С какво ви дразнят комшиите?

• 45 472
  • 579
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Живеем до училище, прозорците ни буквално гледат в училищния двор. По обяд пускат учениците на двора, да се раздвижат. Излизат предимно малките, мисля, че има и деца на забавачка там.
 Да, шумно е,  децата играят с топка, гонят се, викат, смеят се, крещят... разтоварват се от ученето преди обяд. Това продължава около час- два, не съм засичала, защото не ми пречи и не се вторачвам в такива неща.
Днес се прибирам и  минавам през училищния двор за по -напряко ,и виждам една съседка която наскоро роди се кара с учителка, че децата вдигали много шум и й будят бебето, заплаши, че  следващия път ще звъни на 112.

# 211
Криси, при криви ракети, все някой ще дразниш, дори в позволените часове. Такава ни е съдбата кутийкова.

# 212
в интерес на истината, ние не чуваме пералните на другите, рядко чуваме прахосмукачка. Но сте прави, ако някой реши да търси за какво да се заяде, все ще намери причина.
а това с училището направо ме срази - все пак е нормално в училищния двор да е шумно - деца са, на двора са, училище е.
А и как се озаптяват .....100-200-300 деца.Нереално е
мен ме дразнят съседите, които постоянно дебнат кой какво си е направил - в собствения апартамент.
Не знам, дали съм споделяла, но когато се пренесохме в настоящия апартамент, правихме ремонт - купувахме разни неща, майстори викахме и т.н. Няколко години по-късно / 3-4 години/, настоящият ни домоуправител ми заяви че, след като даваме пари за ремонт на апартамента, защо и да не даваме повече за общите части.
Той живее на два етажа над нас, в апартамент срещуположен на нашия-никога не се бяхме срещали с него или поне не сме знаели кой е, не сме се запознавали и т.н., а той знаеше какво сме си купували за вкъщи.!!!!

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 15:15 от Crissy

# 213
  • out of space
Живеем до училище, прозорците ни буквално гледат в училищния двор. По обяд пускат учениците на двора, да се раздвижат. Излизат предимно малките, мисля, че има и деца на забавачка там.
 Да, шумно е,  децата играят с топка, гонят се, викат, смеят се, крещят... разтоварват се от ученето преди обяд. Това продължава около час- два, не съм засичала, защото не ми пречи и не се вторачвам в такива неща.
Днес се прибирам и  минавам през училищния двор за по -напряко ,и виждам една съседка която наскоро роди се кара с учителка, че децата вдигали много шум и й будят бебето, заплаши, че  следващия път ще звъни на 112.

И ние сме така. По-малките дечица си играят буквално под спалнята ми, а аз спя до късно- толкова съм им свикнала, че лятно време се събуждам доста по-рано, защото ми липсва точно този весел шум Simple Smile

Не се дразня, а по-скоро ми е смешно като коментирам с приятели, че през уикенда няма как да спя след 11 ч., тъй като съседите над нас са луди фенове на "Съдебен спор" и оназ Нана с този изнесен глас като креснеее "Здравейтееее, милиии, моииии, днес ще...." BowtieSweat Smile

# 214
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
 Да, шумно е,  децата играят с топка, гонят се, викат, смеят се, крещят... разтоварват се от ученето преди обяд. Това продължава около час- два, не съм засичала, защото не ми пречи и не се вторачвам в такива неща.
Днес се прибирам и  минавам през училищния двор за по -напряко ,и виждам една съседка която наскоро роди се кара с учителка, че децата вдигали много шум и й будят бебето, заплаши, че  следващия път ще звъни на 112.

И ние сме така. По-малките дечица си играят буквално под спалнята ми, а аз спя до късно- толкова съм им свикнала, че лятно време се събуждам доста по-рано, защото ми липсва точно този весел шум Simple Smile

Не се дразня, а по-скоро ми е смешно като коментирам с приятели, че през уикенда няма как да спя след 11 ч., тъй като съседите над нас са луди фенове на "Съдебен спор" и оназ Нана с този изнесен глас като креснеее "Здравейтееее, милиии, моииии, днес ще...." BowtieSweat Smile
Родителите ми, едниния на 65, другия на 70, се оказа, че побъркват съседите им, точно със  "Съдебен спор"  и др. подобни, защото вече имат загуба на слух, и "волуме-то" било на макс...

# 215
Съседката до училището ме срази. Егоцентризмът на някои хора е нереален.

мен ме дразнят съседите, които постоянно дебнат кой какво си е направил - в собствения апартамент.
Не знам, дали съм споделяла, но когато се пренесохме в настоящия апартамент, правихме ремонт...

Моите влезнаха в нас направо докато майсторите бяха вътре, а аз бях до колата. Чисто нов собственик бях, не познавам съседите. Влизам в кухнята, застанали две възрастни съседки до майстора и го наблюдават как работи.

# 216
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Съседката до училището ме срази. Егоцентризмът на някои хора е нереален.

Не знам, дали съм споделяла, но когато се пренесохме в настоящия апартамент, правихме ремонт...

Моите влезнаха в нас направо докато майсторите бяха вътре, а аз бях до колата. Чисто нов собственик бях, не познавам съседите. Влизам в кухнята, застанали две възрастни съседки до майстора и го наблюдават как работи.
Черпят идеи Grinning

# 217
Ама чакайте малко, това училище едва ли е построено след построяване на сградата. Тя купува имот срещу училище и иска да ѝ е тихо, срещу друго е трябвало да купи, за да ѝ е сигурна тишината. И на нас съсед ни се разкрещя, че монтираме климатик, щяло да му "бучи" до главата. Ние вкъщи не чуваме климатика, той как ще чува външното тяло - не знам. Държа да отбележа, че си го монтираме на нашата част, изобщо не влиза в неговата, освен това по дължината до последния етаж едва ли не ние бяхме единствените, които нямаха климатик в тази стая.

# 218
И моята съседка ме предупреди за климатика, че щял да й шуми. Даже каза, че на нейна позната се наложило да смени мястото на климатика си заради съседите. Питах човекът, който ми прави ремонта, каза, че нищо не може да ми направи, след като е монтиран на моят балкон. Платих малко повече, за да го отдалечат максимално и въобще не ме интересува, няма да мръзна заради нея. Купила съм си нов модел климатик, не слагам някой стар, който да хлопа.

# 219
Да се оправят, в моята част си е. Хич не ме интересува. Откачалки колкото искате. 😃

# 220
Не виждам и как ще го чуе, при положение, че има остъклен балкон с пластмасова дограма и още един прозорец също с дограма. И аз имам такива остъкления и не чувам абсолютно нищо през тия две прегради.

# 221
Ще слага лекарски слушалки, да намери кусур..🤣🤣

# 222
  • Варна
За климатиците - чуват се и още как. Съседката отдолу дойде да ми плаче, че чувала моя - ами не, не работеше, беше от етажа над мен. Така се чуваше, чак в банята при пуснат душ. Тогаз се вдигна много пушилка на общите събрания, та благоволиха и смениха единия от трите си. Другите още ги търпим, ама аз се изнасям скоро, само това лято трябва да издържа.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 22:17 от plqsak

# 223
Моят ад с господа ромите продължава. Никой нищо не може да направи. Дори понеже правя забележки си го хвърлят и пред нашата ограда. Пращат малките си деца явно с цел да не се карам на децата ама то по зле с тях..

# 224
  • Пловдив
Откакто е топло, пред блока се събират групи младежи. Невъзможно е да си отвори прозореца човек и да заспи. То са едни крясъци, говорене на висок тон. Често съм си мислела, че се бият, но явно просто така си говорят. Момичетата се смеят на висок глас и също крещят. Ужасен тормоз е. Нищо в блока не може да ме натовари така, както тези. А дори не са от квартала - просто тук са свикнали да се събират. До 1-2 през нощта седят.
Често се случва съседи от терасите да им се скарат- омълчат се, тръгнат си, но на другия ден пак са там.
Не знам полицията дали ще реагира на такъв сигнал - не слушат музика и са на улицата.
А какъв погром оставят след себе си, направо не ми се коментира.
Миналата година децата бяха малки и седяхме там с количките и го чистихме ние - купища обелки от слънчоглед, опаковки от вафли, изплюти дъвки, кенчета бира и хел.
Отделно си форсират колите и си мерят коя по-силно може да ръмжи.
Ужасен тормоз и то от несъседи....

Общи условия

Активация на акаунт