Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 643
  • 792
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моята успешна беше в деня на овулацията, на два прясно спукани фоликула.

# 406
Здравейте мили дами 🫶🏻 (нова съм) Моля за съвет, ще съм много благодарна! Да започна с това- пациент съм в Надежда при док. Персенска.  Предстои ни първа инсеминация, изчетох цялата тема, затова направо ще ви разкажа за нашето преживяване:
- 2,5 г. Неуспешни опити по естествен път
-2 спермограми със заключение “Олигоастенотератозооспермия”
-цветна снимка- напълно проходими тръби
- но… имам поликистоза с адски нередовен МЦ, но док ме успокои, че това е при всяка втора жена.
- Та пием и двамата Ортомол ( за мъже и жени) + аз  Дуфастон всеки месец в продължение на 1,5 год., за да предизвикаме МЦ. Сега на 24.09 ще го започна отново за 10дни/ х 2. И като настъпи МЦ трябва на втория ден да отида в Надежда, за да обсъдим какво ще правим и кой ден ще е Инсеминацията. Знам, че няма как да се каже толкова рано, но според вас дали ще се случи чаканото чудо с инсеминации, или направо ин витро, предвид спермограмата?  И дали някой е имал подобен проблем? Стискайте ми палци ❤

# 407
За спермограмата не мога да изкажа мнение , тъй като при моя мъж беше “средна работа”.Нито беше зле , нито много добре положението.
Аз съм с поликистоза от 16 годишна , нередовен цикъл , задържане на големи кисти , липса на овулация.
В крайна сметка забременях от 3-та инсеминация и то с близнаци.
Успех!🍀

# 408
Към вече забременелите след инсеминация - Вашата инсеминация преди спукването на фоликулите ли беше или след?

Единият път беше на спукан, другият на неспукан.

# 409
За спермограмата не мога да изкажа мнение , тъй като при моя мъж беше “средна работа”.Нито беше зле , нито много добре положението.
Аз съм с поликистоза от 16 годишна , нередовен цикъл , задържане на големи кисти , липса на овулация.
В крайна сметка забременях от 3-та инсеминация и то с близнаци.
Успех!🍀
Много се радвам за вас, стискайте ми палци! Дано нещата се случат така и при мен 🥹❤

# 410
Момичета, на мен ми изписаха след процедурата Дуфастон х3 на ден за 10дни, а чакането преди теста е 14. При вас така ли беше?
4 дена нищо няма да пия.

# 411
Аз взимам Утрогестан 100 мг по 2 на вечер за 14 дни, а предните пъти бях с 300 мг опаковка по 1 на вечер за 14 дни. Не би трябвало да го спираш така рязко според мен, ако нямаш сигурен резултат от тест, т.е. поне 14 дни.

# 412
Момичета, на мен ми изписаха след процедурата Дуфастон х3 на ден за 10дни, а чакането преди теста е 14. При вас така ли беше?
4 дена нищо няма да пия.

След като се увериха, че процедурата е успешна (има спукан фоликул, ако е нямало) на мен ми изписаха Утрогестан по 2 всяка вечер до 14стия ден. Тоест един ден след инсеминацята започнах да го пия.

# 413
Здравейте, дами.
На 14.09.23 беше първата ми инсеминация при два спукани фоликула. От 16.09 си поставяв вагинално Утрогестан 2*2. Д-рът каза на 15 ден да направя кръвен тест. Днес, тъй като от хормона явно вече изплисквам легена и постоянно ми се воюва или плаче, си направих един  пиклив тест на обяд, които е отрицателен. Утре ще ида да дам и кръв. Въпросът ми е някой имал ли е - пиклив и + кръвен в този период. Предварително благодаря Simple Smile

# 414
На мен и при първата и при втората инсеминация ми изписаха утрогестан вагинално, сутрин и вечер по 1 за 15 дни, реално до теста.... Мисля да правя теста в събота, че да можем да се радваме или да се ядосваме на спокойствие...

# 415
Здравейте, да споделя и моя опит . След лутане по лекари, спермограми и проходимост на тръбите( проходими под високо налягане и леко нагънати) направихме първа и успешна инсеминация при д-р Савова ( Щерев) . Пожелавам успех на всички, не губете кураж и вярвайте, че ще стане. Имайте доверие на лекарите.

# 416
Здравейте, дами.
На 14.09.23 беше първата ми инсеминация при два спукани фоликула. От 16.09 си поставяв вагинално Утрогестан 2*2. Д-рът каза на 15 ден да направя кръвен тест. Днес, тъй като от хормона явно вече изплисквам легена и постоянно ми се воюва или плаче, си направих един  пиклив тест на обяд, които е отрицателен. Утре ще ида да дам и кръв. Въпросът ми е някой имал ли е - пиклив и + кръвен в този период. Предварително благодаря Simple Smile

Аз при първата ми инсеминация си направих тест на 12ти ден, който беше отрицателен и спрях Утрогестана още тогава. Логиката ми беше, че щом имам явни симптоми ще е или пмс или бременност и ако е второто, с толкова ясно изразени симптоми, няма как да не излезне положителен. Ама това са си някакви мои разсъждения на база на това как аз се чувствам. Ако имаш дори и най-малки съмнения, че си бременна, направи си кръвен. Успех! Flowers Four Leaf Clover

Moncho8808 Честито!! Пожелавам ти безпроблемна бременност и здраво бебче Yellow Heart

# 417
Здравейте, дами.
На 14.09.23 беше първата ми инсеминация при два спукани фоликула. От 16.09 си поставяв вагинално Утрогестан 2*2. Д-рът каза на 15 ден да направя кръвен тест. Днес, тъй като от хормона явно вече изплисквам легена и постоянно ми се воюва или плаче, си направих един  пиклив тест на обяд, които е отрицателен. Утре ще ида да дам и кръв. Въпросът ми е някой имал ли е - пиклив и + кръвен в този период. Предварително благодаря Simple Smile

Ехе, ние сме почти на един и същ ден, аз бях на инсеминация на 15сти септ с един спукан фоликул, но ми е трета инсеминация Simple Smile. Сега най-добрия вариант е и двете да сме бременни и да родим на една дата :Д.

Според мен не е удачно да се прави какъвто и да било тест преди 14сти ден тъй като може да е негативен, а да сте бременна или още по-лошо фолс-позитив. Не че аз бях и съм обазцов пациент,  първия път си направих с урина на 13стия ден и нищо, втория път имах толкова силно ПМС, че щеше да е чудо да съм бременна, и пак  на 13стия ден направих тест, но после ми дойде.

Сега (third time is a charm Grinning) мисля да изчакам 14стия ден, но пак имам симптоми на ПМС и зпочвам да си правя извода, че появявт ли се те, заменят страничните ефекти на прогестерона и просто ще ми дойде.

Иначе вече понасям добре прогестерона с изключение на това, че спя ужасно и стреса ми на тялото (не толквоа на ума) хвърчи в небесата. Не мога почти по никакъв начин (освен с книга и някви индийски музики) да си успокоявам пулса, съня ми е накъсан, ужасен и абе...лудници. Поне психически го понасям по-добре, не знам дали се свиква или защото се е натрупвал вече ми е нормата да е по-висок, кой да ти каже...

Май ще се насочвам към инвитро полека лека, защото над 40 шанса с инсеминации е много нисък.

Moncho8808 Честито, така се прави Simple Smile))

На вас успех и да кажете резултата Simple Smile

# 418
Здравейте, дами.
На 14.09.23 беше първата ми инсеминация при два спукани фоликула. От 16.09 си поставяв вагинално Утрогестан 2*2. Д-рът каза на 15 ден да направя кръвен тест. Днес, тъй като от хормона явно вече изплисквам легена и постоянно ми се воюва или плаче, си направих един  пиклив тест на обяд, които е отрицателен. Утре ще ида да дам и кръв. Въпросът ми е някой имал ли е - пиклив и + кръвен в този период. Предварително благодаря Simple Smile

Ехе, ние сме почти на един и същ ден, аз бях на инсеминация на 15сти септ с един спукан фоликул, но ми е трета инсеминация Simple Smile. Сега най-добрия вариант е и двете да сме бременни и да родим на една дата :Д.

Според мен не е удачно да се прави какъвто и да било тест преди 14сти ден тъй като може да е негативен, а да сте бременна или още по-лошо фолс-позитив. Не че аз бях и съм обазцов пациент,  първия път си направих с урина на 13стия ден и нищо, втория път имах толкова силно ПМС, че щеше да е чудо да съм бременна, и пак  на 13стия ден направих тест, но после ми дойде.

Сега (third time is a charm Grinning) мисля да изчакам 14стия ден, но пак имам симптоми на ПМС и зпочвам да си правя извода, че появявт ли се те, заменят страничните ефекти на прогестерона и просто ще ми дойде.

Иначе вече понасям добре прогестерона с изключение на това, че спя ужасно и стреса ми на тялото (не толквоа на ума) хвърчи в небесата. Не мога почти по никакъв начин (освен с книга и някви индийски музики) да си успокоявам пулса, съня ми е накъсан, ужасен и абе...лудници. Поне психически го понасям по-добре, не знам дали се свиква или защото се е натрупвал вече ми е нормата да е по-висок, кой да ти каже...

Май ще се насочвам към инвитро полека лека, защото над 40 шанса с инсеминации е много нисък.

Здравайе,
стискам палци за този месец. Аз вече нз какво ми има и какво ми няма, нямам никакви симптоми на ПМС, но нямам и такива за бременност Grinning. Днес ми е 15 ден и пуснах кръвен, но нямам очаквания. Иначе аз явно не съм разбрала добре, но може ли да ти дойде докато приемаш прогестерон?

# 419
Здравейте, дами.

Здравайе,
стискам палци за този месец. Аз вече нз какво ми има и какво ми няма, нямам никакви симптоми на ПМС, но нямам и такива за бременност Grinning. Днес ми е 15 ден и пуснах кръвен, но нямам очаквания. Иначе аз явно не съм разбрала добре, но може ли да ти дойде докато приемаш прогестерон?

Ох, аз сега погледнах, че инсеминацията ми е била на 20сти Септември, не на 15сти, тогава имах преглед...Споменах ли, че съм супер разсеяна по принцип, а сега по 10.

Доколкото знам, не ти идва докато не спреш Прогестерона, самия хормон не позволява цикъл. На мен досега ми идваше на около 2я ден след спиране, което съвпадаше с датата на цикъл.
Идеята е ако си бременна, да не го спираш, звъниш на лекаря и се почва другия филм. Ако не си, го спираш и ти идва.

Стискам палци на ръце и крака да е + Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт