Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 93 905
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Муци, мерси за темата.Kiss С удоволствие бих посетила подобно изложение.Парфюм за днес нова и огромна  любов, белоцветна ослепителна красота с много богата флорална сърцевина.Веднага си го поръчах не ми прилича на никой друг парфюм, а аз точно това търся.https://www.fragrantica.ru/perfume/The-Merchant-of-Venice/Imperi … merald-55440.html В постоянното пробване на нови аромати често изникват нови разкошни парфюми, дано все така да ми върви.На вас също.

# 76
Преди няколко месеца пробвах Мондео в Салон Олфактив на Патриарха и Витошка. Сега не знам дали го има...

# 77
Днеска пак разноскам Vanilla Vibes, макар, че не му е сезона, бях се настроила, че ми е “единственият парфюм на света от който се нуждая“ а в момента се чудя дали изобщо се нуждая от него Smile не знам за вас, но за мен това е всеки следващ парфюм от списъка ми със желания. И все си казвам трябват ми само тези три и това е друго не искам, докато не си ги взема и вече искам други Joy

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 12:29 от Ghost Quartz

# 78
И аз често искам още нещо, но в същото време успявам да се радвам на това, което вече имам.

# 79
  • by the sea
Дали някой може да ми помогне относно следното:
Миналият месец поръчах мостра на Rose Trombone L'Orchestre Parfum
мисля да го поръчвам много ми хареса обаче...
Напомня ми много на My Way и не усещам роза сякаш, белоцветен ми стои.

Гледам, че Bouquet Encore L'Orchestre Parfum е белоцветен и е сравняван даже с Интерди и  My Way
и сега ме достраша да поръчвам Rose Trombone, опасявам се, че са ми объркали етикета на мострата.

Някой тествал ли  Rose Trombone и може ли да сподели описание? Най-накрая сигурно ще поръчам двете мостри от друго място и така ще преценя, че не е малко пара Simple Smile

# 80
аз си чакам дискавъри сет на бранда, но не знам кога ще дойде, по приятели е....
Иначе, ако разгледаш фрагрантика, има едно две коментарчета за белоцветни ноти, дори има един вот за сравнение с my way

# 81
  • by the sea
Да , но по-скоро я описват като jammy rose, а това което са ми пратили не е такова Simple Smile Simple Smile  Ще ми е интересно и твоето мнение, междувременно ще пусна една поръчка от любопитство, не бързам за никъде

# 82
Предвид пирамидата и аз очаквах Rose Trombone да е просто сладка, локумена роза, но при проба ми се стори доста остър и по-скоро с ориенталско звучене.

# 83
Дами, някоя от вас дали е запозната с този парфюм? Някакви впечатления?

# 84
Днес бях в центъра с един приятел и се заговорихме за парфюми. Разбира се веднага го заведох в шоурума на Парфюми за да му разкажа и покажа повече за моето хоби. Искам да споделя какво ново видях там.
Започвам с новата. D&G - Q дано не подведа някоя дама, но много ми хареса. Мирише ми на червен грейпфрут, но сладък, Помело, такива неща. Много приятен, но не успях да го пробвам на кожа.
Знаете тук бях питала преди време за новата Mancera - Fabolus Yuzu. Преди седмица им звъннах да питам имат ли тестер, нямаха, но мисля че са си взели бележка и днес в магазина успях да го тествам от пълноразмерен тестер. Много приятен, добре блендиран и ненатрапчив парфюм е, но не е това Yuzu което търся, аз искам да усещам цитруса много отчетливо. Въпреки това приканвам да го пробвате, може и да ви допадне.
Пробвах разбира се и Tonka Cola. Да, наистина мирише на кола, но после аз усещам само канела като отчетлива нотка. Не съм по ароматите напомнящи храни, но разбирам че за много хора са приятни и биха ги купили и ползвали.
Имат много заредени Memo, като успях да пробвам само Corfu, защото от нищо друго нямаше тестери, но предполагам ще проима и от тях. От това зареждане аз лично останах приятно изненадана, Мемо е марка която искам да опозная и определено ще следя за тестери и на другите парфюми и бих закупила ако някои от нях ми хареса истински Simple Smile

# 85
еха, страхотно, Лаленце, и аз се разочарова от Тонка Кола, кола за 5 минути и после... нищо, но карай.
Присъединявам се към молбата за отзиви от крузните (ако така се казват Шанел) здрасти в ибей се мотаят на много добри цени, а ми се иска да чуя родно форумско мнение....
Днес в бързината сложих Zenne ми не е толкова лош, колкото го помня, малко остро отваря но после е доста гурме ванилов и всъщност има и много общо с драйдауна на Hundred silent ways. Но и Zenne е доста натрапчив и in your face.
Щерката пък се докопа до Princess Kilian ей това за мен е една голяма парфюмна измама, особено за колекционерите, които го купуват за по 200,300 евро..... Приятно отваря с чай и маршмелоу, много въздушен но присъствен, с доста ярък шлейф, който след 30 минути разбира се, се изпарява яко дим, да не говорим, че ароматът става изключително сладка и неприятна за мен ванилия, нещо като гадна Лира, по едно време много страдах, че не си взех един, когато ги имаше, но вече не.....

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 20:48 от Солена Луна

# 86
Всичките са красиви, летни, по- леки и свежи аромати, но имат трайност два часа и това дразни много хора. На мен Венеция ми е екстра. Другите не ме вълнуват толкова.

# 87
  • The Evergreen State
Селма, Chanel Paris-Paris ако му четеш пирамидата във фрагрантика и не познаваш останалите от линията може да се объркаш за него че е силен и с присъствие.
Той не е това, а си е продължение на тази линия която се казва "Водите" - лятна серия, дестинационна, ваканционна, хотелска, подобно на Акуа-Алегориите на Герлен. Този е с лек розов нюанс. Аз харесвам цялата тази линия, най-много ми допадат Paris-Riviera и Paris-Paris, може би и Paris-Venice. Аз така и не стигам до покупка на нито един но бих имала една герленска алегория или една шанелска вода от тези ако реша да купувам специално парфюм за ваканция и който да си изпръскам за работа след това (леки са и за офис също са перфектни освен за ваканция).
Трайността е ок за мен, колко му трябва на човек лятно време - до следващия душ. Pаris-Paris го тествах миналата есен и бях вече с яке, на ръкава на якето остана и на другия ден, но на кожа може би изчезват по-бързо.

# 88
Athena, благодаря за отговора!
Като гледам пирамидата на Chanel Paris-Paris си мисля за Midnight Poison Dior, но добре, че ми светна за "водичките". Аз определено не съм по тях. Повечето нови формули са ми твърде леки и без това. Simple Smile

Магда Димитрова, заседна ми в съзнанието твоето "общуване с парфюмите, които си чакат кротко". Мен ме препрати към единството на глагола "дУша" със съществителното "душА". Heart

# 89
Някой може ли да даде отзиви за Safari на Ralph Lauren? Мисля, че го искам, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт