С какво ви дразнят комшиите?

• 45 555
  • 579
  •   1
Отговори
# 135
  • По света и у нас
Над нас живеят семейство с две деца. Постоянно слушаме жената как крещи на децата или на мъжа си. Над тях живеят възрастни хора с куче, което постоянно вие и влачи някакво гюле по пода. Жената пуска прахосмукачка по един час, междувременно хвърля столове и други предмети. Много е шумно, но никой не ме дразни до степен да отида да направя забележка.
Вчера капарирахме собствено жилище, което ще бъде със звукоизолация на всеки апартамент. Отделно избрахме последния (6ти) етаж. Проблема със шума ще бъде решен завинаги 😁
Благодаря Мимс, ти явно си градско момиче и разбираш за какво говоря. Между другото ние цял живот сме живяли на последен етаж и въпреки, че там проблема е, че топлото излиза през покрива ти, никой не те топли отгоре, в замяна на това никой не ти тропа. Сестра ми живееше на среден етаж, съседите отгоре бяха шумно, беше дразнещо, но и аз не съм се разправяла - и те си правеха партита, чуваше се как говорят и тн. В крайна сметка такъв е живота с апартамент. Ако съседите отгоре имат мокет, думкането е по-малко.

# 136
  • Somewhere in the World
Родена съм в София и съм израстнала в кооперация с 3 етажа над нас в Центъра, и никога, никога не е имало проблеми и шум от съседи!
Та незнам кой е градско момиче и кой не е, но е въпрос на едни други неща как живееш в общност!

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 18:37 от Pretty_Mama

# 137
Много зависи. Съобразяваме се определено. Но с две деца няма как да сме абсолютно тихи, макар че децата ми не са мега шумни. Малкия се случва да притичва, но никога след 22 часа к за не повече от пет минути. Но когато някой е гадняр и е решил да те дебне на всяка крачка, просто не става. Изпуска се вилица в кухнята, тропа отдолу . Детето се спъне  например - пак! По едно време и моето възпитание отива по дяволите. Тогава някак с магическа пръчка спираме да пречим. Ай у лево!

# 138
  • По света и у нас
С тая агресия, с която се хвалите, не ми изглежда се да сте живяли сред хора достатъчно дълго, че да влизате в положението на съседите си или въобще да имате някакво чувство за общност. Ако ще и в Бъкингамския дворец да си живяла, да се заяждаш с жена с бебе в количка е направо Безсрамно. Общност са кооперациите в София, тези старите смрадливите, където наемателите са само фирми останалите живеят там от 3 поколения. Много добре знам тона с който съседката отдолу крещи на мъжа си, и постоянно някой прави ремонт - и кво, да ходя да се покажа да не бръмчат в събота през деня ли?? Излизам в парка направо.  … хайде няма нужда да се бием в гърдите чак толкова, че сме направили панаир, тая грубост не е похвална. Между другото гаджетата от долния етаж, като дойдоха да се оплакват разбраха, че шума ще трае 2 часа и че няма как да спрат 15 деца и 10 възрастни да празнуват и си тръгнаха без мрънкане. Аз не ги поканих да останат щото беше детско парти, но ако беше парти за възрастни щях да ги черпя с по едно две да ги отпусна. И да в чужбина сме, и още не са ме заключили в панделата. Тропам си с токчетата от тях никой не се е оплакал.

# 139
Ако ги бяхте предупредили за това детско парти и очаквания шум, можеше да се разминете с оплаквания и забележки.

# 140
  • Somewhere in the World
Явно на PriMadonna е трудно да разбере доста неща и не смятам да наваксвам пропуснатите ви години възпитание!

# 141
  • Пловдив
С тая агресия, с която се хвалите, не ми изглежда се да сте живяли сред хора достатъчно дълго, че да влизате в положението на съседите си или въобще да имате някакво чувство за общност. Ако ще и в Бъкингамския дворец да си живяла, да се заяждаш с жена с бебе в количка е направо Безсрамно. Общност са кооперациите в София, тези старите смрадливите, където наемателите са само фирми останалите живеят там от 3 поколения. Много добре знам тона с който съседката отдолу крещи на мъжа си, и постоянно някой прави ремонт - и кво, да ходя да се покажа да не бръмчат в събота през деня ли?? Излизам в парка направо.  … хайде няма нужда да се бием в гърдите чак толкова, че сме направили панаир, тая грубост не е похвална. Между другото гаджетата от долния етаж, като дойдоха да се оплакват разбраха, че шума ще трае 2 часа и че няма как да спрат 15 деца и 10 възрастни да празнуват и си тръгнаха без мрънкане. Аз не ги поканих да останат щото беше детско парти, но ако беше парти за възрастни щях да ги черпя с по едно две да ги отпусна. И да в чужбина сме, и още не са ме заключили в панделата. Тропам си с токчетата от тях никой не се е оплакал.
Ето, дами и господа, светлия пример на нагла съседка. Всички други са виновни, особено ако и направят забележка, само тя е правата.

# 142
Много хора са свикнали да гледат само собствения си рахат и да не се съобразяват много-много с останалите. И очакват другите да им влизат в положение, защото нищо кой знае какво не е станало според тях.

# 143
Моето дете е много шумно, шуми до 02:00-03:00ч. Ако бяхме в апартамент нямаше да се покажа от срам, да срам защото немога да го спра, има и такива деца за съжаление. Но да ви кажа в къща не е по-лесно, защото в апартамента има на кого да се оплачеш, я домоуправител, я с други съседи да се съберете. В къща, ако има от комшии пищене, силна музика и т.н.т няма какво да се направи, страшно е навсякъде...

# 144
Такива простаци разбират само от крещене, викане и заплахи. С нормален тон при такива няма да има никакъв ефект.
Най-лошото е някой такъв да изтрещи,ако му се вика  и да направи някое убийство на невинен човек,вече има достатъчно такива случаи,за съжаление…

# 145
С тая агресия, с която се хвалите, не ми изглежда се да сте живяли сред хора достатъчно дълго, че да влизате в положението на съседите си или въобще да имате някакво чувство за общност. Ако ще и в Бъкингамския дворец да си живяла, да се заяждаш с жена с бебе в количка е направо Безсрамно. Общност са кооперациите в София, тези старите смрадливите, където наемателите са само фирми останалите живеят там от 3 поколения. Много добре знам тона с който съседката отдолу крещи на мъжа си, и постоянно някой прави ремонт - и кво, да ходя да се покажа да не бръмчат в събота през деня ли?? Излизам в парка направо.  … хайде няма нужда да се бием в гърдите чак толкова, че сме направили панаир, тая грубост не е похвална. Между другото гаджетата от долния етаж, като дойдоха да се оплакват разбраха, че шума ще трае 2 часа и че няма как да спрат 15 деца и 10 възрастни да празнуват и си тръгнаха без мрънкане. Аз не ги поканих да останат щото беше детско парти, но ако беше парти за възрастни щях да ги черпя с по едно две да ги отпусна. И да в чужбина сме, и още не са ме заключили в панделата. Тропам си с токчетата от тях никой не се е оплакал.
Замисляте ли се, че може заради такива изпълнения съседите да не ви поздравяват? Чудно ми е, понеже споменахте, че не знаели как се общува.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 00:45 от Анонимен

# 146
Едва ли такива хора се вълнуват от това дали съседите ги поздравяват.

# 147
Тя с това беше започнала, че съседите не поздравяват и трябва да ги обучава как се общува.

# 148
Това са пълни егоисти, които мислят само за себе си и изобщо не ги интересуват останалите.
Значи щом никой не се е оплакал все още, тя може да си тропа с токчетата и за нея това е ок? Grinning

# 149
  • Бургас
После защо ни се носела славата в чужбина.... 😁

Общи условия

Активация на акаунт