комплексирани стопани и опасни породи кучета

• 5 493
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
Искам да добавя, че в парка който посещаваме има заграждение, обособено само за кучета и техните стопани.Ноо докато едните са зад заграждението, другите се събират на групички, от по-няколко стопанина.И обладават всички полянки из парка, особенно най-голямата поляна.Там си спретват "пръчко гон".Толкова много кучешки лайна има, че буквално на всяка крачка може да настъпиш някое.С парка граничи и детска градина, следобяд гъмжи от родители и деца.Лично моето дете като беше на 2 години не можех да го откопча от полянките, а то милото жадуваше да играе в тревата с топката.Заради тези нагли особи моето дете неможеше да играе нормлно.А ако речеш да направиш забекежка те нападат всички вкупом.Много злобни душици, гледам ги и по коментарите във теми за кучета.Как нападат всеки който е против тяхните виждания.

# 46
Всъщност силата на захапка на питовете изобщо не е от най-страшните и Mitteva е съвсем права, защото е съизмерима със силата на захапка на колитата и на лабрадорите. Заключващата им захапка е мит. Има кучета с пъти по-силна захапка.

Загражданията или т.нар. кучешки градинки в сегашния им вид са една голяма бутафория и по-напред обясних защо. Съвсем нормално е повечето стопани да ги избягват и да търсят по-големи пространства. А проблемът може лесно да се реши, като просто едно по-голямо пространство в парка с прилежащата му алея се определи за кучета.

# 47
Защо говорим за омраза? Аз обичам кучетата, но смятам, че градовете са направени за хората и здравето и удобството на хората са с приоритет.

# 48
Да бе, новинарските сайтове са ненадеждни, далеч по-добре са дребнавите нападки на една злобна необразована личност, към които никога няма и един единствен реален факт.

Има си закони, които казват какви са изискванията към стопаните на кучета. Непознаването, несъгласието или невъзможността да бъдат разбрани не ги отменят и не освобождават от задължението да се спазват.

# 49
В крайна сметка, гледането на кучета, не е нещо от което човек, не може да се лиши.Така че, тези които не умеят да се грижат за тях и застрашават здравето и живота на останлите хора,трябва да им се отнемат!

# 50
Защо говорим за омраза? Аз обичам кучетата, но смятам, че градовете са направени за хората и здравето и удобството на хората са с приоритет.

Съгласна. Но е редно, като е позволено да гледам куче и има определен данък за удоволствието, който чинно си плащам, държавата да ми даде  някое друг право, с което да мога да осигуря правилното възпитание и социализация.

До случая с разкъсаната жена се е стигнало по същата причина, поради която скоро загина невръстно дете. Пълно безсилие на институциите. Кметът имал право да отправи само забележка. Пък вие си обвинявайте кучкарите.

# 51
# 52
Този минимален данък е само за компенсация на вредите. За права трябва да се вдигне данъкът Wink

# 53
Аз не мисля, че някой тук е оспорил нуждата от това да се спазват законите. Да имаш куче е отговорност, която ако не си способен да носиш- не я заслужаваш. Спазването на закони обаче не означава, че не може да се посочат потенциалните пробойни и промени.

Това, че сме зле, не значи че не може да искаме и да се борим да сме по-добре. София, специално, е една от най-зелените европейски столици, не мисля, че е неразумно да се очаква да има адекватни пространства за разхождане на тези животни, които законът все пак пзоволява да се притежават и отглеждат, за тяхното социализиране и съвместно съществуване с хората.

За мое съжаление последните 6 месеца от живота на моето куче преминаха в ежеседмични посещения на ветеринарната клиника - трудно ми е да опиша потреса ми от абсолютното нежелание на собствениците да си кастрират домашните любимци "шото то им се искало нали" и не било хуманно. Ама да се развъждат без да искат и да се изквърлят малки кученца на улицата, в чували е хуманно. Те тия бездоммните кучета не са специална порода, а са пряк резултат на нашето безхаберие.

# 54
Този минимален данък е само за компенсация на вредите. За права трябва да се вдигне данъкът Wink

Какви вреди, извинявай? Иначе да вдигнат данъка, ок, съм. Ама може би преди това да започнат да събират и този, който е определен в момента. Да минат по някоя кучешка алея/поляна в хубав съботно- неделен ден, ще съберат глоби, колкото сигурно бюджета за цяла година от данъците. Или да подпукат тези от хилядите обяви в олх. Ма не щат.

# 55
Разхождането на куче без повод е незаконно извън определените места, ако е над 12 кила и нез наморник е незаконно. А пък тук се посочва като основно гражданско право...

Съгласна. Но е редно, като е позволено да гледам куче и има определен данък за удоволствието, който чинно си плащам, държавата да ми даде  някое друг право, с което да мога да осигуря правилното възпитание и социализация.
Възможности има много, ама не са без пари. Пък Бай Ганьо иска всичко да е безплатно и да му е под носа. Извън населените места изискванията към стопаните на кучетата са доста по-малки, че чак никакви. Ама почти никой не се вдига да излезе от града да си разходи кучето, всички искат в близката градинка, докато си пушат цигарата, то само да си се погрижи за себе си.
Аз съм за да се оградят по-големи площи за свободно разхождане на кучета в парковете, ама никой не ходи да го постави това като искане в общината. Вместо това всички казват, че ще си правят какво им харесва защото са над закона.

Тия снимки направо ги номинирайте за Пулицър както се влюбихте в тях... Joy направо нямам думи за нивото на твърденията и аргументите дето се сипят от някои тук.

# 56
Незаконно е, не споря. Друго казвам - обучено и социализирано куче, без да е общувало с кучета без повод и да е обучавано на основни команди без повод или с дълъг тренировъчен повод, няма.

Почти всички общини са си копирали наредбите и на територията им нямаш право да пускаш свободно куче. Дори на Витоша нямам право да пусна кучето без повод.

Поставян е въпросът. Многократно.

# 57
Разхождането на куче без повод е незаконно извън определените места, ако е над 12 кила и нез наморник е незаконно. А пък тук се посочва като основно гражданско право...
Хубаво е да се цитират точно законите.
Намордникът е задължителен само за агресивните кучета.
Законът е и непълен. Няма норми за минимална площ и за максимална отдалеченост на зоните за свободно разхождане на кучета, съобразно физиологичните им нужди.
Що се отнася до данъците - липсва опис на финансираните от този данък дейности, разчет за необходимите средства, прогноза за броя на домашните любимци и оттам обоснован размер на данъка. Подобно и за глобите.
Няма и планирани средства за контрол.
Свършили сме я като кучето на нивата и после искаме нещата да работят?

# 58
И кое е това куче дето ходи да ака в пясъчник? То да не е котка?

# 59
Хубаво е да се цитират точно законите.
Намордникът е задължителен само за агресивните кучета.
Промениха го това отдавна, ама явно от случайните снимки във Фейсбук не се научават актуалните наредби.

Общи условия

Активация на акаунт