Предстои ми инсеминация - тема 33

• 44 213
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, аз днес бях на преглед преди инсеминацията утре и чак не мога да повярвам. Преди 3 дни имах само един фоликул 14мм на ден 16 и се подготвях за опит без никакви шансове. 3 дни ми слагаха гонал ф и аз си правих разни неща с надеждата да подобрят шанса и днес на прегледа имам 4 фоликула. Лекарят ми говореше само за 2 от тях, но аз видях и другите два със същите размери 17/18мм. От гонал лигавицата ми се е удебелила от 8 до 12 мм. Това е от мен за сега. Ще пиша след две седмици с резултати. ☺

# 631
Хриси, какво е това отвратително отношение? Flushed Според мен трябва да смениш клиниката (ако имаш такава възможност), за да ти е по-спокойно и да си сигурна в доктора си. Ако си вземеш документите, не е нужно да започвате от начало, а можете да си направите 4тата другаде и после да кандидатсвате по фонда. А иначе за търсене на причина - инсето е горе долу като естествени опити, с малко помощ, така че търсене на причина за неуспех ще е като търсене на причина за неуспех при естествени опити, а реално за да стигнете до инсе, би следвало да сте изключили повечето от причините за неуспех. При мен също са една след друга инсетата, ако ситуацията позволява разбира се и няма задържани фоликули и други пречки.

Sunny, не знам защо са ти казали така за AMH -  за 35 години си е нормалните стойности, пък и там се взима предвид и брой антрални фоликули, не само стойността на AMH. Иначе няма как да ти кажат големина на яйцеклетка, може би имаш предвид фоликул? Редно е да ти кажат големината и броя на фоликулите, както и да ти пуснат хормони (ЛХ и Естрадиол), за да видят кога ще настъпи овулацията. В някои случаи се бие и таймираща инжекция, за да се засече овулацията точно (според мен е редно да се прави). В деня на инсето със сигурност трябва да погледнат на ехограф дали фоликулите са се спукали и ако не са трябва на следващия ден пак да те погледнат, за да са сигурни, че са се спукали и евентуално да ти дадат прогестерон (но това не е задължително, виждам че има момичета, който не взимат нищо след процедура). Инсе се прави и на неспукани фоликули, т.е. при ненастъпила овулация, което даже в някои случаи е по-добрия вариант. А относно цветната снимка - аз знам, че не се правят опити в месеца, в който е правена, но следващите няколко месеца дори се увеличават шансовете, така че няма проблем да си действате.

# 632
Здравейте.
Включвам се и аз с първа неуспешна инсеминация. Имах 3бр фоликули, които не се бяха спукали по време на инсеминацията, а същата вечер изпитах доста силни болки и прилошаване.
След 2 дена доктора ме извика пак и каза, че всичко се е спукало и не сме налага реинсеминация.
Правих стимулация с летрозол и таймиране с овитрел.

Мисля си, че не уцелихме момента, а и докторът ме викна чак след 2 дни, а не на следващия, както чета, че масово правят при неспукани фоликули. Може би следващия път ще бъда по-взискателна тъм тайминга и ще искам да го проследим по-внимателно.

# 633
Здравейте.
Включвам се и аз с първа неуспешна инсеминация. Имах 3бр фоликули, които не се бяха спукали по време на инсеминацията, а същата вечер изпитах доста силни болки и прилошаване.
След 2 дена доктора ме извика пак и каза, че всичко се е спукало и не сме налага реинсеминация.
Правих стимулация с летрозол и таймиране с овитрел.

Мисля си, че не уцелихме момента, а и докторът ме викна чак след 2 дни, а не на следващия, както чета, че масово правят при неспукани фоликули. Може би следващия път ще бъда по-взискателна тъм тайминга и ще искам да го проследим по-внимателно.

Чувстваше ли нещо след исеминацията аз съм 9 ти ден и нищо не чувствам гърдите ме боляха след стимулацията а  сега и те спяха незнам какво да мисля.

# 634
Вечерта след инсеминацията болката беше почти нетърпима. Но не знам дали не се случи тогава овулацията и да ме е боляло от това.

След това започна болка в корема като преди цикъл. Друго не съм усещала

# 635
13 дни след моята първа инсеминация, резултата е отрицателен от уринарен тест.
Докторът ми каза да направя домашен тест 14 дни след процедурата, ще направя и утре, но за жалост май знам какво ще покаже.

# 636
  • Варна
Да докладвам и аз, малко за подкрепа или да ми кажете, ако нещо видите нередно… или съм пропуснала.
Премина първият опит днес на ЕЦ.
Имаше яйцеклетка 21 мм. Казаха, че утре ще се е пукнала. Полежах си малко и ми казаха да направим няколко опита още с мъжо, защото нямало смисъл за реинсеминация, тъй като утре фоликула ще се е пукнал. 🤷🏻♀
Не ми изписаха някакви добавки.
Очаквах да е нещо супер сложно, аз не разбрах какво се случи 😅
Та стискаме палци! ♥🙏🏼

# 637
Стискаме палчета силно 🤞😊

Къде прави процедурата? По принцип е хубаво да го погледнат на следващия ден и да потвърдят, че се е спукал. На мен след потвърждение ми предписват и утрогестан. Май не е задължително, но е хубаво да ти дадат.

Да докладвам и аз, малко за подкрепа или да ми кажете, ако нещо видите нередно… или съм пропуснала.
Имаше яйцеклетка 21 мм. Казаха, че утре ще се е пукнала. Полежах си малко и ми казаха да направим няколко опита още с мъжо, защото нямало смисъл за реинсеминация, тъй като утре фоликула ще се е пукнал. 🤷🏻♀
Та стискаме палци! ♥🙏🏼

# 638
Та стискаме палци! ♥🙏🏼
Стискам палци и аз. Помня колко вълнуващо беше първия път. И при мен винаги са гледали на другия ден дали са спукани. Но щом лекаря е сигурен,че ще е спукан,действайте у дома и успех!
На мен другата седмица ми предстои 4 та и последна преди фонда,въпреки че хич не ми се иска да стигаме до там.

# 639
Успех Sunny_Bun, аз след моята първа бях супер разсеяна и забравих да питам много неща. И според мен е хубаво да се проследи дали фолиулът е спукан, въпреки, че и мен не ме извикаха на следващия ден.... моят първи опит беше неуспешен.
Този месец пропуснах, защото смених клиниката. Ходих при доц. Андреева в Щерев и мога да кажа, че ми направи най-обстойния преглед, от както съм стартирала.
Откри ми полип на матката, който планираме да премахне сега Декември, т.е. ще пропусна и този месец. Живот и здраве нова година, нов късмет и тогава ще стартирам с втора процедура.
Успех на всички, които очакват резултати, стискам палци някой да се похвали скоро!

# 640
  • Варна
Здравейте, дами!
Инсето правих във МЦАР-Варна, днес ще ходя да нося едни документи и ще попитам.
Не са ми изписвали прогестеронови препарати, защото имах пуснато изследване за него след доказана овулация и беше добре.
Стискам палци на всички ви, да имате успех! ❤

# 641
В МЦАР-Варна май е практика да не проследяват дали фоликулът се пука. До колкото знам и стимулацията е рядкост. Моята първа беше там, но понеже не устих лекарския екип заинтересован и реших да се прехвърля в София.
Дано при теб е по-различно и да се получат нещата още този път Flowers Four Leaf Clover
Здравейте, дами!
Инсето правих във МЦАР-Варна, днес ще ходя да нося едни документи и ще попитам.
Не са ми изписвали прогестеронови препарати, защото имах пуснато изследване за него след доказана овулация и беше добре.
Стискам палци на всички ви, да имате успех! ❤

# 642
  • Варна
Да, прави сте, че не проверяват 😀
Аз си попитах най-нахално, но казаха, че няма смисъл, тъй като са ми заръчали “домашна” работа 😁
Иначе от към отношение, аз лично съм доста доволна.
Доста повече ми беше обяснено и изследвано, отколкото с първите репродуктивни.
Важното е да свършим работата пък останалото бели кахъри.
Трябва да пусна прогестерон след още няколко дни (7 дни след процедурата) и да докладвам.
Питах в лаборатория, кога най-рано може да си пусна ЧХГ, че пикливите тестове ми излизат златни с моето нетърпение…
Не очаквах да ми кажат след закъснение, винаги съм си мислила, че кръвен по-рано ще покаже от всички 🤔

# 643
Здравейте, аз все още чакам обаждане за час, но преди това си пуснах част от първоначалните изследвания, тъй като съм с ИР. Идеята ми беше да се консултирам с ендокринолог първо, но и за там часа ми е следващата седмица. Та според вас изследванията как са?

Sunny_Bun стискам палци всичко да е положително след тестовете.

# 644
Радвам се, че си доволна. Аз също не тая лоши чувства, просто останах с впечатление, че малко се претупват нещата, а аз нямам време да чакам.
Разбира се най-важно е това, за което си отишла да се случи и най-искрено ти желая успех.
Относно ЧХГ, мен ми казаха да го пусна на 14-ти ден, без домашни тестове, но така и не стигнах до него.
Мисля, че на 12 ден е ок да го пуснеш.
Имай търпение и вярвай в положителния резултат.

Да, прави сте, че не проверяват 😀
Аз си попитах най-нахално, но казаха, че няма смисъл, тъй като са ми заръчали “домашна” работа 😁
Иначе от към отношение, аз лично съм доста доволна.
Доста повече ми беше обяснено и изследвано, отколкото с първите репродуктивни.
Важното е да свършим работата пък останалото бели кахъри.
Трябва да пусна прогестерон след още няколко дни (7 дни след процедурата) и да докладвам.
Питах в лаборатория, кога най-рано може да си пусна ЧХГ, че пикливите тестове ми излизат златни с моето нетърпение…
Не очаквах да ми кажат след закъснение, винаги съм си мислила, че кръвен по-рано ще покаже от всички 🤔

Общи условия

Активация на акаунт