С какво ви дразнят комшиите?

• 45 552
  • 579
  •   1
Отговори
# 300
След 6 е в някои общини даже.

Не стига че ги чакам до 23-24ч да се навикат и напразнуват, че и сабалям да ги чакам да се нананкат до обед.

# 301
Съседката от осмия етаж гледа гигантска китайска роза на стълбището и така душмански я полива, че водата стига до шестия. На нашия етаж е малко крив подът и ако не забърша навреме, се образува зеленясваща локва, която после трябва да търкам с четка. Отивам да бърша Grinning

Интересно как не я е уморила. Аз не съм голяма цветарка и с изключение на една много упорита орхидея, не можах да отгледам нито едно растение. Обаче, в повечето случаи, когато съм уморявала растение е било от преполиване, от изсъхване се иска по-голямо упорство.

# 302
Ако съм на отворен прозорец, чувам силно косачката и честно казано ми бърка в здравето. Но ако прозорецът е затворен, шумът е съвсем лек и не ми пречи.

# 303
  • Mediterraneo
Няма как да спя на затворен прозорец/ врата на терасата, всичко вкъщи е отворено целогодишно, а лятото и вратите на стаите, за да става някакво течение. Поне е веднъж седмично косенето, псувам с глава под възглавницата и се опитвам да мижам, докато косят.

# 304
  • Deutschland
Нали имаше някакви тапи срещу шум, незнам точно как се казват? Все мисля да си купя и все забравям. А и незнам удобни ли са за спане.

# 305
Нали имаше някакви тапи срещу шум, незнам точно как се казват? Все мисля да си купя и все забравям. А и незнам удобни ли са за спане.
Аз спя с тапи за уши, но дори те не заглушават шума от тези на горния етаж.. Биха помогнали, ако съседите Ви гледат силно тв, говорят високо, децата им реват и пищят, но ако блъскат по пода и влачат мебели като тези над нас, няма да помогнат.

# 306
  • Deutschland
Говорят ужасно много и не млъкват. Жената има един виещ, писклив глас, който ми къса нервите. Купони понякога, тряскане на врати, скандали. Твърдо сме решили да се местим, да му мисля до тогава.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 14:02 от Фрау С

# 307
По това време на годината започва моя ад със съня през деня. Бучат косачки,  режат се трупи за зимата, майстори крещят по покривите, деца пищят в градините и така.
На отворен прозорец е невъзможно да се спи.
То и на затворен същата работа, но няма какво да се направи. Животът на хората тече през деня.

# 308
Жената има един виещ, ...

Помните ли като деца си играехме на индианци, и издавахме един звук, като поставяхме ръка пред устата и я махахме бързо, и редувахме така..не знам разбрахте ли ме.
Е, баш тоя звук чувахме една вечер, вече към нощ...викам тия сигурно играят с децата на индианци, и се гонят..разиграват сценки. Викам си брей, кви родители, ангажирани Satisfied
На утрата, след много размисъл и недоспала, аз зацепих, че това е смехът на майката Joy

Еб%%%ти и смехът  TrollfaceNerd

# 309
тази сутрин, сънена, нервна още не изпила кафе и излизаме на площадката, още не затворили входната  врата на апартамента и един съсед отваря вратата на единия асансьор и започва да ми крещи - ЗАТВАРЯЙТЕ СКАПАНАТА ВРАТА НА АСАНСЬОРА.И с всичка сила удря вратата на другия, после -влезе отново в този асансьор от който излезе и продължи. Изобщо не затвори вратата на асаньора, за който претендираше, явно е повредена. Но направи скандал. Слязохме по стълбите и долу на входа пак този /не го познавам/ и изгледа ни лошо и направи коментар, "ейййй, не се разбират от дума" Нямах сила да се обяснявам , че не сме ползвали асансьора и че сигурно е повредена вратата, защото и той не я затвори, колкото и да я блъска.

# 310
Луди хора има навсякъде, за съжаление.

# 311

Преди известно време, слизам на нашия етаж  с асансьора с една чанта с покупки и съседката до нашия апартамент стои на площадката, оглежда се и ме попита - намери ли  едни цигари в асаньсора, казах и - не, не съм видяла цигари в асансьора и тръгнах да влизам и тя направи една гримаса и  изумтя в стил : "ама че, крадлив народ, взе ми цигарите". И за да не остане с грешно впечатление и от тук нататък да си мисли как съм я ощетила с едни цигари, затова допълних: ние не пушим, цигари не ми трябват. Стана още по-зле, изгледа ме злобно и си влезе вътре. След няколко дни, намерих на балкона, в едно сандъче, което виси на парапета от външната страна, близо до техния прозорец - купчинка с угарки.

# 312
  • София
Съседката на нашия етаж , не прави директни забележки , а крещи през вратата си хаха , много ми е смешно понеже явно седи и дебне на шпионката по цял ден.
пример едно - излизам с боклук - торби и тръгвам да слизам надолу по стълбите и чувам зад вратата и - ето ги пак си оставят боклуците между етажите , ( подчертавам ,че слизам редовно пеша и НИКОЙ - никога не съм засичала да оставя или да има оставен боклук на площадката , нито съм имала намерение да оставям моя )
Всеки път когато явно дебне , а аз си затварям входната вратата ( която е с топка отвън и нищо ,че я затварям с ключ - демек приблано петле, пак има лек шум ) винаги подвиква - по силноо, хубаво я тресни и тн . Силно се замислям да я тряскам следващия път , докато получи удволетворение , то ми писна вече от недоклатени

# 313
ужас, то и да  се мълчи постоянно на такива не е решение
а и да им се отговаря -също, защото те това търсят
не знам какво е решението с такива

# 314
Ами вземи да го оставяш този боклук между етажите , както им се иска, да видим няма ли да млъкнат!

Общи условия

Активация на акаунт