Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 683
  • 792
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Привет. Не сме имали двойна. Само по веднъж. При мен стимулацията винаги беше с фемара, около 5 дни, след което кломифен. Имах не повече от 2 фоликула, всеки път се пукаха. Материал поръчвахме от датската банка.
След инсеманцията пиех до теста дуфастон. Отделно пиех инозитол добавки.
Аз бях на 32 г., когато забременях. Реално дори да нямаш никакви проблеми, пак шансът е нисък с инсеманция. Ако е писано, ще стане. Ако не, вариант е ин витро. И аз се бях отчаяла много. Ужасно много пари похарчихме, след втората инсеменация се рабзоляхме от ковид и двамата, много тежко. Аз бях много зле, но след това реално забременях на следващия месец. Стават чудеса Simple Smile Вярвайте и бъдете спокойна, всичко ще се нареди в правилния момент. Стискам палци за много късмет Heart

Цитат

Здравей, ние също правим донорска. Вие двойни инсеминации ли правихте? Каква ти беше стимулацията? Какви лекарства ти изписаха после и за колко време? Колко фоликула имаше?
Извинявайза многото въпроси. Аз се връщам ноември за трета. Днес разбрах, че моята втора е неуспешна и си задавам много въпроси.

Моника, да, нещо такова беше. Нямахме време, нито средства да пробваме неща, които нямат сигурен резултат и затова взехме това решение. Към момента сме много щастливи. Единствено малко ми нагарча идеята, че ако решим да имаме други деца, трябва всичко да мине по същия път. Но всичко с времето си Simple Smile Желая ви много щастие.

Цитат
При нас е абсолютно същото. Синдром на Клайнфелтер нали? На нас в Германия ни казаха, че може да направим ТЕСЕ и да проверим дали им а сперматозоиди, но шанса е 1%. Решихме, че не си заслужава и преминахме към донор

# 451
  • София
Аз успях с трета донорска (от датската банка). Дори изкарах Ковид (леко) в седмицата преди положителния тест. Така че наистина, ако е писано, ще стане!

# 452
Здравейте момичета.
Вчера ми беше първа инсеминация при др. Персенска. Изписа ми дуфастон 2х1. Преди това имах стимулация с Кломифен, образувани 3 фоликула, 2 спукани.
При мен нямаше проблем в цветната снимка. Проблемът при нас е МФ. Морфология 5% - астенотератозооспермия. Още с влизането в кабинета вчера, докторката ме посрещна с думите - мислете за инвитро. Направихме инсеминацията все пак и я попитах има ли смисъл след това да продължаваме с тези опити (тъй като напълно ме обезвери относно тази), каза, че според нея няма смисъл.
Може ли някоя от вас да сподели мнение? Объркана съм и не знам как да продължа... Мислите ли, че дори без назначени допълнителни изследвания е добре да посетим андролог / уролог? Не съм запозната какъв е правилният ред за тези изследвания - преди инвотро ли се правят, назначават ли се преди да се започнат процедури и т.н. Много ще съм благодарна за съвет.
И друго за което се сетих - без тези прословути четири инсеминации, но с тази спермограма, можем ли да кандидатстваме по ЦАР?

Тъй като сме с почти същия проблем, описала съм го по-назад… На път сме за първа инсеминация при Д-р Персенска. Морфология 6% при мъжа ми, при мен вс е точно, цветна снимка- проходими тръби, но съм с поликистоза. Утре сме на преглед на втори ден от МЦ знаете ли какво се прави тогава? Адски съм притеснена…

# 453
Няма нищо притеснително, прегледа се прави за да се види дали има задържан фоликул. Може да Ви попитат дали ще искате хормонална стимулация и ще Ви разяснят кое след кое следва преди процедурата. Успех Simple Smile

# 454
Няма нищо притеснително, прегледа се прави за да се види дали има задържан фоликул. Може да Ви попитат дали ще искате хормонална стимулация и ще Ви разяснят кое след кое следва преди процедурата. Успех Simple Smile
Бях чела, че по - добре да се приемат стимуланти. А колко време се приемат стимулантите и по време на прием ходи ли се пак или след приема на стимуланти вече, тъй като пътуваме по 240км. всеки път 🤯 Притеснено ми е, поради факта че съм адски стресиран човек и не искам да пропускам възможност, защото доста време чакаме чудото 🥹 (извинявам се, ако въпросите ми звучат тъпо, но съм в самото начало) Благодаря за отговора 🫶🏻

# 455
Бях чела, че по - добре да се приемат стимуланти. А колко време се приемат стимулантите и по време на прием ходи ли се пак или след приема на стимуланти вече, тъй като пътуваме по 240км. всеки път 🤯 Притеснено ми е, поради факта че съм адски стресиран човек и не искам да пропускам възможност, защото доста време чакаме чудото 🥹 (извинявам се, ако въпросите ми звучат тъпо, но съм в самото начало) Благодаря за отговора 🫶🏻
Ние също пътуваме около 200 км за всеки преглед. В най-добрия случай не трябва да имаш задържан фоликул и да стартирате. Ако си на стимуланти, а и без тях ще ви извика на 8-10 ден за да види има ли поне 1 фоликул, който да е около 10-12мм. Имаш ли такъв ще те извика около 12-13 ден за да види станал ли е 20мм. Тогава ти казва точния ден на инсеминация, след ден или два, ще ти изпише инжекция за спукване на фоликула. В деня на инсеминация те преглежда, за да види спукан ли е, след което се прави процедурата. Междувременно при прегледите ще ти вземат влагалищен секрет за бактерии и гъбички, също и мъжа ти ще трябва да отдели еякулат. Моя мъж много мрази тази част, но е неизбежно... Аз съм податлива на инфекции и съм доволна, че стриктно следим за такива. Аз не съм при цитираната лекарка, но действията ще са идентични, предполагам... На нас ни предстои 3та, надявам се, успешна инсеминация.

# 456
Ние също пътуваме около 200 км за всеки преглед. В най-добрия случай не трябва да имаш задържан фоликул и да стартирате. Ако си на стимуланти, а и без тях ще ви извика на 8-10 ден за да види има ли поне 1 фоликул, който да е около 10-12мм. Имаш ли такъв ще те извика около 12-13 ден за да види станал ли е 20мм. Тогава ти казва точния ден на инсеминация, след ден или два, ще ти изпише инжекция за спукване на фоликула. В деня на инсеминация те преглежда, за да види спукан ли е, след което се прави процедурата. Междувременно при прегледите ще ти вземат влагалищен секрет за бактерии и гъбички, също и мъжа ти ще трябва да отдели еякулат. Моя мъж много мрази тази част, но е неизбежно... Аз съм податлива на инфекции и съм доволна, че стриктно следим за такива. Аз не съм при цитираната лекарка, но действията ще са идентични, предполагам... На нас ни предстои 3та, надявам се, успешна инсеминация.

Много ти благодаря за отговора 🫶🏻 Аз също съм податлива на инфекции (скоро бях и болна пих антибиотици, дано не отложим нещата). Успех и на двете ни 🍀
ПС. Ще се радвам, ако някоя от дамите е била със стимуланти да сподели какви са били, защото четох че имало и такива, които се инжектират в корема 🤔 дали ги изписват и при инсеминация, или вече при инвитро 😵💫Вече чета от около 2 месеца всеки форум по темата, но все има неща, които не са ми ясни ( явно трябва да премина през това, за да схвана нещата 🤭)  утре ще споделя какво ми е казала док.  👌

# 457
Здравей,

Стимулацията се прави с цел да се развият 2-3 доминантни фоликула и да има по-голям шанс за качествена яйцеклетка, която да бъде оплодена. По принцип е под формата на таблетки, в моя случай Летрозол, които се пият в продължение на 5 дни (горе долу от 4ти до 9ти ден), след което се проследява как се развиват фоликулите и стъпките са както Frezia ги е описала. До колкото знам може и инжекции да се бият, но това е по преценка на доктора. Имай предвид, че стимулациите при инсе и ин-витро са коренно различни, защото при ин-витро се целят 20+ фоликула и там вече са силни инжекции с хормони. При Летрозолът се подтиска естрадиола, за да се развият повече от 1 фоликула.  Няма нищо страшно в стимулацията, спокойно 🙂 Аз миналия месец си бих сама таймиращата инжекция преди процедурата и разбирам защо те е страх, но минеш ли веднъж през това вече претръпваш. Стискам палчета, момичета, за успешни процедури 🤞💕

# 458
Възможно ли е след минала овулация ,да нямам болки в гърдите,а Прогестерона да е ок? Имам преписана терапия Дуфастон и Аспирин протект за 14 дни след овулация и тогава тест.

# 459
Днес ми назначиха стимуланти, които се бият в корема - Гонал ф 300-  6 дни по 75 на ден. Петък 13.10 пак ще ходим на преглед да проследим процеса и дали ще имаме някое фоликулче и ще действаме за инсеминация, ако не се проточат нещата. Някоя от вас ползвала ли е тези инжекции и какво мнение има за тях? 🙏🏻🫶🏻

# 460
Здравейте, имам следният казус Simple Smile на 18.09 направихме инсеминация, повторихме я на 19.09 . От 19.09 ,докторката ми каза да си поставям утрогестан за 10 дена. На 29.09 си поставям последно ,но цикъл така и няма и до сега. Тестове за бременност отрицателни. Нз каско да си мисля.. вече... мн ми е притеснено  Sad

# 461
Около 2-3ти е трябвало да ти дойде, така ли или цикълът ти е по-дълъг? На мен утрогестана ми забавя цикъла с 2-3 дни, даже първият път беше 4. Изчакай още малко и иди да те видят какво се случва.

# 462
Здравейте,

Знаете ли дали е възможно материалът за инсеминация да бъде обработен с MACS (магнитно клетъчно сепариране), за да се изолират само генетично годни спермадозоиди? Виждам, че тази процедура се прилага при Ин витро, та се чудих дали я предлагат и при инсеминации.

# 463
  • София
Привет.
Доколкото съм запозната, при инсеменация обработват материала с цел да има повече подвижни. Мисля, че се казваше центрофугиране.  По принцип и самата инсеменация се води лек вид асистирана помощ, особено при хора с неясен проблем. Това, за което говорите, се прилага само при ин витро явно. При инсеменацията не се следи какво е качеството на еякулата на генетично ниво, а по-скоро бързи, бавни, подвижни, неподвижни и т.н. В сайта на болница "Надежда" го прочетох. Ето линк:
https://nadezhdahospital.com/laboratorii/andrologichna/specializirani-proceduri/
Не претендирам да съм права, но по моя опит с 3 инсеменации, в документите, които ми даваха, не пишеше материала да е бил обработвам с нещо такова. Пишеше само swim up, което е въпросното центруфугиране мисля.
Може да попитате в самата болница, която сте избрали за процедури.

Здравейте,

Знаете ли дали е възможно материалът за инсеминация да бъде обработен с MACS (магнитно клетъчно сепариране), за да се изолират само генетично годни спермадозоиди? Виждам, че тази процедура се прилага при Ин витро, та се чудих дали я предлагат и при инсеминации.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 23:53 от kuche_98

# 464
Добро утро, момичета! Вчера направихме 2 ра инсеминация на два фоликула ,почти готови да се спускат. Днес ще проверим дали са се спукали. Има ли други,чакащи резултат скоро? Успех на всички ни❤️

Общи условия

Активация на акаунт