хормоните и се надявам и с тях всичко да е наред, за да се запиша с второ инсе. Innocent
Хормони се следят още преди да се пристъпи към "лечение" - АМХ, полови хормони (LH, FSH, естрадиол, пролактин, тестостерон, DHEA), щитовидна жлеза (TSH) - това са част от основите, за да се ориентира репродуктивният специалист към каква стимулация да се насочите, в случай, че е необходима. ЦС, спермограма и всички видове полово предавани гадории трябват също при всички положения.

При първото инсе в Щерев ми изследваха само LH и Естрадиол, които заедно с големината на фоликула додоха ясна представа колко близо е овулацията. Според това се определи и кога да си сложа таймиращата инжекция, както и кога да е самата инсеминация.

Онзи ден за второ инсе пак ми пуснаха LH и Естрадиол в клиника Селена. Според показанията се определи дата за инсе 12.04. Този път съм без стимулация, и без таймираща инжекция, така че утре ще видим колко точни са предсказанията. Simple Smile

На някои жени след процедура им проследяват и прогестерона, но в повечето случаи май просто се застраховат с прием на определена доза. При мен не са изследвали миналият път, но пък дозата ми беше конска. Laughing

Maze_Girl, Летрозолът е част от стимулацията ти и сигурно след прегледа, когато ще се види колко хубави фоликулчета си си отгледала, ще ти пуснат хормони. Simple Smile)

Искам да споделя, че в клиника Селена направо ми скриха шапката с всички допълнителни изследвания, които ми поискаха да имам, при това в определен срок на валидност преди инсеминация:
HIV, Васерман, хепатит B, хепатит C, хламидия, TSH + TAT+ MAT, НК клетки(3м валидност), ЦС (6м валидност), Тромбофилия (неограничена валидност), микробиология (1м валидност), ковид тест (24ч валидност) Thinking...

Кога точно (в кой ден) се правят изследванията на полови хормони (LH, FSH, естрадиол, пролактин, тестостерон, DHEA)? Ако и този опит е неуспешен, мисля да почина един месец и да пусна разни допълнителни изследвания. И прогестерон ми се иска да си пусна, че никой не ми го е тествал, но всеки ми дава да взимам допълнителен.

До момента имам направени две неуспешни, нестимулирани по никакъв начин, инсеминации. Сега чакам резултата от 3тата инсемимация 🤞🏼. - този пък със стимулирана овулация с една инжекция хориомон. Взимам сега и за първи път Дуфастон (предишните два пъти взимах Циклогест). Преди няколко дни се събудих с много обострено обоняние… а гърдите не спират да ме болят (а по принцип не ме болят въобще) и ми е едно такова “разбъркано” там долу все едно ще ми идва… След предишните две инсеминации не съм имала такива “симптоми”, та си мисля… или е от Дуфастона, или съм бременна 🤣😋. Една приятелка каза, че ми е просто от главата Simple Smile - само за бебета и ранни симптоми на бременност съм мислела 😋🤷♀. Обаче заради хориомона не мога да си пусна още кръвен тест… едва 11ти ден ми е от инсеминцията… ще трябва да почакам още няколко дена 🙈😇🤞🏼.

# 91
  • Пловдив
ЛейдиРоуз, пу-пу! Ти си ни на късмет в темичката, та дано и ние сме прихванали! Heart Eyes
А ти имаше ли така нареченото имплантационно кървене/зацапване?

# 92
  • София
Елизиа, искрено ви го пожелавам!!! Имплантацинно нямах или поне не в очакваната седмица (4-та). Имах кафеникаво зацапване и болки в края на 5-та, за един ден, което ме поуплаши, но се оказа, че доста жени го имат.
Другото, което имах в седмицата преди да разбера, беше честа внезапна умора посред деня и раздразнителност. Даже си бях помислила, че нищо не е станало и то взе, че ме изненада! ❤

# 93
Не съм унила вече съм по добре Simple Smile Сега ще почваме инвитро на естествен цикъл

# 94
Здравейте!!може ли да ми кажете цена на инсеминация?

# 95
  • София
Добро утро, момичета Heart Аз обещах да дам отчет - вчера мина УЗД-то и се оказа, че ДФ е порастнал до 22 мм, но още не се е спукал, въпреки, че преди 6 дни беше 19,5 мм и много се притеснявах да не се спука по празниците.

Вярно, че е само 1, но все пак има надежда Simple Smile Вчера го огледаха, поставиха ми Ovitrell, и живот и зраве днес ще съм на процедура номер 3.

Стискайте палци да бъде на късмет!

Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

@Tanq.yaneva в болница "Вита" цената на самата процедура е 430.00 лв. Отделно се заплащат прегледите, микробиология(важи 1 м.) на двамата партньори , допълнителните изследвания, цитонамазка (важи 6 м,), цветна снимка на тръби, УЗД (2-3 в хода на процедурата) и всичко допълнително, което може да се наложи.

# 96
Добро утро, момичета Heart Аз обещах да дам отчет - вчера мина УЗД-то и се оказа, че ДФ е порастнал до 22 мм, но още не се е спукал, въпреки, че преди 6 дни беше 19,5 мм и много се притеснявах да не се спука по празниците.

Вярно, че е само 1, но все пак има надежда Simple Smile Вчера го огледаха, поставиха ми Ovitrell, и живот и зраве днес ще съм на процедура номер 3.

Стискайте палци да бъде на късмет!

Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

@Tanq.yaneva в болница "Вита" цената на самата процедура е 430.00 лв. Отделно се заплащат прегледите, микробиология(важи 1 м.) на двамата партньори , допълнителните изследвания, цитонамазка (важи 6 м,), цветна снимка на тръби, УЗД (2-3 в хода на процедурата) и всичко допълнително, което може да се наложи.

Благодаря ви

# 97
  • Пловдив
В Щерев платихме 550 за инсеминация. В цената са включени необходимите прегледи, обработката на сперматозоидите и самата инсеминация.
Отделно се заплащат допълнителните изследвания, като задължителните са микробиология, вирусология и цитонамазка в срок на валидност, но в хода на проследяването се пускат и хормони. Ако си със стимулация, лекарствата си ги плащаш отделно. А цветната снимка е добре да я имаш, за да има смисъл от процедурата.

В Селена ни излезе 550 + 180 реинсе. В цената е включена само обработката на сперматозоидите и инсеминацията. Прегледите се плащат отделно, както и всички изследвания. По-назад съм описала какви безумни неща искат във валидност, че даже и ковид тест...
Явно цените варират и на някои места прегледите са включени, на други - не.

Maze_Girl, това са страхотни новини! Явно лекарят е преценил правилно. Simple Smile Хайде, стискаме палци за процедура №3! Purple Heart

# 98
В Щерев платихме 550 за инсеминация. В цената са включени необходимите прегледи, обработката на сперматозоидите и самата инсеминация.
Отделно се заплащат допълнителните изследвания, като задължителните са микробиология, вирусология и цитонамазка в срок на валидност, но в хода на проследяването се пускат и хормони. Ако си със стимулация, лекарствата си ги плащаш отделно. А цветната снимка е добре да я имаш, за да има смисъл от процедурата.

В Селена ни излезе 550 + 180 реинсе. В цената е включена само обработката на сперматозоидите и инсеминацията. Прегледите се плащат отделно, както и всички изследвания. По-назад съм описала какви безумни неща искат във валидност, че даже и ковид тест...
Явно цените варират и на някои места прегледите са включени, на други - не.

Maze_Girl, това са страхотни новини! Явно лекарят е преценил правилно. Simple Smile Хайде, стискаме палци за процедура №3! Purple Heart

Благодаря ви за информацията

# 99
Здравейте момичета! На 11.04 ми беше първото инсе и се притеснявам дали се е получило. Вие най-рано кога си направихте тест?

# 100
Здравейте момичета! На 11.04 ми беше първото инсе и се притеснявам дали се е получило. Вие най-рано кога си направихте тест?
И при двете инсеминации кръвен тест съм правила на 14 ден но мисля че може най рано на 12 ден

# 101
  • София
+1 за 14 дни след процедурата. (обясниха ми, че ако е имало таймираща инжекция това е периодът,  след който със сигурност вече ефектът от нея ще се изчисти и няма да даде фалшиво положителен резултат)

И при двете инсеминации кръвен тест съм правила на 14 ден но мисля че може най рано на 12 ден

# 102

В Токуда: 530 лв(или 500лв.) е самата инсеминация, нищо друго не е включено.

Предварително цветна снимка 300 лв., изследвания (за жената + мъжа) около 200 лв., всеки преглед за следене и тн е по 35 лв.
Микробиология - 50 лв., цитонамазка не съм правила, защото имах, но май и тя е там някъде.

Без стимулация съм правила,но таймиращата е около 30-40 лв.

И така Simple Smile Първа инсеминация е малко по-скъпа, заради първоначални изследвания, цветна снимка и тн.

Дано ви е помогнала информацията.

# 103

В Токуда: 530 лв(или 500лв.) е самата инсеминация, нищо друго не е включено.

Предварително цветна снимка 300 лв., изследвания (за жената + мъжа) около 200 лв., всеки преглед за следене и тн е по 35 лв.
Микробиология - 50 лв., цитонамазка не съм правила, защото имах, но май и тя е там някъде.

Без стимулация съм правила,но таймиращата е около 30-40 лв.

И така Simple Smile Първа инсеминация е малко по-скъпа, заради първоначални изследвания, цветна снимка и тн.

Дано ви е помогнала информацията.

Благодаря ви за изчерпателната информация Simple Smile

# 104
  • София
Привет, момичета! Има ли сред вас някоя с доказана тромбофилия? Аз след консултация с имунолог, се оказа, че имам а дори не съм знаела. Имам една успешна бременност, без никаква терапия и сега съм в шах... Имунологът (доц. Русев) ми е написал в разчитането на резултатите, че не мога и не трябва да приемам повече от 200 мг. прогестерон дневно...но АГ казва, че с такова количество нищо няма да постигнем.

Някоя от Вас да е приемала само 200 мг./дневно и успешно е стигнала до + резултат?

(има голяма вероятност според мен имунологът просто да се презастрахова, но не смея да наруша препоръката му, просто съм си така..безкрайно изпълнителна. Нямам аборти, или биохимична бременност, по друг повод ходих на консултация и откриха тази странна "находка")

Общи условия

Активация на акаунт