Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 626
  • 792
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
С моя партньор се подготвяме за инсеминация при д-р Станулов в Афродита. През 2021 имам един миссед аборт в 7-8 г.с, а този февруари имам една биохимична. Искам да попитам има ли хора, при които е имало успех след пободни загуби, за които не е установена причината? Моля да ме извините ако въпроса ми е доста глупав. Предварително Благодаря!
Сз също съм с мисед и с биохимична.Двете са след инсе.Какви изследвания сте правили ?

# 331
Здравейте,
С моя партньор се подготвяме за инсеминация при д-р Станулов в Афродита. През 2021 имам един миссед аборт в 7-8 г.с, а този февруари имам една биохимична. Искам да попитам има ли хора, при които е имало успех след пободни загуби, за които не е установена причината? Моля да ме извините ако въпроса ми е доста глупав. Предварително Благодаря!
Сз също съм с мисед и с биохимична.Двете са след инсе.Какви изследвания сте правили ?

На нас това ще ни е първа инсеминация, иначе за мен хормони, тръби, тромбофилии, натоварване с глюкоза, фоликуметрия, уреаплазма микоплазма, щитовидна жлеза. Миналия месец лекувахме уреаплазма парвум. На него 3 спермограми, тъй като първата, която направихме в Щерев излезе буквално ужасна, и с морфология 1%. В месеца на лошата спермограма беше и биохимичната. Ходихме при Кацаров проблем не намери, но изписа добавки. Май месец в Афродита нещата бяха коренно различни, всичко беше в норма, дори морфологията беше 6%. Не зная на кого да вярвам за спермограмите.Вашите процедури къде са правени?

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 20:45 от Pin_Point

# 332
  • София
Моята успешна инсеминация (вече съм в 6-ти месец) беше именно в Щерев. Препоръчвам доцент Андреева, при която правих процедурата.

# 333
Здравейте, в понеделник правих трансфер и днес имам леко зацапване, което ме притесни. Аз също посещавам клиника Щерев и това ми е трети трансфер, силно се надявам вече да е сполучлив, но след това зацапване днес малко се притесних. Дали е нормално ?

# 334
  • София
Зацапването може да е хормонално или заради леко наранена шийка по време на процедурата. Няма отношение към успеваемостта. Има момичета успели и със зацапване. В моя случай успешната беше без зацапване, но пък имах такова по-късно, в края на 5-та г.с.,  в края на 2-ри, в края на 3-ти и в края на 5-ти месец (между 1 и 3 дни всеки път). Във всеки един случай се оправи с допълнителен прогестерон (утрогестан и/или дуфастон) плюс но шпа и лежане за деня.

# 335
Здравейте,

На нас това ще ни е първа инсеминация, иначе за мен хормони, тръби, тромбофилии, натоварване с глюкоза, фоликуметрия, уреаплазма микоплазма, щитовидна жлеза. Миналия месец лекувахме уреаплазма парвум. На него 3 спермограми, тъй като първата, която направихме в Щерев излезе буквално ужасна, и с морфология 1%. В месеца на лошата спермограма беше и биохимичната. Ходихме при Кацаров проблем не намери, но изписа добавки. Май месец в Афродита нещата бяха коренно различни, всичко беше в норма, дори морфологията беше 6%. Не зная на кого да вярвам за спермограмите.Вашите процедури къде са правени?
В Надежда.Също съм пускала всички изследвания като вашите и открих тромбофилия  след миседа.Бях на фраксипарин след следващата инсеминация но беше биохимична.Сега не знам какво да изследвам… започнах и аз да пия по една шепа добавки та да видим 🙄

# 336
Здравейте,искам да питам дали някоя от вас е имала придърпване и тежест след инсеминация? Днес ми е 9 ден и  го усещам като разтягане,точно на нивото на матката. Пия но-шпа за дискомфорта.

# 337
Здравейте, предстои ми инсеминация, за която някак не съм много добре настроена. Откриха ми полипи в матката, като изразиха становище, че може и те да са причината за науспешно забременяване, но не коментираха дали ще пречи на евентуална имплантация. На мен ми се струва, без да съм лекар, че е добре да се отстранят тези полипи. Вече от поне три месеца е ясно, че ги има:confused: моля за мнения, ако някоя от вас е била в подобно положение и благодаря!

# 338
Аз имах полип и казаха че може да е причина за проблем с имплантирането. Затова първото нещо беше да се отстрани полипа.
Здравейте, предстои ми инсеминация, за която някак не съм много добре настроена. Откриха ми полипи в матката, като изразиха становище, че може и те да са причината за науспешно забременяване, но не коментираха дали ще пречи на евентуална имплантация. На мен ми се струва, без да съм лекар, че е добре да се отстранят тези полипи. Вече от поне три месеца е ясно, че ги има:confused: моля за мнения, ако някоя от вас е била в подобно положение и благодаря!

# 339
Благодаря. И на мен ми се струва, че в такъв ред трябва да бъде, а не, както от клиниката казаха, първо инсеминация и ще наблюдаваме полипите.. при положение, че вече три месеца ги има със сигурност, като не знаем от кога са там.

Аз имах полип и казаха че може да е причина за проблем с имплантирането. Затова първото нещо беше да се отстрани полипа.

# 340
Благодаря. И на мен ми се струва, че в такъв ред трябва да бъде, а не, както от клиниката казаха, първо инсеминация и ще наблюдаваме полипите.. при положение, че вече три месеца ги има със сигурност, като не знаем от кога са там.

Преди предната ми бременност видяха полип. Казаха да опитам и ако не се получи забременяването, тогава да го махаме. Забременях си нормално и полипът изчезна сам по някое време (честно казано дори не знам кога, след раждането питах при профилактичните прегледи, нямаше го)

# 341
Благодаря, а колко време ви отне да забременеете, въпреки наличието на полип. При нас вече е почти година без резултат и тъй като няма други индикации за проблем , не знам дали е възможно да е от това Confused

Преди предната ми бременност видяха полип. Казаха да опитам и ако не се получи забременяването, тогава да го махаме. Забременях си нормално и полипът изчезна сам по някое време (честно казано дори не знам кога, след раждането питах при профилактичните прегледи, нямаше го)

# 342
Здравейте, момичета ,записвам се с четвърта за съжаление неуспешна инсеминация Cry

Успех на всички! Heart

# 343
Здравейте , момичета. Записвам се с 1 ва неуспешна инсеминация ,за съжаление.🙂

# 344
Привет и от мен, момичета!
Записвам се и аз с първа неуспешна инсеминация на 31.07.2023 след много силна и скъпа стимулация с Мериоферт и Фостимон. Disappointed Relieved Този цикъл го пишем "дъждовен", след препоръка на доктора - яйчниците да ми се поуспокоят с противозачатъчни.
Следващия цикъл пак ще действаме. Дано да имаме успех този път. Simple Smile Hands Pray Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт