С какво ви дразнят комшиите?

• 45 492
  • 579
  •   1
Отговори
# 180
Вие поне осъзнавате, че детето би пречило на другите хора, ако живеехте в блок. Ако сте сами в къща, няма проблем да си правите каквото искате ако ще и цяла нощ, ако по този начин не пречите на хората от съседните къщи. В блоковете обаче е редно човек да спазва обществения ред и да се съобразява, а на тези над нас изобщо не им пука. Не изпитват никакво неудобство и лъжат, че не тропат, което е страшна наглост и безочие.

# 181
  • Deutschland
За зъби кехлибарено герданче или гривна. Не вярвах, но помага много наистина.

# 182
  • София
Не е нормално двегодишни да се държат по този начин, но не мисля, че ще успеете да се разберете с родителите. С такива диваци ще е трудно. Контролираме нашия син постоянно ( на 5 е вече) и ми е неудобно от съседите под нас, ако е твърде шумен, в никакъв случай не бих му позволила да тормози съседите всяка вечер.

# 183
Честно казано, аз съм заобиколена в сградата от малки деца, но не са ми пречели. Викат, бягат ами деца са. Но това е до към 23ч. Повече ме дразнят крещящите им родители- "чакай, спри, ще се пребиеш, не скуби брат си, дай ми, на ти....." И аз съм с бебе, писала съм за моята съседка, която стои цял ден на тихо и се ослушва. Преди няколко дни ми звъня, че плаче бебето, а е 15ч и трябвало да пазя тишина. Еми да ама му излизат два зъба едновременно - мажа го, гушкам го, но го боли и плаче. Когато мога излизам в посочения диапазон да не преча, ама има още 18зъбчета да вади..... Ще плаче, няма как.
И понеже една майка писа по назад, че живее в къща от срам.... Съжалявам, но няма как да ме е срам от това, че бебето плаче от зъбки. В крайна сметка сме живи хора. Не съм виновна, че плаче, че съседката стои и слухти или че някой и с тапи в ушите, пак ще го чува.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 02:43 от Karina-88

# 184
Едно е да е бебе - нормално е да плаче, защото нещо го боли и не може да си каже. Не бих направила проблем на майка с бебе дори и да е неприятно да слушаш как плаче по цял ден/нощ, а и този плач се заглушава от тапите за уши за разлика от блъскането по пода и тичането. Съвсем друго е да е по-голямо дете, което просто е много разлигавено, тръшка се постоянно и си прави каквото си иска. Това, че е дете за мен не е абсолютно никакво оправдание, защото съм виждала (макар и мноооого рядко) и послушни и добре възпитани деца, които не се държат като диви животни. Когато им се тича, има площадки за тази работа. Вкъщи не е мястото да се тича и блъска по цял ден и по цяла вечер, ако така пречиш на другите хора в блока.
Vondito много добре определи моите съседи - диваци. Това е точната дума за тях. Grinning И аз не мисля, че ще се справя с тях и затова потърсих съвет в темата, ако някой има опит с такива “хора”.

# 185
Винаги ми е било чудно защо родителите не си изкарват децата повече навън, за да изразходват енергия. Едва ли децата бягат като гламави по цял ден, от сутрин до вечер. Сигурно има и по-диви и енергични, ама и те се уморяват.

# 186
Моя съседка скоро казваше колко било глупаво да се оплакваш от деца, трябва да им се радваш. Нейните внуци също много търчат, чувам ги, въпреки че са през един етаж и не ми пречат.

# 187
И аз се радвам на деца, но не и на лигави и невъзпитани диванета. Особено ако ми пречат по някакъв начин.

# 188
  • Сф
Моя съседка скоро казваше колко било глупаво да се оплакваш от деца, трябва да им се радваш. Нейните внуци също много търчат, чувам ги, въпреки че са през един етаж и не ми пречат.
През един етаж не е същото като да са ти над спалнята. Обикновено, плюс това, радостта е от собствените деца. Я да и пратя моето дете тийнейджър с метъла и няма да мисли така 😛😂.
След 22 часа е редно да се пази тишина, хората работят все пак и тн. Да не говорим,че децата трябва да са по леглата, малките. Но обичайно зависи от възпитанието, което дават родителите.

# 189
Разбира се, че не е същото. Като ви чета, направо ми призлява кой може да дойде да живее над мен. От много години апартамента е празен и ми е спокойно. Но пък зимата не се топли и това се отразява.

# 190
Щом ги чувате през един етаж, представете си какво е да сте точно под тях. Тогава едва ли бихте им се радвали, ако не можете нито да спите заради тях, нито да си починете, когато сте уморени..

# 191
Сигурно. Имат късмета, че никой не живее под тях.

# 192
И после се чудите защо такива съседи не се съобразяват. Просто те самите не смятат, че има нещо нередно. Много ме дразнят такива като тях.

# 193
Така , чета и сега реших и аз да кажа моят проблем. Живеем в  къща в София , от една седмица минават с каруца до нас и на около 20 метра (празно място до нас ) хвърлят хората боклуците си. Естествено с добър тон попитахме защо тук си хвърлят боклуците от къщите и не само и беше ни казано , то не е ваше така ,че какво ви интересува . Минаха още няколко такива курса на въпросните хора и аз реших след като единият беше в 23:00 а съм и с малко бебе , тук коне, викат и звъннах на 112 . Дойдоха по сигнала ми , казаха им да не се прави това повече взеха им имена и тн. На следващия ден , прозореца на колата ми в двора счупен и до колата имаше 20тина камъка. Не става на мълчиш , казваш нещо и... нямам думи просто.

# 194
когато ние имахме проблеми със съседите в блока, ни посъветваха да сменим блока - адвокат. Нищо не можело да се направи и нищо нямало да има резултат

Общи условия

Активация на акаунт