Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 725
  • 792
  •   1
Отговори
# 495
Не се отчайвай! Инсеминациите не са напразно губене на време! След като нямаш проблем и веднъж си имала положителен тест не е изключено следващият опит да е успешен. В краен случай 4 неуспешни инсеминации ти дават възможност да кандидатстваш по ЦАР с неизяснен стерилитет.
Аз също не възлагах големи надежди на тази процедура, още повече че лекарят ми хвърли всички усилия в 3я опит и въпреки това той беше неуспешен. Направих четвъртата процедура само за бройката и вече се бях настройла за инвитро, когато се оказах бременна дори за изненада на Персенска. Сега си гушкам три месечната принцеса и се замислям сериозно за още едно бебе, докато не съм остаряла съвсем.
Така че винаги има надежда и не трябва да живееш с нагласата, че чудеса не се случват!
В момента ме спира само  финансовата гледна точка. Тъй като аз нямам проблем и ще трябва да се самофинансираме.

# 496
Аз вярвам,че се случват чудеса.В голяма дилема съм дали да продължим с инсеминация или да направим ин витро на ЕЦ. Не ми се иска да губя време,защото годините си напредват.Скоро ще навършва 32

# 497
  • София
Здравейте, може ли някой да сподели опит, ако е правил инсеминация в Медицински комплекс Щерев. Тъй като се колебая към коя клиника да се насоча. Пишете ми ако има и други клиники, от които сте доволни.
Благодаря предварително! Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 11:32 от freejane

# 498
Здравей, freejane.
Аз правих в МЦ Димитров, доволна съм, обясняват и са човечни.
За съжаление моите са неуспешни, но това не е критерии, тъй като всеки е с различен проблем 😊
Пожелавам ти успех!

Здравейте, може ли някой да сподели опит, ако е правил инсеминация в Медицински комплекс Щерев. Тъй като се колебая към коя клиника да се насоча. Пишете ми ако има и други клиники, от които сте доволни.

# 499
Пак казвам - инсеминациите не са губене на време. Аз бях на 35 и направих процедурите в рамките на 4 последователни месеца. Все си мисля, че се получи и някакъв натрупващ ефект и затова имах успех. Като знам колко пари се дават за инсеминациите (без да включвам разходите за пътни, понеже не съм от София), мога само да си представя какво е да се самофинансираш за инвитро. Те дори хора, които правят процедурата по ЦАР си доплащат някой лекарства и ако не се лъжа замръзването и съхранението.
Не знам колко процедури си направила досега, но ако сега отново трябва да мина през това бих опитала отново със инсеминации - има успешни процедури, по малко натоварващи са, по малко ти разбъркват хормоните и ако не става се признават за кандидатстване по ЦАР. Още си млада и имай предвид, че инвитрото също не е с много висок процент на успеваемост - може да не се получи от първия път и разходите рязко да се увеличат.
Поне това е моето мнение, всеки сам си преценя, но исках да знаеш, че възрастта ти въобще не е фактор все още - след 35 всичко рязко се променя и дори тогава не всичко е изгубено.
Аз вярвам,че се случват чудеса.В голяма дилема съм дали да продължим с инсеминация или да направим ин витро на ЕЦ. Не ми се иска да губя време,защото годините си напредват.Скоро ще навършва 32
Здравей,
аз с две ръце мога да препоръчам Надежда. Знам, че ще има много които да кажат и много негативи за болницата, но аз съм убедена, че те разполагат с най-добрата техника и специалисти. Чака се много, потока от пациентите е огромен и прегледите минават за минути, но винаги се прилага индивидуален подход. Останала съм със впечатлението от мой познати, че повечето клиники прилагат еднотипни схеми за стимулация въпреки различните патологии, докато в Надежда и при 4те ми процедури пробвахме различни неща. Не всеки организъм реагира по един и същ начин и не всеки подход има резултат при всеки.
Аз също проучвах доста преди да започна да посещавам специалист - бях категорична, че в Пловдив няма да стъпя, а от моя приятелка посещавала и Щерев и Надежда разбрах, че най добрия избор е Надежда. Това не е просто център за репродуктивна медицина, а със сигурност най-добрата болница за женско здраве като цяло и наистина разполагат с най-модерната техника и най-подготвените лекари. Пожелавам ти и ти препоръчвам след време и там да посещаваш кабинета по фетална морфология - там са най-добрите!

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 14:02 от K_asi

# 500
  • София
Благодаря много за информацията! Simple Smile

Но за МК Щерев чета много противоречиви мнения по форумите.
Някой има ли опит в тази клиника, моля за мнение. Може и на лично съобщение.

Благодаря!

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 15:16 от freejane

# 501
  • София
Писала съм и преди, когато стартирах тук късметлийската за мен тема, стартирах 3-тата ми поред инсеминация и първа в Щерев, която именно ми беше успешна и в момента чакам бебенце от тази процедура и съм на финалната права Heart

# 502
Писала съм и преди, когато стартирах тук късметлийската за мен тема, стартирах 3-тата ми поред инсеминация и първа в Щерев, която именно ми беше успешна и в момента чакам бебенце от тази процедура и съм на финалната права Heart
@ЛейдиРоуз, благодаря ти, че от време на време се връщаш  в тази тема. Ти си моя стимул и ми даде допълнителна вяра, че всичко е възможно. Желая ти безпроблемно раждане и много щастливи моменти Yellow Heart

# 503
  • София
ЛейдиРоуз, благодаря много за споделения опит! Simple Smile

# 504
  • София
Believe, разбира се че всичко е възможно и не трябва да се отказва никоя жена, защото всички заслужаваме това щастие:heart:
Разказах ти по-подробно в лични за успешния опит!
Искрено се надявам да прочета тук още много такива истории! Успех на всички!

# 505
Здравей,аз направих втора инсеминация в Неовитро.Изключително доволна съм от отношението и професионализма им. Надявам се да успеем този месец.

# 506
  • София
Здравей,аз направих втора инсеминация в Неовитро.Изключително доволна съм от отношението и професионализма им. Надявам се да успеем този месец.

MBStefanova, благодаря много за информацията! Simple Smile
Пожелавам ти успех! Heart

# 507
Моите две инсеминации съм правила в клиниката на Владимиров. Направи ми ги д-р Белчева.Доволна съм от професионализма и от отношенението на всички в клиниката. Както споменах по-нагоре в темата, втората беше успешна, макар и за кратко

# 508
Стискам палци за +! А какво стана с фоликулчетата, за които писа че са се спукали и няма и жълто тяло? Разбра ли се какво се случва там?

# 509
Аз правих инсе там, при доц. Андреева, стана от раз. Ходех на ореглед на 3, 6, 9 абе през 2 до самата процедура. В момента си гушкам 6 месечното съкровище.

Общи условия

Активация на акаунт