Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 250
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Забърсах един discovery set от Нотино вчера🙈

Повечето съм ги пробвала отдавна и не ги помня, но искам да тествам и на кожа.
Beach walk май ми е най-интересен

Чакам си и любимия Aoud night и май напоследък прекалявам с парфюмите 🤨

Честито!
Нямаше да е типично да сме в тази група и да не прекаляваме, това си идва с култа Laughing .
Ето например, аз до декември месец миналата година имах буквално 2-3 парфюма, сега са 25 Astonished , ама какво да направиш като постоянно излизат офертички и готини предложения, няма как да устоиш.

# 481
Моля да ми кажете Mancera French Riviera става ли за жени или е по-скоро мъжки аромат? Много му се чудя...

# 482
  • София
Кои са ви любимите парфюми с водеща алкохолна нотка?
От доста време съм в плен на Fan Your Flames и Angels' Share и ми се иска да пробвам и други в такава насока.

# 483
  • в Кошера
Кои са ви любимите парфюми с водеща алкохолна нотка?
От доста време съм в плен на Fan Your Flames и Angels' Share и ми се иска да пробвам и други в такава насока.

Кадифената орхидея на ТФ. Broken Heart

# 484
Към момента любимият ми аромат с алкохолна нотка е https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Vanilla-Diorama-68198.html

# 485
  • Виена
Tobacolor Dior е много алкохолен и много ликьорен, трайността е дни, не часове... Противоречива случка с него-влизам в такси от летището, таксиметровият шофьор е запленен от аромата, от една страна защото му харесва, от друга защото му навява асоциации за скъпи питиета и смята, че съм пила нещо. Сто ме пита какво съм пила и поне още толкова пъти ми предлага да спрем за още от същото питие в няколко бара по пътя, да ме водел където поискам, да направи каквото поискам...
А аз се прибирам от конференция, с костюм и бизнес чанта, не съм близнала алкохол, но мириша на тобаколор

# 486
  • Бургас
Имам Alien Liqueur de Parfum 2009, но не мога да кажа, че алкохолната нотка е водеща в него.
Относно мъжките аромати, които имам и ползвам с удоволствие са:
Gourmand Leather Zara for men
Valentino Uomo Valentino for men
Declaration d'Un Soir Cartier
и тези, но далеч по-рядко:
John Varvatos Oud John Varvatos
и май тези двата, но не съм сигурна дали съм ги разпознала правилно:
Tobacco Collection Rich Warm Addictive Zara
Extreme 6.0 Zara for men
иначе унисекс имам и използвам доста аромати.

# 487
Здравейте,
не съм много запозната с парфюмите, като вас и имам нужда от помощ.
Моя близка много харесва парфюма на  John Galliano PARLEZ-MOI D'AMOUR.
Много исках да я зарадвам, но установих, че никъде не се предлага.
Може ли да ми препоръчате някой подобен, които се доближава или напомня на него.
Много благодаря!

# 488
Здравейте,
не съм много запозната с парфюмите, като вас и имам нужда от помощ.
Моя близка много харесва парфюма на  John Galliano PARLEZ-MOI D'AMOUR.
Много исках да я зарадвам, но установих, че никъде не се предлага.
Може ли да ми препоръчате някой подобен, които се доближава или напомня на него.
Много благодаря!

не знам коя версия търсите, но тук има EDP за 40 лв с доставката при ползване на код Love8  - https://www.parfumi-shop.net/product/9939-john-galliano-parlez-m … fjum-edp.html#633

EDT - https://www.elfragrance.bg/john-galliano-parlez-moi-damour-eau-d … jeni-p-13482.html

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 17:02 от chilko

# 489
  • София
Здравейте,
Някой  от вас може ли да направи сравнение между двете издания на парфюма Dior Homme Cologne от 2013 и 2022?
Много харесах новата версия, но не виждам разлики в пирамидата, а  в сайтовете все още се намира и версия 2013г.

https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-Cologne-2022-72062.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-Cologne-2013-17256.html

# 490
  • Пловдив
Здравейте.Тъкмо сега като цитирахте парфюм с " Ноme"в името искам да задам въпрос който може би е елементарен.Преди седмица в магазин  LCW на касата видях парфюм с пулверизатор и пръснах на ръката на детето , понеже планирах да вляза в парфюмерия.Касиерката ми направи забележка , че това е парфюм за ароматизиране на дома и затова пишело "Ноmе "и не било хубаво да се пръска на кожа, че можело да доведе до алергия.А аз в бързината не видях надписа и се засрамих като невнимателна майка и неинформирана  почитателка на парфюми.Често в името на мъжките парфюми присъства и "Ноme" .Това означава ли , че парфюма е по лека версия подходящ за домашно ползване или че е само за ароматизиране на въздуха не и на кожа ?

# 491
  • София
Homme с две m, значи мъжки от френски.

# 492
  • Пловдив
Etoile , благодаря, не бях обърнала внимание, че са две m , така и не учих език освен задължителния немски в училище.

# 493
Невероятен парфюм е Tobacolor, невероятен!❤️‍🔥
Аз в началото му намерих кусури, че прилича на този и онзи, обаче "този и онзи" бледнеят пред него.
Разкарах и Fan Your Flames, и Angel's Share, но Tobacolor мечтая страшно силно. Имам малка отливка, от която пръскам, само когато съм някъде на топло и екзотично (нощно време).
Трае с дни наистина, сигурно и със седмици, кой знае...
Само че аз не го намирам алкохолен, за мен си е супер ароматно тютюнев, може би съвсем лек нюанс на отлежал алкохол. 🤔
Но при всички положения е 🤩!
От него по-силно мечтая само един друг от луксозната линия на Диор.

Tobacolor Dior е много алкохолен и много ликьорен, трайността е дни, не часове... Противоречива случка с него-влизам в такси от летището, таксиметровият шофьор е запленен от аромата, от една страна защото му харесва, от друга защото му навява асоциации за скъпи питиета и смята, че съм пила нещо. Сто ме пита какво съм пила и поне още толкова пъти ми предлага да спрем за още от същото питие в няколко бара по пътя, да ме водел където поискам, да направи каквото поискам...
А аз се прибирам от конференция, с костюм и бизнес чанта, не съм близнала алкохол, но мириша на тобаколор

# 494
  • София
Хайде и от мен един тъп въпрос! Опитвам се да избера парфюм за 16-годишен младеж. Нещо леко, свежо, но не съвсем обикновено. Харесва и ползва Orange Bitters на Jo Malone (докопа ми го), Adults на Killian, Boy Toy на Mochino. Харесал е Happy на Clinique, а преди дни на едно летище много хареса дамския Light Blue. Не харесва Sauvage (бил за 40 годишен богат чичак с костюм и скъпа кола Rage ), Terre d'Hermes и Aventus. То е ясно, че последните не са за него, давам ги като пример. Явно търся нещо по-унисекс, да не е съвсем дамско; по-лятно, свежо...
  Понеже попаднах на хубавите промоции на Mancera, се чудя French Riviera или Soleil d'Italie  дали са подходящи и стават ли за сляпа поръчка? Ривиерата сякаш звучи по-интересна, но някой беше писал във Фрагрантика, че мирише на ароматизатор...

Общи условия

Активация на акаунт