Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 719
  • 792
  •   1
Отговори
# 525
Уф, много съжалявам. 😔  Дано номер 3 ви е късметлийска 🤞
Бяха се спукали , видяха се по-късно през деня. За съжаления и аз съм с втора неуспешна..имах голяма доза надежда този месец ,но не е бил нашия. Успех на всички чакащи ♥
Стискам палци за +! А какво стана с фоликулчетата, за които писа че са се спукали и няма и жълто тяло? Разбра ли се какво се случва там?

Здравей,аз направих втора инсеминация в Неовитро.Изключително доволна съм от отношението и професионализма им. Надявам се да успеем този месец.
Здравейте, може ли някой да сподели опит, ако е правил инсеминация в Медицински комплекс Щерев. Тъй като се колебая към коя клиника да се насоча. Пишете ми ако има и други клиники, от които сте доволни.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 526
Здравейте на всички. Никога не съм си мислила, че ще стигна до форумите за проблемно забременяване, но ето че стигнах. Моята история накратко е следната. Имам 2г неуспешни опити за забременяване с бившия ми партньор, но не мислех, че е нещо сериозно, тъй като беше на 42г и т.н. Така или иначе се разделихме.
С моята сродна душа се срещнахме на следващия месец и вярвате или не, опитите ни за зачеване започнаха от ден първи. На 01.11.2023г. ще навършим 2г. 19.04.2023г - най-щастливият ден от живота ми, след закъснение на м.ц. и много мрънкане от най-добрата ми приятелка имах 3 положителни теста. Не можех да повярвам, че се случва и на мен. Месец и нещо бях най-щастливия човек на земята. Вървяхме малко назад с г.с, но гинеколога ми го обясняваше с късна овулация. На предпоследния преглед чух сърчице за няколко секунди. Бях на седмото небе. На 30.05 (няколко дни след това, мисля 14тина дена бяха минали) чух най-ужасното, което една бъдеща майка може да чуе. Мисед аборт. Веднага ме приеха за абразио. Пуснахме материала за генетично изследване в София и след 2 седмици имахме резултат-момиченце със Синдром на Търнър. И така започна голямото ходене по мъките да изследваме всичко възможно.
Направихме спермограма в Тутракан с резултат Тератозооспермия и почти никакви шансове за естествено забременявяне. Точните показатели мога да приложа в отделен пост. Решихме направо да отиваме в София при др. Владимиров. Там направиха нова спермограма. На мен също пуснаха пълен пакет изследвания за всичко възможно. Снимки от резултатите мога да приложа като се прибера, тъй като съм на работа в момента. Накратко при мен освен нискорискови мутации за тромбофилия, ниски стойности на вит. Б и Д друго няма като отчетен проблем. Спермограмата в София излезе много по-добра от тази на Тутракан и др. Владимиров предложи да изчакаме до Септември Октомври месец и ако не се случат нещата естествено, покрай Нова година да направим инсеминация. Ние обаче нямахме търпение и като се прибрахме в Русе, веднага записах час при др. Кунев.
Първа инсеминация на 11.09 на естествен цикъл беше неуспешна. Втората инсеминация отново направихме на естествен цикъл с няколко фоликула над 18мм. Имах и задържан фоликул от предния месец. По схема пих хапчета 5 дни след цикъла и я направихме на 08.10. За съжаление вчера ЧХГ 1.2<
Днес сутринта бях на преглед да поговорим какво следва. Каза ми, че имаме два варианта. Да направим Интралипид вливане плюс инжекции и да опитаме трето инсе, ако и то не е сполучливо да изчакаме догодина общинската програма и да кандидатстваме за инвитро (тук той прави само икси.) или да изчакаме догодина и да подаваме документи за Цар.
В ужасна дилема съм, страх ме е. Искам нещата да се случат вече, уж нямаме голям проблем, а нищо не се получава.. Да добавя, че "домашните" опити също ги правим нон стоп, без значение овулация или не.. Със сигурност изпускам много детайли, но поста така или иначе стана много дълъг. Кой каквото иска нека пита, всичко ще си кажа.

От сърце ви моля, всички които сте много по-наясно и навътре в нещата, посъветвайте ме.

# 527
Привет момичета, при мен последните дни са много интензивни. Понеделник 6ъи ден от МЦ бях на преглед, овулацията настъпила, има доминантен фоликул. Лекарката гледа с почуда и не вярва на очите си, бил й втория такъв случай на толкова ранна овулация Simple Smile Вика ме на следващата сутрин отново за преглед и ако всичко е наред инсеминация (първа).
На 24.10.  отидох с положителна нагласа, фоликулът 25мм, усмихват се и ми казват днес ще е денят. Около час и половина по-късно бях готова. Всичко се случи много бързо. Биха ми една инжекция Ovitrelle, за да сме сигурни, че ще се спука фоликула. Сега съм заредена с търпение и позитивни мисли и чакам да минат 14дни. Вярвам, че всичко ще е наред. Успех на всички чакащи и дано скоро се похвалим с добри новини Yellow Heart

# 528
Успех ти желая, дано видиш две чертички. Само едно не разбрах, как е настъпила овулацията и след нея имаш фоликул 25 мм?

# 529
Здравей,

Казваш, че с мъжкия фактор шансовете ви за естествено забременяване са почти нулеви - защо правите инсеминации тогава? Инсеминацията си е отвсякъде естествено забременяване, с "помощ от приятел" както моята докторка го нарича. Т.е. просто се съкращава пътя яйцеклетка - сперматозоид, но ако се знае, че сперматозоида е некачествен цялото това упражнение е излишно. Колко зле е положението при него? Какви са стойностите на спермограмата?

Пишеш, че втората инсеминация е била с няколко доминантни фоликула (стимулирана ли е била?) и е имало задържан от миналия месец. Как хем е имало задържан, хем няколко доминантни фоликула? Аз този месец имах съмненя за задържан и изцяло отмениха стимулацията, пък и до последно го следиха, за да видях дали е задържан или не. Обясниха ми, че задържаните фоликули стопират развитието на останалите, за това съм объркана за написаното от теб.

Пиете ли добавки с мъжа ти? Той определено има какво да взима, за да се подобри положението при него.

Здравейте на всички. Никога не съм си мислила, че ще стигна до форумите за проблемно забременяване, но ето че стигнах. Моята история накратко е следната. Имам 2г неуспешни опити за забременяване с бившия ми партньор, но не мислех, че е нещо сериозно, тъй като беше на 42г и т.н. Така или иначе се разделихме.
С моята сродна душа се срещнахме на следващия месец и вярвате или не, опитите ни за зачеване започнаха от ден първи. На 01.11.2023г. ще навършим 2г. 19.04.2023г - най-щастливият ден от живота ми, след закъснение на м.ц. и много мрънкане от най-добрата ми приятелка имах 3 положителни теста. Не можех да повярвам, че се случва и на мен. Месец и нещо бях най-щастливия човек на земята. Вървяхме малко назад с г.с, но гинеколога ми го обясняваше с късна овулация. На предпоследния преглед чух сърчице за няколко секунди. Бях на седмото небе. На 30.05 (няколко дни след това, мисля 14тина дена бяха минали) чух най-ужасното, което една бъдеща майка може да чуе. Мисед аборт. Веднага ме приеха за абразио. Пуснахме материала за генетично изследване в София и след 2 седмици имахме резултат-момиченце със Синдром на Търнър. И така започна голямото ходене по мъките да изследваме всичко възможно.
Направихме спермограма в Тутракан с резултат Тератозооспермия и почти никакви шансове за естествено забременявяне. Точните показатели мога да приложа в отделен пост. Решихме направо да отиваме в София при др. Владимиров. Там направиха нова спермограма. На мен също пуснаха пълен пакет изследвания за всичко възможно. Снимки от резултатите мога да приложа като се прибера, тъй като съм на работа в момента. Накратко при мен освен нискорискови мутации за тромбофилия, ниски стойности на вит. Б и Д друго няма като отчетен проблем. Спермограмата в София излезе много по-добра от тази на Тутракан и др. Владимиров предложи да изчакаме до Септември Октомври месец и ако не се случат нещата естествено, покрай Нова година да направим инсеминация. Ние обаче нямахме търпение и като се прибрахме в Русе, веднага записах час при др. Кунев.
Първа инсеминация на 11.09 на естествен цикъл беше неуспешна. Втората инсеминация отново направихме на естествен цикъл с няколко фоликула над 18мм. Имах и задържан фоликул от предния месец. По схема пих хапчета 5 дни след цикъла и я направихме на 08.10. За съжаление вчера ЧХГ 1.2<
Днес сутринта бях на преглед да поговорим какво следва. Каза ми, че имаме два варианта. Да направим Интралипид вливане плюс инжекции и да опитаме трето инсе, ако и то не е сполучливо да изчакаме догодина общинската програма и да кандидатстваме за инвитро (тук той прави само икси.) или да изчакаме догодина и да подаваме документи за Цар.
В ужасна дилема съм, страх ме е. Искам нещата да се случат вече, уж нямаме голям проблем, а нищо не се получава.. Да добавя, че "домашните" опити също ги правим нон стоп, без значение овулация или не.. Със сигурност изпускам много детайли, но поста така или иначе стана много дълъг. Кой каквото иска нека пита, всичко ще си кажа.

От сърце ви моля, всички които сте много по-наясно и навътре в нещата, посъветвайте ме.

# 530
Здравей, Лина. Че е невъзможно нормално зачеване с такива резултати беше отговора на др. Владимиров за спермограмата от Тутракан. Той затова пусна нова. В момента в телефона намирам сампо Тутраканските резултати, прилагам две снимки, извинявам се за качеството предварително.

И първата и втората бяха на ец, даде ми някакви хапчета да пия 5 дни преди това, опаковани в херметик, без имена и обяснения. Не съм била на инжекции. Аз също съм объркана от всичко. И аз не разбрах как хем имам задържан, хем други растат покрай него и нищо не отложи заради това. Преди първата инсеминация ни пуснаха за полово предавани болести, кръвна група и резус и не са ни правили никакви допълнителни тестове. Втората ме прегледа в Петък, каза ми това всичкото за фоликулите, каза елате в Неделя и отидохме и я направихме без тестове или прегледи.

Аз съм на 5x1 метилирана фолиева, вит. Д, Дуфастон 2х1 и Нотроклот вечер х 1.
На него му изписа последния път Polux Forte.

# 531
Мале, как така пиеш хапчета без да ти обяснят за какво са Flushed Предполагам, че е стимулация това, за да порасне повече от един фоликул, при инсеминациите стимулациите са с хапчета (в повечето случаи), ама не е ок така да ти дават нещо без да знаеш какво е. И тези процедури без прегледи и тестове - как знаят, че се е спукал фоликулът, не знам, много объркано звучи всичко.

Така като те слушам, моят съвет е спешно да смениш доктора с някой добър и да започнете от начало - да ти пуснат полови хормони, на него пак спермограма, да видите има ли смисъл изобщо от инсе.  

Дуфастон защо пиеш? И 5х1 метилирана? Недостиг ли имаш?

Здравей, Лина. Че е невъзможно нормално зачеване с такива резултати беше отговора на др. Владимиров за спермограмата от Тутракан. Той затова пусна нова. В момента в телефона намирам сампо Тутраканските резултати, прилагам две снимки, извинявам се за качеството предварително.

И първата и втората бяха на ец, даде ми някакви хапчета да пия 5 дни преди това, опаковани в херметик, без имена и обяснения. Не съм била на инжекции. Аз също съм объркана от всичко. И аз не разбрах как хем имам задържан, хем други растат покрай него и нищо не отложи заради това. Преди първата инсеминация ни пуснаха за полово предавани болести, кръвна група и резус и не са ни правили никакви допълнителни тестове. Втората ме прегледа в Петък, каза ми това всичкото за фоликулите, каза елате в Неделя и отидохме и я направихме без тестове или прегледи.

Аз съм на 5x1 метилирана фолиева, вит. Д, Дуфастон 2х1 и Нотроклот вечер х 1.
На него му изписа последния път Polux Forte.

# 532
Нямам много избор в Русе, единствения репродуктивен специалист е.. Решихме вече да се насочим пак в Тутракан, тук явно няма да станат нещата. Пак някаква лоша снимка изнамерих из чатовете, имам дефицит на вит Б и Д ,да. А Дуфастона Кунев ми го изписва след инсеминациите, иначе не го пия.

# 533
Хах, ами сега като се замисля звучи странно, но не го отчетох тогава, защото се зарадвах, че има достатъчно голям фоликул и този месец  ще дейставме.
Може и аз нещо да нес съм разбрала, като вляза там и ставам изключително неадекватна.
Забравих да питам нужно ли е да пия някакви добавки след процедурата.
За спорта питах и ми казаха да си живея живота, но понеже ходя на канго джъмпс, а там доста се подскача, се чудя дали да не спра докато излезе резултата.
Ако някой е минал през това, ще съм благодарна за съвет.
Успех ти желая, дано видиш две чертички. Само едно не разбрах, как е настъпила овулацията и след нея имаш фоликул 25 мм?

# 534
Не съветвам да подскачаш, че четох някъде, че матката леко пропадала в таза. Ще потледна отново.

https://www.healthline.com/health/pregnancy/first-trimester-exer … -fitness#takeaway

https://parenting.firstcry.com/articles/jumping-during-pregnancy-is-it-harmful/

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 14:57 от Фрида

# 535
Много, много ти благодаря Heart Eyes Преустанувявам тренировките в такъв случай
Не съветвам да подскачаш, че четох някъде, че матката леко пропадала в таза. Ще потледна отново.

https://www.healthline.com/health/pregnancy/first-trimester-exer … -fitness#takeaway

https://parenting.firstcry.com/articles/jumping-during-pregnancy-is-it-harmful/

# 536
Здравейте силни момичета ☺️
В събота ми предстои първата ми инсеминация при д-р Персенска във болница Надежда. Днес след прегледа ми каза да отида да си запазя час за инсеминация в събота, но жената на регистратурата ми каза, че друг доктор е на смяна тогава. има ли други, които правят процедури при нея и да не им е правила тя инсеминацията?

# 537
За първи път чувам някой да споделя д-р Кунев във форума. Аз имам при него инсеминация - неуспешна. Не ви го препоръчвам. Ако искате може да си пишем на лични.
Интересно, че мъжът също има тератозооспермия, а д-р Персенска от "Надежда" каза, че е добре.
Има друг с подебен казус?

# 538
Здравейте,
Бихте ли споделили, момичета с инсеминация с донорска сперма, дали са ви изследвали пакет Тромбофилия и NK клетки ?
Ходя по изследвания вече 15 месеца в една клиника (ще кажа коя после) и ми сменят лекарите, и всеки ми назначава различни изследвания от УЖ задължителния пакет за жена преди процедура и имам чувството, че ме използват и все нещо ново излиза и пак отначало, и пак изследвания... на ръба съм да си взема досието от тях и дотук.., и сега - имала съм тромбофилия... И кога ще стигнем до инсеминация? А уж, имала съм овулация, хормони наред, пия всички тъпи добавки, които са ми натряскали, и все нещо ново искат да ми изследват...
Споделете мнение, мисля, че е голямо точене на пари в тези клиники и тези специално, при които ходя, много почват да ме съмняват.... И тази преекспонирана тромбофилия, която не се лекува, те я лекували, какво всъщност се постига с това ?

# 539
cleopatria, аз съм ползвала донорска сперма, но никога не са ми говорили за пакет изследвания, НК клетки или тромбофилия. Последните две аз исках да си ги изследвам след като минах през инсeминациите. Май някой доста "цоца" от нашето нещастие.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 21:48 от Фрида

Общи условия

Активация на акаунт