Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 669
  • 792
  •   1
Отговори
# 435
Аз вече се депресирах на ден 11. Не издържах и си направих тест сега и беше негативен.

Здравей,

днес ми е 13стия ден след инсеминация (на 20сти септ) обаче още не го усещам като за тест + имам симптоми пак на ПМС (както предните 2 инсеминации). Направи пак тест на 14стия ден както си пише по книгите за всеки случай, доколкото знам всичко преди 14сти не е 100% сигурно - особено с урина.

А на мен трябва да ми дойде след 2 дена и както е тръгнало и тест няма да правя, защото просто сигурно ще ми дойде.

Единствената разлика с преди, е че ПМС е по-слабо (обикновено ме скъсва), но мн често симптомите от Утрогестана съвпадат с тия на предмеснструалния синдром и това ме вбесява. За тази инсеминация си бях казала, че няма да се стресиран, пренавивам, подскачам и тн. и така и направих. За зла беда прогестерона ме удари в съня и спя супер лошо почти две седмици, което не помага особено за стрес - ходя си стресирана.

Аз също се замислям за инвитро, знам че 2 опита нищо не са (първата инсеминация разминахме дните нещо и не я броя) , но над 40 и с това постоянно "качество на яйцеклетки"  като трън в очите може и да обмисля инвитро, поне да се видят тия пусти яйцеклетки има ли им няма ли им нещо Simple Smile.

Стискам палци на всички, че не е лесно...Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 10:04 от Petya D

# 436
При нас морфологията беше 7% , и забременях от 3-та инсеминация с близнаци.
Сега правим пак опити без помощ , но не се случват нещата.
Та може и да сме влошили тези проценти.Живот и здраве догодина мисля да посетим пак доктора , ако не се е получило до тогава.

# 437
Здравейте,
имам вече една първа неуспешна инсеминация и малко ми е гадно,че може да съм причила неуспеха й.
Поела съм грижата за един болен мой близък и по време на процедурата трябваше да се грижа за нея всеки ден,а ми казаха да не се пренатоварвам. Моля Ви за мнение. Това има ли значение? все пак сме работещи жени и няма как да седим без нищо да правим цели 20 дни докато не разберем резултата.
благодаря много

# 438
Здравейте,
имам вече една първа неуспешна инсеминация и малко ми е гадно,че може да съм причила неуспеха й.
Поела съм грижата за един болен мой близък и по време на процедурата трябваше да се грижа за нея всеки ден,а ми казаха да не се пренатоварвам. Моля Ви за мнение. Това има ли значение? все пак сме работещи жени и няма как да седим без нищо да правим цели 20 дни докато не разберем резултата.
благодаря много

Здравейте,

Генералният стрес, който понасяме има значение за процеса предполагам, но никой не може да ти каже дали е причина или не е. Ако Ви кажа, "Да от това е, как ще ми повярвате"? Ако ви кажа не, пак същото...Правилното е да се товарим по-малко психичеки и физически.

Като най-голям процес за неразвитие на плод се смята неказчествена яйцеклетка или сперматозоид или неравилно делене. Това няма как да се види при инсеминация.

Имам 2 неуспешни инсеминации, чакам да видя резултат от третата скоро. Колкото и да искам да съм спокойна, работя високо стресова работа, дори да си взема отпуска, няма как за седмица да ми падне чак толкова стреса. Принципно съм с виоск пулс, лесно ми се стресира тялото, имах дълги години анемия, много ми е трудно да спортувам, нямам и енергия (та не знам къде съм тръгнАла дето се вика...Simple Smile).

Аз съм на фаза да пускам тромбофилия и НК клетки, защото това е единственото (от прочетеното) останало нещо, преди да ползвам Кариотип изследване или направо инвитро, където се разглежда яйцеклетката.

Приницпно има табличка, която показва success rate и възраст. Подобно на това, пак е от гугъл, но не мога да намеря табличния вид:
"Under 35 years, the IUI success rate is 13%
35 to 37 years - 10% success rate
38 to 40 years - 9% success rate
Over 40 years - 3 to 9% success rate"

Също, за да има успех, целият процес, стъпка по стъпка трябва да е следен добре и таймиран добре. От там нататък според мен, никой не може да ви даде отговори защо да или защо не, тъй като микропроцеса, който се случва е непроследим. Стигнах до тези велики изводи, а на мен работата ми е да стигам до умозаключения и да предприемам следващи действия, така че аз лично си вярвам Simple Smile.

Естесвено нещата може би са много по-сложни биологично, но първо няма как да ги видим, второ какво би помогнало това.

Извинявам се за дългите излияния, лекичко съм стресирана и аз :П

# 439
Записвам се с втори неуспешен опит. 😕😕

# 440
  • София
Да. При нас диагнозата беше азооспермия (липса на сперматозоиди). Оказа се, че така се е родил, не е в следствие на болест или друго. Нямаше друг начин освен с донорски материал. Ако не беше станало с инсеманция, щеше да е ин витро пак с донор. За щастие имах късмет и стана от третия път, въпреки много нерви, напрежение, обезвереност и какво ли не, всичко си заслужава накрая. Успех и много късмет Simple Smile Всичко си струва Heart

Казваш, че при вас е бил много тежък МФ- това значи ли, че дори и инвитро като опция е било изключено при вас?  

# 441
Да. При нас диагнозата беше азооспермия (липса на сперматозоиди). Оказа се, че така се е родил, не е в следствие на болест или друго. Нямаше друг начин освен с донорски материал. Ако не беше станало с инсеманция, щеше да е ин витро пак с донор. За щастие имах късмет и стана от третия път, въпреки много нерви, напрежение, обезвереност и какво ли не, всичко си заслужава накрая. Успех и много късмет Simple Smile Всичко си струва Heart

Казваш, че при вас е бил много тежък МФ- това значи ли, че дори и инвитро като опция е било изключено при вас?  
Здравей, ние също правим донорска. Вие двойни инсеминации ли правихте? Каква ти беше стимулацията? Какви лекарства ти изписаха после и за колко време? Колко фоликула имаше?
Извинявайза многото въпроси. Аз се връщам ноември за трета. Днес разбрах, че моята втора е неуспешна и си задавам много въпроси.

# 442
 При нас е абсолютно същото. Синдром на Клайнфелтер нали? На нас в Германия ни казаха, че може да направим ТЕСЕ и да проверим дали им а сперматозоиди, но шанса е 1%. Решихме, че не си заслужава и преминахме към донор

# 443
Здравейте,

както предполагах и усещах и знаех Sad теста е много отрицателен след трета инсеминация. Някъде нещо се чупи, а аз като човек, който иска всичко да знае, а няма как ...издивявам.

Има ли смисъл да пускам според вас НК клетки и Тромбофилия, долкото знам и двете са пречки, по-скоро като има бременност, а не не пречат толкова на самия процес по забременяване.

Най-дразнещото е, че всичко ми е СУПЕР, фоликули, хормони, тръби, овулация, яйчници, матки - всичко било уау.
Остава да е смотана яйцеклетка или 100 други причини, за които нямам идея...Sad

Дилемата ми е, че ако почна да бавя и разтягам може и да се откажа, а  съм на 43. От друга страна не съм сигурна, че ми се подлага на инвитро, но пък така бих елиминирала фактора куца яйцеклетка.

Не бих казала, че съм отчаяна, само ядосана, но това е честа емоция при мен, яд и раздразнение, няма ме много по тъгата и плача.

Ами това е засега. Ще го мисля.
Успех на всички Simple Smile

# 444
Петя, Алекс, много съжалявам за неуспеха и при двете Pensive Стискам палци следващият път да се получат нещата.

Петя, до колкото знам НК клетките могат да повлияят и на имплантацията. Аз бих те посъветвала да ги пуснеш, нищо не губиш. Тромбофилията също - да си спокойна като забременееш. Blush Взимате ли добавки с мъжа ти? Аз този месец изчетох всичко възможно за добавки за подобряване на качеството на яйцеклетката и повечето хора, се кълнат в CoQ10, Омегите и вит.Д, основно, има и други разбира се. Ние вече 3та седмица взимаме CoQ10, омеги, вит.Д, метилирана фолиева и Б12. Мисля да взема за ММ мака и ашваганда, въпреки че при него нещата са повече от добре. Четох че при намален яйчников е хубаво да се взима и DHEA, но дозата задължително се съгласува с лекар. Гадното е, че отнема време за тези добавки да дадат резултат, защото са с натрупване и са нужни поне 3 месеца.

# 445
Петя, Алекс, много съжалявам за неуспеха и при двете Pensive Стискам палци следващият път да се получат нещата.

Петя, до колкото знам НК клетките могат да повлияят и на имплантацията. Аз бих те посъветвала да ги пуснеш, нищо не губиш. Тромбофилията също - да си спокойна като забременееш. Blush Взимате ли добавки с мъжа ти? Аз този месец изчетох всичко възможно за добавки за подобряване на качеството на яйцеклетката и повечето хора, се кълнат в CoQ10, Омегите и вит.Д, основно, има и други разбира се. Ние вече 3та седмица взимаме CoQ10, омеги, вит.Д, метилирана фолиева и Б12. Мисля да взема за ММ мака и ашваганда, въпреки че при него нещата са повече от добре. Четох че при намален яйчников е хубаво да се взима и DHEA, но дозата задължително се съгласува с лекар. Гадното е, че отнема време за тези добавки да дадат резултат, защото са с натрупване и са нужни поне 3 месеца.

Здравей,

Благодаря ти!

Най-вероятно ще пусна и двете Simple Smile . От март месец взимам всички изброени добавки, дори вече започнах да ги спирам постепено, защото не мисля, че са чак от толкова голямо значение. Взимала съм месеци наред фолиева, Б12, CoQ10, Омегите, витамин Д и май това е. Знам и всякакви ашваганди, маки, шатавари и подобни, но не им се надявам много на тях, а и мисля, че човек трябва да има липси да запълва, а не просто да пие тонове интересно звучащи неща. Така де, в момента взимам само фолиева.

Дори нямам намален яйчников резерв, имам по 4-5 фоликула в яйчник, което за 43 е доста и винаги расте поне един, понякога два доминанти фоликула. Чупи се нещо на микро ниво после...агрххх.

Изчела съм всичко навсякъде, понеже съм супер робот Grinning (работя в АЙ ТИ) и да чета и да се ровя за решаване на проблем ми е доста естествена среда. Всички казват, като се успокоиш ще стане. Цялостно съм спокоен човек и като почна да взимам прогестерона се напрягам доста, но то е парадокс, няма как да не го взимам, а трябва да съм спокойна, но като го приеммам стават неспокойна...не виждам изход от тоя кръг.

Ситуацията при мен е, че нямам мъж (не съм хетеро), а действам с близък познат, който се явява донор, та не мога на всяка овулация да правя секс по много пъти. Нямам опити и преди това и на разположение мъж Simple Smile. Иначе неговите показатели са ок, той е малко по-млад с добър начин на живот.

Като си видях теста ми стана криво, обаче ми дойде "веселата" мисъл, че хетеро жените просто си правите секс, а на мен един изкуствен секс ми излиза 500+ лева за 15 мин...хахаха.

Благодаря за подкрепата, ще продължавам да спамя Simple Smile

Хубав ден!

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 10:36 от Petya D

# 446
  • Бургас
Здравейте! На мен ми е 7 ден след инсеминация. Първа по ред. Обаче нямам никакви симптоми - нито болка в гърдите, нито в яйчниците. Отвреме навреме имам някакви съвсем слаби усещания. Аз бях на стимулиран цикъл, но така и не разбрах дали се бяха пукнали фоликулите при процедурата.

# 447
Петя, то ние хубаво си правим секс ама и при нас в много случаи не става, за съжаление, та сексът на всички ни излиза скъпо платен. Grinning Ако смяташ, че нещо на микро ниво се чупи, то при евентуално ин-витро ще си покаже. В твоята ситуация можеш ли да кандидатсваш по фонда след 4та инсеминация? А това с "успокой се и ще стане" като го чуя, направо ме избива на агресия.. най-безсмисленият възможен "съвет".

Dashenka,  с теб си вървим заедно Grinning и на мен ми е 7ми ден след 2ра инсе. Също нямам никакви симптоми, освен че много ми се спи, но това го отдавам на времето, не на друго. А не ти ли биха таймираща инжекция преди процедурата, за да се пукнат? Т.е. са правили на непукнати?

# 448
Петя, то ние хубаво си правим секс ама и при нас в много случаи не става, за съжаление, та сексът на всички ни излиза скъпо платен. Grinning Ако смяташ, че нещо на микро ниво се чупи, то при евентуално ин-витро ще си покаже. В твоята ситуация можеш ли да кандидатсваш по фонда след 4та инсеминация? А това с "успокой се и ще стане" като го чуя, направо ме избива на агресия.. най-безсмисленият възможен "съвет".

Dashenka,  с теб си вървим заедно Grinning и на мен ми е 7ми ден след 2ра инсе. Също нямам никакви симптоми, освен че много ми се спи, но това го отдавам на времето, не на друго. А не ти ли биха таймираща инжекция преди процедурата, за да се пукнат? Т.е. са правили на непукнати?

Lina, да така излиза, че няма безплатен секс ей лошо...Simple Smile. Така смятам, ама един Господ знае какво точно се случва (ставам религиозна в крайни случаи). Ще мисля за инвитрото, имам 3 инсеминации, но скоро навърших 43, а инвитрото платено от ЗК е до 43..малшанс. Дам, с "успокой се" и аз имам проблеми, но разбирам, че хората няма как да влязат в нашата ситуация и си дават тъпите съвети.

Аз също нямах симптоми и при двете инсеминации, умората, безсилието и нуждата от сън са от прогестерона, той или уж помагал за добър сън или ужасно пречи. За пукането, би трябвало да проследят и да ти кажат най-малкото дали са се пукнали фолокулите.

Успех Simple Smile

# 449
  • Бургас
Биха ми Овитрел предния ден. Процедурата беше на 28 час след инфекцията. Преди това стимулация с летрозол и мериоферт. Ние сме с мъжки фактор, но в деня на инсеминацията нещата бяха уж супер. Иначе преди процедурата минах преглед. Знаех, че имам 2 фоликула в десния яйчник. Интересното е, че при преглед на протокола, видях че и в левия яйчник имам, но явно не са се развили достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт