С какво ви дразнят комшиите?

• 45 556
  • 579
  •   1
Отговори
# 150
  • По света и у нас
Ти много ли държиш да ти е прекрасна славата в чужбина? Понеже чужденците са ти нещо като жури и те летят по коридорите a не стъпват.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 21:55 от PriMadonna

# 151
Моите съседи ме дразнят с това, че се кефят прекалено много да си яздят тревокосачката.
Ти много ли държиш да ти е прекрасна славата в чужбина? Понеже чужденците са ти нещо като жури и те летят по коридорите на не стъпват.
Ами от време на време се налага да ни приемат в някой и друг Шенген и такива неща като гореописаните всъщност дават влияние като си правят изводи за нас.

# 152
Добре че Примадоната не ми е съседка...

# 153
  • Down south
Ако ги бяхте предупредили за това детско парти и очаквания шум, можеше да се разминете с оплаквания и забележки.
Абсолютно!
Ако хората са знаели, са можели да излязат и да не "присъстват" на рождения ден.

ПП Момента с тропането с  топчетата е ужасен.

# 154
  • По света и у нас
Моите съседи ме дразнят с това, че се кефят прекалено много да си яздят тревокосачката.
Ти много ли държиш да ти е прекрасна славата в чужбина? Понеже чужденците са ти нещо като жури и те летят по коридорите на не стъпват.
Ами от време на време се налага да ни приемат в някой и друг Шенген и такива неща като гореописаните всъщност дават влияние като си правят изводи за нас.

Е това е болката да си в къща - нашия съсед постоянно пърдеше с косачката си (шумна и бензинова) и искаше да се състезава с мъжа ми на кого му е по къса тревата. И понеже ние сме си чужденци и не ни пукаше, че тревата беше 10-15 см висока пак бяхме недраги в очите на изперкалия ни съсед. Той нямаше какво друго да прави освен да градинарства. А мъжът ми не БГ, нищо общо няма с балканците, да кажеш че е бил балкански простак, не беше. Инсталирах ограда да пази децата, да не излизат към улицата, съседа пак недоволен, отрязах едно мое дърво, което беше тръгнало да се накланя - престана да ни говори 3 месеца. А като му падна бора и ми разби  навесчето - не даде един долар за щетите. Такаче проблема не е в този, който си живее живота, а в тоя който все гледа у чуждото канче и съди другите от собствената си задръстена перспектива. Не е от произхода ми или от локацията ми, воайори и пенсионери без работа бол. (ПП: Е*ала съм им шенгена, еврото и мнението, изобщо не ща да ни приемат там, та да ме контролират за моя сметка и да ни надуват цените.)

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 00:34 от PriMadonna

# 155
Аз не знам как в ХАамерика явно така си режете дървета, но тук в БГ ако някой злобен съсед те накисне, че си рязал каквото и да било дърво в двора си, може да ти излезе солено.

# 156
  • По света и у нас
Тук могат да се оплачат, че тревата ти е висока или двора ти е неподреден, ако искат да ти правят проблем. Но за дървета нищо ме могат да кажат - те са опасни.

# 157
  • При семейството си
Кой решава кои точно дървета са опасни и кой решава как точно безопасно да се отсекат?

# 158
  • По света и у нас
Може да извикаш арборист, те работят към фирми за отсичане. А може да решиш кое дърво не искаш и после ги викаш направо да режат. Ако мое дърво убие някой може да ме осъдят и да се влачим по съдилища с години. Ако ми разбие къщата, едно че може да те убие, ми в най-добрия случай ще ремонтираш половин къща цяла година.  Такаче си е моя отговорност как стопансвам дърветата си, то не е никак евтино да премахнеш дърво.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 23:32 от PriMadonna

# 159
  • При семейството си
А кои са актуалните съседи-тези от апартамента/кондо-то или къщата?

# 160
  • По света и у нас
Отървах се от къщата аз, такава разправия не желая повече.

# 161
Може да извикаш арборист, те работят към фирми за отсичане. А може да решиш кое дърво не искаш и после ги викаш направо да режат. Ако мое дърво убие някой може да ме осъдят и да се влачим по съдилища с години. Ако ми разбие къщата, едно че може да те убие, ми в най-добрия случай ще ремонтираш половин къща цяла година.  Такаче си е моя отговорност как стопансвам дърветата си, то не е никак евтино да премахнеш дърво.
Ха-ха, затвърждава се мнението ми, че в Америка си режете дърветата както си искате. А тук в западналата БГ е така: Пускаш сигнал до общината , след n време идва инспектор, съставя констативен протокол, че дървото е опасно и чак тогава имаш зелен светофар да режеш. Тогава викаш фирма и/или сам го режеш.  И в констативния ти протокол може да бъде посочено, че си длъжен след отрязването да засадиш ново дърво. После могат да дойдат на проверка и ако не съответства на написаното в констативния протокол - пак можеш да отнесеш глоба.
Ако става въпрос за орех - мисия невъзможна да се отреже, освен ако не е изсъхнал.
То и тук не е толкова лесно да поддържаш къща.

# 162
  • Сф
Ох, отдъхнах си. Щом Примадона живее в Америка, хич няма да се притеснявам за битието със съседите и и нейните токчета  вече! Със сигурност там има  правила и важат за всички. Е, ако нещо не се разбират вадят пищовите в краен случай и постигат съгласие. 😎

# 163
  • Somewhere in the World
Е то заради такива като нея стават убийствата!
Но добре, че е далече!

# 164
Шумният псуващ комшия, от който се оплаквах по-назад, заминава на село Hands Clap Оставил е на домоуправителя ключ, ако възникне нещо спешно или нещо за отчитане, и е казал, че "Ако са живи и здрави", ще отсъстват до края на септември. Оказа се, че не само ние, но и съседите му отдолу и отстрани всички заедно ще се молим да са живи и здрави, и да не се налага да се връщат преждевременно Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт