Предстои ми инсеминация - тема 33

• 44 160
  • 792
  •   1
Отговори
# 720
От хиперстимулация… 😞😞😞
Ох, много съжалявам 😞 но защо се покачва ЧХГто?! Няма как да се вдига от кисти.
С какво са те стимулирли?

# 721
В това няма логика според мен. Аз знам, че без бременност няма как да расте ЧХГ. Твоето се увеличава, не само го има. Съгласна съм с предишния коментар, че е рано да се види каквото и да е. Според мен искай второ мнение, преди да спираш прогестерона.

# 722
И аз мисля, че трябва второ мнение задължително.Поразрових се във темата и видях, че си писала че я деня на инсеминацията са ти се спукали и 4те фоликула. От къде тогава тези кисти? Те не се ли образуват от задържани фоликули?

# 723
  • София
Нериман, виж второ мнение на 10-ти ден от положителния тест! Преди това е рано да се види каквото и да е. Не знам какво да ти кажа, не съм лекар, но с такова ЧХГ най-малкото се е отчела биохимична. Не се отчайвай, ако не е тоя месец, скоро ще ти се случи чудото!
Ако не видят плоден сак, изчакай месец за изчистване и пробвай с по-лека стимулация.
При мен на успешната бяха 2 ДФ, от които единият се превърна в моето бебче. Имаше и мериоферт през ден, и фемара, но и аз не съм първа младост. При доста жени и само с фемара става образуване на 2-3 ДФ.

# 724
Нериман, иди за второ мнение! Мен след инсеминация са ми казвали кръвен тест след две седмици и ако е положителен след още две на преглед. Това може да не е задържан фоликул, а жълт тяло, което се получава при бременност. Ако е рано изчакай и иди на нов преглед.

При д-р Персенска.
K_asi , при кой доктор си била в Надежда ?

# 725
Нериман, ти беше писала, че утре си на преглед? Изчакай и утрешния преглед, организмите са различни, различно реагират. А и много зависи с какво са те гледали и от лекаря.

# 726
Много благодаря на всички ви, наистина! Боря се с последни сили след толкова много време видях положителен резултат и се сринах когато ми казаха,че няма бременност а,  че всъщност имам много задържани фоликули от предния път, които са били много малки в деня на инсеминацията и само по големите са се спукали тогава.. Не знам какво да мисля и да правя вече.. Утре и без това съм в София в клиниката, в която ми е правена инсеминацията, извикаха ме, защото не се удвоява ЧХГ-то и се съмняват да не би да е друго нещо… Но днес не се стърпях адски много ме заболя корема в ниско едва се качих в колата… Утре ще ви пиша отново след преглед ❤

# 727
  • Варна
Нелогично звучи, но не сме лекари...
Както са ти казали момичетата, задължително 2-ро мнение - подкрепям, ако трябва и 3-то!
Аз също смятам, че е рано да видят каквото и да било.
Стискам палци!
Кураж и успех! Flowers Sunflower

# 728
Nerimann, тихичко честито и от мен! ЧХГ-то се е удвоило, тепърва ще се увеличава! Може да пуснеш контролно още веднъж след 2 дни, а след 10 дни - на преглед за плодно сакче!
Да ви се похваля, че на 17.11 се роди моето предколедно чудо Кристоф, около 3 седмици преди термин. Когато стартирах тази тема тук, не очаквах, че тази година ще имам щастието да гушкам бебчето си, но ето че то вече е факт! Не спирайте да вярвате, момичета, и вашите чудеса скоро ще дойдат!

Честитоооо!😍
Да бъде много здрав този нов живот и само поводи за радост и гордост да ви носи!!! Много се радвам да чета такива неща тук!
Благодарим ти за пожеланието, Роуз!♥

# 729
  • София
Neriman, момичетата са ти казали - 2-ро мнение задължително. Аз отидох 3 седмици след закъснението. На повечето места викат след минимум 2 седмици закъснение, иначе не се вижда нищо. Успех ти желая и бъди спокойна. Ще се случи чудото, ако не сега, следващия месец. Не губи надежда.
Аз също имам успешна инсеменация в Надежда. Беше само с 1 фоликул с месец, който бях отписала, след тежко боледуване от ковид. В Надежда е мн натоварено, прегледите са кратки, но лекарите знаят какво правят. Винаги са ме преглеждали преди инсеменацията, още повече, че нашата е донорска, плащаме хиляди за материал, и е абсурдно да ми я правят, ако няма спукани фоликули. Аз бях при д-р Персенска и съм много доволна от нея. Много добър лекар и човек.

# 730
Nerimann, не губи надежда и задължително искай второ, та и трето мнение. Както каза моят лекар - жените не сте календарче и това не е алгебра. Понякога медицината остава изненадана и се надявам при теб чудото да е станало вече

# 731
Днес бях на преглед в София.
Док. потвърди, че има бременност според стойностите на ЧХГ, но още нищо не се вижда, защото има само 4 дни закъснение. И тези “кисти”, които вчера ме наплашиха същност са били жълти тела, но малко повече при мен заради стимулацията.. На 18 ти каза да отида пак и вече със сигурност ще видим какво се случва. Благодаря ви много за подкрепата и куража, който ми давате.
Резултата е от днес 4 дни закъснение.

# 732
Ох, цял ден следя са видя какво и станало и дали си писала. Стискам палци. А ти бъди спокойна и мисли само за хубави неща.

# 733
Ще ви държа в течение, дано всичко е наред при всички ви 🫶🏻

# 734
Neriman, както са ти написали и преди мен - телата ни не са перфектно програмирани и напълно идентични. Сега се върнах да погледна моите резултати - първия тест ми е 12 дни след инсеминация и е 50,7 (от 17.11), вторият го направих едва на 23.11, защото през уикенда нямаше къде да пусна изследвания и е 189,4 - бях се притеснила че не расте правилно и пуснах отново на 25.11 и вече беше 427,5.
Идеята е, че алгоритъма не е перфектен, но бременността си мина нормално. Първият ми преглед беше почти месец след процедурата (на 02.12), а сърдечна дейност чухме на 14.12. Възможно е да е имало късна имплантация и да се получава отклонение, но това не значи че има някакъв проблем. Потърпи още малко и следващия преглед ще е напълно различен!
П.С През уикенда до втория тест сигурно направих 5-6 бързи теста (уж много чувствителни и т.н), но всички до един бяха отрицателни, едва към края на месец ноември отчете втора бледа черта... Знам какво е първоначално да се зарадваш, а след това да започнеш да се разколебаваш и да се съмняваш, че се е получило. Общо взето чувството няма да изчезне през цялата бременност - все ще си под напрежение, че нещо може да се обърка, но когато си гушнеш малкото бонбонче ще си е струвало всяко терзание! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт